Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Вступ Характеристика Українського державного підприємства поштового зв~язку ldquo;Укрпоштаrdquo; Мет

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

ЗМІСТ

        Вступ

  1.  Характеристика Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”
  2.  Методика визначення загальнодержавних і місцевих податків
  3.  Порядок складання податкової звітності і штрафні санкції за порушення податкового законодавства
  4.  Особливості обліку реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)

        Висновок

       Використана література

        Додатки

ВСТУП

Українське державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” (УДППЗ “Укрпошта”) є національним оператором поштового зв’язку України згідно з розпорядженням КМУ від 10 січня 2002 року.

Укрпошта функціонує як самостійна господарська одиниця з 1994 року, коли галузь зв’язку в результаті реформування була розподілена на поштовий та електрозв’язок.

Загалом Укрпошта пропонує споживачам понад 50 видів послуг. Крім суто поштових, це фінансові, рекламні, логістичні та кур’єрські послуги, доставка замовлених за каталогами товарів масового попиту тощо.

Проходячи  переддипломну практику на підприємстві “Укрпошта”  було поставлено за мету - практичне закріплення знань, здобутих в процесі вивчення теоретичних курсів з бухгалтерського обліку,  податкової системи.

Основним завданням практики  стояло:

- ознайомлення з веденням податкового обліку і вивчення всіх податків, зборів і обов’язкових платежів, належних до сплати згідно чинного законодавства;

- збір матеріалів для написання дипломної роботи.

В результаті проходження практики мною закріплені знання податкового законодавства, поглиблено вивчено облік окремих операцій, розрахунків та цінностей підприємства згідно обраної теми дипломної роботи.

1.Характеристика  УДППЗ “Укрпошта”

Українське державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” засноване на державній власності і належить до сфери управління Державного Комітету зв’язку та інформатизації України.

Підприємство створене Державним комітетом зв’язку України шляхом реорганізації Українського державного об’єднання поштового зв’язку “Укрпошта”, а також підприємств, які входили до його складу і є їх правонаступником (наказ Держкомзв’язку України від 15.06.98р. № 93).
         
Івано-Франківська дирекція УДППЗ “Укрпошта” є філією Підприємства, утворена наказом генерального директора Підприємства від 24.06.98р. № 202 та наказом від 02.11.98р. № 370.

 Дирекція не має статусу юридичної особи, працює на підставі положення, затвердженого наказом генерального директора УДППЗ “Укрпошта” від 02.11.98р. № 370.

 Дирекція здійснює свою діяльність від імені Підприємства у межах наданих їй повноважень.

Дирекція має у своєму складі відособлені виробничі підрозділи – вузли поштового зв’язку, поштамт, які діють на підставі положень про них, затверджених дирекцією.

Діяльність УДППЗ «Укрпошта» регламентується Законом України «Про поштовий зв’язок» від 4 жовтня 2001 року, іншими Законами України, а також нормативними актами Всесвітнього поштового союзу, членом якого Україна стала у 1947 році.

Українське державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” - є національним поштовим оператором.

Поштова мережа нараховує близько 15 000 відділень зв’язку і охоплює всі регіони України.

До складу підприємства входять: 30 філій (25 обласних дирекцій, Київська і Севастопольська міські дирекції, дирекція обробки і перевезення пошти, дирекція "Автотранспошта", дирекція "Видавництво "МаркаУкраїни"), 25 поштамтів, 465 вузлів поштового зв’язку, 3600 міських, 11312 сільських, 140 пересувних, 22 сезонних відділення і 383 пунктів поштового зв’язку.

Доставка поштових відправлень по Україні забезпечується власним автомобільним транспортом. На магістральних, обласних і районних маршрутах для перевезення пошти використовується понад 4,5 тис. автомобілів.

Місія УДППЗ “Укрпошта” полягає в наданні споживачам високоякісних поштових, фінансових, транспортних, рекламних, інформаційних та інших загальнодоступних послуг, а також у здійсненні через мережу поштового зв’язку фізичної доставки поштових відправлень, товарів і вантажів.

Українська пошта обслуговує своїх клієнтів через єдину національну мережу поштового зв’язку і використовує цю можливість, розвиваючи нові продукти і служби, з метою зміцнення послуг і довіри клієнта.

Укрпошта бере активну участь у роботі міжнародних організацій: Всесвітнього поштового союзу (ВПС), Регіональної співдружності у галузі зв’язку (країни СНД), а також входить до складу Асоціації поштових операторів Європи “Posteurop”.

Українська пошта співпрацює з поштовими адміністраціями країн-членів Всесвітнього поштового союзу і здійснює прямий поштовий обмін з 64 країнами світу; двосторонній обмін поштовими переказами з 14 країнами, односторонній – з 6 країнами, обмін відправлень з післяплатою – з 10 країнами.

    Основні завдання:

     1. Забезпечення своєчасного, якісного та повного задоволення потреб споживачів у послугах поштового зв’язку.
    2. Одержання прибутку від надання послуг поштового зв’язку та іншої підприємницької діяльності.
     3. Забезпечення ефективного розвитку єдиної мережі поштового зв’язку України.
      4. Виконання фінансово-економічних показників, затверджених Підприємством.

Основні функції:

1. Продаж поштових марок, маркованих конвертів та карток. Продаж філателістичної продукції.

2. Перевезення пошти по території області.

3. Здійснення будівництва, реконструкції, модернізації основних фондів;

освоєння нових виробничих потужностей.

4. Надання послуг поштового зв’язку та інших послуг споживачам:
- з приймання , пересилання та видачі поштових відправлень, грошових переказів;
- з виплати та доставки пенсій, грошових допомог
 , інших соціальних виплат;
- з розповсюдження періодичних видань по передплаті та вроздріб;
- міжнародної прискореної пошти, електронної та гібридної пошти;
- з приймання плати за комунальні послуги, електроенергію, послуги електрозв’язку та інших

  1.  послуг з розрахунково-касового обслуговування;
  2.  по реалізації цінних паперів, страхових полісів, майнових та інших сертифікатів, лотерейних білетів та інших ігрових білетів;
  3.  по розповсюдженню рекламної продукції та розміщення реклами в операційних залах відособлених виробничих підрозділів;
  4.  - з електрозв’язку;
  5.  - кур’єрської доставки;
  6.  - по перевезенню пасажирів та вантажів автомобільним транспортом;
  7.  - по ремонту автотранспорту;

5.Впровадження нових видів послуг на базі нової техніки з використанням

сучасних інформаційних технологій.

6. Оптова та роздрібна торгівля:

- непродовольчими товарами широкого вжитку та продовольчими товарами;

- лікарськими засобами, предметами санітарії та гігієни, виробами медичного призначення;

- нафтопродуктами.

7. Здійснення інших видів діяльності у відповідності до чинного законодавства.

Підбиваючи підсумки, можна зазначити, що серед першочергових завдань підприємства на найближчий час є посилення виконавської дисципліни та контроль за дотриманням показників фінансових планів розширення спектра послуг, підвищення рівня доходів, продуктивності праці, оптимізації витрат, поліпшення інвестиційних вкладень та підвищення автоматизації надання послуг і обробки інформації, проведення виваженої тарифної політики та розв'язання питань із розповсюдження періодичних друкованих видань.

2.Методика визначення загальнодержавних і місцевих податків

Податки - це обов’язкові платежі фізичних та юридичних осіб до центрального і місцевого бюджетів, здійснювані у порядку і на умовах, що визначаються законодавчими актами тієї чи іншої країни.

Збором (платою, внеском) є обов'язковий платіж до відповідного бюджету, що справляється з платників зборів, з умовою отримання ними спеціальної вигоди, у тому числі внаслідок вчинення на користь таких осіб державними органами, органами місцевого самоврядування, іншими уповноваженими органами та особами юридично значимих дій.

Сукупність загальнодержавних та місцевих податків та зборів, що справляються в установленому Податковим Кодексом порядку, становить податкову систему України.

Податкові періоди та строки сплати податків та зборів установлюються, виходячи з необхідності забезпечення своєчасного надходження коштів до бюджетів, з урахуванням зручності виконання платником податкового обов'язку та зменшення витрат на адміністрування податків та зборів.

Установлення і скасування податків та зборів, а також пільг їх платникам здійснюються відповідно до Податкового Кодексу Верховною Радою України, а також Верховною Радою Автономної Республіки Крим, сільськими, селищними, міськими радами у межах їх повноважень, визначених Конституцією України та законами України.

З 1 січня 2011 року набрав чинності новий Податковий кодекс України, який значно змінює систему оподаткування в Україні. З прийняттям нового кодексу втратили чинність ряд Законів України, декретів Кабінету Міністрів України, постанов Верховної Ради України та указів президента України. У новому кодексі змінено кількість та склад загальнодержавних і місцевих податків та зборів. Згідно Податкового кодексу в Україні на даний час діють 23 податки та збори, з них 18 загальнодержавних та 5 місцевих.

З 1 січня 2011 року до загальнодержавних податків та зборів належать такі податки та збори:

  1.  податок на прибуток підприємств;
  2.  податок на доходи фізичних осіб;
  3.  податок на додану вартість;
  4.  акцизний податок;
  5.  збір за першу реєстрацію транспортного засобу;
  6.  екологічний податок;
  7.  рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України;
  8.  рентна плата за нафту, природний газ і газовий конденсат, що видобуваються в Україні;
  9.  плата за користування надрами;
  10.  плата за землю;
  11.  збір за користування радіочастотним ресурсом України;
  12.  збір за спеціальне використання води;
  13.  збір за спеціальне використання лісових ресурсів;
  14.  фіксований сільськогосподарський податок;
  15.  збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства;
  16.  мито;
  17.  збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками;
  18.  збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.

З 1 січня 2011 року до місцевих податків та зборів належать:

  1.  податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
  2.  єдиний податок;

До місцевих зборів належать:

  1.  збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;
  2.  збір за місця для паркування транспортних засобів;
  3.  туристичний збір.

Місцеві ради обов'язково установлюють податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиний податок та збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Місцеві ради в межах повноважень, визначених Податковим Кодексом, вирішують питання відповідно до вимог Податкового Кодексу щодо встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору.

Установлення місцевих податків та зборів, не передбачених  Податковим Кодексом, забороняється.

УДППЗ “Укрпошта” сплачує такі загальнодержавні податки:

  1.   податок на прибуток підприємств;
  2.  податок на додану вартість;
  3.  збір за спеціальне використання води;
  4.  плата за землю;

і такі місцеві:

  1.  єдиний податок;

Декларація з податку на прибуток підприємств, заповнена наростаючим підсумком за новими правилами, подається у 2011 році за такі звітні періоди: за II квартал, за II та III квартали, за II-IV квартали. Що стосується декларації за І квартал 2011 року, то вона складається за старими правилами згідно з нормами Закону про прибуток.

Доходи не визнаються щодо товарів (результатів робіт, послуг), відвантажених (наданих) після 1 квітня 2011 року, у частині авансів, отриманих за такі товари (роботи, послуги) до цієї дати, у тому числі авансів, отриманих у період перебування на спрощеній системі оподаткування.

Згідно з п. 137.1 ст. 137 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ дохід від реалізації товарів визнається за датою переходу покупцеві права власності на такий товар. Дохід від надання послуг та виконання робіт визнається за датою складення акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг.

Витрати не визнаються щодо товарів (результатів робіт, послуг), отриманих після 1 квітня 2011 року, у частині вартості таких товарів (робіт, послуг), сплаченої у вигляді авансів до цієї дати (якщо такі аванси були віднесені до складу валових витрат на дату їх сплати), а також у період перебування на спрощеній системі оподаткування.

Платники податку на прибуток, що перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну, одночасно з визнанням доходу від продажу товарів (робіт, послуг) на загальній системі, до складу витрат повинні включати собівартість таких товарів (робіт, послуг), яка склалася в період перебування на спрощеній системі оподаткування, пропорційно до суми визнаних доходів.

Ставка податку на прибуток установлена в таких розмірах: із 1 квітня по 31 грудня 2011 року - 23 % (у І кварталі 2011 року застосовується ставка, установлена Законом про прибуток, - 25 %).

Декларація подається платником податку до державного податкового органу для реєстрації протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду.

Підприємство відповідає всім вимогам встановленим для запровадження системи спрощеного оподаткування ( єдиного податку за ставкою 6%).

         Суб'єкти підприємницької діяльності - юридичні особи сплачують єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця (кварталу) на окремий рахунок відділень Державного казначейства України.

Ставку єдиного податку встановлюють місцеві ради у фіксованому розмірі залежно від виду діяльності в межах від 20 до 200 грн. на місяць для самостійного здійснення підприємницької діяльності. У разі використання найманої праці розмір єдиного податку збільшується на 50% за кожну особу, включаючи членів сім’ї.

Сплачується єдиний податок зараз: сума єдиного податку (за себе та доплата за найманих працівників) спочатку потрапляє на рахунок Держказначейства, а вже звідти — розподіляється між бюджетом, Пенсійним фондом (ПФ), Фондами «непрацездатності» та «безробіття» в такому порядку:

  1.  — до бюджету (43 % єдиного податку);
  2.  — до ПФ (42 % єдиного податку);
  3.  — до Фонду «непрацездатності» (11 % єдиного податку);
  4.  — до Фонду «безробіття» (4 % єдиного податку).

        За результатами господарської діяльності за звітний (податковий) період (квартал) суб'єкти малого підприємництва - юридичні особи подають до органу державної податкової служби до 20 числа місяця, що наступає за звітним (податковим) періодом, розрахунки про сплату єдиного податку, акцизного збору і, в разі обрання ними єдиного податку за ставкою 6 відсотків, розрахунок про сплату податку на додану вартість, а також платіжні доручення на сплату єдиного податку за звітний період з позначкою банку про зарахування коштів.

 3 01.01.2011 р. у соціальному страхуванні відбулися зміни — усі внески до ПФ та інших соцфондів було замінено єдиним соціальним внеском — ЄСВ. При цьому УДППЗ “Укрпошта” зобов'язана сплачувати ЄСВ у повному розмірі як за себе, так і за своїх найманих працівників, а також за громадян, які виконують роботи (послуги) за цивільно-правовими договорами.

Але Податковий кодекс дозволяє платникам єдиного податку сплачувати не в повному розмірі, а лише ту його частину, яка спрямовується до бюджету, тобто 43% від ставки єдиного податку (підрозділ 8 Розділу XX Податкового кодексу, ст. 2 Указу № 727). Це стосується як єдиного податку, сплаченого за себе, так і 50 % доплати за кожного найманого працівника.

Але тут слід звернути увагу на такий момент: сплата єдиного податку у «зменшеному» розмірі (43% ставки) почалася тільки із січня 2011 р. (тобто з моменту набуття чинності Податковим кодексом). А оскільки підприємці сплачують єдиний податок наперед, тобто в січні — за лютий, у лютому — за березень тощо, то перший «зменшений» платіж за єдиним податком буде здійснено в січні 2011 року — за лютий 2011 року.

  Термін подання щомісячно.

  Оподаткування податком на додану вартість за ставкою 20%  як операцій з доставки прийнятих  в  інших  країнах  поштових  відправлень  (вхідних)  на території України,  які надаються ДППЗ "Укрпошта" іноземній поштовій службі,  так і операцій з приймання, обробки та доставки державним підприємством  "Укрпошта"  від фізичних та юридичних осіб поштових відправлень за межі митної території України (вихідних).

Операції з  приймання  державним підприємством "Укрпошта" від фізичних та юридичних осіб поштових  відправлень  за  межі  митної території України (вихідних),  обробки та доставки оподатковуються ПДВ у повному обсязі за ставкою 20%.

База оподаткування визначатиметься на основі контрактної вартості товарів/послуг, але не нижче звичайних цін.

Податок  становить  20  відсотків  бази оподаткування, визначеної статтею 4  Закону,  та додається до  ціни  товарів (робіт, послуг).
При експорті товарів та супутніх такому експорту послуг
ставка  податку  становить  "0"  відсотків  до бази оподаткування.

Платник податку зобов'язаний надати покупцю  податкову накладну,  що має містити зазначені окремими рядками:

    а) порядковий номер податкової накладної;

    б) дату виписування податкової накладної;

    в повну   або   скорочену  назву,  зазначену  у  статутних
документах  юридичної  особи  або  прізвище,  ім'я  та по батькові
фізичної  особи,  зареєстрованої  як  платник  податку  на  додану
вартість;  

    г) податковий номер платника податку (продавця та покупця);

    д) місце розташування юридичної особи  або  місце  податкової
адреси фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану
вартість;

    е) опис   (номенклатуру)   товарів   (робіт,  послуг)  та  їх
кількість (обсяг, об'єм);

    є) повну   або   скорочену  назву,  зазначену  у  статутних
документах  отримувача;  

    ж) ціну поставки без врахування податку;

    з) ставку  податку  та  відповідну  суму  податку у цифровому
значенні;

    и) загальну  суму коштів,  що підлягають сплаті з урахуванням
податку.

Звітний (податковий) період визначається у порядку, встановленому статтею 202 розділу V Кодексу, і може дорівнювати одному календарному місяцю, а у випадках, визначених Кодексом, - календарному кварталу, з урахуванням таких особливостей:

а) якщо особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першим звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця;

б) якщо податкова реєстрація особи анулюється в інший день, ніж останній день календарного місяця, то останнім звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається з першого дня такого місяця та закінчується днем такого анулювання.

Відповідно до пункту 49.18 статті 49 та пункту 203.1 статті 203 Податкового Кодексу України для подання податкової декларації з податку на додану вартість встановлені такі строки:

якщо звітний (податковий) період дорівнює календарному місяцю, декларація подається до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податку, протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

якщо звітний (податковий) період дорівнює календарному кварталу, декларація подається до органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

До декларації вносяться дані податкового обліку платника окремо за кожний звітний (податковий) період без наростаючого підсумку.

Обчислення і  справляння  збору  за   скидання   забруднюючих
речовин,    як    спеціального   використання   водних   ресурсів
, здійснюється відповідно до постанови  Кабінету  Міністрів  України від 1 березня 1999 р. N 303 "Про затвердження Порядку встановлення  нормативів  збору   за   забруднення   навколишнього природного середовища і стягнення цього збору".

 Збір    за   спеціальне   використання   водних   ресурсів
справляється за використання води з водних об'єктів, що забрана із
застосуванням  споруд  або  технічних  пристроїв та скидання в них
зворотних вод.

Об'єктом  обчислення  збору  за  спеціальне   використання
водних  ресурсів  є  фактичний  обсяг  води,  який  використовують
водокористувачі,  з урахуванням обсягу втрат води  в  їх  системах
водопостачання.
            Під час використання води, що надходить із змішаних джерел
(поверхневі,  підземні),  збір за спеціальне  використання  водних
ресурсів  обчислюється  виходячи  з  обсягів  використання  води з
кожного виду джерела водопостачання окремо.

На  спеціальне використання водних ресурсів встановлюються
ліміти, які визначаються у дозволах на поставку води.

У   межах   встановленого   ліміту   збір  за  спеціальне
використання  водних  ресурсів  відноситься  на   валові   витрати
виробництва,  а  за  понадлімітне  використання  -  справляється з
прибутку, що залишається у розпорядженні водокористувача.

Обсяг  використаної  води  визначається водокористувачами
самостійно на підставі  даних  первинного  обліку  за  показниками
вимірювальних приладів.

У разі відсутності вимірювальних приладів,  як виняток, обсяг
використаної   води   визначається   за   технологічними    даними
(тривалість   роботи  агрегатів,  обсяг  виробленої  продукції  чи
надання послуг,  витрати  електроенергії,  пропускна  спроможність
водопровідних труб за одиницю часу тощо).

Розрахунки  збору, базовий податковий (звітний) період
для  якого  дорівнює  календарному кварталу,  подаються платниками
органам державної податкової служби протягом 40 календарних  днів,
наступних  за  останнім  календарним  днем  звітного (податкового)
кварталу, за місцем податкової реєстрації.

Збір сплачується водокористувачами  протягом  10  календарних
днів,  наступних  за  останнім  днем  граничного  терміну  подання
розрахунку збору за місцем податкової реєстрації.

Збір   за   спеціальне   використання   водних   ресурсів
загальнодержавного  значення  та  їх   понадлімітне   використання
зараховується  платниками  в  розмірі  80  відсотків до Державного
бюджету України за  їх  місцезнаходженням  і  20  відсотків  -  до
бюджетів територіальних громад.

Збір за  спеціальне  використання  водних  ресурсів місцевого
значення та їх понадлімітне використання зараховується  платниками
за  їх  місцезнаходженням  в  розмірі  100  відсотків  до бюджетів
територіальних громад.

Плата за землю - це податок на володіння та користування землею, який справляється з юридичних та фізичних осіб.

Плату за землю в Україні введено з 1 липня 1992 року відповідно до Закону України від 03.07.92 р. № 2535-ХП "Про плату за землю". 31 січня 1997 року набрала чинності нова редакція Закону України "Про плату за землю" від 19.09.96 р. № 378 ВР, яким було змінено ставки земельного податку та порядок справляння цієї плат пільги щодо оподаткування землі та відповідальність платників, а також визначено,» використання землі в Україні є платним.

Об'єктом плати за землю є земельна ділянка, а земельна частка (пай), перебуває у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди.

Платником є власник земельної ділянки і землекористувач, у тому числі оренда.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та встановленою Державною податковою Адміністрацією формою щороку за станом на1 січня і до 1 лютого подають дані відповідній державній податковій інспекції.

По ново відведених земельних ділянках розрахунки розмірів податку подають юридичними особами протягом місяця з дня виникнення права власності користування земельною ділянкою.

За земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у користувачів (або спільної власності) кількох юридичних осіб або громадян, земельний податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині будівлі, що знаходиться в; користуванні ( або пропорційно їх частці у власності на будівлю).

Разом з тим слід зазначити, що згідно із частиною 4 ст. 7 Закону України "Про плату за землю" по земельних ділянках населених пунктів (за винятком сільськогосподарських угідь), де не встановлено грошову оцінку земель, ставки земельного податку диференціюють та затверджують відповідні сільські, селищні та міські ради, виходячи із середніх ставок податку, функціонального використання місцезнаходження земельної ділянки, але не вище, ніж у два рази від середніх ставок податку з урахуванням установлених законом коефіцієнтів.

Юридичні особи, які є платниками земельного податку, при подачі розрахунку повинні врахувати індексацію грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та земель населених пунктів, де її встановлено, відповідне збільшення ставок земельного податку по землях населених пунктів, де не встановлено грошову оцінку.

Для правильності нарахування та обчислення земельного податку важливим є розподіл земель за їх категоріями.

У населених пунктах, грошову оцінку земель яких проведено, при обчислюванні земельного податку застосовується ставка у розмірі 1 % від їх грошової оцінки, якої також залежить від місця розташування земельної ділянки, функціонали використання землі та виду діяльності платника і розміру індексації у поточному році. Розмір орендної плати за землю визначається місцевими органами влади у договорі оренди земельної ділянки, але згідно із ст. 5 Закону України "Про оренду землі" він може бути меншим за розмір земельного податку.

Земельний податок сплачується рівними частками власниками землі і землекористувачами - виробниками товарної сільськогосподарської і рибної продукції та громадянами до 15 серпня і 15 листопада, а всіма іншими платниками - щоквартально до 15 числа наступного за звітним кварталом місяця.

Розрахунок сплати єдиного податку суб’єктом малого підприємництва – юридичною особою (державним підприємством  "Укрпошта") розраховується наростаючим підсумком і сплачується щоквартально (тобто береться до уваги  виручка від реалізації  послуг без урахування акцизного збору і якщо є виручка від реалізації основних фондів ставку єдиного податку-6%).

3. Порядок складання податкової звітності і штрафні санкції за порушення податкового законодавства

Відповідальність за несвоєчасне і неякісне складання документів податкової звітності, порушення строків їх подання контролюючим органам, недостовірність інформації, наведеної у зазначених документах несуть:

  1.  юридичні особи та філіали (відділення), представництва юридичних осіб, постійні представництва нерезидентів, які відповідно до цього Кодексу визначені платниками податків, а також їх посадові особи;
  2.  фізичні особи - платники податків, або їх законні чи уповноважені представники у випадках, передбачених цим Кодексом;
  3.  податкові агенти.

Форми обов'язкової податкової звітності (податкові декларації чи податкові розрахунки), повинні відповідати нормам та змісту відповідного податку.

Податкова звітність може бути надана за добровільним рішенням платника податків органу державної податкової служби в електронній формі, за умови реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством;

Податкова звітність подається із зазначенням ідентифікаційного коду або реєстраційного номера облікової справи платників податків.

Податкова звітність повинна бути підписана:

  1.  керівником платника податку - юридичної особи або філіалу (відділення), представництва юридичної особи, а також особою, яка відповідає за ведення податкового обліку та за подання податкової звітності;
  2.  фізичною особою - платником податків (її законним представником) або іншою особою, на яку цим Кодексом або іншими нормативно-правовими актами з питань оподаткування покладено обов'язки щодо подання податкової звітності.

Якщо податкова звітність подається податковими агентами - юридичними особами, вона повинна бути підписана керівником такого агента та особою, яка відповідає за ведення податкового обліку та за подання податкової звітності такого агента, а якщо податковим агентом є фізична особа - такою фізичною особою.

Особа, яка за винагороду складає податкову звітність або бере участь у складанні податкової звітності платника податків, крім випадків, коли така особа є працівником платника податків, повинна підписати податкову декларацію разом з особами.

Якщо у підготовці податкової звітності беруть участь декілька спеціалістів, то зазначена податкова звітність підписується лише головним спеціалістом разом з особами.

Інформація, наведена в податковій декларації, у випадках передбачених цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами з питань оподаткування, повинна підтверджуватися первинними документами, даними бухгалтерського обліку та відповідати вимогам ведення податкового обліку (звітності).

Інформація, що міститься у прийнятих до обліку первинних документах і необхідна для відображення у податковому обліку, нагромаджується та систематизується в облікових регістрах в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Інформація про операції, пов'язані з виникненням податкових зобов'язань, які здійснені платником податків за звітний період, з облікових регістрів переноситься у згрупованому вигляді до податкової звітності.

Податкова звітність подається платником податків або іншою особою, на яку цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами з питань оподаткування покладено обов'язки з подання до контролюючих органів податкової звітності за звітний період у встановлені цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами з питань оподаткування строки, за місцем, визначеним відповідним контролюючим органом центрального рівня (якщо таке місце не визначено цим Кодексом).

1. Податкова звітність подається за кожний базовий податковий (звітний) період - (далі звітний період), що дорівнює:

  1.  календарному місяцю (у тому числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;
  2.  календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);
  3.  календарному року, крім випадків, передбачених підпунктом "г" частини (1) статті 16012, - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року;
  4.  календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб (прибуткового податку з громадян), - до 1 квітня року, наступного за звітним.

Якщо податкова декларація за квартал, півріччя, три квартали або рік розраховується наростаючим підсумком на підставі показників базових податкових періодів, з яких складаються такі квартал, півріччя, три квартали або рік (без урахування авансових внесків) згідно з відповідним законом з питань оподаткування, така декларація подається у строки, визначені цим пунктом для такого базового податкового періоду. Для цілей цієї статті під терміном "базовий податковий період" слід розуміти податковий період, визначений цим Кодексом.

2. Платник податків - суб'єкт підприємницької діяльності незалежно від того, чи провадив він підприємницьку діяльність у звітному періоді, повинен подати податкову звітність за такий період.

Податкова звітність реєструється в контролюючих органах з додержанням таких вимог:

  1.  контролюючі органи зобов'язані зареєструвати податкову звітність, подану платником податків або іншою особою, на яку цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами з питань оподаткування покладено обов'язки щодо подання податкової звітності, за датою її фактичного подання;
  2.  платник податків має право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання податкової звітності надіслати її до контролюючого органу поштою рекомендованим листом. Порядок оформлення зазначених поштових відправлень, а також нормативи їх обігу встановлюються Кабінетом Міністрів України.
  3.  платник податку має право не пізніше як за 5 днів до закінчення строку подання податкової звітності надіслати її до контролюючого органу електронною поштою, у порядку встановленому Кабінетом Міністрі України.

Податкова звітність подається у письмовому вигляді або (за погодженням з контролюючим органом) на магнітних носіях чи в іншій формі, що дає змогу провадити комп'ютерну обробку інформації.

Платник податків повинен подавати на вимогу контролюючого органу інформацію, необхідну для перевірки наданої податкової звітності.

Податкова звітність за місцевими податками і зборами подається до органів державної податкової служби у порядку, визначеному органами місцевого самоврядування, якщо інше не встановлено цим Кодексом та іншими нормативно-правовими актами з питань оподаткування.

У разі коли у майбутніх податкових періодах платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, такий платник податків зобов'язаний подати нову податкову декларацію, що містить виправлені показники. Штрафні санкції та пеня в цьому випадку на нараховану суму податкового зобов'язання до платника податку не застосовуються крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Виправлення помилок, описок у податковій звітності підтверджується підписом осіб, які її підписали під час подання, із зазначенням дати виправлення.

Запобігання податковим правопорушенням не завжди веде до очікуваних наслідків, тому особливого значення набувають питання регулювання покарань за здійснення податкових проступків та злочинів.

Застосування санкцій можна класифікувати за кількома підставами.

За характером впливу; безпосереднє покарання - санкції, що впливають безпосередньо на платника, його майновий стан (позбавлення волі, штраф, конфіскація об'єктів оподаткування тощо); опосередковане покарання - санкції, які безпосередньо не завдають Майнових втрат платникові, проте зменшують його надходження у перспективі або обмежують його діяльність (арешт рахунку, тимчасове припинення діяльності підприємства тощо).

За галузевим характером: кримінальна, адміністративна та фінансова санкції.

До санкції фінансово-правових норм, які застосовуються у разі порушення податкового законодавства, належать: стягнення донарахованих сум податків, інших обов'язкових платежів; штрафи; пеня, адміністративні штрафи. Слід чітко зазначити, що в даному разі йдеться саме про перелік санкцій, які визначаються у фінансово-правових нормах (у даному разі податкових), однак зазначені санкції не є в чистому вигляді фінансовими санкціями, особливо щодо адміністративних штрафів.

Сукупність існуючих санкцій можна поділити на групи за їх однорідністю, зокрема: санкції за порушення порядку ліцензування, санкції за порушення податкової дисципліни, касової дисципліни тощо. Особи, на яких накладаються фінансові санкції та адміністративні штрафи, перелік порушень, а також найменування органів, що накладають санкції, чітко визначаються у законодавстві.

Згідно Податкового  кодексу України  штрафні санкції,  які можуть  бути  накладені  на  платників  податків  за порушення    нормативних   актів   Кабінету   Міністрів   України, центрального податкового органу,  положень, прямо передбачених цим Кодексом, починають застосовуватися до таких платників податків за наслідками податкового періоду, наступного за податковим періодом, протягом якого такі акти були введені в дію.

Штрафні  санкції за порушення податкового законодавства за період з 1 січня по 30 червня 2011 року застосовуються  у  розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення.

При фінансовому правопорушенні до платника податку застосовується санкції у вигляді штрафів, пені.

Згідно Податкового кодексу України,  штрафна санкція (фінансова санкція,  штраф) - плата у вигляді фіксованої суми  та/або  відсотків,  що  справляється  з платника  податків  у  зв'язку  з порушенням ним вимог податкового законодавства та іншого  законодавства,  контроль  за  дотриманням яких  покладено на контролюючі органи,  а також штрафні санкції за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності;

 Податковий  борг  -  сума грошового зобов'язання (з урахуванням  штрафних  санкцій  за   їх   наявності),   самостійно узгодженого   платником   податків   або   узгодженого  в  порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання;

  Пеня - сума коштів у вигляді відсотків, нарахованих на  суми  грошових  зобов'язань,  не   сплачених   у   встановлені законодавством строки;

  Нарахування пені починається від першого робочого дня:

а) наступного за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання - при самостійному нарахуванні суми податкового зобов'язання платником податку;

б) наступного за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання, визначеного у податковому повідомленні - при нарахуванні суми податкового зобов'язання контролюючими органами.

 Терміном закінчення нарахування пені є день прийняття банком платіжного доручення або, якщо податковий борг погашається шляхом стягнення коштів і активів, - день відчуження активів.

 Пеня нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності) із розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.

Об'єктом нарахування санкцій є лише сума податкового зобов'язання, об'єктом нарахування пені - сума несплаченого податкового зобов'язання разом зі штрафними санкціями.

Розмір пені не обмежений, в той час як розмір санкцій має фіксовані межі.

Фінансові санкції за податкові порушення відрізняються від адміністративних тим, шо застосовуються не тільки до фізичних, а й до юридичних осіб, і реалізуються не тільки у вигляді штрафів, а й в інших формах стягнення всієї суми прихованого або заниженого платежу до бюджету у формі податку, нарахування пені за затримку внесення податку.

 Штрафні санкції які застосовуються до підприємства у випадку не сплати, або не вчасної сплати податків, зборів і обов’язкових платежів, а також не подання або невчасного подання звітності по податках, зборах і обов’язкових платежах регулюються ст. 17 ЗУ “ Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”

Штрафні санкції за порушення податкового  законодавства накладаються  на  платника  податків  у розмірах,  визначених цією статтею,   крім   штрафних   санкцій   за   порушення    валютного законодавства, що встановлюються окремим законодавством.

Відповідальність за погашення суми податкового зобов'язання або податкового боргу, що виникає внаслідок вчинення таких дій, та обов'язок щодо погашення такого податкового боргу покладається на особу, визначену цим Кодексом, у тому числі на податкового агента. При цьому платник податку - отримувач таких доходів звільняється від обов'язків погашення такої суми податкових зобов'язань або податкового богру.

"Укрпошта" не порушує вимог чинного законодавста України, всі податки сплачуються вчасно у встановлені терміни, тому на підприємстві не накладаються штрафні санкції.

4. Особливості обліку реалізації продукції  (товарів, робіт , послуг)

Реалізація продукції, робіт, послуг — господарська операція суб’єкта підприємницької діяльності, що передбачає передання права власності на окремі об’єкти іншому суб’єктові підприємницької діяльності в обмін на еквівалентну суму коштів або боргових зобов’язань.

Ведення обліку та реалізації готової продукції на підприємстві регламентується наступною нормативною базою:

1. Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні ” від 16.07.1999 р. № 996/XIV цим законом регламентуються правові принципи регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні.

2. Закон України “Про оподаткування прибутку підприємств” від 22.05.1997 р. № 283/97 ВР. Цим законом визначається об’єкт оподаткування, згідно якого, об’єктом оподаткування являється прибуток, який визначається шляхом зменшення суми скорегованого валового доходу, визначеного згідно пункту 4.3 діючого Закону.

Також, що являється валовим доходом, а що валовими витратами, правила ведення податкового обліку, ставки оподаткування, а також порядок нарахування та строки сплати податку.

3. Закон України “Про податок на додану вартість” від 03.04.1997 р. Цей Закон визначає платників податку на додану вартість, об'єкти, базу та ставки оподаткування, перелік неоподатковуваних та звільнених від оподаткування операцій, особливості оподаткування експортних та імпортних операцій, поняття податкової накладної, порядок обліку, звітування та внесення податку до бюджету.

4.Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку, активів капіталу, зобов’язань та господарських операцій підприємств та організацій, затверджена наказом Мінфіну України від 30.11.1999 р. № 291.

5. Інструкція по бухгалтерському обліку податку на додану вартість, затверджена наказом Міністерства фінансів України № 141 від 01.07.97 р. (зі змінами та доповненнями).

6. Положення про порядок уцінки та реалізації продукції, що залежалась, із групи товарів широкого вжитку, продукції виробничо-технічного призначення та надлишкових товарно-матеріальних цінностей, затверджене спільним наказом Мінекономіки України та Мінфіну України від 15.12.1999 р. № 149/300, зареєстроване в Мінюстицій України 29.12.99 р. № 921/4214.

7. Положення про порядок реалізації і ведення бухгалтерського обліку операцій пов’язаних з продажем товарів, затверджене наказом Міністерства фінансів України № 14 – 401 від 05.07.1993 р. (з послідуючими змінами та доповненнями).

8. Наказ Міністерства Статистики України “Про затвердження типових форм первинних облікових документів з обліку сировини та матеріалів” від 21.06.1996 р. № 193. Цей Наказ визначає основні вимоги щодо виконання заходів по реалізації державної програми переходу України на міжнародну систему обліку і статистики. В ньому зазначаються первинні документи, які необхідні для переміщення, відвантаження готової продукції на підприємстві та їх суть, а це акти (акт приймання матеріалів), картки (складського обліку, лімітно-забірні), накладні та інші документи.

За основу  в обіку  на підприємстві "Укрпошта"  береться базова інструкція:" Інструкція з обліку поштових відправлень, поштових переказів,  періодичних видань, виплат пенсій та грошової допомоги", в якій  точність і достовірність  статистичних  даних  забезпечується правильним  веденням  обліку,  додержанням  вимог цієї Інструкції, правильною обробкою облікових документів та постійним контролем за веденням обліку. Відповідно до цієї інструкції - облік ведеться тільки на бланках спеціалізованих форм N 2а і N 2-EMS,  затверджених наказом  Державного  комітету зв'язку  та  інформатизації  України,  які заповнюються  в одному примірнику.

    Спеціалізовані форми   первинного  обліку  N  2а  і  N  2-EMS
заповнюються  працівниками,  які  здійснюють  контроль  і   несуть
особисту відповідальність за правильне їх складання. Записи на цих
бланках  мають  бути  чіткими,  без  виправлень.  Не  дозволяється
ведення обліку на бланках невстановленої форми.

Обліку підлягають  усі  внутрішні  та  міжнародні  поштові
відправлення:

    листи (прості, рекомендовані, з оголошеною цінністю);

    поштові картки (прості, рекомендовані);

    бандеролі (прості, рекомендовані, з оголошеною цінністю);

    секограми (прості, рекомендовані);

    міжнародні відправлення з оголошеною цінністю;

    дрібні пакети;

    мішки "М";

    посилки (звичайні, з оголошеною цінністю);

    прямі контейнери (звичайні, з оголошеною цінністю);

    відправлення міжнародної прискореної пошти (EMS),

    а також:

    поштові  перекази (прості, прискорені), у тому числі перекази
післяплати й торговельної виручки;

    рекламна продукція ( листівки, буклети тощо);

    періодичні видання за передплатою та вроздріб;

    кількість виплат пенсій та грошової допомоги у селі,  селищах
міського типу та у місті.

    Повідомлення  про  вручення  поштових  відправлень  (поштових
переказів),  що  надсилаються відправникам після вручення поштових
відправлень  (виплати поштових переказів), обліковуються: прості -
як прості поштові картки, рекомендовані - як рекомендовані поштові
картки. Окремо обліковуються  постпакети  з   відміткою   "Службовий"
(прості,  рекомендовані,  з оголошеною цінністю) з кореспонденцією
та  іншим  вкладення  службового  характеру,  що  призначені   для
забезпечення   єдиного   технологічного   процесу  надання  послуг
поштового зв'язку і  які  пересилаються  між  об'єктами  поштового
зв'язку власними силами та засобами.

    Крім того,  обліковуються транзитні мішки  з  кореспонденцією
або мішки та пачки з періодичними виданнями,  мішки з тарою; мішки
страхові  транзитні,  до  яких  належать  мішки   зі   страховими,
урядовими  та  міжнародними  поштовими відправленнями,  планшети з
маркованою  продукцією,  а  також  сумки  з  виторгом  залізничних
станцій;   контейнери   з   посилками,   періодичними   виданнями,
страховими мішками,  мішками  з  кореспонденцією  та  міжнародними
поштовими відправленнями - транзитні,  а також порожні контейнери,
що повертаються до об'єкта поштового зв'язку.

Облік   поштових    відправлень,    поштових    переказів,
періодичних  видань  ведеться на робочих місцях об'єктів поштового
зв'язку:  Дирекції  оброблення  та  перевезення  пошти,  зональних
вузлів зв'язку,  центрів оброблення та перевезення пошти,  центрів
оброблення пошти,  поштамтів,  вузлів поштового зв'язку, відділень
поштового  зв'язку,  а  також  у поштових вагонах (поштових каютах
морських та річкових суден).

    Дозволяється  в  об'єктах  поштового  зв'язку,  що здійснюють
сортування  письмової  кореспонденції,  провадити  облік   простих
листів, поштових карток і бандеролей у розрізі відділень (пунктів)
поштового  зв'язку. Облік поштового обміну ведеться окремо за  універсальними послугами та іншими послугами поштового зв'язку.
               Крім того,  обліковуються окремо внутрішні та  міжнародні
поштові відправлення, поштові перекази та періодичні видання.

   Також окремо ведеться облік вихідних внутрішніх поштових
відправлень,   що  пересилаються  в  межах  області,  та  тих,  що
пересилаються  за  межі  області. Перехід  від  щоденного до семиденного підрахунку простої письмової кореспонденції або до  її  зважування  з  причини  зміни обсягу дозволяється проводити лише на початку року.  Зміни порядку обліку протягом року не допускаються.

     Результати  кожного   підрахунку   (зважування)   простої
письмової   кореспонденції  заносяться  до  спеціалізованої  форми
первинного обліку N 2а. Коли обмін  поштою  проводиться  кілька  разів  на  день, підрахунок (зважування) простої письмової кореспонденції та записи
результатів  підрахунку  (зважування)  до  спеціалізованої   форми
первинного  обліку  N 2а проводяться перед кожною відправкою і при
кожному надходженні  пошти.  У  цих  випадках  у  графі  Б  бланка
вказуються   порядкові   номери   записів  результатів  підрахунку
(зважування) простої кореспонденції.  У  кінці  доби  підбивається
підсумок  за  день.  Результати  підрахунків записуються тільки до
спеціалізованої форми первинного обліку N 2а.

Облік  простої  письмової   кореспонденції   в   об'єктах
поштового  зв'язку,  в  яких  ведеться суцільний підрахунок листів
протягом 7 облікових днів кожного місяця,  проводиться за  поданим
нижче графіком.

    Числа встановлені з  таким  розрахунком,  щоб  до  семи  днів
обліку  потрапив  кожний  день  тижня.  Зміна  днів обліку простої
письмової кореспонденції не допускається.

         Графік обліку простої письмової кореспонденції

-----------------------------------------------------------------

  Місяць    |                Число місяця

-------------+---------------------------------------------------

Січень       |    5      7     10     15     20     25     30

Лютий        |    1      3     6      11     16     21     26

Березень     |    2      4     7      12     17     22     27

Квітень      |    3      5     8      13     18     23     28

Травень      |    4      6     12     14     16     24     29

Червень      |    5      7     10     15     20     25     30

Липень       |    1      3     6      11     16     21     26

Серпень      |    2      4     7      12     17     22     27

Вересень     |    3      5     8      13     18     23     28

Жовтень      |    4      6     9      14     19     24     29

Листопад     |    1      5     10     14     20     25     30

Грудень      |    1      3     6      11     16     21     26

Облік  бандеролей,  листів  нестандартних  та спеціальних
мішків "М" проводиться суцільним підрахунком.

На підприємстві "Укрпошта" аналітичний облік товарів здійснюється наступним чином: 

Кожного місяця в бухгалтерію окремі відділення здають звіти по  послугах  та продажу товарів, в якому міститься найменування послуг і товару, залишок (кількість та сума) кількість та сума, на яку було встановлено націнку на протязі звітного місяця, а також кількість реалізованих послуг  та товарів та кількість списаних.

На основі звітів даних звітів бухгалтер складає товарний звіт по наявних товарах, в якому узагальнюються дані по відділеннях, а саме зазначається залишоктоварів, кількість та сума по оптовим цінам, а також за плановою вартістю, кількість та сума товарів на початок періоду, кількість та сума реалізованих товарів та залишок товарів на кінець звітного періоду.

На підприємстві ведеться відомість аналітичних рахунків по рахунку 28, ця відомість складається на кожен місяць на основі товарного звіту та звітів по продажу товарів.

На основі синтетичних і аналітичних даних складається журнал-ордер . Записи в журналі - ордері № 6 здійснюють в лінійному (позиційному) порядку, що дає можливість бачити, за яким розрахунковим документом, яка сума підлягає до сплати покупцем (замовником), а також робиться відмітка про оплату.

Бухгалтерією підприємства "Укрпошта" ведеться аналітичний облік відвантажених товарів,робіт і послуг  де відображається розрахунок відвантажених товарі,робіт і послуг  в за фактичною собівартістю. Доход від продажу товарі,робіт і послуг  підприємства обліковується на рахунку 702/1 “Доходи від реалізації товарів” та на рахунку 703“Доходи від реалізації робіт і послуг”  . Відвантажені товари  на підприємстві списують з кредиту рахунку 281 “Товари на складі ” в дебет рахунку 902 “Собівартість реалізованих товарів ” і в дебет рахунку 903 “Собівартість реалізованих робіт та послуг ”.  

На основі звітів по послугах та товарів бухгалтером підприємства заповнюється аналітичні відомості по рахунку 281 “ Товари на складі ”, 702 “Дохід від реалізації готової товарів ” , 70 3 Дохід від реалізації робіт і послуг”   та заповнюється Головна книга по всіх рахунках.

Відпуск матеріальних цінностей на сторону оформлюють товарно-транспортними накладними спеціальної форми. У разі доставки власним автотранспортом їх виписують, як правило, у чотирьох примірниках: перший із підписом водія залишається в пункті відправлення продукції; другий, третій і четвертий, завірені підписами й печатками вантажовідправника й підписом водія, передають водієві. Другий примірник передають товароодержувачу продукції, третій і четвертий примірники із позначкою про приймання продукції повертають підприємству.

У товарно-транспортних накладних вказують назву продукції за видами та сортами, її кількість, вагу тощо. За потреби на окремі види сільськогосподарської продукції додатково оформлюють: посвідчення на насіння, акти аналізу якості продукції, специфікації на продукцію, щоденник надходження і відправлення вовни на заготівельні пункти тощо.

                                   ВИСНОВОК

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» (УДППЗ «Укрпошта») — підприємство поштового зв'язку, підпорядковане Міністерству транспорту та зв’язку України, національний оператор поштового зв'язку.

Підприємство забезпечує надання універсальних послуг поштового зв'язку, перелік яких і відповідні тарифи затверджуються Національною комісією з питань регулювання зв'язку, а також відповідає за емісію, введення в обіг та поширення знаків поштової оплати (поштових марок) в Україні.

Бухгалтерський облік в УДППЗ «Укрпошта» здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України.

УДППЗ «Укрпошта» сплачує лише такі загальнодержавні податки:

  1.   податок на прибуток підприємств;
  2.  податок на додану вартість;
  3.  збір за спеціальне використання води;
  4.  плата за землю;

і такі місцеві:

  1.  єдиний податок;

Сплата  усіх зазначених податків здійснюється у встановлені строки.

Податкова звітність складається і подається у строки встановлені законодавством, штрафні санкції відсутні.

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА:

  1.  Закон України "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність" від 16.07.99 № 996 (зі змінами і доповненнями)

2.Податковий Кодекс України від 01.01.2011 року.

3.Закон України від 08.07.2010 р. №2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

        4.Законом України “Про податок з доходів фізичних осіб” від 22.05.03 року N 889-IV

5. Підрозділ 8 Розділу ХХ «Особливості справляння єдиного податку та фіксованого податку».

6. Закон України "Про систему оподаткування" від 25.06.1991 року № 1251-ХП (із змінами та доповненнями).


 

ДОДАТКИ




1. Тема урока- Этот удивительный мир Класс- 1 Цель урока- познакомить учащихся с понятиями- окружающий мир п
2. Вариант 1 Тест
3. Расходы будущих периодов и отчет о движении денежных средств
4. Утверждаю заведующий кафедрой
5. Установливает корреляции между психическими явлениями и физиологическими процессами вегетативными и двиг
6. Курсовая работа- Проектирование технологического процесса детали
7. визуально определимое или с использованием средств измерения нарушение Правил дорожного движения водител
8. СОЦИАЛЬНЫЙ ИНСТИТУТ А
9. т Кт Начислена зарплата 001 200 230 250 260 700
10. Тема. Країни Азії
11. Философия религии Г. Гегел
12. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА 2
13. Опыт стабилизации бюджета и денежного обращения1
14.  Материнский семейный капитал- понятие и его значение
15. Военная проза МШолохова и ее современные критики
16. Дом который построим МЫ
17. Питання до курсу Дошкільна лінгводидактика
18. Анализ хозяйственной деятельности по методике ПромСтройБанка
19. Лабораторная работа 1 Тема- Линейные алгоритмы Составить программу для расчета значений z1 и z2 результат
20. Графика. Часть II.html