Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема блог увійшли в ужиток вивчаються в школі і вже не вимагають тлумачень і пояснень.

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Основні поняття Інтернет-технологій такі як гіпертекст, доменне ім'я, сайт, електронна пошта, пошукова система, блог увійшли в ужиток, вивчаються в школі і вже не вимагають тлумачень і пояснень.

Особливістю технологій «першої хвилі», з точки зору теорії соціального капіталу та організації соціальних взаємодій є вузька спрямованість спілкування Особистість-Особистість або «вертикальні» відносини Фірма-Особистість. Разом з тим, історичні приклади показують, що для соціальних перетворень важливими є згуртовані «горизонтальні» інтелектуальні спільноти, які спостерігалися, наприклад, на рубежі перебудови в академічних інститутах, навколо бардів-виконавців, клубів студентської пісні, фізматшкіл.

Створення груп за інтересами – співтовариств і соціальних мереж активно йде в Інтернет-середовищі. Один з історично перших прикладів - це 40 млн. однокласників, однокурсників і товаришів по службі в мережі www.Classmates.com, що охопила жителів Америки і Канади. Вражають цифри мережі знайомств www.Mamba.ru, в якій 9 млн. зареєстрованих «спраглих» здійснюють 1.3 млн. спроб знайти один одного кожен день.

Вражають цифри зареєстрованих учасників і темпи зростання лідера російського сегмента – мережі Одноклассники.ру, в якої за даними на початок лютого 2008 року – 10 млн. учасників, тобто майже кожен другий володар виходу в Інтернет Росії.

Крім мереж контактів і комерційних мереж, орієнтованих на пошук «розумних голів», звертає на себе увагу мережа особистих і ділових контактів www.MoiKrug.ru, в якої за даними розсилки новин проекту заявлено 1.5 млн. учасників.

Спілкування в даній мережі йде за немодерованою схемою, на основі вільно наданих анкетних даних (навчальні заклади, робота, особисті інтереси, улюблені книги та сайти). Схема спілкування така. Крім звичайного блогу, учасник може заявити для обговорення тему, зробити «затравки» нової або проблемної інформації, повідомляти і обговорювати з іншими учасниками новини. Діє схема голосування або рейтингування тем і новин.

Досвід участі у даній соціальній мережі показав її молодіжну спрямованість і корисність з точки зору вивчення поведінки учасників віртуального обговорення, яке відрізняється від звичайного особистісного або «живого» групового.

Разом з тим, рівень «дорослості» обговорення не викликає довіри. Наведу приклади. У підмережі «Інформаційні технології» - найбільш багатою і представницькою - 6000 учасників, обговорюється 80 тем і 200 новин, «виставлено» 600 вакансій. Але навчальний відкритий ресурс Інтернет-Університету інформаційних технологій Шкред А.В. рекомендували своїм друзям - 100 чоловік. Ресурс «Віртуального комп'ютерного музею» Пройдакова Е.М. з півмільйоном відвідувачів - 3.

Інтернет-технології - це технології створення і підтримки різних інформаційних ресурсів в комп'ютерній мережі Інтернет: сайтів, блогів, форумів, чатів, електронних бібліотек та енциклопедій.

В основі Інтернет та Інтернет-технологій лежать гіпертексти і сайти, що розміщуються в глобальній мережі Інтернет або в локальних мережах ЕОМ.

Гіпертексти - це тексти зі гіперпосиланнями на інші гіпертексти, розміщені в Інтернет або локальній мережі ЕОМ. Для запису гіпертекстів використовується мова розмітки гіпертекстів HTML, який сприймається всіма браузерами на всіх персональних комп'ютерах. Мова HTML є міжнародним стандартом, тому всі гіпертексти, єдиним чином сприймаються і єдиним чином відображаються на всіх персональних комп'ютерах в усьому світі. Для підготовки гіпертекстів зазвичай використовуються візуальні гіпертекстові редактори, у яких відразу видно - як буде виглядати гіпертекст на ЕОМ і можлива вставка гіперпосилань на сайти в Інтернет. Одним з кращих візуальних гіпертекстових редакторів є вільний офісний редактор Writer у вільному офісному пакеті Open Office.

Інтерактивні сайти - це сайти, в яких використовуються інтерактивні гіпертекстові підпрограми, що дозволяють вести діалог з користувачами ЕОМ, підключених до мережі ЕОМ. Гіпертекстові підпрограми включаються до гіпертексти разом з гіпертекстовими формами і підпрограмами, які називаються скриптами. Для запису гіпертекстових підпрограм (гіпертекстових скриптів) часто використовується мова JavaScript, що є розширенням мови розмітки гіпертекстів HTML

Мова JavaScript є розширенням розмітки гіпертекстів HTML і з цих причин інтерпретатор мови JavaScript вбудований у всі браузери і всі гіпертекстові редактори. Мова JavaScript є міжнародним стандартом. З цієї причини інтерактивні програми на мові JavaScript однаковим чином виконуються на всіх комп'ютерах у світі. Більше 60% програм у світі написано на мові гіпертекстових скриптів JavaScript. Програми на JavaScript - кращий приклад відкритого ПЗ в Інтернет - їх можна читати, виконувати і модифікувати будь-яка людина, знайомий з мовою програмування на JavaScript.

Комерційна діяльність є одним з найважливіших чинників забезпечення ефективного функціонування економічної системи в ринкових умовах господарювання. 

Комерційна діяльність - найдавніший із видів діяльності людини. Ця діяльність з'явилася з початку поділу праці і виражалася спочатку в примітивних формах натурального обміну. Поступово вдосконалювалися способи виробництва і ускладнювалися форми комерційної діяльності. Сформувався особливий клас людей, які все своє життя присвячували торгівлі - купці. З розвитком товарно-грошових відносин різко збільшилася різноманітність форм комерційної діяльності. Стара система товарного обміну вже не відповідала потребам швидко розвивається господарства. З'явилися банки - організації дозволяють акумулювати капітали для здійснення великих проектів, страхові компанії - покликані захистити від різних ризиків, а також біржі - полегшують процес пошуку торгових партнерів. 

Що ж сьогодні являє комерція на окремо взятому підприємстві? Постачання та збут - чи щось більше. Впровадження маркетингу в діяльність підприємств ще більше ускладнило ситуацію. Перейменувавши відділи збуту в маркетингові, в дусі нових віянь, багато директорів підприємств на цьому зупинилися. 

Комерційна діяльність безпосередньо впливає на ефективне виробництво і впливає на різні показники діяльності підприємства: обсяг реалізації товару, рівень комерційних витрат, показники оборотності і ряд інших. На сучасному етапі в умовах формування в Україні ринкових відносин цей вплив особливо посилюється. 

Метою даної роботи є вивчення організації комерційної діяльності на підприємстві та визначення рекомендацій щодо її вдосконалення. 

Завдання роботи полягають в наступному: 

  •  Сформувати загальне уявлення про комерційну діяльність як невід'ємної частини діяльності підприємства; 
  •  Розкрити основні поняття комерційної діяльності; 
  •  Визначити принципи організації комерційної діяльності на підприємстві; 
  •  Пояснити нові тенденції комерційної діяльності в умовах реформованої економіки Росії; 
  •  Дати аналіз комерційної діяльності підприємства; 
  •  Розробити практичні рекомендації, що сприяють вдосконаленню комерційної діяльності підприємства. 

Об'єктом дослідження є сільськогосподарське ВАТ "Красноріченське". Предметом дослідження є комерційна діяльність підприємства. 

Основними методами досягнення мети роботи розглядаються: 

  •  Аналіз документів (наукової літератури, статистичних даних, даних господарської діяльності підприємства, документації компанії). 
  •  Спостереження, в основі якого лежить фіксація заходів та їх аналіз в системі комерційної діяльності. 
  •  Опитування менеджменту, персоналу, клієнтів та ін в рамках комерційної діяльності підприємства. 

1. Комерційна діяльність як невід'ємна частина діяльності підприємства

Економічний зміст категорії "комерційна діяльність"

Термін "комерція" походить від латинського kommercium, що означає - торгівля. Торгівля - це не що інше, як придбання і продаж товарів, у вузькому сенсі - ряд покупок і продажів. 

Під процесом продажу розуміється - послідовний ряд дій, скоєних комерційним працівником і спрямованих на те, щоб підштовхнути клієнта до здійснення потрібної дії, який завершується комплексом післяпродажних заходів для забезпечення задоволеності клієнта укладеної угодою. 

Комерційна діяльність - це, відповідно до законодавства України, діяльність, основною метою якої є отримання прибутку. 

Однак такий розгляд комерції не відповідає сучасним потребам швидко розвивається. Якщо розглядати будь-яке підприємство з позицій маркетингу, то його мета - найбільш повне задоволення потреб клієнтів. В даному контексті, комерційна діяльність - це діяльність з організації купівлі-продажу товарів та проведення відповідних розрахунків з метою отримання максимального прибутку. А маркетинг виступає як інструмент в досягненні поставленої мети. 

Узагальнити все різноманіття охоплюються комерційною діяльністю завдань, то комерційна діяльність вирішує на підприємствах наступні завдання: 

  •  закупівля матеріально-технічних ресурсів сировини, матеріалів, обладнання підприємствами та організаціями різних галузей економіки: матеріально-технічне постачання, комерційне придбання; 
  •  планування обсягів закупівлі товарів з урахуванням планованого рівня прибутку; 
  •  планування асортименту і збуту продукції на промислових підприємствах; 
  •  організація збуту продукції підприємствами-виробниками (комерційна продаж); 
  •  пошук і вибір найкращого партнера в комерційній діяльності; 
  •  оптова торгівля і комерційне посередництво з продажу товарів; 
  •  роздрібна торгівля як форма комерційно-посередницької діяльності. 

Можна сказати, що перераховані вище напрями комерційної діяльності визначають її поняття та зміст у широкому сенсі слова. 

Оскільки головним об'єктом комерційної діяльності є акт купівлі-продажу, тут на перший план виступає розрахункова, грошова і пов'язана з нею правова сторона діяльності менеджера підприємства: 

  •  визначення ціни товару, що забезпечує максимальний прибуток; 
  •  висновок і реалізація договорів і контрактів; 
  •  робота з постачальниками товарів; 
  •  організація закупівель і продажів товарів; 
  •  організація руху товару; 
  •  розрахунки комерційного ризику; 
  •  робота з банками; 
  •  здійснення митних операцій та ін 

У всіх випадках - ведення необхідних комерційних розрахунків. 

Узагальнюючи вищесказане, можна сказати, що комерційна діяльність - це діяльність по забезпеченню купівлі-продажу товарів, що супроводжується проведенням відповідних розрахунків, з метою отримання максимально можливого прибутку в умовах існуючих правових норм. 

Економічний механізм промислових підприємств має певну специфіку комерційної діяльності. Специфіка в галузі комерційної діяльності полягає в тому, що вона містить такі основні елементи: матеріально-технічне забезпечення та збут готової продукції. 

Здійснення виробничого бізнесу, тобто процес виробництва продукції виробничо-технічного призначення і товарів споживчого призначення вимагає використання ряду факторів підприємницької діяльності (праця, предмети праці, засоби праці), які або є в розпорядженні підприємця, або здобуваються ним шляхом обміну. Функція виробництва, що є визначальною для даного виду підприємництва, завершується випуском товару. 

Для забезпечення кінцевої мети підприємництва, що полягає у задоволенні суспільних потреб та реалізації власних матеріальних інтересів (тобто отримання прибутку), необхідна завершальна бізнес операція - реалізація виробленої продукції. Більш ефективно можна здійснювати просування товарів завдяки правильній організації комерційної діяльності. Якщо мета (отримання прибутку) стоїть перед усіма підрозділами підприємства, що діють як єдине ціле, абсолютно ясно, що менеджменту підприємства доведеться ретельно продумати організаційний аспект - як правильно і найбільш ефективно скоординувати роботу всіх елементів такого складного механізму як бізнесу. Саме тому необхідно розглянути питання організації комерційної діяльності на підприємстві. 

Організація комерційної діяльності на підприємстві

В умовах централізованого планування виробництва і розподілу продукції, коли товарно-грошові відносини в Росії грали формальну роль, комерційні служби підприємства мали другорядне значення. При переході до ринкових відносин значення цих служб різко зросла. Формування організаційної структури комерційних служб підприємства повинно включати два аспекти: 

  •  визначення місця в структурі управління підприємством - встановлення співпідпорядкованості і функцій; 
  •  розподіл функцій між окремими групами і працівниками. 

До комерційних службам промислового підприємства належать: 

  •  служба матеріально-технічного забезпечення; 
  •  служба збуту; 
  •  служба маркетингу. 

На побудову організаційної структури комерційних служб впливає низка чинників, які групуються за такими напрями: 

  •  технічні, 
  •  економічні, 
  •  організації виробництва. 

Технічні фактори визначають вплив техніки, технології та галузевої структури, призначення і кількість продукції і споживаних матеріально-технічних ресурсів. Розширення номенклатури продукції відбувається під впливом НТП і стану ринкової кон'юнктури. Збільшення номенклатури продукції приводить до зростання числа споживачів. Технічними чинниками також є: призначення і складність продукції, що виготовляється, оснащеність транспортно-складського господарства. 

До економічних чинників, який впливає на організаційну структуру комерційних служб підприємства, відносяться: 

  •  рівень попиту на продукцію, що випускається, 
  •  обсяг виробництва, 
  •  форми розрахунків за поставлену продукцію та купуються матеріально-технічні ресурси, 
  •  частка дрібних відправок та нетранзітних партій відвантаження, 
  •  частка поставок на експорт. 
  •  Фактори організації виробництва: 
  •  тип виробництва (індивідуальне, дрібносерійне, серійне, великосерійне, масове), 
  •  рівень спеціалізації, 
  •  територіальне розміщення виробництва і складів. 

Централізація закупівель матеріальних ресурсів зумовила необхідність створення самостійних служб матеріально-технічного забезпечення, які створюють основу для раціонального планування закупівель та отримання економії на транспортних перевезеннях і скорочення матеріальних запасів. 

Забезпечення виробництва сировиною, матеріалами, комплектуючими виробами і всілякими напівфабрикатами пов'язано з виконанням таких функцій, як оптові закупівлі, транспортування, складська переробка, зберігання матеріальних ресурсів та інше. Ці функції плануються, контролюються, регулюються і здійснюються спеціалізованими службами (відділи МТС, МТО) в координації з іншими комерційними службами підприємства. 

В умовах ринкових відносин потреби в матеріально-технічних ресурсах служба постачання повинна визначати на основі замовлень виробничих підрозділів, які виступають в ролі споживачів. Щодо споживчого ринку відділ постачання відповідає за збільшення запасів матеріалів до прийнятного рівня, придбання матеріалів за якомога нижчою ціною. Останнє досягається за допомогою порівняння цін конкуруючих постачальників; забезпечення якості закуповуваних матеріалів; замовлення, отримання і оплати всіх товарів та обладнання, що використовуються компанією та ін 

В основі формування служби МТО та її структури лежать три основні принципи: функціональний; матеріал (продуктовий); матричний (комбінований). 

Для функціональної схеми організації служби МТО характерно виділення відділів залежно від виконуваних функцій: планування потреб в матеріально-технічних ресурсах, оперативно-заготівельної роботи, складування і ін 

Для другої схеми організаційної побудови характерно те, що у відділах постачання створені матеріальні групи, які виконують всі функції в межах закріпленої за ними номенклатури матеріалів 

Комбінований принцип організаційної структури служби МТО передбачає об'єднання першої та другої структур. Цей принцип найбільш поширений. 

Постачальницька політика підприємства повинна будуватися в напрямку покращення структури споживаних матеріальних ресурсів, використання нових і ефективних каналів товаропровідної мережі при закупівлі продукції, а також підвищення конкурентоспроможності підприємства. 

Підприємства, які створили у себе добре налагоджений постачальницьке апарат, володіють великим конкурентною перевагою, оскільки діяльність служби МТО спрямована на планомірне, комплексне і ритмічне забезпечення виробничих об'єднань, підприємств, цехів, дільниць, а також робочих місць необхідними видами матеріальних ресурсів, які відповідають вимогам нормативно-технічних документів в інтересах ритмічної і ефективної роботи підприємства. Однак, навіть найкращий апарат постачання підприємства не дає потрібного ефекту, якщо не буде забезпечено менеджментом належного рівня. У зв'язку з цим, слід зазначити, що від ефективності діяльності структурних підрозділів, відповідальних за матеріально-технічне забезпечення, залежить багато в чому ефективність діяльності всього підприємства. 

Таким чином, основною метою діяльності служби МТО-задоволення потреб підприємства в матеріальних ресурсах з максимально можливою економічною ефективністю. Служба МТО повинна вирішувати поставлені перед нею завдання, враховуючи вплив на діяльність підприємства. У загальному вигляді це можна виразити таким чином: 

  •  Витримка обгрунтованих термінів закупівлі сировини і комплектуючих виробів - матеріали, закуплені раніше наміченого терміну, лягають додатковим навантаженням на оборотні фонди підприємства, а запізнення в закупівлях може зірвати виробничу програму або призвести до її зміни; 
  •  Забезпечення точного відповідності між якістю поставок і потребами в них - надлишок або недостатня кількість поставляються матеріально-технічних ресурсів також негативно впливає на баланс оборотних фондів і стійкість випуску продукції і, крім того, може викликати додаткові витрати при відновленні балансового оптимуму. 
  •  Дотримання вимог провадження у якості сировини та комплектуючих виробів - одне з ключових питань МТС підприємств; 

2.




1. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук Львів 1999
2. 1 Учет операций банка по размещению средств ведется на счетах- активных пассивных внебалансовых 2
3. Дипломная работа- Уголовная ответственность за убийство при отягчающих обстоятельства
4. В Корякин к филос
5. Тема- Педагогика как общественная наука
6. Деление это условно и основано на различии размеров частиц компонентов системы
7. Повышение эффективности продукции скотоводства
8. 1 Основные группы промышленных зданий Промышленное строительство это область строительства занимающаяс
9. розовым светом на свежем ветерке трепещут серебристо переливаясь оливковые деревья
10. Мы с вами не имеем возможности обсуждать всю философскую и психологическую сложность понятия пространс
11. стильові напрями і течії в літературі Перед тим як розбиратись із конкретними літературними напрям
12. издательского совета Байкальского государственного университета экономики и права Рецензент канд
13. Фенотипічна структура Ізюмської популяції колорадського жука
14. Клініко-патогенетичне обґрунтування застосування лансопразолу та орнідазолу в комплексному лікуванні виразкової хвороби
15. тематического факультета ПГУнаправления подготовки Информационные технологии Фамилия Имя Отчество Тем
16. Этапы развития географической науки1
17. БЖ как область научных знаний
18. тема проверки компетентными лицами прохождения и результатов испытания а также квалификации персонала
19. Идеализированные электрические цепи пассивные элементы- резистор катушка индуктивности ёмкость акти
20. История политических учений