Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

вузла файл чи небезпечний код може привести до потрапляння в комп~ютер вірусу

Работа добавлена на сайт samzan.net:


72. Загрози, що походять з Інтернету. Правила безпечної роботи в Інтернеті

В мережі можна стикатися з такими загрозами:

проблеми технологічного характеру: недбалість дитини, яка відкрила вкладення електронної пошти або завантажила з веб-вузла файл чи небезпечний код, може привести до потрапляння в комп’ютер вірусу. Альтернативним та простим методом розповсюдження вірусів є програми обміну миттєвими повідомленнями, оскільки ці додатки часто дозволяють користувачам прикріплювати файли до повідомлень, тому заражені файли можуть легко розповсюджуватися та навіть надавати можливість віддаленого керування комп’ютером, на якому ці файли були відкриті;

доступ до сайтів з неприйнятним змістом: в Інтернеті підлітки можуть стикнутися з неприйнятними матеріалами, що провокують виникнення ненависті, спонукають до здійснення небезпечних чи протизаконних дій. Кожна третя дитина, перебуваючи в глобальній інформаційній мережі, стикалася з небажаним контентом, а кожна п’ята піддавалася насильству з боку користувачів мережі. Безпосередня небезпека для дитини надходить з сайтів, різноманітних чатів, електронної пошти, систем миттєвих повідомлень тощо. Часто безліч сторінок, що не відносяться до вибраної теми, відображаються у вигляді спливаючого вікна будь-якого змісту, особливо порнографічного. Хоча кількість спроб урядів різних країн щодо врегулювання змісту сайтів для перегляду в Інтернет зростає, на сьогоднішній день практично вся інформація доступна без обмежень;

розголошення конфіденційної інформації: підлітків можуть умовити надати відомості особистого характеру такі, як ім’я, прізвище, адреса, вік, стать або інформація про членів сім’ї. Навіть якщо такі дані про вашу дитину запитують організації, що заслуговують на довіру, батьки чи вчителі все одно повинні піклуватися про забезпечення конфіденційності цієї інформації. З іншого боку, організатори Інтернет-проектів повинні гарантувати конфіденційність використання особистої інформації. І це також суттєва проблема, оскільки, на жаль, поки що таких механізмів не існує;

контакт з незнайомцями через чати або електронну пошту: навіть якщо більшість користувачів мають добрі наміри при використанні чат-систем, існує та збільшується, на жаль, кількість людей, які використовують ці бесіди, щоб примусити дітей видати особисті та банківські дані, такі як номери рахунків, кредитних карток, паролі. В інших випадках вони можуть виявитися психічно неврівноваженими особами, які можуть нанести моральну шкоду дитині через Інтернет, або навіть примусити на особисту зустріч, яка може призвести до нанесення фізичної шкоди;

неприємності, пов’язані з фінансовими втратами: розвиток електронної комерції зробив можливим придбання майже всіх товарів через Інтернет. Людина будь-якого віку, маючи банківський рахунок або кредитну картку, може без проблем робити онлайн-купівлю. Тому одна з проблем, що виникає при виході дітей в Інтернет, це можливість дітей робити онлайн-покупки без відома дорослих.

основні правила безпечної роботи в Інтернет:

не надавати нікому свої паролі;

без гострої необхідності не надавати особисту інформацію по електронній пошті, в чат-кімнатах;

не надавати відповіді на послання непристойного та грубого змісту;

повідомити старшим про отримання інформації, яка примусить почуватись незручно або налякано;не погоджуватись на зустріч з випадковим онлайновим другом. Якщо все ж таки це необхідно, то зустріч повинна відбуватися в громадському місті або у присутності друзів чи батьків;

 не відправляти нікому своє фото; не здійснювати комерційні операції через мережу Інтернет.

   73. Призначення й використання брандмауера. Засоби браузера, призначені для гарантування безпеки. Захищені сайти.

Брандмауер - це система або комбінація систем, що дозволяють розділити мережу на дві або більше частин і реалізувати набір правил, що визначають умови проходження пакетів з однієї частини в іншу. Всі брандмауери можна розділити на три типи:

пакетні фільтри; сервера прикладного рівня ; сервера рівня з'єднання. Всі типи можуть одночасно зустрітися в одному брандмауері.

Пакетні фільтри

Брандмауери з пакетними фільтрами приймають рішення про те, пропускати пакет або відкинути, переглядаючи IP-адреси, прапори або номери TCP портів в заголовку цього пакета. IP-адресу та номер порту - це іінформація мережевого і транспортного рівнів відповідно, але пакетні фільтри використовують і інформацію прикладного рівня. Сервера прикладного рівня: Брандмауери з серверами прикладного рівня використовують сервера конкретних сервісів - TELNET, FTP і т.д. (Proxy server), що запускаються на брандмауері і пропускають через себе весь трафік, що відноситься до даного сервісу. Таким чином, між клієнтом і сервером утворюються два з'єднання: від клієнта до брандмауера і від брандмауера до місця призначення. Використання серверів прикладного рівня дозволяє вирішити важливе завдання - приховати від зовнішніх користувачів структуру локальної мережі, включаючи інформацію в заголовках поштових пакетів або служби доменних імен (DNS). Іншим позитивним якістю є можливість аутентифікації на призначеному для користувача рівні (аутентифікація - процес підтвердження ідентичності чого-небудь, у даному випадку це процес підтвердження, чи справді користувач є тим, за кого він себе видає). Сервера рівня з'єднання: Сервер рівня з'єднання представляє з себе транслятор TCP з'єднання. Користувач утворює сполучення з певним портом на брандмауері, після чого останній виробляє з'єднання з місцем призначення по іншу сторону від брандмауера. Під час сеансу цей транслятор копіює байти в обох напрямах, діючи як дріт.Використовуючи різні порти, можна створювати різні конфігурації.

Такий тип сервера дозволяє створювати транслятор для будь-якого певного користувачем сервісу, що базується на TCP, здійснювати контроль доступу до цього сервісу, збір статистики щодо його використання.

  

             76. Структура веб-сайтів, різновиди веб-сторінок.

Веб-сторінка— інформаційний ресурс, до¬ступний у мережі World Wide Web, який можна переглянути у веб-браузері. Зазвичай ця інформація записана у форматі HTML або XHTML і може містити гіпертекст із навігаційними гіперпосиланнями на інші веб-сторінки.

 

Веб-сайт— сукупність веб-сторінок, до¬ступних в Інтернеті, які об'єднані як за змістом, так і навігаційно.

Фізично сайт може розміщуватися як на одному, так і на кількох серверах.

Структура веб-сайтів.

1.Головна сторінка

2.Меню сайту

3.Гіперпосилання на інші сторінки або сайти

На будь-якому сайті першою відкривається головна сторінка.  У верхній частині головної сторінки зазвичай розташована так звана шапка, яку дублюють на інших сторінках сайту. Це роблять спеціально, адже ця частина відображається у вікні браузера першою і відвідувач насамперед звертає увагу на неї.

Щоб забезпечити швидкий перехід до основних тематичних розділів сайту, створюють меню сайту — список гіперпосилань на його розділи. Горизонтальне меню зазвичай розташовують у шапці, іноді дублюючи його в нижній частині сторінки, а вертикальне — переважно в лівій частині сторінки, у місці, звідки відвідувач починає її переглядати. Меню є одним із найважливіших компонентів сайту, користувач постійно звертає на нього увагу, і тому вимоги до нього високі. Меню має бути зручним, помітним і зрозумілим, інакше користувач не знатиме, як перейти до потрібного розділу, і покине сайт. Пункти меню мають бути чітко відділені один від одного. Гіперпосилання, розміщені в тексті чи у вигляді графічних об'єктів, дозволяють переходити на різні сторінки сайту або навіть на інші сайти. На сайтах із дуже великим обсягом інформації є сто¬рінки третього рівня, а якщо необхідно — то й четвертого, п'ятого тощо.Виділяють три типи структур веб-сайтів — лінійну, деревоподібну та довільну. Подорожуючи сайтом із лінійною структ¬рою, з головної сторінки ви перейдете на другу сторінку, з неї — на третю тощо. На сайті з деревоподібною структурою з головної сторінки можна потрапити на одну зі сторінок другого рівня, звідти — на одну зі сторінок третього рівня тощо. Сайт із довільною структурою видається зовсім неорганізованим, але саме в цьому й полягає принцип його створення. Подорожуючи таким сайтом, ви можете переходити з однієї його сторінки на інші в різні способи, і ваш шлях назад не обов'язково має бути таким самим.




1. Социальные сети и подросток
2. .Детерминирленген сызы~сыз кездейсо~ сигналдарды т~рлендіру.
3. і.Польща посилила свою експансію на українські землі
4. тематическое получение прибыли от пользования имуществом продажи товаров выполнения работ и оказания услу
5. Вариант 1 Фамилия ИО СТУДЕНТА
6. Краткая история времени
7. Сказки в начальной школе
8. Конституционное право Древнего Рима и современной Германии
9. тематике в 4 классе Подготовила учитель начальных классов Новикова Ирина Александровна
10. Создаем вместе праздничную атмосферу
11. і Розрізняють гостру і хронічну дизентерію
12. Christms in much the sme wy s people in the UK but they lso hve mny of their own Christms trditions nd customs
13. Предмет и содержание договора аренды
14. Задонщиной Текст повести приводится по изданию
15. Вопросы Министерства юстиции Российской Федерации
16. Лабораторная работа 32
17. Конституционный контроль
18. 1Титульный лист 3Резюме 3
19. 03 Хірургія А в т о р е ф е р а т дисертації на здобуття наукового ступеня канди
20. Реферат- Понятие и особенности инстинкта у животных