Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

послабивши болти кріплення кронштейна натяжного ролика зняти зношений ремінь

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Роботи

  1.  заміна ременя приводу ГРМ : зняти передню кришку приводу ГРМ. послабивши болти кріплення кронштейна натяжного ролика, зняти зношений ремінь. не змінюючи положення ведучого і веденого шківів газорозподілу, одягнути і натягнути новий ремінь;провертаючи колінчастий вал двигуна, перевірити правильність установки фаз за взаємною положенню міток. Якщо при заміні зубчастого ременя відбулося прокручення ведучого або веденого шківів газорозподілу, установка зубчастого ременя проводиться в такій послідовності: провернути колінчастий вал в положення ВМТ, такту стиснення в першому циліндрі (при цьому мітки на шківі приводу генератора і на веденому шківі розподільного валу повинні розташовуватися проти настановних болтів;надіти і натягнути зубчастий ремінь.

ремонт головки блоку циліндрів:

- Закладення тріщин;

- Відновлення або заміна направляючих втулок;

- Правка або заміна фасок сідел клапанів;

- Монтування нових маслознімних ковпачків;

- Заміна або відновлення штовхачів, розподільного вала та клапанів.

здійснення ремонтних робіт з відновлення блоку циліндрів:

- Розточування і хонінгування циліндрів і заміна знімних гільз;

- Закладення тріщин в блоці циліндрів;

Заміна сальників коробки передач

Заміна сальників коробки передач Вам будуть потрібні: торцева головка "на 10", комірець з подовжувачем, викрутка з плоским лезом, молоток, оправлення. 1. Для заміни сальника півосі зніміть привід колеса з боку замінного сальника2. Вийміть сальник викруткою. 3. Змастіть робочу крайку нового сальника трансмісійним маслом і запресуйте його оправкою відповідного діаметру робочої кромкою всередину коробки.

Сальник первинного вала замінюють на знятій з автомобіля коробці передач після зняття підшипника виключення зчеплення. Виверніть три болта кріплення направляючої втулки підшипника виключення зчеплення і зніміть направляючу втулку. Облямовуванням відповідного діаметру випресуйте сальник і витягніть його з втулки. Змастіть робочу крайку нового сальника трансмісійним маслом і запресуйте його у втулку тієї ж оправкою, зорієнтувавши так, щоб при установці втулки робоча кромка сальника була спрямована всередину коробки передач.

Ремонт первинного валу

Спресуйте з шийки задній підшипник первинного валу і зніміть підшипник з валу.

Розтисніть стопорне кільце блоку шестерень і зніміть кільце з валу.

Спресуйте блок шестерень з шийок і зніміть його з валу.

Огляньте первинний вал і блок шестерень. Робочі поверхні зубів шестерень не повинні мати відколів, слідів зносу і викришування, торці шліців шестерень - сколів, викришувань і застрягання. Підшипник, змащений трансмісійним маслом, повинен обертатися легко, без шуму, стукоту і заїдання. Поверхні тіл кочення не повинні мати слідів втомних руйнувань. Сепаратор підшипника не повинен мати пошкоджень. При заміні первинного валу перевірте легкість його переміщення в ступиці веденого диска зчеплення.

Збирайте первинний вал в порядку, зворотному розбиранні. Задній підшипник напресовують на вал, прикладаючи зусилля тільки до внутрішнього кільця, інакше підшипник буде пошкоджено.

Ремонт вторинного валу

Спресуйте з вторинного валу і зніміть задній підшипник.

Зніміть, стиснувши вусики, пружинне стопорне кільце опорну шайбу завзятий голчастий підшипник ведену шестерню I передачі голчастий підшипник веденої шестерні I передачі внутрішнє блокуючу кільце проміжне кільце і зовнішнє блокуючу кільце синхронізатора I передачі Розтиснувши знімачем і підчепивши викруткою, зніміть стопорне кільце і наполегливу шайбу.

Спресуйте зі шліців вала синхронізатор I і II передач разом з відомою шестернею II передачі, прикладаючи зусилля до торця шестерні і зніміть з валу синхронізатор.

Зніміть зовнішнє блокуючу кільце проміжне кільце внутрішнє блокуючу кільце синхронізатора II передачі  і ведену шестерню II передачі.

Зніміть голчастий підшипник веденої шестерні II передачі.

Зніміть запірне кільце і два упорні півкільця.

Зніміть з валу ведену шестерню III передачі голчастий підшипник веденої шестірні III передачі і блокуючу кільце синхронізатора III передачі.

Розтиснувши знімачем стопорне кільце маточини синхронізатора III і IV передач зніміть кільце з валу. Спресуйте зі шліців вала синхронізатор III і IV передач, прикладаючи зусилля до торця веденої шестерні IV передачі. Зніміть з валу синхронізатор III і IV передач блокуючу кільце синхронізатора ведену шестерню IV передачі та розрізні голчастий підшипник веденої шестірні IV передачі і задній роликовий підшипник вторинного вала.

Огляньте вторинний вал і його деталі:- Шийки під голчасті підшипники не повинні мати слідів втомних руйнувань, шліци для встановлення муфт синхронізаторів не повинні мати забоїн і зминання;- Наполегливі півкільця і запірні кільця не повинні мати слідів зносу і задирів на торцевих поверхнях;- Маточини синхронізаторів не повинні мати забоїн і вм’ятин слідів зносу;- Торці шліців муфт синхронізаторів і блокуючих кілець не повинні мати і викришування;

- При установці блокуючого кільця синхронізатора на конус відповідної шестерні зазор між торцями кільця і ​​зубчастого вінця шестерні повинен бути не менше 1 мм. В іншому випадку блокуючу кільце необхідно замінити.

Збирайте вторинний вал в порядку, зворотному розбиранні, з урахуванням такого:- Перед напресуванням на вал маточин синхронізаторів нагрійте маточини в масляній ванні до температури 100 ° С;- При напресування маточин синхронізаторів стежте, щоб сухарі потрапили в пази блокуючих кілець;- Після складання вторинного валу перевірте обертання всіх шестерень: вони повинні обертатися вільно.

Ремонт синхронізатора

Перед розбиранням промаркируйте положення муфти щодо маточини. Підчепивши викруткою зніміть дві пружини. Вийміть з пазів маточини три сухаря і зніміть муфту з маточини. Огляньте деталі синхронізатора. Пружини не повинні мати слідів зносу в місцях контакту з сухарями. Сухарі не повинні бути деформовані, а фіксуючі виступи сухарів не повинні мати значного зносу. Торці шліців муфти і блокуючих кілець не повинні мати вифарбовування і застрягання . Маточина не повинна мати забоїн шліців і слідів зносу. При установці блокуючого кільця на конус відповідної шестерні зазор між торцями вінців кільця і шестерні повинен бути не менше 1 мм, в іншому випадку блокуючу кільце замініть. Збирайте синхронізатор в порядку, зворотному розбиранні, встановивши муфту на маточину відповідно з нанесеними перед розбиранням мітками.

ремонт диференціала

При сильному зносі зубів шестерні приводу спідометра замініть шестерню. Для цього розведіть викруткою кінці стопорного кільця і ​​одночасно другою викруткою посуньте по цапфі коробки диференціала шестерню разом з кільцем. Для заміни зношеного або пошкодженого підшипника спресуйте його з цапфи коробки диференціала. Виверніть десять болтів кріплення веденої шестерні головної передачі до коробки диференціала. Помітьте взаємне розташування шестерні і коробки і, встановивши упор під шестерню, випрессуйте з неї коробку диференціала легкими ударами молотка через вибивання з м'якого металу. Вибийте бородком діаметром 3,2 мм фіксуючий штифт осі сателітів витягніть його з коробки диференціала і зніміть вісь сателітів. Провертаючи шестерні диференціала, вийміть з коробки диференціала сателіти і напівосьові шестерні разом з опорними шайбами. Огляньте робочі поверхні і зуби сателітів шліци і зуби шестерень піввісь. При сильному зносі робочих поверхонь, шліців і зубів, викрашуванні зубів замініть шестерні диференціала. Огляньте опорні шайби шестерень. При видимому зносі шайб замініть їх. Огляньте поверхні коробки диференціала в місцях роботи опорних шайб шестерень. При сильному зносі поверхонь замініть коробку диференціала. Дрібні нерівності на шийках осі сателітів видаліть дрібнозернистим наждачним папером. При наволакивания на шийки металу сателітів або при їх односторонньому зносі замініть вісь. За наявності відколів, викришувань і значною вироблення зубів веденої шестерні головної передачі замініть шестерню. Збирайте диференціал в порядку, зворотному розбиранні, з урахуванням такого: - фіксуючий штифт осі сателітів запресовуйте в отвір коробки диференціала з того боку, в яку його вибивали;- Підшипники диференціала напресовують на цапфи коробки диференціала, прикладаючи зусилля до внутрішнього кільця;- Перед напресуванням на цапфу коробки диференціала шестерні приводу спідометра нагрійте шестерню в масляній ванні до температури 80 ° С;- Ведену шестерню головної передачі напресовують на коробку диференціала, поєднавши нанесені при розбиранні мітки і нагрів шестерню в масляній ванні до температури 100 ° С;- Різьбову частину болтів кріплення веденої шестерні змастіть анаеробним фіксатором різьби, затягуйте болти рівномірно хрест-навхрест. Остаточно затягніть болти моментом 70 Н · м (7,0 кгс · м).

Ремонт механізму перемикання передач

Вибийте штифт кріплення кульового важеля до валу перемикання передач і вийміть штифт з кришки механізму перемикання передач. Вийміть вал перемикання з отворів кришки і вийміть з кришки шаровий важіль. Підчепивши викруткою, вийміть з гнізда кришки сальник валу перемикання. Зношений, затверділий або пошкоджений сальник заміните. Розведіть стопорне кільце і зніміть з осі перемикача передач стопорне кільце, плоску шайбу, пружину другу плоску шайбу і перемикач. Зберіть механізм перемикання передач в порядку, зворотному розбиранні, замінивши зношені або пошкоджені деталі.




1. Контроль операций на счетах в банках Выполнила- студентка 4 курса группы 402ФП Тренихина А.html
2.  Теоретическая часть Биотехнологию можно определить как совместное использование биохимии микробиоло
3. ТЮМЕНСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ НЕФТЕГАЗОВЫЙ УНИВЕРСИТЕТ ИНСТИТУТ НЕФТИ И ГАЗА Кафедра Автоматизация и упр1
4. Курсовая работа- Трудовой договор
5. Введение Текстовый процессор Word 2000 входит в состав семейства программных продуктов Microsoft Office 2000 и предназ
6. Текстовые знаки
7.  Убийство в состоянии аффекта
8. тема взаимоотношений между работниками работодателями представителями работодателей органами государств
9. новое знание может быть получено в процессе рассуждения мир рассматривается как сфера деятельности ч.
10. Статья Соотношение этики и права в арабомусульманской культуре
11. Контрольная работа2 Направление 260100
12. 062000 ВВР 2000 N 37 ст
13. резиденты производя распределяя и потребляя товары и услуги взаимодействуют только друг с другом
14. Расчёт режима работы насосной станци
15. Атлант Стадион Славнефть ул
16. Примерами могут служить- поток вызовов на телефонной станции; поток включений приборов в бытовой электрос
17. договор и соглашение
18. Поэтапные задачи при отражении нападений на здания ОВД
19. лекция 1 Технологии в управлении проектами лекция 1 Управление временем проектамодель дугаработа
20. время жизни исторического деятеля но точного указания лет жизни не требуется например П