Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

НІ Алкоголь тютюн наркотики

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Алкоголю, тютюну, наркотикам скажи «НІ»!

Алкоголь, тютюн, наркотики? Які з цих речей ти впустив у своє життя? І чому? Цікавість, прагнення до незвичайних відчуттів, вплив оточення, страх?

А чи не підігрівається це все більш «досвідченими» товаришами і доповнюється власною самовпевненістю та, деколи, наївністю? Чи не підсилюється твоє бажання випробувати незвичайні відчуття, спробувати щось, про що знають інші, прагненням бути як усі, не виглядати білою вороною?

Можливо, відсутність в повній мірі знань про наслідки вживання вище перелічених речовин, а також перекручені цінності і пріоритети стають благодатним ґрунтом для впливу інформації, що створює твоє позитивне ставлення до алкоголю, куріння та наркотиків.

Давно вже стали звичними заклики про те, що, наприклад, куріння здатне викликати рак легень, важкі серцевосудинні захворювання, проблеми з потенцією у чоловіків та ін. Доведено, що більше 50% всіх захворювань, що являються причиною смерті курців, приходиться на долю вище загаданих серцевосудинних захворювань. Більше 80% хворих, що страждають хронічним захворюванням шлунку та дванадцятипалої кишки, є курцями. Смертність від раку легень серед курців у 20 разів вища, ніж серед тих, хто не курить.

Курці у 13 разів частіше хворіють на стенокардію (захворювання серця) і в 10 разів частіше — на виразкову хворобу шлунка. Як правило, курець живе на 6‒8 років менше, ніж його ровесник, який не курить.

Легені здорової людини

Легені курця

Але це чомусь нікого не лякає. Через нерозуміння, сліпе наслідування моди, дорослих, ровесників ти починаєш курити — спочатку робиш одну затяжку, викурюєш одну сигарету, а потім тягнешся до лиховісної пачки знову і знову. Так куріння стає звичкою. А почати курити набагато легше, ніж покинути. Ти не розумітимеш, а воно продовжуватиме тебе вбивати: повільно, безболісно. Однак наслідки безболісними не будуть і час назад повернути ти ніколи вже не зможеш.

Не меншу небезпеку несе вживання і зловживання спиртними напоями, особливо в підлітковому і юнацькому віці, що полягає у виникненні алкогольної залежності, яка поступово переходить у тяжкі захворювання — алкоголізм — і проявляється у необоротному ураженні центральної нервової системи та всіх органів і систем. Розвиваються і психічні зміни, які супроводжуються пригніченістю, злісною, дратівливістю. Алкоголік стає байдужим до роботи, сім’ї і дітей, настає зниження емоційної активності.

Навіть якщо ти вживаєш алкоголь один раз на рік, то це вже систематично. Алкоголь так само безжалісно руйнуватиме твій організм, а разом із тим — твоє життя. А це лише демонстрація однієї з безлічі його руйнівних дій:

Мозок здорової людини

Мозок хронічного алкоголіка

Та найстрашнішою серед пагубних звичок для людини все таки залишається вживання наркотиків. Впливають наркотики на людину різнобічно. Вони блокують всі відчуття, як приємні, так і небажані. І хоча наркотики можуть мати короткочасний бажаний результат у випадках, коли потрібно впоратися з болем, вони знищують здібності і жвавість розуму і затьмарюють думки. Наркотики впливають і змушують людину сприймати все повільно або почуватися тупою, і призводять до того, що вона зазнає в житті невдач. Коли невдач стає дедалі більше і життя стає все важче, людина прагне приймати ще більше наркотиків, помилково вважаючи, що це допоможе впоратися із проблемами. Але коли дія наркотику припиняється, людина стрімко падає ще нижче, ніж була раніше. Врештірешт наркотики зруйнують все і головне — твоє життя.

Вирішувати, звісно тобі. Ти власник свого життя. Отож, розпорядись ним мудро!




1. Impaled Nazarene
2. Актуалізація знань учнів.html
3. Хронологическая таблица- Федор Иванович Тютчев(1803-1873гг)
4. а путь проходимый нервными импульсами при осуществлении рефлекса Рефлекторная дуга состоит из- ре
5. Реферат- Основные факторы производства их взаимодействие и взаимозаменяемость Закон убывающей предельной полезности
6. А и Б Проверка доз
7. Управление в организаци
8.  Основные приёмы оказания первой помощи при несчастном случае связанным с ранением ушибом растяжение
9. Посвящается двум моим друзьям которые не смотря на расстояние и собственные проблемы поддержи
10. Эпидуральная анестезия у собак и кошек
11. 12 1312 16
12. Полурешетки m-степеней
13. Строительных дисциплин 4 декабря 2013 Председатель Р
14. Реферат- История создания и перспективы развития телевидения
15. Установливает корреляции между психическими явлениями и физиологическими процессами вегетативными и двиг
16. . Региональные и интеграционные объединения в Азии С середины прошлого столетия развиваются интеграционны
17. 001х2у2016 ~рнегін к~бейткіштерге жікте~дер.
18. Область с ~ это квотная рента
19. і Цей інститут регулюється одразу декількома галузями праванаприклад сімейним та цивільним
20. Надежда сердца Под грозовым небом Моей души Вдалеке ~ парус