Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Відповідно до Федерального закону про соціальне забезпечення інваліди в Німеччині мають такі права та піл

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

  1. а
  2. в
  3. г
  4. а
  5. а,в,г
  6. а
  7. а
  8. б
  9. 1-г;2-в; 3-б; 4- а
  10. 1-в;2-а;3-б

11. Відповідно до Федерального закону про соціальне забезпечення, інваліди в Німеччині мають такі права та пільги:

1. Право використання вагону першого класу при проїзді залізницею з білетом другого класу. Така пільга належить лише особам, які отримують допомогу згідно закону про соціальний захист чи Федерального закону про компенсації.

  1.  Якщо інвалід має серйозне пошкодження опорно-рухового апарату, тобто він переміщається в інвалідному візку, то він має право: на списання податків з транспортних витрат; безкоштовний проїзд у громадському транспорті; звільнення від автомобільного податку, якщо автомобіль записаний на інваліда; право на володіння спеціальним паркувальним посвідченням інваліда.
  2.  Якщо інвалід потребує постійного супроводження при користуванні громадським транспортом: особа, яка його супроводжує, має право безкоштовного проїзду в автобусі, поїзді та літаку на всій території Німеччини; при відвідуванні громадських заходів, виставок, музеїв тощо право на пільгову оплату, зі знижкою має один з двох: або сам інвалід, або особа, яка його супроводжує. В конкретних випадках особа, яка його супроводжує, взагалі нічого не платить (при цьому інвалід оплачує вхідний квиток повністю); можна списувати з податків при внесенні в декларацію в графу до 767 євро, як оплата особи, яка його супроводжує, під час поїздки на відпочинок.
  3.  Якщо інвалід — сліпий: право на списання податків до З 700 євро; право на отримання виплати в розмірі 924 євро в рік - «за догляд»; право на списання з податків транспортних видатків у розмірі до 4 500 євро в графі «Виключні затрати»; без коштовний проїзд у громадському транспорті; звільнення від автомобільного податку, якщо автомобіль записаний на інваліда; звільнення від податку на собак; право на одержання грошової допомоги для сліпих; знижка при оплаті поштових послуг, звільнення від податку на телебаченні та радіо, знижка на оплату за користування телефоном; право на володіння спеціальним паркувальним посвідченням інваліда.
  4.  Якщо інвалід не може самостійно рухатися: без підтвердження дозволяється списати з податків транспортні видатки до 3 000 км або 900 євро (розрахунок з коефіцієнтом 0,30 євро/ км); для списання більш як 3 000 км на поїздки, обумовлені інвалідністю (максимум 15 000) потрібне підтвердження, тобто звіт. Максимальна сума - для 15 000 км - може становити, відповідно 4 500 євро; безкоштовний проїзд у громадському транспорті; звільнення від автомобільного податку, якщо автомобіль записаний на інваліда.
  5.  Якщо інвалід глухий - безкоштовний проїзд у громадському транспорті; право на одержання грошової допомоги для глухих.

Також здійснюється виплата «допомоги на дітей», у тому випадку, якщо діти — інваліди. Для дітей інвалідів допомога виплачується навіть після досягнення ними 27 років, якщо така дитина не може сама себе забезпечити матеріально, а інвалідність була встановлена до досягнення нею 27-річного віку.

12. Завданнями установ для дезадаптованих дітей і підлітків є:

  1.  профілактика бездоглядності, бродяжництва, дезадаптації;
  2.  психолого-медична допомога дітям, що потрапили з вини батьків або у зв'язку з екстремальною ситуацією (зокрема, у зв'язку з фізичним і психічним насильством або з небезпечними для життя і здоров'я умовами мешкання) в безвихідне становище;
  3.  формування у дітей і підлітків позитивного досвіду соціальної поведінки, навичок спілкування і взаємодії з людьми, які їх оточують;
  4.  виконання опікунських функцій по відношенню до тих, хто залишився без батьківської уваги і турботи, коштів для існування;
  5.  психологічна і педагогічна підтримка, яка сприяє ліквідації кризових станів певної особи;
  6.  сприяння поверненню неповнолітніх у сім'ю;
  7.  забезпечення можливості здобути освіту;
  8.  соціально-педагогічний та психологічний супровід за місцем проживання.

13. У Німеччині фахівець, який має диплом з соціальної роботи, знаходить робоче місце у різних сферах: благодійних установах, оплачуваних з бюджету громад, на кошти церкви, іноді з державних коштів. Завдання соціального працівника як професіонала — надати підтримку особам, які потрапили в тяжке соціальне становище. Соціальний працівник включається у сфери діяльності, які охоплюють: державні установи, громадські і приватні організації, різні центри і служби соціального забезпечення, лікарні, підприємства, а останнім часом також організації і групи самодопомоги. Для соціальних послуг характерним є те, що вони із приватного незалежного сектора усе більше переходять під опіку держави.

14. Центри можуть включати такі відділення: приймальне відділення; відділення діагностики соціальної дезадаптації; відділення реалізації програм соціальної реабілітації; відділення соціально-правової допомоги; сімейна виховна група.

15. Робота з дітьми і підлітками має два аспекти: турбота про підлітків і допомога у вихованні. Турбота про підлітків охоплює всі заходи щодо організації вільного часу або дозвілля дітей і підлітків: діяльність молодіжних центрів, робота в молодіжних організаціях, робота в сфері освіти молоді, сприяння і допомога спортивному руху, будівництво спортивних майданчиків, заходи щодо проведення канікул, допомога в проведенні відпочинку, міжнародні зустрічі, охорона прав і праці підлітків. Це превентивна робота з дітьми і підлітками.

До «допомоги у вихованні» можна віднести надання соціальної допомоги підліткам і тим сім'ям, в яких є значні труднощі, наприклад, проблеми у вихованні, спілкуванні, насильство в сім'ї, аномалія у поведінці батьків, дітей і підлітків. Перші заходи і закони про захист дітей і підлітків з'явилися в кінці XX ст.

16. Закон про втікачів з дому і бездомних дітей. Його метою є: задоволення потреб дітей, що втекли з дому; повернення підлітків в сім'ю і надання їм допомоги; зміцнення відносин у сім'ї і сприяння молоді при вирішенні сімейних проблем; надання допомоги підліткам при визначенні перспектив на майбутнє.

17. Визначено основні напрямки, необхідні для соціальної роботи в рамках комуни (Дж. Мазотті):

  1.  юридична, антропологічна і соціологічна бази відношення особа-комуна;
  2.  поглиблення соціальної теорії;
  3.  робота в мережах.

18. У Німеччині фахівець, який має диплом з соціальної роботи, знаходить робоче місце у різних сферах: благодійних установах, оплачуваних з бюджету громад, на кошти церкви, іноді з державних коштів. Завдання соціального працівника як професіонала — надати підтримку особам, які потрапили в тяжке соціальне становище. Соціальний працівник включається у сфери діяльності, які охоплюють: державні установи, громадські і приватні організації, різні центри і служби соціального забезпечення, лікарні, підприємства, а останнім часом також організації і групи самодопомоги. Для соціальних послуг характерним є те, що вони із приватного незалежного сектора усе більше переходять під опіку держави.

19. діяльність соціальних працівників розповсюджується на: різні урядові установи; підприємства; офіси; школи; центри охорони здоров'я; агентства з охорони сім'ї і дитини; центри фізичного і психічного здоров'я; госпіталі; психіатричні лікарні; військові підрозділи; церкви; в'язниці.

20. Медікейд - Це програма медичних послуг особам, які живуть нижче за «межу бідності».

Соціально-виховні (реабілітаційні) центри - Це установи, в яких здійснюються процес сприяння соціалізації, реабілітації, а також лікування і виховання осіб, які опинилися в скрутній ситуації, з психічними і фізичними відхиленнями.

ПАР - психоактивних речовин

Дитячі центри захисту — це специфічні служби допомоги для сімей з проблемами насильства (фізичні, психічні, сексуальні).




1. реферату- Програми Dr
2. РГТЭУ Кафедра философии и социологии ТЕОРИЯ ПОЗНАНИЯ Учебнометодические указани
3. Roman Catholic labor movement in Grodno province (last third of XIX - beginning of XX century
4. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА По предмету- Актуальные проблемы семейного права
5. Лишь очень немногие проблемы имеют только одно решение
6. Согласовано Утверждаю Председатель Президент АНО Лига фитнеса ИООСО Федерация.html
7. Сюда относятся подавляющее большинство солей щелочей а также некоторые кислоты сильные кислоты такие как
8. Формируются и передаются их отправителями непосредственно в адрес конкретного получателя
9. Постановка задачі оптимального стохастичного керування
10. Международное право возникло в период рабовладельческого строя
11. История, историки и философия истории
12. Напряженные мышцы могут замедлять кровообращение поскольку приводят к сокращению кровеносных сосудов
13. Реферат- Компютерна обробка внутрішньобанківської інформації
14. Динамическое программирование и вариационное исчисление
15. Лабораторная работа 4 по дисциплине Физическая и коллоидная химия специальность
16. Вильямс 2002 704 с
17. Незаконный оборот наркотических средств, психотропных веществ и прекурсоров
18. вождя и пожизненного рейхсканцлера которому было предоставлено право не только назначать имперское правит
19. Отношение к своему здоровью 58 классы Уважаемый ученик Ответь пожалуйста на вопросы анкеты
20. Православная инквизиция в России Е