Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

01283-2С001ПЗ Розроб

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Розроб.

Бартощук

Перевір.

Реценз.

Н. Контр.

Затверд.

Сліденко

Спеціальна частина

Літ.

Акрушів

ІЕЕ, ЕМО ЕВ, ОМ-81

2 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА

2.1 Аналіз науково-технічної інформації

2.1.1 Аналіз науково-технічних публікацій

На даному етапі розвитку прохідницького встаткування має місце така проблема як безпечне продавлювання прохідницького щита. Залежно від діаметра щита різко зростають його масо-габаритні параметри, а також росте опір породи перед ріжучим органом. Для подолання необхідного зусилля потрібні надзвичайно більші зусилля подачі щита на вибій.

З впровадженням механізованих щитових комплексів з'явилася можливість вести вироблення в нестійких грунтах, зокрема по водонасичених горизонтах, де раніше потрібно було провести заходи щодо водопониження, заморожування і т.д.

При цьому підвищується потужність силових установок, необхідна для функціонування системи стабілізації, і потрібна одночасна робота декількох насосних станцій. Одним з можливих способів уникнути створення додаткової системи, що забезпечує спільну роботу декількох насосних станцій, є використання генератора коливань, що входить у прохідницький комплекс.

Складності, викликувані тривалістю й трудомісткістю такелажних робіт, привели до зміни процесу продавлювання. Використовуючи систему підресорювання як гідродомкрат, можна розвести в часі такелажні й продавлювальні роботи,  установлюючи відразу всі гідродомкрати на оброблення, а не почергову їхню підстановку й припасування.

В гірничих машинах у підземних та відкритих виробках широко використовується гідропривід.  Це дозволяє створити прогресивні конструкції машин, зменшити їх габаритні розміри, підвищити строк служби, розширити можливості автоматизації управління. Гідропривід забезпечує можливість створення багато привідних систем, реалізацію великої

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

потужності в обмежених габаритах прохідницької машини, великих пускових моментів при надійному захисті від перевантаження, точне управління переміщеннями і швидкостями механізмів, автономне енергозабезпечення і високу надійність. ефективно і просто на основі гідроприводу створюються конструкції механізмів поступального руху. Використання гідроприводу багато в чому визначає безпеку роботи працівників, що являється одним із основних критеріїв дозволяючи застосування нової техніки.

Ідея роботи полягає в використанні в конструкції гідроприводу системи продавлювання базової машини генератор коливань, установленого для керування в свою чергу золотниковим розподілювачем більш великого розміру і відповідно й потужності.

Золотникові розподільники є найбільш поширеними пристроями управління гідроприводами гірських машин. Основними достоїнствами золотникових розподільників є простота конструкції, легкість управління, висока надійність в роботі, універсальність (можливість регулювання швидкості і тиску).

За формою поперечного перерізу робочого органу золотники діляться на циліндричні і плоскі, по кінематиці руху робочого органу розрізняють золотники з поворотним і поступальним рухом. Крім того, золотники розрізняються формою робочого органу і вікон в корпусі, конструкцією гільзи, числом робочих вікон.

Електрогідравлічний розподілювач  складається із електропривода плунжера (золотника), гільзи та штепсельного роз’ємну  (рис.3.1 )   

Даний розподілювач починає працювати тільки, коли в гідросистемі виникає підвищення тиску . Частину часу, що залишилася ж, розподілювач не діє тобто генератор коливань не створює імпульсів, не впливаючи тим самим на роботу системи.

Всі генератори коливань, що випускаються, відносяться до коливального (вібраційному) типу. Вони призначені для в гідравлічній систем мікроколивання яку не впливають на роботу усієї системи чи її деталі, а діє

лише на вибій. Генератор коливань починає працювати у момент підвищення

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

тиску на робочий орган, тобто на ЕОМ поступає сигнал через аналогово-цифровий перетворювач, за допомогою спеціальних програм дана інформація обробляться і поступає на цифро-аналоговий перетворювач де через підсилювач іде електричний розряд на обмотку електропривода розподілювача. При досягненні на виході заданого робочого тиску генератор коливань відключається..

      Використання генератора коливань.

В принципі, генератор коливань може використовуватися скрізь, де існує потреба в подачі гідравлічного потоку на певній частоті коливань в певний момент виконуваного циклу. В більшості випадків, система виглядатиме як показано на рис.3.1., в якій циліндри управляється звичайним 4-хлінійним 2-хпозиційним гідророзподілювачем, але в свою чергу в нас гідророзподілювач управляється електрогідравлічним розподілювачем, сукупність яких і є генератором коливань.  .

Рисунок 3.1- Гідравлічна схема з одним циліндром.

Електрогідравлічний розподілювач регулює роботу гідророзподілювача, тобто створює відкривання і закривання його з певною частотою створюючи при цьому імпульси в гідравлічній системі. 

У складних гідросистемах, в яких насос, окрім управління єдиним циліндром, повинен також забезпечувати енергією безліч інших споживачів, що

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

проходить потік може збільшити робочу частоту генератора коливань, що негативно може позначитися на його ресурсі. У таких випадках бажано перед генератором коливань підключати запобіжний клапан.

  Приклади застосування

Розподільниками призначені для управління потоком рідини і створення заданого напрямку течії в різних ділянках гідросистеми. Зазвичай розподільника працюють на принципі дроселювання. 

Залежно від числа фіксованих позицій робочого органу розрізняють розподільники двох, трьох і багатопозиційні. Фіксація розподільника в заданих позиціях проводиться ручними та автоматичними стопорними пристроями. 

За кількістю зовнішніх ліній, що пов'язують розподільник з виконавчою магістраллю, розрізняють двох-, трьох-, чотирьох- та багатолінійні розподільники. 

За способом управління розрізняють розподільники з ручним, механічним, електричним, гідравлічним та комбінованим управлінням.

Згідно ГОСТ 2.781-68 графічне зображення розподільників  складаються з позначень окремих елементів і їх комбінацій з урахуванням ліній зв'язку та елементів управління. Позицію рухомого елемента зображують квадратом (прямокутником), який викреслюють суцільними основними лініями Число позицій зображують відповідним числом квадратів показано на рис.3.2.

 В принципіальних схемах розподільники зображують а вихідної позиції, до якої підводять лінії зв'язку, Інша робоча позиція видається уявним пересуванням відповідного квадрата на місце вихідної позиції, з залишенням ліній зв'язку в колишньому положенні.

Застосовують розподільники в усіх гідравлічних системах де необхідне управління потоком рідини, як на малих частотах перемикання так і на великих. Використовуються вони в автомобільній техніці, корабельній а також в техніці гірської промисловості.

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Рисунок 3.2-основні типи золотників, схеми і проміжні положення при переключенні.

2.1.2 Аналіз патентної інформації.

Патент на винахід RU №2347116 ( Російська Федерація), М кл.  F15B13/043, F15B11/08. Електрогідравлічний двопозиційний чотирьох-канальний золотниковий розподільник з виконавчим механізмом і гідравлічним клапаном.

Електрогідравлічний двопозиційний чотирьохканальний золотниковий розподільник з виконавчим механізмом і гідравлічним клапаном, що містить корпус, в розточуванні якого переміщається золотник, електрогідравлічний клапан, і всі елементи якого сполучені між собою системою гідроліній, що відрізняється тим, що на передньому фланці виконавчого механізму розміщений гідравлічний клапан, через який здійснюється підведення тиску

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

робочої рідини від електрогідравлічного клапана в порожнині управління розподільника. [10].

Патент на корисну модель RU №2049938 (Російська Федерація), кл.  F15B13/02. Золотниковий розподілювач.

Використання: у складі гідросистем виробів авіаційної і гірської техніки. Суть винаходу: у циліндровому розточуванні встановлена з радіальним зазором гільза ущільнювача з несиметричним вирізом. Плунжер розміщений в гільзі. У корпусі концентрично основним виконано додаткове розточування. Гільза забезпечена буртом, розміщеним в додатковому розточуванні між корпусом і кришкою з осьовим зазором для компенсації температурного розширення і відхилень геометричної форми бурту і додаткового розточування. [11]

Патент на винахід RU №2186263 ( Російська Федерація), М кл.  F15B13/04.  Корпус золотникового електророзподілювача.

Винахід відноситься до області машинобудівного гідроприводу і може бути використане в гідросистемах сільськогосподарських, будівельно-дорожніх і інших мобільних машин, а також у верстатобудуванні і гірничодобувній промисловості. Корпус містить центральний канал підведення натиску, два бічні канали зливу і розташовані між каналом підведення натиску і каналами зливу два канали робочих відведень. Корпус містить отвір під золотник з двома торцевими розточуваннями, що повідомляють отвір під золотник з бічною зовнішньою поверхнею і каналами зливу, причому канал підведення натиску розташований перпендикулярно до осі отвору під золотник. В центрі корпусу, перпендикулярно до осі отвору під золотник виконаний паз, що сполучає отвір під золотник з каналом підведення натиску. При цьому дві центральні робочі кромки корпусу утворені перетином поверхні отвору під золотник і бічними поверхнями паза, а дві бічні робочі кромки утворені також перетином поверхні отвору під золотник і торцевими поверхнями торцевих розточувань. Технічний результат - підвищення технологічності виготовлення корпусу. [12]

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Патент на винахід RU №2017018 ( Російська Федерація), М кл. F15C5/00, F15B13/043.розподільний блок

Винахід відноситься до розподільних систем гидропневмоавтоматики. Мета винаходу - поліпшення експлуатаційних характеристик і зменшення габаритів блоку. Мета досягається за рахунок того, що в кожній секції блоку, що містить електрокеровані золотникові розподільники першого каскаду, сполучені з камерами золотникового розподільника другого каскаду, що управляють, подовжні осі золотникових розподільників першого каскаду розміщені по обидві сторони площини, в якій розташована подовжня вісь золотникового розподільника другого каскаду, і перпендикулярної монтажної площини другого корпусу, а золотникові розподільники першого каскаду зміщені уздовж своїх подовжніх осей назустріч один одному з перекриттям.

Винахід відноситься до розподільних систем гидропневмоавтоматики, а саме до конструктивних реалізацій елементів ланцюгів і збірних вузлів з них, і може бути використано при виробництві модульної апаратури приводів у будь-якій галузі машинобудування.

Відомий розподільний блок, що містить корпус з електрокерованими пілотними золотниками першого каскаду і золотником другого каскаду, камери якого, що управляють, підключені до вихідних каналів золотників першого каскаду, а канали введення-виводу, магістралі живлення і зливу підключені до отворів, виконаних на монтажній площині блоку. При цьому подовжні осі пілотних розподільників першого каскаду і розподільників другого каскаду розташовані в одній площині, перпендикулярній до монтажної площини блоку .

Найбільш близьким до винаходу є розподільний блок, який може бути зібраний з окремих секцій, кожна з яких складається з електрокерованих золотникових розподільників першого каскаду, розміщених в першому корпусі, і золотникового розподільника другого каскаду, розміщеного в другому корпусі, причому камери золотникового розподільника другого каскаду, що управляють, сполучені з виходом відповідного золотникового розподільника першого каскаду, а канали входу-виходу підведені до отворів, розміщених на монтажній

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

площині другого корпусу. Крім того, розподільний блок включає монтажні плити для підведення напірного і зливного каналів до золотників другого каскаду всіх секцій, а також каналів входу і дренажу тиску управління золотникових розподільників перших каскадів всіх секцій. При цьому подовжні осі золотникових розподільників першого і другого каскадів в кожній секції розміщені в одній площині, перпендикулярній до монтажної площини другого корпусу .

Розподільний блок, містить секції, кожна з яких складається з двох електрокерованих золотникових розподільників першого каскаду, розміщених в першому корпусі, золотникового розподільника, канали входу-виходу підведені до отворів, розміщених на монтажній площині корпусу, і зв'язані з другими корпусами, в яких виконані відповідно напірний і зливний канали, підключені до золотникових розподільників.[13]

Патент на винахід RU №2193701 ( Російська Федерація), М кл.  F15B13/06. Секційний гідророзподілювач з пропорційним електро-гідравлічним керуванням.

Гідророзподілювач призначений для гідросистем з пропорційним електрогідравлічним управлінням. Гідророзподілювач містить напірну секцію з напірною магістраллю, зливну секцію із зливною магістраллю і переливним каналом, електрокеровані золотникові гідророзподілювач першого каскаду, підключені до гідролінії управління, повідомленою з напірною магістраллю через редукційний клапан і фільтр, робочі секції, утворені золотниковими гідророзподілювачами другого каскаду, регульований дросель, встановлений в переливному каналі зливної секції після золотникових гідророзподілювач другого каскаду, при цьому гідророзподілювач другого каскаду виконаний шестиходовим з відкритим переливним каналом в нейтральній позиції золотника, в тілі циліндрового золотника виконані радіальні напірні і зливні отвори, при цьому в каналах встановлені кулькові зворотні клапани, що виключають зворотний потік робочої рідини у момент включення секції в

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

робоче положення, і кільцева проточка, твірна з проточками корпусу робочої секції переливного каналу, причому ширина проточки золотника не перевищує ширину робочого поясочка. Технічний результат - підвищення надійності. [14]

Патент на винахід RU №2140021 ( Російська Федерація), М кл.  F15B13/08.

Гідравлічний розподілювач.

Винахід відноситься до гідравлічної розподільної апаратури гідросистем різних машин, наприклад гідросистем будівельних маніпуляторів.

Відомий гідророзподілювач, що містить робочі секції, напірну і зливну магістралі, підключені паралельно до напірних і зливних підвід робочих секцій, і клапан тиску.

Недоліком відомого рішення є великі втрати натиску і низький ККД.

Найбільш близьким до пропонованого винаходу є гідророзподілювач, що містить ряд золотникових робочих секцій з напірним і зливним підведеннями і робочими відведеннями, що проходять через робочі секції напірну і зливну магістралі, підключені паралельно до відповідних напірних і зливних підвід, і магістраль навантаження, а також дросель розвантаження і керований по тиску нормально закритий клапан з підведенням управління, підключеним до магістралі навантаження, причому вхід клапана підключений до напірної, вихід клапана - до зливної магістралі, а дросель розвантаження включений між напірною магістраллю і підведенням управління клапана.

Така конструкція гідророзподілювача забезпечує хороші регулювальні і енергетичні характеристики, проте володіє недостатньою надійністю, оскільки негерметичність або попадання частинок забруднень в зворотні клапани між робочими відведеннями і магістраллю навантаження приводить до відмови гідророзподілювача.

Технічним завданням, на вирішення якої направлено пропоноване рішення, є підвищення надійності гідророзподілювача. [15]

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

2.2 Опис конструкції та принцип дії генератора коливань.

Генератор коливань працює таким чином:

Від насоса НА рідина подається до гідроциліндрів золотниковий розподілювач знаходиться в крайньому правому положенні електрогідравлічний розподілювач який управляє золотниковим розподілювачем знаходиться в нейтральному положенні.

Як тільки у при вибійній зоні збільшується тиск на ріжучі органи (різці, шарошки) сигнал іде через аналогово-цифровий перетворювач на ЕОМ, на якій обробляється сигнал, аналізується і передається рішення на цифро-аналоговий перетворювач звідки через підсилювач відправляється сигнал на котушку електромагніта постійної напруги, у вигляді електричного розряду 12В або 24В.

Коли електромагніт намагнітився відкривається підводний канал Р через кий проходе рідина на одвідний канал і відбувається вмикання і вимикання золотникового розподілювача більш високої потужності.

Перемикання такого типу відбуваються на  з високою частотою, оскільки руйнування гірського масиву, а саме ядра ущільнення перед ріжучим органом можна досягти за мохунок мікроімпульсів в системі піддавлювання. Сукупність керування гідросистемою золотниковими розподілювачами та електросистемою управління і є генератором коливань.   

2.3 Розрахунок гідравлічного циліндра

Основні параметри гідроциліндру показані на рис. 3.

Рисунок 3.3-Параметризована схема гідроциліндру

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Гідравлічний циліндр має такі розміри:

  1.  Dв = 0.102 м - діаметр циліндра внутрішній,
  2.  Dн = 0.277 м – діаметр циліндра зовнішній,
  3.  D = 0.102 м – діаметр поршня,
  4.  d = 0.074  м – діаметр штока,
  5.  L = 1.833 м – довжина циліндра;
  6.  циліндр виготовлений зі сталі 20;

  Q =0.0025 м3/с - кількість рідини, що поступає в циліндр;

р = 30  - МПа – тиск в робочій порожнині циліндру.

Визначаємо швидкість переміщення поршня за формулою:

де: Q - кількість рідини, що поступає в циліндр;

    Dв - діаметр циліндра внутрішній;

    d– діаметр штока.

Зусилля, яке розвиває циліндр:

де: р – тиск в робочій порожнині циліндру; F – площа поршня:

Площа поршня гідроциліндру визначається за формулою:

,

де: D – діаметр поршня.

Визначаємо мінімально допустиму товщину стінки гідроциліндру:

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

,

де: - коефіцієнт Пуансона (для сталі =0.3 );

       - допустиме напруження розтягнення (для сталі 20 =115 МПа).

Дійсне напруження в гідроциліндрі:

,

де: R і r – відповідно зовнішній і внутрішній радіус циліндру.

Визначимо запас міцності:

,

де: - межа текучості при робочій температурі стінки циліндру ( для сталі 20 = 250 МПа).

Для циліндрів, що працюють при тисках до 60 МПа, запас міцності n≥4, отже умова міцності виконується.

Розрахунок на повздовжнє згинання проводимо за формулою Ейлера:

,

де: F – руйнуюче стискуюче навантаження;

     E – модуль пружності матеріалу (для сталі);

     L - довжина циліндру з висунутим штоком;

      І – момент інерції циліндру:

Руйнуюче стискуюче навантаження:

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Розширення корпусу циліндру під дією внутрішнього тиску рідини:

,

де: - максимальний тиск у гідро циліндрі;

     E – модуль пружності матеріалу (для сталі );

      

1.3.6 Розрахунок золотникового гідророзподілювача

Властивістю  золотникових розподільників є їх компактність і розгруженість від осьових сил тиску рідини. Для розрахунку розподільника, крім відомостей про конструктивну схему, кількість позицій і число гідроліній, необхідно як початкові дані мати в своєму розпорядженні тиск в напірній лінії Рн або тиском (втрати тиску) навантаження Дрн, тиском в зливній лінії рс, максимальною витратою через розподільник Qp, втратами тиску на щілинах золотника Δр3, способом управління. На підставі відомостей про тиск в гідросистемі перевіряється співвідношення.

Таблиця3.1-Номінальні дані електрогідравлічного розподілювача.

Найменування показників

Значення

1

2

Тиск на проході, МПа:

   номінальний

   максимальний

   мінімальний.

25

32

0,6

Максимально допустимий тиск на виході (на зливі), МПа.

4

 

Продовження таблиці 3.1

1

2

Номінальний перепад тиску при номінальному витраті робочої рідини, МПа.

0,3

Витрата робочої рідини, л/хв:

   номінальна

   максимальна

16

32

Максимальні внутрішні витоки см2/хв.

40

Маса без робочої рідини кг.

1,7

Електропривод:

Напруга, В.

Постоянна

24 ±2,4

Споживча потужність, Вт.

28

Номінальний хід якоря, мм.

3

Номінальне тягове зусилля, Н.

35

Відносна тривалість включення при номінальних значеннях тиску і витраті, %

40, 100

Характеристика робочої рідини

Кінематична в’язкість, мм2

   мінімальна

   номінальна

   максимальна

8

30±5

1500

Температура, °С

   максимальна

   номінальна

+80

-40

номінальна тонкість фільтрації, мкм

25

Температура навколишнього середовища (робоча), °С

Від -60°С

До +45°С

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Можна орієнтуватися на максимальні втрати на щілині Δр3= 0,1...0,125 Мпа. Такі втрати відповідають швидкостям потоку рідини в каналах корпусу золотника, рівним 10 м/с, що в 2...2,5 разу вище за швидкість перебігу рідини в трубопроводах, що підводять.

За значенням Δр3 визначається максимальна площа відкриття золотника

Де μ = 0,61...0,65 - коефіцієнт витрати на кромці золотника.

Площі каналів і прохідних перетинів золотника повинні бути не менше

0,75fm=0,75*0,0001=84*10-6 м2

де fm - площа отвору труби, що підводить.

Діаметр золотника:

Після округлення dз, до стандартного значення dзс обчислюємо відкриття золотника:

З урахуванням перекриття Δх = 3...6 мм хід золотника, що забезпечує необхідну витрату

хз = х+Δх=3+3=6мм.

Остаточно хід золотника визначається з урахуванням механізму фіксації при ручному ході. На практиці хід золотника складає 3...28 мм.

Ширина поясочків плунжера:

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

де n - число поясочків плунжера.

Довжина штока lшз, золотника вибирається із співвідношення:

lшз=10 мм.

Діаметр розточування в корпусі

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

D≤2dзс=16 мм.

а її ширина

b = dm+(3...5)=5+3=8 мм,

де dm - діаметр отвору підводного каналу.

Рисунок 3.4-Залежність перепаду тиску від витрати.

При розрахунку зусилля управління розподільником слідує, крім сил інерції і тертя, враховувати дію гідродинамічної сили, направленої убік, протилежну швидкості дросельованого потоку рідини, і прагнучою повернути розподільник в початкове положення. З достатньою для практичних цілей точністю гідродинамічну силу можна визначити рівнянням:

де μ = 0,61...0,65 - коефіцієнт витрати для золотника з прямокутними гострими кромками; Θ = 69° - кут, утворений віссю золотника і напрямом потоку рідині через щілину; х - осьове переміщення плунжера, мм; dзс - діаметр плунжера, мм; P1, P2 - тиск на вході і виході щілини відповідно.

Розрахунок на міцність гільзи розподілювача проводиться за формулою:

 

 

При розрахунку інерційної сили враховується маса об'єму робочої рідини в напірному і зливному трубопроводах управління

де l - довжина трубопроводів на ділянках управління; fm - прохідний перетин трубопроводів.

Електрогідравлічний розподілювач У4690.06.901 ВАТ «Гідроапарат» (рис.3.5) мають чавунний литий корпус 1, в якому виконані канали Р, Т, А і з малим діаметральним зазором (~ 0,01...0,02 мм) встановлений золотник 2 діаметром 8 мм, виготовлений з високоякісної конструкційної сталі. Торцеві втулки 5, утримувані в корпусі стопорними пружинними кільцями, служать як направляючі для штовхачів 3, шарнірно пов'язаних із золотником 2, а також для

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

розміщення пружин 4, наповнюючи  шайб і ущільнень. У двопозиційному апараті на бічній стороні розташовані  електромагніти 6 постійного струму напругою 12В. або ж 24В.

При відключених електромагнітах пружина 4 встановлює золотник в стартову (нейтральну) позицію. При включенні електромагніту, його якір через штовхач впливає на золотник 2, переміщаючи в потрібну позицію стискаючи пружину 4. Після відключення електромагніту золотник пружиною повертається в нейтральну позицію. Передбачена можливість ручного (налагоджувального) переміщення золотника за допомогою кнопок 7, розташованих в кожухах електромагнітів.

У трилінійних розподільниках виконань 573 і 573е по гідросхемі отвір Т використовується для відведення витоків (лінії А і Р цим отвором не з'єднуються); у виконань Про і ОФ пружини 4 відсутні. Для деякого обмеження часу спрацьовування в отвір Р можуть встановлюватися демпфери з діаметром отворів 0,8; 1; 1,1; 1,2; 1,5 або 3 мм. Існують різні варіанти електричного підключення електромагнітів, проте найбільш поширені штепсельні роз'єми ISO 4400:1994 (DIN 43650), які можна розгортати в чотирьох різних напрямах. Для ущільнення стикової площини використовуються кільця 013-016-19-2-2 по ГОСТ 9833-73.

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Рисунок 3.5-Гідророзмоділювач У4690.06.901 з електричним керуванням.

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

ОМ81.01.283/2С.001.ПЗ

Висновки

В даній частині проекту було розглянуто генератор коливань, а сааме електрогідравлічний пілотний розподілювач, що встановлюється між гідронасосом та золотниковим розподілювачем який керує гідродомкратами механізму продавлювання щита WIRTH ТВ 628. Даний розподілювач являє собою пілотний пристрій регулювання переключення розподілювача значно більших розмірів та потужностей.

В результаті виконаної роботи була розроблена гідравлічна схема системи продавлювання щита, включно з встановленим перед гідродомкратами генератора коливань. Генератор коливань починає працювати тільки, коли в гідросистемі виникає потреба в подачі рідини з певними кольваннями, тобто коли тиск підвищується до 30 МПа. Частину часу, що залишилася ж, генератор тиску не діє і не має ніякого внутрішнього споживання, не впливаючи тим самим на роботу системи.     Електрогідравлічний розподілювач установлюють для забезпечення взаємодії управляючого розподілювача гідроприводом, виконавчим органом, гірським масивом та пенеллю управління (ЕОМ) в кабіні машиніста. Також в цій частині було розраховано електрогідравлічний розподілювач, гідравлічна сила якого становить 5,5Н. розрахунок на міцність корпусу становить 109,38МПа цих параметрів достатньо для пілотного управління іншого розподілювача, а також показана залежність перепаді тисків від витрати.




1. Бегство от свободы Психоанализ и религия Здоровое общество Искусство любви Иметь или быть
2. а Имя замечательного австрийского биолога и философа лауреата Нобелевской премии Конрада Лоренца 19031989
3. Тема 2- Акции 1 общая характеристика акций 2 определение доходности 3 Определение рыночной стоимости акци
4. Лекция 5. Порушення психічної діяльності при інфекційних і соматичних захворюваннях
5. тема сводных эмпирических данных появилась достаточно давно
6. обязательные ' вина
7. темат 2
8. Сучасна мовна політика України
9. Реферат- Профессиональная деформация работников органов правопорядка
10. Лабораторная работа 7 ПОМЕХОУСТОЙЧИВОЕ КОДИРОВАНИЕ СИГНАЛОВ 1 ЦЕЛИ РАБОТЫ 1
11. Мотивация преступного поведения Криминальная субкультура
12. Note pole potto то они читаются так как называются в алфавите
13. правовых отношений для ведения претензионной документации и деловой корреспонденции с российскими и иност
14. раздел механики изучающий равновесие объектов под действием приложенных к ним сил
15. усадьба семьи Степана Бандеры где один из лидеров Организации украинских националистов ОУН провел юные го
16. 200 г
17. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук1
18. тема правових норм що регулюють відносини з приводу безпосереднього здійснення господарської діяльності
19.  единою судьбой Мы связаны навек друг мой
20. Введение За последнее десятилетие существенно расширились контакты с зарубежными странами появилась возм