Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ Львів 2013 Виробничий менеджмент і маркетинг

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

ДСНС УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Кафедра права та менеджменту у сфері цивільного захисту

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ ВИРОБНИЧИЙ

МЕНЕДЖМЕНТ І МАРКЕТИНГ

МАГІСТРАМ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 8.18010013

«УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ»


Львів 201
3

Виробничий менеджмент і маркетинг. Методичні вказівки до написання курсової роботи з  підготовки фахівців за спеціальністю «Управління проектами» кваліфікаційний рівень магістр. Львів, 2013 р. – 19с.

Укладач: доцент кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту  Харчук В.І.

Рецензент: кандидат економічних наук, доцент кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту Мартин О.М.

Ухвалено на засіданні кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

(протокол №     від  “                   2013 року)

    

    Навчальна дисципліна „ Виробничий менеджмент і маркетинг " є профілюючою у системі підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістр спеціальності 8.18010013 «Управління проектами». З метою поглиблення теоретичних основ діяльності підприємств, проводити деякі види маркетингових досліджень на конкретній інформаційній базі, сутності і порядку здійснення традиційних і новітніх видів виробничих операцій, а також для набуття вмінь самостійно здійснювати, аналізувати і оформляти різноманітні операції студенти виконують згідно з навчальним планом курсову роботу.

   Курсова робота з Виробничого менеджменту і маркетингу - це самостійне наукове дослідження студентом актуальних теоретичних і практичних проблем діяльності підприємств, установ та організацій, оволодіння механізмом і методикою здійснення конкретних операцій.

   Метою виконання курсової роботи є систематизація, поглиблення і закріплення порядку проведення основних виробничих операцій.

  Завдання курсової роботи визначається згідно з вибраною темою і об'єктом дослідження. Воно полягає в глибокому теоретичному, нормативно-законодавчому і методичному висвітленні питань теми, економічному аналізі інформаційного забезпечення теми (матеріалів статистичних даних, фактичних форм звітності у динаміці) і розробці заходів щодо підвищення ефективності виробничих процесів. Основними завданнями курсової роботи є:

  •  вивчення (або поглиблення) та узагальнення сучасних теоретичних та методичних підходів з обраного напряму дослідження;
  •  висвітлення у відповідності з обраною темою нормативних і законодавчих актів, які регулюють механізм здійснення виробничих операцій;
  •  проведення аналізу та оцінки фінансово-економічної діяльності об'єкта дослідження та ефективності його операційної діяльності із використанням сучасних методів дослідження;
  •  - висвітлення тенденцій товарної пропозиції, попиту та цін, проаналізувати їх взаємозв’язок, оцінити становище підприємства на ринку, виявити сильні та слабкі сторони підприємства.

           Курсова робота повинна відповідати таким вимогам:

  1.  Високий науково-теоретичний рівень роботи. Для висвітлення економічної суті питань теми повинні бути використані сучасні законодавчі та нормативні акти з питань виробничого менеджменту та маркетингу, навчальні підручники та посібники, монографії, брошури, періодичні видання, журнали, наукові дослідження.
    1.  Вміле поєднання теорії з практикою. Теоретичний виклад матеріалу повинен здійснюватися на матеріалах економічного аналізу за даними об'єкта дослідження.
    2.  Правильний вибір і застосування методів фінансово-економічного аналізу.
    3.  Економічна обґрунтованість висновків і пропозицій, їх практичний ефект.
    4.  Самостійне виконання роботи і послідовність викладу матеріалу.
    5.  Правильне оформлення і своєчасне подання роботи на кафедру.

Виконання курсової роботи охоплює такі етапи:

1. Вибір теми;

2. Підбір і вивчення літератури;

3. Складання і затвердження плану роботи;

4. Збір практичних матеріалів на підприємстві;

5. Написання та оформлення роботи; рецензування роботи консультантом;

6. Захист роботи. онання курсової роботи

Виконання курсової роботи охоплює такі етапи: вибір теми; підбір і вивчення літератури; складання і затвердження плану роботи; збір практичних матеріалів на підприємстві; написання та оформлення роботи; рецензування роботи консультантом; захист роботи.

Вибір теми курсової роботи. Тема курсової роботи обирається студентом із запропонованого кафедрою права та менеджменту у сфері цивільного захисту переліку. Перелік тем курсових робіт з дисципліни Виробничий менеджмент і маркетинг організації передбачає виконання кожної з них на матеріалах конкретних організацій (підприємств) виробничої сфери. При виборі теми повинні враховуватися власні уподобання студента, а також можливість збору інформації про стан досліджуваної проблеми на підприємстві.

Одну тему курсової роботи може виконувати не більше двох студентів за умови виконання їх на різних об`єктах. Вдало обрана тема в поєднанні із значною базою практичного матеріалу не тільки сприяють успішному виконанню курсової роботи, але й може стати основою виконання дипломної роботи.

Підбір і вивчення літератури. Обравши тему курсової роботи, студент повинен ознайомитися із літературними джерелами з даної проблеми. Пошук літератури найкраще розпочати з бібліографічно-інформаційного відділу будь-якої бібліотеки. Працівники бібліотеки порадять відповідні бібліографічні тематичні довідники, літописи статей із періодичних видань. Наступний крок – опрацювання всіх видів каталогів: алфавітного, систематичного, предметного тощо.

Складання плану роботи. При складанні плану роботи студенту необхідно дотримуватися таких вимог щодо його структури:

- робота повинна розпочинатися із Вступу ;

- основна частина повинна складатися із теоретичної, аналітичної та рекомендаційної частин ;

- завершують план роботи Висновки .

Складений таким чином робочий план роботи дає можливість логічно і послідовно викладати обрану тему, а також визначити обсяг роботи.

Складений план курсової роботи (додаток В) необхідно відкоригувати і затвердити у консультанта.

Збір практичних матеріалів. На даному етапі виконання курсової роботи студенту необхідно ознайомитися з нормативно-законодавчими актами держави, що регламентують діяльність підприємства – об`єкта виконання курсової роботи; зі статутом підприємства, його організаційною побудовою та організаційною структурою менеджменту; штатним розписом; балансом підприємства тощо. Залежно від специфіки досліджуваної теми необхідно використати матеріали бухгалтерської, статистичної, оперативної звітності; провести фотографії робочого часу, анкетування працівників менеджменту; спостереження за перебігом тих чи інших процесів виробничого менеджменту та маркетингу.

Інформацію про обсяги і характер діяльності підприємства, стан досліджуваної проблеми потрібно брати за ряд років, оскільки це дасть можливість зробити більш комплексний та глибинний аналіз, виявити певні тенденції і закономірності розвитку. Копії документів, дані яких були використані в процесі виконання роботи, необхідно оформити у вигляді додатків до курсової роботи.

При зборі практичних матеріалів на підприємстві слід пам`ятати, що достовірна і достатня інформація – передумова успішного виконання курсової роботи.

Написання та оформлення курсової роботи. Вивчивши літературу, склавши план роботи і зібравши необхідний практичний матеріал на підприємстві, студент приступає до написання курсової роботи. Зібраний теоретичний і практичний матеріал групується, систематизується і обробляється відповідно до плану роботи. На цьому етапі уточнюється структура роботи, визначається місце розташування ілюстративного матеріалу. При написанні тексту курсової роботи необхідно дотримуватися таких вимог викладення матеріалу: логічності, послідовності, довершеності, точності думок, грамотності (орфографії та стилістики), правил цитування і посилання на доробок інших авторів.

Спершу бажано писати чорновий варіант курсової роботи, який потрібно відредагувати і показати консультанту. Врахувавши зауваження, студент завершує оформляти роботу відповідно до вимог четвертого розділу даних методичних вказівок.

Рецензування курсової роботи консультантом. Виконана курсова робота у визначений графіком термін здається на кафедру для перевірки і рецензування консультантом.

Після рецензування роботи необхідно виправити вказані недоліки, доопрацювати роботу згідно з зазначеними рекомендаціями консультанта. При позитивній оцінці робота допускається консультантом до захисту. Якщо ж при виконанні не дотримані вимоги даних методичних вказівок, консультант повертає роботу на доопрацювання. До повторної роботи обов`язково додається рецензія на перший варіант роботи.

Допущена до захисту курсова робота повинна містити попередню оцінку консультанта ( задовільно, добре, відмінно ).

Захист курсової роботи . Захист курсової роботи проводиться перед комісією, затвердженою кафедрою права та менеджменту у сфері цивільного захисту. При захисті роботи студент повинен розкрити зміст теми, продемонструвати знання спеціальної літератури і проблемних питань досліджуваної теми, вміння дати комплексну оцінку стану досліджуваної проблеми в системі виробничого менеджменту та маркетингу обстеженого підприємства, вміння робити власні висновки і пропозиції щодо її удосконалення.

За наслідками захисту попередня оцінка курсової роботи може бути змінена. Рішення про оцінку курсової роботи комісія приймає колегіально. Оцінка заноситься в екзаменаційну відомість і залікову книжку студента. Курсова робота після захисту здається на кафедру права та менеджменту у сфері цивільного захисту.

Курсова робота повинна мати чітку, логічну побудову і складатися з трьох частин: вступу, основної частини, висновків.

У вступі до курсової роботи необхідно:

- розкрити сутність та обґрунтувати актуальність проблеми, що є темою роботи;

- чітко сформулювати мету і завдання, які потрібно вирішити в процесі виконання роботи;

- вказати джерела інформації, що були використані для дослідження проблеми;

- коротко охарактеризувати підприємство, як господарюючий суб`єкт економіки, на матеріалах якого виконана робота.

Вступ до курсової роботи краще писати після виконання її основної частини та висновків і пропозицій.

Основна частина курсової роботи передбачає глибоке всебічне розкриття змісту обраної теми і, як правило, складається з трьох-чотирьох питань.

У першому , теоретичному, питанні роботи дається теоретичне висвітлення проблематики за темою курсової роботи. У даному питанні потрібно відобразити суть поглядів на проблему в економічній літературі, викласти різні наукові підходи і зробити їх порівняльний аналіз. Виклад теоретичних аспектів досліджуваної теми повинен відповідати сучасному рівню розвитку наук менеджменту та маркетингу у виробництві.

В другому, аналітичному, питанні дається оцінка стану досліджуваної проблеми на підприємстві, обраному для виконання курсової роботи. На підставі вивчення курсу виробничий менеджмент та маркетинг організації та опрацьованої літератури студент повинен продемонструвати вміння збирати необхідний практичний матеріал, що характеризує стан досліджуваної проблеми в системі менеджменту підприємства,  проаналізувати тенденції (напрями розвитку).

         Аналізуючи тенденції (напрями розвитку) попиту, спочатку необхідно висвітлити сутність попиту, загальні та специфічні фактори, що впливають на попит на досліджуваний товар, показники попиту в умовах збалансованого та незбалансованого ринку, вигоди, які матиме споживач від споживання (використовування споживчих властивостей) досліджуваного товару. Аналізуючи тенденції попиту, потрібно побудувати аналітичні таблиці, які, наприклад, можуть відображати динаміку реалізованого попиту на досліджуваний товар у регіоні діяльності підприємства за певний період та інші показники. У таблицях динаміка показників визначається у їх кількісному та вартісному виразах, а також у темпах росту базисних та ланцюгових. В кінці аналізу тенденцій попиту потрібно зробити такі висновки:

— чи попит зростає (спадає, не змінюється);

— чи повністю задовольняється попит (за обсягом, за структурою).

         Аналізуючи тенденцію (напрям розвитку) цін, спочатку потрібно дати визначення ціни, показати, як встановлюється ціна реалізації на підприємстві.         За текстом курсової роботи треба побудувати таблицю з даними про ціни на досліджуваний товар, розрахувати в ній індекси цін, а також співвідношення ціни останнього року до ціни першого року, коротко проаналізувати таблицю, зробити висновок про те, як існуючий рівень цін впливає на обсяг продажу, як реагують на ціни покупці.

        Даючи оцінку становища підприємства на ринку, спочатку необхідно висвітлити взаємозв'язок елементів ринку. Для цього слід побудувати і проаналізувати таблицю, в якій показати тенденцію співвідношень елементів ринку та їх складових (у темпах росту базисних, ланцюгових): надходження, середньорічних товарних залишків, товарної пропозиції, реалізованого попиту, цін.

          Потім потрібно оцінити рівень збалансованості ринку, взявши до уваги, що умовою збалансованості ринку є така залежність:

, (2)

де Trz – темп росту середньорічних залишків;

Trt – темп росту роздрібного товарообороту.

         Результати розрахунків показників збалансованості ринку потрібно оформити в таблиці. Треба пам’ятати, що в даному випадку розраховуються темпи росту базисні, причому не у відсотках, а у коефіцієнтах, тобто 100,0%=1,000.

         Якщо курсова робота виконується за матеріалами конкретного підприємства, після аналізу елементів ринку та їх збалансованості необхідно розрахувати частку підприємства на ринку досліджуваного товару (відсоток продажу підприємством у загальному продажу товарів по регіону його діяльності). Потрібно також порівняти показники досліджуваного підприємства з показниками конкурентів, виявити сильні та слабкі сторони підприємства порівняно з конкурентами. В кінці розділу потрібно зробити такі висновки:

· збалансований ринок досліджуваного товару чи ні;

· якщо не збалансований, то розбалансованість збільшується чи зменшується, які чинники на це впливають;

· частка підприємства на ринку збільшується чи зменшується;

· чи можуть виявлені сильні сторони підприємства сприяти збільшенню частки підприємства на ринку.

         Дослідження окремих елементів проблеми необхідно супроводжувати відповідними висновками.

         Аналіз даних оперативної, статистичної, бухгалтерської звітності, а також організаційної структури менеджменту підприємства необхідно подавати у формі таблиць, рисунків (графіків, схем, діаграм та ін.).

Приблизний перелік таблиць:

· динаміка виробництва досліджуваного товару;

· динаміка потреби підприємства в досліджуваних товарах та їхнє надходження;

· ступінь широти асортименту;

· динаміка товарних залишків на початок року та середньорічних залишків;

· динаміка товарної пропозиції.

Як правило, написання другого питання слід розпочинати з загальної економіко-управлінської характеристики підприємства.

Третє, конструктивне, питання повинне відображати склад пропозицій і рекомендацій студента щодо усунення недоліків, виявлених в процесі дослідження проблеми та основні напрями удосконалення системи виробничого менеджменту та маркетингу обстеженої організації.

Пропозиції та рекомендації повинні бути конкретними та обґрунтованими відповідними поясненнями і розрахунками.

У висновках необхідно зазначити в якій мірі автор виконав поставлені завдання і досягнув мети курсової роботи. Тут також бажано відобразити основні рекомендації для підприємства, що випливають зі змісту проведеного дослідження.

Виклад усіх питань курсової роботи повинен бути логічним і послідовним, виключаючи протиріччя між її окремими положеннями. Умовою позитивної оцінки курсової роботи є:

- самостійне і творче висвітлення усіх проблемних питань теми;

- відсутність прямого переписування наукової і навчальної літератури;

- здатність проводити самостійний аналіз досліджуваної проблеми і виявляти певні закономірності та тенденції її розвитку в системі менеджменту конкретного підприємства;

- вміння зробити самостійні висновки і запропонувати конкретні шляхи щодо удосконалення досліджуваної проблеми.

Загальні вимоги . Курсова робота пишеться від руки, розбірливим почерком або ж друкується машинописним способом чи набирається на комп`ютері. Текст розміщується на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210х297мм). Під час друкування роботи машинописним способом чи на комп`ютері текст друкується через два міжрядкових інтервали до тридцяти рядків на сторінці, а при написанні від руки – користуються трафаретом.

Обсяг курсової роботи повинен становити не менше 30-40 сторінок рукописного тексту, а в машинописному варіанті - 25-30 сторінок, включаючи таблиці, рисунки і т.п.

Текст курсової роботи оформляють, залишаючи береги таких розмірів: лівий - не менше 20 мм, правий – не менше 10 мм, верхній – не менше 20 мм, нижній - не менше 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка – чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту курсової роботи повинна бути однаковою.

Вписувати в текст курсової роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність тексту, що вписується, повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі оформлення курсової роботи, можна виправити підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагмента рисунка) машинописним способом.

Текст основної частини курсової роботи поділяють на питання і підпитання.

Заголовки структурних частин курсової роботи План, Зміст, Вступ, Загальні висновки і пропозиції , Список використаних джерел , Додатки пишуть (друкують) великими літерами симетрично до тексту. Заголовки питань пишуть (друкують) маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

Кожну структурну частину курсової роботи треба розпочинати з нової сторінки.

Курсова робота повинна бути оформленою у швидкозшивачі або зброшурованою.

Нумерація. Нумерацію сторінок, питань, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою курсової роботи вважається титульний аркуш, другою – зміст роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять. На наступних сторінках номер ставлять у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

За титульною сторінкою розміщають план курсової роботи, затверджений консультантом з зазначенням дати (додаток В). План роботи до загальної нумерації сторінок не входить.

Другою сторінкою роботи є зміст. Він містить найменування та номери початкових сторінок вступу, всіх питань роботи, висновків, списку використаної літератури, додатків та ін. (додаток Д).

Вступ до курсової роботи розпочинається зі сторінки 3.

Ілюстрації (схеми, графіки, креслення, фотографії) і таблиці необхідно подавати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках курсової роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом Рис. і нумерують наскрізно в межах всієї роботи, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Ілюстрації повинні бути виконані чорнилом, тушшю або пастою чорного кольору на білому непрозорому папері. Вони повинні мати назву, яку розміщують після номера ілюстрації. Якщо є потреба, ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (підрисунковий текст).

            Назва рисунка (заголовок) повинна чітко і точно розкривати його основний зміст, давати характеристику місця і часу. Назва рисунка розміщується під ним в одному рядку з номером (нумерація - аналогічна до таблиць)/ Розподіл імпорту кави в Україну за країнами в 2004 р. (%). Пояснення умовних позначень розташовуються на самому рисунку або за його межами. Рисунки можуть супроводжуватися примітками, у яких вказуються джерела статистичних даних, розкривається зміст і методика їх одержання.

Найбільш поширеними видами графічного представлення даних є: кругова діаграма, лінійний графік.

Кругова діаграма – це круг, який являє собою щось ціле і поділений на сектори, кожний з яких відповідає розміру певного сегмента, що складає частину цього цілого. Кругова діаграма особливо ефективна тоді, коли потрібно наочно зобразити структуру. Не варто використовувати кругову діаграму з більше, ніж шістьма секторами. Оскільки кругова діаграма одномірна, її краще використовувати для статичних порівнянь даних за якийсь один момент часу. Зразок кругової діаграми наведений на рис. 1.

Лінійний графік особливо корисний для демонстрації динамічних взаємозв‘язків, таких як коливання одного чи декількох динамічних рядів. Зазвичай по осі X відкладається час, а по осі Y – значення однієї чи декількох змінних. Зразок лінійного графіка наведений на рис.2.

Таблиці. Цифровий матеріал повинен оформлятися у вигляді таблиць. Таблиці нумерують наскрізно в межах курсової роботи. Слово Таблиця і її номер ставиться в один рядок з назвою таблиці, розміщують над таблицею і пишуть (друкують) біля правого берега сторінки. Слово Таблиця і назву починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Заголовки стовпчиків повинні починатися з великих літер, підзаголовки з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих – якщо вони є самостійними. При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку пишуть слова Продовження табл. і вказують номер таблиці, наприклад: Продовження табл. 4 .

Формули в курсовій роботі нумеруються арабськими цифрами аналогічно нумерації таблиць, але номер формули береться в дужки і розміщується на полях справа від формули. Формули повинні бути написані чітко, шрифтом для креслення, а при комп‘ютерному наборі набрані у редакторі формул. Пояснення значень символів та цифрових коефіцієнтів подаються безпосередньо під формулою в послідовності, в якій вони є у формулі. Значення кожного символу і цифрового коефіцієнта необхідно подавати з нового рядка. Перший рядок починають зі слова «де», причому двокрапку після нього не ставлять. Взірець формули у тексті (перша формула другого розділу):

М р = В + З + І + І 0 - Е - Е 0 , (2.1)

де М р - місткість ринку;

В - виробництво;

З - запаси;

І - імпорт;

І 0 - непрямий імпорт;

Е - експорт;

Е 0 - непрямий експорт.

Посилання. Під час написання курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали або окремі результати, з яких наводяться дані в курсовій роботі, або на ідеях і висновках яких базується розробка проблематики роботи. Такі посилання дають змогу відшукати документи і перевірити достовірність відомостей процитованого документа, дають необхідну інформацію про нього, допомагають з`ясувати його зміст, мову тексту, обсяг.

Якщо використовуються відомості, матеріали з підручників, монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланні необхідно точно вказати кількість сторінок, ілюстрацій, таблиць, формул з джерела, на яке дано посилання в курсовій роботі.

Посилання в тексті курсової роботи слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділених двома квадратними дужками, наприклад …у працях [1-5] …      Допускається наводити посилання на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань із зазначенням номера.

Приклад :

Цитата в тексті: …інформація є основою процесу менеджменту… [1] . Відповідний опис у переліку посилань: 1. Акофф Р. Планирование будущего корпорации: Пер. с англ.-М.: Прогресс, 1985. -326с.

Відповідне подання виноски :

1. Акофф Р. Планирование будущего корпорации: Пер. с англ.-М.:Прогресс,1985.- С.12.

Посилання на ілюстрації вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад, рис.5 .

Посилання на формули курсової роботи вказують порядковим номером формули в дужках, наприклад …у формулі (2).

На всі таблиці курсової роботи повинні бути посилання в тексті, при цьому слово таблиця в тексті пишуть скорочено, наприклад: … в табл. 3. У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово дивись , наприклад: див. табл. 3.

Список використаних джерел. Джерела можна розміщувати в списку одним із таких способів: в порядку посилань у тексті (найбільш зручний для користування), в алфавітному порядку прізвищ авторів або заголовків в хронологічному порядку.

Відомості про джерела, які включені до списку, необхідно давати згідно з вимогами державного стандарту з обов`язковим наведенням назв праць. Приклад оформлення відомостей подано в додатку Ж.

Додатки. Додатки оформляють як продовження курсової роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку посилань у тексті курсової роботи. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки, Додаток повинен мати заголовок, розміщений зверху і написаний (надрукований) малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово Додаток і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г,Є,І,Ї,Й,О,Ч,Ь, наприклад додаток А, додаток Б і т.д. Один додаток позначається як додаток А.

На останній сторінці тексту курсової роботи (перед списком використаних джерел) необхідно поставити особистий підпис і вказати дату здачі роботи на кафедру для перевірки та рецензування. Після додатків необхідно залишити декілька чистих аркушів паперу для написання консультантом рецензії на курсову роботу.

Список основної рекомендованоїKKKeg

Література

1. Акофф Р. Планирование будущего корпорации: Пер. с англ. - М.: Прогресс, 1985. - 326 с.

2. Андрушків Б. М., Кузьмін О.Є. Основи менеджменту. - Львів: Світ, 1995. –295с.

3. Ансофф И. Стратегическое управление: Сокр. пер. с англ. -М.: Э кономика, 1989. - 519с.

4. Бланк И. А. Инвестиционн ый менеджмент. – К.: ИТЕМ, 1995.

5. Бланк И. А. Торговый менеджмент. – К.: УФИМБ,1997. - 408с.

6. Вачугов Д. Д., Кислякова Н. А. Практикум по менеджменту. Деловые игры. -М: Высшая школа, 1998. -176с.

7. Войчак А. В. Маркетинговый менеджмент. - К.: КНЕУ, 1998. -268с.

8. Веснин В. Р. Основы менеджмента. -М.: Юрист, 1996.

9. Виханский О.С. Стратегическое управление. - М.: МГУ, 1995.

10. Герчикова И. Н. Менеджмент. - М.: Банки и биржи, 1994. - 685с.

11. Дункан Джек У. Основополагающие идеи в менеджменте. Уроки основоположников менеджмента и управленческой практики. - М.: Экономика, 1996.

12. Економіка торговельного підприємства / Під ред. Ушакової Н.М. - К.: Хрещатик, 1999. - 800с.

13. Кузьмін О. Є. Сучасний менеджмент. - Львів: Центр Європи,1995. -176с.

14. Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. Теоретичні та прикладні засади менеджменту: Навчальний посібник. – Львів: Національний університет „Львівська політехніка (Інформаційно – видавничий центр ІНТЕЛЕКТ+ Інституту післядипломної освіти), „Інтелект – Захід , 2002. – 228 с.

15. Лесів Й. Сучасні методи менеджменту, основані на ринковій економіці. -Ужгород: Карпати,1994. - 254с.

16. Петрович Й. М. та ін. Менеджмент організацій: методи виконання випускових робіт: Навч. посібник / Й.М. Петрович, А.В. Дубодєлова, І.Г. Устінова, І.І.Новаківський /; За ред. Й.М. Петровича. – 2-е вид., перероб. і доп. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»,2004. – 180с.

17. Полеха Ю. І. Документаційне забезпечення управління.-К.: Вища школа, 1995.

18. Ру Д., Суль є Д. Управління / Пер. з франц.- К.: Основи,1995.- 442с.

19.Ушакова Н.М., Кукурудза Л.О. У правління прибутком торговельного підприємства.- К.: КТЕІ,1993.

20.Фельзер А.Б., Доброневський О.В. Техніка роботи керівника.- К.: Вища школа,1993.-383 с.

21. Хміль Ф.І. Основи теорії менеджменту.- К.: ІСДО,1995.-147 с.

22. Хміль Ф.І. Практичні завдання менеджменту торговельного підприємства.-К.: НМЦ Укоопосвіта , 1998.- 86 с.

23. Хміль Ф.І. Основи менеджменту: Підручник. – К.: Академвидав, 2003. – 608с. (Альма–матер).

24. Хміль Ф.І. Практикум з менеджменту організацій: Навчальний посібник. – Львів: Магнолія плюс, 2004. – 333 с.

25. Хміль Ф.І. Становлення сучасного менеджменту в Україні (проблеми теорії та практики): Монографія.-Львів: ЛКА, 1996.-206с.

Акимова И.М. Промышленный маркетинг. - К.: Общество «Знання», КОО, 2000. - 249 с.

26. Алёшина И.В. Паблик Рилейшнз для менеджеров и маркетеров. - М.: Ассоциация авторов изд-ва «Тандем» и изд-во «Гном-пресс», 1997. - 256с.

27. Алешина И.В. Поведение потребителей. - М.: Фаир-пресс, 1999.

28. Андреева О.Д. Технология бизнеса: Маркетинг: Учебн. пособие. — М.: Издат. группа „ИНФРА-М — Норма , 1997.

29. Аникеев С. Методика разработки плана маркетинга: Практическое руководство.- М.: Фолиум, 1996.

30. Ассэль Г. Маркетинг: принципы и стратегия: Учебник для вузов / Пер. с англ. — М.: ИНФРА-М, 1999.

31. Багиев Г.Л., Моисеева Н.К., Никифорова С.В. Международный маркетинг. - СПб.: Питер, 2001. - 512 с.

32. Батра Р., Майерс Дж., Аакер Д. Рекламный менеджмент / Пер. с англ. — М., СПб., К.: Издат. дом "Вильямс", 1999.

33. Баркан Д. И. Маркетинг для всех: Беседы для начинающих. - Л.: Редакционно - издательский центр Культ-информ-пресс , 1991. - 256 с.

34. Белова И.Н. Мировые товарные рынки: Учебное пособие. - М.: Издательство Российского университета дружбы народов, 1997.

35. Беляевский И.К. Маркетинговое исследование: информация, анализ, прогноз: Учеб. пособие. - М.: Финансы и статистика, 2001. – 320 с.

36. Бландел Р. Эффективные бизнес-коммуникации. Теория и практика в эпоху информации. - СПб; М.; X.; Мн.: Изд-во «Питер», 2000. – 384 с.: ил. (Сер. «Теория и практика менеджмента»).

37. Вачевський М.В., Долішній М.І., Скотний В.Г. Маркетинг для менеджера. - Стрий: Просвіта, 1993.

38. Вествуд Дж. Маркетинговый план / Пер. с англ. — СПб.: Питер, 2001.

39. Владимирова К.П. Прогнозирование и планирование в условиях рынка. - М.: „Дашков и К. , 2001. – 308 с.

40. Войчак А.В. Маркетинговий менеджмент: Підручник. - К.: КНЕУ, 1998. – 268 с.

41. Войчак А.В. Маркетингові дослідження: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дис. - К.: КНЕУ, 2001. – 119 с.

42. Гаркавенко С.С. Маркетинг: Підручник. - Київ: Лібра, 2002. – 712 с.

43. Гаркавенко С.С. Маркетинг: Підручник для вузів. - К.: Лібра, 1998. - 384 с.

44. Крикавський Є.В. Аналіз використання виробничих ресурсів та витрат. – Львів: ДУ "Львівська політехніка", 1997. - 240 с.

45. Крикавський Є.В. Логістика підприємства: Навчальний посібник. - Львів: ДУ "Львівська політехніка", 1996. - 160 с.

46. Куденко Н.В. Маркетингові стратегії фірми: Монографія. - К.: КНЕУ, 2002. -245 с.

47. Куденко Н.В. Стратегічний маркетинг: Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 1998.

48. Липчук В.В. Дудяк Р.П. Маркетинг та його статистичне забезпечення: Навч. пос. - Львів: Сполом, 2000. – 228 с.

49. Литвиненко Я.В. Сучасна політика ціноутворення: Навчальний посібник. - К.: МАУП, 2001. – 150 с.

50. Лук'янець Т.І. Маркетингова політика комунікацій: Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 2000.

Тематика курсових робіт з курсу „Виробничий менеджмент та маркетинг"

  1.  Організація як відкрита складна соціально - економічна система.
    1.  Еволюція організаційно-правових форм виробничих підприємств в Україні.
    2.  Розробка комплексу маркетингу фірми.
    3.  Стратегічний потенціал організації та його конкурентний статус.
    4.  Управління маркетинговою діяльністю організації.
    5.  Фінансування інноваційних проектів через мережу інноваційних фондів.
    6.  Менеджмент матеріально-технічної бази організації.
    7.  Менеджмент поточних витрат організації.
    8.  Управління товарними запасами.
    9.  Інноваційна та інвестиційна привабливість регіонів України.
    10.  Шляхи диверсифікації діяльності організації.
    11.  Стратегічний менеджмент організації.
    12.  Процес управління та його основні стадії .
    13.  Документаційне забезпечення виробничого менеджменту організації і шляхи його удосконалення.
    14.  Розробка системи менеджменту в організації малого підприємства.
    15.  Дослідження іміджу підприємства.
    16.  Дослідження складових маркетингової стратегії проштовхування.
    17.  Дослідження цільової аудиторії при плануванні комплексу маркетингових комунікацій.
    18.  Маркетингова цінова політика підприємства..
    19.  Конкурентоспроможність продукції та методи її вивчення.

У назві теми чи після неї в дужках має бути вказано за матеріалами якого підприємства виконуватиметься курсова робота. а 1. Маркетингові дослідження асортименту _____________ товарів




1. Шумерская и Аккадская мифология
2. по теме Древняя Греция 1
3. I Клуб Возможно в этот снежный и ветреный вечер 23 декабря 197
4. Управление творческим процессом и организация деятельности креативного агентства
5. диетическую терапию больным с язвенной болезнью желудка или 12 перстной кишки с высокой кислотностью жел
6. Основные виды и характеристики фильтрующих противогазов
7. Наш батюшка говорит ~ вот так надо а ваш ещё молодой и неопытный так что пусть учится делать все правильно
8.  Анализ использования сменных затрат рабочего времени5 2
9. Основание А Азимова
10. исторического отбора подвел Россию к формированию и функционированию демократического государства один и
11. задание В урне голубых и b красных шаров одинаковых по размерам и весу
12. на тему- ВНЕШНЯЯ ПОЛИТИКА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ 2000г
13. реферат ученика 10 ldquo;Аrdquo; класса Захарова Леонида
14. Essentilly tx hven is plce where foreigners my receive income or own ssets without pying high rtes of tx upon them
15. Tmg in Ttr. In the times of the MongolTtr yoke it men
16. 2012-Подписаться на сферогинез- Ctep@mil
17. Организация изготовления деталей корпуса судна в условиях корпусообрабатывающего цеха
18. Перелік питань які ккладчені по екзаменаїпйнкї йяртів Предмет економічної теорії
19. тема механизмы функционирования ее окружение и функции
20. Функціонування банківських систем зарубіжних країн