Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. Під час Першої світової війни Трумен служив офіцером артилерії.

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Гаррі Трумен

Га́ррі С. Тру́мен (англ. Harry S. Truman) (* 8 травня 1884 — † 20 січня 1972) — 33-й президент Сполучених Штатів (19451953).

Обраний віце-президентом 1944 року, заступив Франкліна Рузвельта на посаді президента після смерті останнього у квітні 1945 року і був переобраний в 1948 році.

Під час Першої світової війни Трумен служив офіцером артилерії. Після війни він став частиною політичної машини Тома Пендергаста і обраний комісіонером округи у штаті Міссурі, а потім сенатором США від штату Міссурі в 1934 році. Після того, як він отримав національну популярність в ролі голови військового комітету Трумена, він замінив віце-президента Генрі Воллеса у ролі кандидата у віце-президенти на виборах 1944 року та отримав посаду коли Рузвельт виграв вибори.

Трумен зіткнувся з значними труднощами у внутрішніх справах США. Безладна реконверсія економіки Сполучених Штатів була відзначена гострими нестачами, численними страйками, а також проходженням закону Тафт-Хартлі не зважаючи на вето. Він розстроїв всі передвиборні прогнози своїм обранням в 1948 році, отримавши підтримку у своєму знаменитому турі «Свисток-Стоп» сільськими районами Америки. Після свого обрання він зміг провести лише одну з пропозицій, що містилася в його програмі «Чесна угода». Він використовував виконавчі накази для початку десегрегації збройних силах США, і для запуску системи перевірок лояльності для усунення тисяч комуністичних прихильників з урядових установ, хоча він рішуче заперечував проти обов'язкової клятви вірності для державних службовців. Ця позиція призвела до звинувачень його адміністрації у м'якому відношенні до комунізму. Правління Трумена було насичене подіями у міжнародних справах — завершення Другої світової війни, його рішення про застосування ядерної зброї проти Японії, заснування Організації Об'єднаних Наційплан Маршалла по відновленню Європи, доктрина Трумена у стримуванні комунізму, початок холодної війни, створення НАТО, а також Корейська війна. Корупція в адміністрації Трумена досягла уряду і високопоставлених співробітників Білого Дому. Республіканці зробили корупцію одним з центральних питань у виборній кампанії 1952 року.

Трумен, манери якого дуже відрізнялись від патриціанського Рузвельта, був народним, невибагливим президентом. Він популяризував такі словосполучення, як «the buck stops here» (вся відповідальність на мені) та «If you can't stand the heat, you better get out of the kitchen» (Взявся за гуж, не кажи, що не дуж)."[1]. Він перевершив низькі очікування багатьох політичних спостерігачів, які порівнювали його несприятливо з високо оцінюваним попередником. На різних етапах свого президентства Трумен отримав як найвищий так і найнижчий рейтинги схвалення громадськості в історії президентів.[2][3][4] Незважаючи на негативну громадську думку в ході перебування на посаді, популярна та наукова оцінки його президентства стали більш позитивним після його відходу з політики, а також публікації мемуарів Трумена. Легендарна перемога Трумена в 1948 році над Томасом Дьюї всупереч всім політичним прогнозам зазвичай пригадується слабкими кандидатами у президенти. Вчені послідовно давали оцінку Трумену як одному з найвидатніших президентів США.




1. Источники драматургии Димитрия Ростовского
2. Характер и способы установления полномочий муниципальных органов 1
3. анализ исполнения бюджета; 2 анализ финансового состояния территории
4.  Делікветна поведінкаяка є негативною у своїх проявах і підлягає кармову покаранню
5. Тема Двухфакторный дисперсионный анализ
6.  К участию в соревновании допускаются шахматисты города Дзержинска и Нижегородской области имеющие наибо
7. Олимп управленческих идей
8. это совокупность программ выполненных вычислительной системой
9. Царевналягушка
10. модульної контрольної роботи Дата 17
11. ТЕМА 2 ОСМЫСЛЕНИЕ ПОНЯТИЯ СИСТЕМА ПОДЗЕМНОЙ РАЗРАБОТКИ РУДНЫХ МЕСТОРОЖДЕНИЙ исходные посылки и
12. Международная миграция капитала- сущность этапы и факторы развития 1
13. Зовнішня і внутрішня будова Кісткових риб
14. Введение В условиях когда природная среда не только полностью включена в процессы человеческой жизнедея.
15.  Понятие государства предполагает понятие политического
16. Российское предпринимательство
17. матричная барьерная энергетическая структурная механическая В каком году была предложена
18. 25 млн лет 3 В каком регионе планеты в 1927 г
19. ГРАНД МИР Крым г
20. Цинссера сыпной спорадический тиф спорадический отдалённый эндогенный рецидив сыпного тифа в отсутствие