Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Реферат на тему Автотуризм.

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Львівський інститут економіки і туризму

Реферат на тему

«Автотуризм. Велотуризм. Мототуризм.»

                                                                                      Підготувала ст.гр.ТХ-10

                                                                      Саноцька Марія

                                                                              Перевірила викладач

                                                            Шай О.К.

Львів  2013

План

Вступ

1.Автотуризм.

2.Загальні відомості про вело туризм.

3.Характеристика мототуризму.

Список використаних джерел

У зв’язку із зростанням туристичної галузі в Україні стрімко зростає активний вид туризму,який поділяється в залежності від способу пересування .
Тобто кожен бажаючий відчути екстрим може вибрати подорож в гори чи просто прогулянку на будь який смак. Це може бути пішохідна прогулянка,подорож туриста до далеких країв на автомобілі,так званий автотуризм,чи екстремальна поїздка по схилах гірських хребтів(велотуризм),а також на мотоциклах із прохідністю в будь яку місцевість.

Автомобільний туризм (автомототуризм, мототуризм, туризм на власному автомобілі, караванінг-туризм, автобусний туризм, автосафарі-туризм) — подорожі туристів до країн або місцевостей, що відмінні від їхнього постійного місця проживання в яких основним засобом пересування виступає приватний, транспорт від фірми або орендований автомототранспорт.

Перші подорожі на особистому автотранспорті стали відбуватися в міру розвитку автомобільної промисловості на початку XX століття, але найбільшу популярність цей вид туризму набув у післявоєнний час. У цей період автомобільні компанії стали активно випускати нові моделі особистого транспорту, а країни — будувати протяжні автостради. Найбільш динамічно розвивався автотуризм в США, де в середині XX століття у зв’язку зі стрімким зростанням добробуту громадян і налагодженим автомобілебудуванням подорожі на особистому транспорті набули масового характеру.

Сьогодні послуги з туристичних поїздок на машині надають спеціалізовані агентства. Вони займаються підбором готелів та хостелів, бронюванням поромів і оформленням віз. Найпривабливішим цей вид подорожей став саме з тієї причини, що туристи мають можливість планувати свою поїздку самостійно і без сторонньої допомоги, не підлаштовуючись під розклади поїздів і літаків.

Велотуризм як активний відпочинок полягає в проходженні на велосипеді маршрутів, що містять загальнотуристичні і специфічні для велотуризму об'єкти екскурсійного характеру. Складність таких походів може коливатися від простої до вкрай високої, маршрути прокладаються так, щоб використати переваги, які дає велосипед для швидкого пересування по маршруту. Головні відмінності таких велопоходів від спортивного велотуризму, орієнтованого на отримання спортивних розрядів і звань — відмова від навмисного ускладнення маршруту, поділу походів на категорії складності і суміщення спортивної складової походу з оглядом культурних та природних пам'яток. Серед видів активного відпочинку, велосипедний туризм є лідером за швидкістю пересування і протяжністю маршрутів.

Різновиди вело походів:

  1.  Одноденний велопохід — велопохід без ночівель. Як правило, виїзд вранці, приїзд — увечері того ж дня.
  2.  ПВД - «Похід вихідного дня» — велопохід із однією ночівлею, як правило, виїзд у суботу вранці і приїзд у неділю ввечері.
  3.  Багатоденний велопохід — велопохід довжиною в кілька днів.

Спортивний велотуризм — це неолімпійський вид спорту та один з видів спортивного туризму. У велосипедному туризмі засобом пересування є велосипед. Велосипедний туризм входить до Федерації спортивного туризму України. Основною ідеєю спортивного велосипедного туризму є проходження спортивних велосипедних походів. Спортивні велосипедні походи класифікуються за категоріями складності (I-VI). Спортсмени велотуристи проходять велосипедні походи починаючи від походів низької категорії складності (I) до походів високої категорії складності (VI). Основна ціль спортивного велосипедного туризму — підвищення туристичної майстерності, удосконалення техніки і тактики проходження маршрутів, освоєння нових видів туристичного спорядження, отримання спортивних звань (включно до Майстра Спорту України). Велосипедний туризм також є одним з видів активного відпочинку.

Походи у спортивному велосипедному туризмі розділяються на шість категорій складності (к.с.):

Перша - I к.с. (найпростіший рівень), Друга - II к.с.,Третя - III к.с., Четверта - IV к.с., П’ята - V к.с. та Шоста - VI к.с.(найскладніший рівень). Для визначення складності та категорії походу оцінюють кількість ходових днів, протяжність у кілометрах, наявність ґрунтових/гірських доріг, набір висоти. У велосипедних походах VI к.с. враховують також локальні перешкоди - переправи через річки або категорійні перевали. [1]

 

Мототуризм це - один з видів туризму, в якому мотоцикл служить засобом пересування. Поняття «мотоциклетний туризм» багатозначне і відноситься як до одного з видів активного відпочинку, так і до різновиду спортивного туризму.

Мототуризм як активний відпочинок полягає у проходженні на мотоциклі маршрутів , що містять загально туристичні  об'єкти екскурсійного характеру . Складність таких походів може коливатися від простої до вкрай високої , маршрути прокладаються так , щоб використовувати переваги , які дає мотоцикл для швидкого пересування по маршруту. Головні відмінності таких мотопоходів від спортивного мототуризму , орієнтованого на отримання спортивних розрядів і звань - відмова від навмисного ускладнення маршруту , поділу походів на категорії складності і суміщення спортивної складової походу з оглядом культурних та природних пам'яток.

Хоч мототуризм як окремий вид туризму й виник порівняно нещодавно, проте розвивається він стрімко та успішно. Зважаючи на досить екстремальні умови подорожі, мотоциклетним туризмом займаються переважно молоді люди.

Мототуризм відрізняється від інших туристичних походів тим, що пересуватися доводиться на власному транспорті, а це обумовлює рух дорогами загального користування і велику загальну протяжність маршруту. До того ж мотоцикл має здатність пройти у тій місцевості, де не пройде автомобіль.

Список використаних джерел:

1.Електронний ресурс –[Режим доступу]:

http://uk.wikipedia.org/

2. Електронний ресурс –[Режим доступу]:

http://bukvar.su/fizkultura-i-sport/59282-Suchasniiy-stan-aktivnogo-turizmu-v-Ukra-n.html

3. Електронний ресурс –[Режим доступу]:

http://uk.wikipedia.org/wiki/

4. Електронний ресурс –[Режим доступу]:

 http://hotinfest.com.ua/pohodyi-i-veloturizm-v-ukraine-kuda-podatsya-aktivnomu-turistu




1. особами міжнародних відносин
2. битва за умы обычных людей
3. реферату- Конституційні акти ЗУНРРозділ- Історія України Конституційні акти ЗУНР 18 жовтня 1918 p
4. Святый Боже Святый Крепкий Святый Бессмертный помилуй нас Святый Боже Святый Крепкий Святый Бес
5. Лабораторная работа 1 Разборка и сборка редуктора Цель работы- изучить конструкции редукторов и опреде
6. При проверке забалансовых счетов необходимо- По арендованным основным средствам-
7. К ним относится даже его дата
8. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Хар
9. 2011 протокол ПОЛОЖЕНИЕ о медали Преуспевшему государственного обр
10. Номер Показатели Условное обазночение
11. на тему- Консолидированная бухгалтерская отчетность Выполнила- студентка факультета за
12. Тематическая структура Содержание тестовых материалов 1
13. Лабораторная работа 7 Программа на языке C
14. варіанти розвитку кар~єри Використанні джерела Оформлення порт фоліо проекту Захист проекту
15. Экономическая политика Витте
16. Разработка проблем онтопсихологии физического воспитания и спорта в научной школе АЦ Пуни
17. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора хімічних наук Одеса ~ Дисерт
18. Контрольная работа- Социально-экономические и юридические мероприятия по реализации демографической политики России
19. Основные средства соответственно их амортизация начисляется на сч
20.  Теоретический раздел 4 1