Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

контейнер відповідно до рекомендацій Міжнародної організації стандартів ICO означає

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

49.Контейнеризація та вантажна одиниця. Характеристика базового модуля в логістиці.

Контейнеризація є радикальним прогресивним методом в організації процесу товарообігу механізації навантажувально-розвантажувальних і транспортно-складських (НРТС) робіт з різними тарно-пакувальними, штучно-масовими і сипучими вантажами. Слово "контейнер", відповідно до рекомендацій Міжнародної організації стандартів (ICO), означає "елемент транспортного обладнання", що має постійну технічну характеристику, достатню міцність для багаторазового використання, спеціальну конструкцію, що забезпечує перевезення одним чи декількома видами транспорту без проміжного перевантаження вантажів, а також швидке перевантаження з одного виду транспорту на інший. Застосування контейнерних перевезень створює можливість:

• підвищити продуктивність праці в 3-4 рази за рахунок комплексної механізації навантажувально-розвантажувальних і складських робіт;

• знизити витрати на зовнішню тару й упаковку вантажів, а також втрати при перевезеннях і перевантаженнях;

• скоротити в 2-3 рази час простою транспорту під вантажними операціями;

• збільшити використання місткості складів;

• спростити контрольно-облікові, транспортно-експедиційні операції.

Вантажна одиниця - деяка кількість вантажів, які занурюють, транспортують, вивантажують і зберігають як єдину масу.

Вантажна одиниця - це той елемент логістики, який своїми параметрами зв'язує технологічні процеси учасників логістичного процесу в єдине ціле, формуватися вантажна одиниця може як на виробничих дільницях, так і на складах.

Істотними характеристиками вантажний одиниці є наступні:

- розміри вантажний одиниці;

- здатність до збереження цілісності , а також первісної геометричної форми в процесі різноманітних логістичних операцій,

Розміри вантажних одиниць, а також обладнання для їх навантаження, транспортування, розвантаження та зберігання повинні бути узгоджені між собою. Це дозволяє ефективно використовувати матеріально-технічну базу учасників логістичного процесу на всіх етапах руху матеріального потоку.

У логістиці застосовується різноманітна матеріально-технічна база. Для того, щоб вона була порівнянна, використовують деяку умовну одиницю площі, так званий базовий модуль. Цей модуль являє собою прямокутник зі сторонами 600х400 мм, який повинен укладатися кратне число разів на площі вантажної платформи транспортного засобу, на робочої поверхні складського устаткування і т. п.

Використання єдиного модуля дозволяє привести в гармонійне відповідність розміри матеріально технічної бази на всьому шляху руху матеріального потоку, починаючи від первинного джерела сировини, аж до кінцевого споживача .

На підставі базового модуля розроблена єдина система уніфікованих розмірів транспортної тари. Принцип створення цієї системи полягає в тому, що площа піддона розділяють на сітку кратних піддону розмірів, які визначають зовнішні і внутрішні розміри транспортної тари.

50.Інформаційні та комп’ютерні технології в логістиці.

Логістичні інформаційні комп’ютерні технології – сукупність засобів і методів обробки даних, які є цілісними технологічними системами, зо забезпечують цілеспрямоване створення, передачу, збереження та відображення інформаційного продукту з найменшими витратами.

Торгові підприємства використовують такі основні програмно-адаптивні модулі управління логістикою:

WMS-система управління складами, яка забезпечує комплексну автоматизацію управління складськими та логістичними процесами.Дозволяє проводити моніторинг складської системи і може здійснювати передачу даних в рамках інформаційної системи підприємства.

TMS- система управління транспортом, яка забезпечує комплексну автоматизацію управління транспортними перевезеннями.(планування рейсів, моніторинг, обширені можливості обліку)

GPS- система моніторингу мобільних об’єктів.система,  побудована на основі систем супутникової навігації, технологій мобільного зв'язку, спеціалізованого устаткування, обчислювальної техніки та цифрових карт. GPS-моніторинг дозволяє визначати місця і час зупинок транспортного засобу, виявляти їх нецільове використання співробітниками, а також для контролю рівня палива, запобігання несанкціонованого зливу палива, контролю відхилень від заданого маршруту.

DMS- система прогнозування попиту та планування закупівель

YMS- система правління логістичною інфраструктурою та рухом територією.

51.Сутність та структура логістичних витрат.

Логістичними слід вважати витрати, пов'язані з рухом та зберіганням товарно-матеріальних цінностей від первинного джерела до кінцевого споживача. Це сума витрат на управління та реалізацію логістичних процесів в окреслених межах переміщення матеріальних потоків. В основі класифікації логістичних витрат повинні знаходитись дві групи витрат: перша пов' язана з рухом, друга — із зберіганням.

Ґрунтуючись на цих принципах, можлива така узагальнена класифікація логістичних витрат підприємства:

на оформлення замовлень і вибір постачальника;

на підтримання контактів з постачальниками;

на доставку;

на навантажувально-розвантажувальні та транспортно-складські роботи;

на складання графіків виробництва;

на переналагодження виробництва;

на внутрішньозаводські переміщення;

на складування;

на підтримання контактів із споживачами;

на відправку;

втрати прибутку внаслідок невикористаних можливостей.

Різні статті змінних логістичних витрат знаходяться в різній залежності від обсягу поставок. Витрати зберігання і втрати прибутку внаслідок втрачених можливостей, пов' язаних із створенням і зберіганням запасів, збільшуються разом із зростанням розміру поставок, оскільки дана обставина призводить до досягнення більш високого рівня запасів Отже, логістичні витрати — це сума витрат, величина яких змінюється як у прямій, так і зворотно-пропорційній залежності від розміру поставок:

витрати, які змінюються в прямо пропорційній залежності від розміру поставок — витрати зберігання і втрати прибутку внаслідок втрачених (невикористаних) можливостей, пов'язаних зі створенням і зберіганням запасів;

витрати, які змінюються в зворотно-пропорційній залежності від розміру поставок, — транспортно-заготівельні витрати.

Оскільки логістична політика розробляється на підставі логіс-тичних витрат, вони повинні знаходитися під постійним контролем адміністрації підприємства. За рахунок здійснення раціональної політики логістична система повинна вносити вклад в отримання підприємством максимального прибутку. 

52. Фактори що впливають на виникнення логістичних витрат.

Очевидно, що логістичний підхід до управління витратами передбачає урахування всіх видів витрат, які прямо або непрямо пов' язані з підготовкою, виробництвом та реалізацією продукції, дослідженням процесу і організацієюуправління рухом потоку витрат - від початку втягнення ресурсів у виробничий цикл до трансформації витрат у готову продукцію, яка прямує до споживача. Таким чином, перший етап являє собою етап здійснення витрат, пов' язаних із постачальниками ресурсів - передвиробничі витрати.

Другий етап - це етап формування внутрішньовиробничих витрат, які пов' язані з виробництвом продукції. При тому це найбільша група витрат за їх кількістю та різноманітністю.

Третій етап формування витрат представлено витратами, які пов' язані з просуванням готової продукції до споживача.

Особливо необхідно відзначити, що всі три етапи формування поточних витрат дуже важливі, але саме врахування передвиробничих та післявиробничих витрат дає змогу акцентувати увагу не тільки на внутрішніх витратах, а і можливість підприємства зацікавити своїм товаром та його конкурентоспроможною ціною кінцевого споживача. Це залежить не тільки від чинника вартості при виробництві продукції, але і при контакті із постачальниками та від факту витрат, які виникають у каналах розподілу.

Дані етапи формування поточних витрат дають змогу побудувати інтегровану (логістичну) структуру витрат. Побудову логістичної структури витрат представимо у вигляді ланцюгу послідовних дій: розбиття минулих витрат на категорії - оцінка нарощування витрат - формування системи обліку витрат

Сукупні витрати логістичної системи

Передвиробничі

- витрати на до продажну рекламу та маркетинг;

- трансакційні витрати, пов'язані з постачальниками ресурсів;

- витрати на транспортні послуги;

- витрати на приймання, складування та технічну експертизу матеріальних ресурсів;

- витрати на проектування

Виробничі

- вартість сировини та матеріалів;

- вартість палива та енергії;

- витрати на робочу силу;

-витрати, пов' язані з роботою устаткування;

- витрати на складання та пакування;

- витрати на контроль якості продукції; -витрати,   пов' язані з управлінням виробничими процесами

Потенційні постачальники

Післявиробничі

- витрати на після продажну рекламу;

- витрати на діяльність з організації продажу;

- витрати на після продажний маркетинг;

- витрати на представництво;

- дилерські та дистриб' юторські витрати;

- трансакційні витрати, пов' язані з покупцями товарів;

- витрати на після продажний сервіс

Виробництво

Потенційні споживачі

53.Контроль логістичних витрат підприємства.

Контроль над витратами за допомогою заздалегідь встановлених нормативів і гнучких бюджетів - це найбільш досконалий тип контрольних систем з усіх нині доступних. Норматив можна визначити як еталон, порівнюючи з яким вимірюються показники; тобто нормативні витрати - це витрати, які несе компанія, якщо вона працює ефективно.

Витрати на різні види логістичної діяльності можуть доводитися до керівників функціональних підрозділів, продуктових груп, а також порівнюватися з нормативними витратами і включатися в щотижневі або щомісячні звіти про діяльність.

Більшість логістичних бюджетів за природою своєю статичні, тобто вони виступають в якості плану, розробленого виходячи з бюджетного рівня виробництва. Якщо фактична діяльність здійснюється на рівні бюджетної, менеджери можуть проводити реалістичне зіставлення витрат і ефективно вести контроль. Проте в реальності таке трапляється рідко. Фактори сезонного або іншого характеру практично завжди неминуче призводять до різних рівнів діяльності, ефективність яких може бути визначена тільки в тому випадку, якщо облікова система може порівняти фактичні витрати з тими, якими вони повинні бути.

54.Сутність та завдання інформаційної логістики.  Класифікація інформаційних потоків в логістиці.

Інформаційна логістика організовує потік даних, супроводжуючих матеріальний потік, і є тією істотною для підприємства ланкою, яка зв'язує постачання, виробництво і збут. Завданням інформаційної логістики є забезпечення високої міри наповнення інформацією системи управління, а також надання кожному рівню ієрархії управління логістичної системи необхідної йому інформації належної якості і в необхідні терміни.

Інформаційна логістика організує інформаційні потоки і реалізує інформаційні процеси, що протікають в логістичній системі.

Інформаційний потік - це інформація, що знаходиться у впорядкованому русі по заданих напрямах з фіксованими початковими, проміжними і кінцевими точками.

Інформаційний процес - це процес, в якому інформація розглядається в якості основного об'єкту з певною послідовністю змін. При цьому має місце збір, аналіз, перетворення, зберігання, пошук і поширення інформації.

Класиф

Ознака класифікації

Вид ІП

Ставлення до ЛЗ і її ланкам

Внутрішні, зовнішні, горизонтальні, вертикальні, вхідні, вихідні

Вид носіїв інформації

На паперових носіях, на магнітних носіях, оптичні, цифрові, електронні

Періодичність використання

Регулярні, періодичні, оперативні

Призначення інформації

Директивні (керуючі), нормативно-довідкові, обліково-аналітичні, допоміжні

Ступінь відкритості

Відкриті, закриті, секретні

Спосіб передачі даних

Кур'єром, поштою, телефономтелеграфом, телетайпом, електронною поштою, факсом, по телекомунікаційних мережах

Режим обміну інформацією

"On-line", "off line"

Спрямованість щодо МП

У прямому напрямку з МП, в зустрічному напрямку з МП

Синхронність з МП

Випереджаючі, одночасні, наступні




1. Бизнес-планирование на предприятии
2. тематизують значення про текст набуті в 1 ~ му класі ознайомлюються з текстом ~ інструкцією і текстом ~ роз~я
3. 30 5602 5606 5502 29
4. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ПО САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЕ СТУДЕНТОВ ЗАОЧНОЙ ФОРМЫ ОБУЧЕНИЯ
5. Лошади и уход за ними
6. КРИМИНАЛИСТИЧЕСКАЯ ДИАГНОСТИКА Криминалистическая диагностика ~ распознавание выявление определение
7.  Теоретические основы политического консалтинга
8. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук Київ ~ 2004
9. Динамика эффективных обменных курсов рубля в январе-апреле 2004 г
10. Массивы могут состоять из арифметических данных символов строк структур указателей
11. Лекция 13 Менеджмент- понятие функции и виды Слово mngement переводится с английского многозначно
12. деКале 11 мая 1749 года
13. на тему- ldquo;Епоха Просвітництва та її основні рисиrdquo; Просвітництво це цив
14.  Документ як одиниця діловодства його функції 2
15. Тема 11 СИТУАЦИОННЫЕ ФАКТОРЫ Процесс решения о покупке испытывает влияние ситуации
16. 3 Введение Исследование проблем инвестирования экономики всегда находилось в центре внима
17. Контрольная работа- Межличностные отношения
18. РЕФЕРАТ Пояснительная записка содержит- 96 страниц 15 рисунков 9 таблиц 4 приложений 18 источников
19. Запишите на диктофон приветствие по предложенной схеме Представьтесь Приветствие об
20. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук Киї