Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

а простих і б складних відсотків якщо річна ставка 13 а періоди нарощування 90 днів 180 днів 1 рік 4 роки 8 рок.

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Завдання 4.2

Підприємство одержало кредит на один рік в розмірі 9 тис. грн. з умовою повернення 15 тис. грн. Розрахуйте відсоткову і облікову ставки.

Завдання 4.3

Розрахуйте нарощену суму з вихідної суми в 15 тис. грн. при розміщенні її в банку на умовах нарахування: а) простих і б) складних відсотків, якщо річна ставка 13 %, а періоди нарощування 90 днів, 180 днів, 1 рік, 4 роки, 8 років.

Порівняйте графіки зміни нарощення капіталу при реалізації схем простих і складних відсотків.

Завдання 4.4

Підприємство має 10 тис. грн. і планує подвоїти цю суму через 3 роки. Яке мінімальне значення відсоткової ставки?

Завдання 4.5

Банк пропонує 13 % річних за вкладами. Яка повинна бути сума первісного вкладу, якщо через три роки планується одержати 35 тис. грн.

Завдання 4.6

Підприємство здійснює вклад в банк в розмірі 44 тис. грн. строком на 6 років. Банк нараховує 12 % річних. Яка сума буде на рахунку в кінці строку, якщо нарахування відсотків здійснюється за схемою простих і складних відсотків: а) щорічно; б) кожні півроку.

Завдання 4.7

Підприємству надана позика 4000 грн. 20 січня з погашенням через 9 місяців під 18 % річних (рік невисокосний). Розрахуйте суму до погашення при різних способах нарахування відсотків: а) звичайний відсоток з точною кількістю днів; б) звичайний відсоток з приблизною кількістю днів; в) точний відсоток з точною кількістю днів.

Завдання 4.8

Банк надав позику в розмірі 4500 грн. на 28 місяців під 17 % річних на умовах піврічного нарахування відсотків. Розрахуйте суму до повернення при різних схемах нарахування відсотків: а) схема складних відсотків; б) змішана схема.

Завдання 4.9

Розрахуйте ефективну річну відсоткові ставку, якщо номінальна ставка дорівнює 14 % і відсотки нараховуються: а) щорічно; б) кожні шість місяців; в) щоквартально; г) щомісячно; д) щоденно; е) безперервно.

Завдання 4.10

Які умови надання кредиту є найвигіднішими банку: 14 %, нарахування щоквартальне; б) 16 % річних, нарахування по півріччях?

Завдання 4.11

За виконану роботу підприємець повинен одержати 50 тис. грн. Замовник не має можливості розрахуватися в даний момент і пропонує відкласти строк сплати на 3 роки, по закінченні яких він зобов’язується виплатити 60 тис. грн. Чи вигідно це підприємцю, якщо норма прибутку складає 12 %? Яка мінімальна ставка робить подібні умови невигідними для підприємця?

Завдання 4.12

Підприємству необхідно накопичити 15 тис. грн. за 6 років. Яким повинен бути щорічний внесок до банку (внесок здійснюється на початку кожного року), якщо банк пропонує 15 % річних? Яку суму потрібно було б одночасно покласти в банк сьогодні, щоб досягти того ж результату?

Завдання 4.13

Підприємство позичило на 3 роки 10000 грн. під 16 % річних, які нараховуються за схемою складних відсотків на непогашений залишок. Повертати потрібно рівними сумами в кінці кожного року. Визначте величину річного платежу.

Завдання 4.14

Протягом 3 років підприємство планує вносити в банк по 500 грн. кожні півроку, потім протягом двох років – по 750 грн. щорічно (внески здійснюються на початку кожного періоду). Банк нараховує відсотки щорічно за ставкою 12 % річних. Яка сума буде на рахунку в кінці фінансової операції?

Завдання 4.15

Підприємство позичило на 5 років 12000 грн. під 12 % річних, що нараховуються за схемою складних відсотків на непогашений залишок. Повертати потрібно рівними сумами в кінці кожного року. Визначте, яка частина основної суми кредиту буде погашена за перші два роки.

Завдання 4.16

Підприємство взяло позику на 7 років в сумі 17000 грн. під 10 %, що нараховуються за схемою складних відсотків на непогашений залишок. Повертати потрібно рівними сумами в кінці кожного року. Визначте: а) який відсоток буде сплачений в третьому році? б) яка частина кредиту залишиться непогашеною по закінченні перших трьох років?

Завдання 4.17

Інвестор протягом 4 років має намір щорічно вкладати по 3000 грн. в облігації з купонною доходністю 8 % (схема пренумерандо). Чому дорівнює сума до одержання в кінці періоду?

Завдання 4.19

Чи варто купувати за 6000 грн. цінний папір, який генерує щорічний доход в розмірі 1500 грн. протягом 8 років, якщо коефіцієнт дисконтування дорівнює 9 %?

Завдання 4.20

Яку суму клієнт повинен одночасно вкласти в банк, щоб в подальшому нескінченно довго одержувати від нього щорічний доход в сумі 2000 грн.? Норма прибутку дорівнює 11 %.

Завдання 4.21

Номінальна відсоткова ставка дорівнює 16 %, а темп інфляції складає 8 %. Розрахуйте значення реальної відсоткової ставки.

Завдання 4.22

По векселю номіналом 5000 грн. нараховані відсотки за ставкою 13 % річних. Вексель пред’явлено до оплати через 25 днів з моменту виписки. Розрахуйте суму нарахованих відсотків.

Завдання 4.23

Векселедержатель пред’явив для обліку вексель на суму 3 тис. грн. зі строком погашення 08.08.2001 р. Вексель пред’явлений 23.07.2001 р. Банк погодився обліковувати вексель з дисконтом у 85 % річних. Яку суму одержить векселедержатель?

Завдання 4.24

Підприємство продавши товар, одержало вексель номінальною вартістю 15000 грн., строком 65 днів і відсотковою ставкою 15 % (відсотки не включаються в номінальну вартість). Через 55 днів з моменту оформлення векселя підприємство вирішило продати його банку; запропонована ставка 18 %. Розрахуйте суми, одержані банком і підприємством.




1. ЯРОСЛАВСКАЯ ГОСУДАРСТВЕННАЯ МЕДИЦИНСКАЯ АКАДЕМИЯ Федерального агентства по здравоохранению и социально
2.  Жертва преступления Определение виктимологии и ее развитие Начиная с середины XVIII в
3. Статья 1 Основные понятия 1
4. Реферат- Маньчжурская стратегическая наступательная операция 1945 года
5. Невербальные средства жесты, мимика, их функции
6. Конституция России и политический плюрализм
7. Восточная ЭкономикоЮридическая Гуманитарная Академия Академия ВЭГУ Специальность- фин
8. РЕФЕРАТ АРХИТЕКТУРА ДРЕВНЕГО РИМА Ученицы 5 курса Преподаватель
9. Поэтическое слово И А Бунина
10. ва Стили и соц качва лидера
11. тематикостатистических методов с целью контроля адекватного отражения исследуемых явлений и процессов
12. Реферат- Организационные коммуникации, их функции и проблемы
13. Реферат на тему- Малі планети Між орбітами Марса і Юпітера розміщується пояс малих планет Сонячно
14. Оплата труда на предприятии 1
15. I.PУCCKOE HPOДHИЧECTBO И HPXИЗM ГЛB IVPУCCKЯ ЛИTEPTУP XIX BEK И EE ПPOPOЧECTB ГЛB VКЛАССИЧЕСКИЙ МАРКСИЗМ И mpkcизm pусckий ГЛB.
16. Реферат- Агрессия- определение и основные теории
17. Кафедра обліку і підприємництва ЕСПз; ОСПз; ОСз51 освітньокваліфікаційний рівень- Спеціаліст
18. тематика рефератов по дисциплине История Историкофилософская концепция Л.
19. Задание 1 Задание включает 40 вопросов к каждому из них предложено 4 варианта ответа
20. Доклад- Тиамин (витамин В1)