Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Стратегія ремонтів до відмови

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-09

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

7 СТРАТЕГІЇ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

Механічне встаткування металургійних підприємстві має потребу в технічному обслуговуванні, організація якого для різних груп механізмів може виконаються по наступних стратегіях.

1. Стратегія ремонтів до відмови.

У випадку використання численних, недорогих машин, з дублюванням кожної відповідальної ділянки технологічного процесу, механічне встаткування експлуатується до виходу із працездатного стану - до відмови. Витрати на технічне обслуговування в цьому випадку мінімальні. Однак виникаючі відмови часто непередбачені й приводять до істотних витрат по їхній ліквідації.

Дана стратегія використається стосовно   недорогого допоміжного устаткування, що має резервування. У цьому випадку заміна механізму дешевше, ніж витрати на ремонт і обслуговування. У відсутності резервування на час ремонту виробничий процес доводиться зупиняти. Часто при експлуатації встаткування до виходу з ладу проводяться періодичні виміри вібраційного стану машини. Це дозволяє раціонально вибирати час ремонту й вчасно забезпечити підготовку до ремонту.

2. Стратегія планово-попереджувальних ремонтів.

Система планово-попереджувальних ремонтів повинна забезпечувати безвідмовну роботу встаткування шляхом примусової заміни вузлів і деталей у строки, установлювані на основі статистичного аналізу відмов. Дослідження надійності металургійного встаткування вказують на значний розкид ресурсів однотипних деталей. Установлене середнє значення нормативу заздалегідь припускає аварійні відмови одних деталей і заміну інших, що не відробили свій ресурс. Відповідно дана стратегія не виключає можливість виникнення аварійних відмов.

Фактично виявляється, що не менш 50% регламентних ремонтних впливів виконуються без особливої необхідності. У деяких випадках, безвідмовність роботи встаткування після технічного обслуговування або ремонту, знижується, іноді тимчасово, до моменту закінчення процесу приробітки, а іноді постійно. Зниження показників надійності обумовлено появою, що були відсутні до обслуговування, дефектів монтажу. Проведення необґрунтованих ремонтів може, є причиною відмов у результаті дефектів монтажу.

3. Стратегія ремонтів за станом.

Ремонт проводиться в оптимальний термін, у необхідному обсязі. Основою для цього служить знання фактичного стану механізму. Знання технічного стану дозволяє проводити мінімальний обсяг ремонтів із забезпеченням безаварійної роботи. Досягається це шляхом використання методів і засобів безрозбірного технічного діагностування. Ефективність застосування даної стратегії може бути еквівалентна вартості 30 % загального парку машин.

4. Стратегія виправданого ризику.

Головне завдання цієї стратегії - визначення можливості виконання виробничого замовлення при даному технічному стані встаткування.

На підставі інформації про технічний стан вирішуються завдання: визначення раціональних строків і обсягів ремонту; виявлення механізму з найгіршими параметрами, що вимагає негайної заміни; оцінка якості проведеного ремонту; оцінка стану, і якості монтажу нового обладнання. Ефективність рішення цих завдань забезпечується за рахунок ремонту найбільш зношеного встаткування, ліквідації помилок монтажу й контролю стану встаткування, що вступає в експлуатацію після ремонту.

Види стратегій технічного обслуговування й ремонту можуть бути розділені на реактивні й активні [14] (таблиця 1.1).

Реактивні стратегії в тій або іншій формі відповідають на зміну технічного стану. Відповідно - це ремонт після відмови, або ремонт по стані, коли встаткування досягне межі свого можливого використання. У цьому випадку є можливість, одночасної відмови декількох механізмів, тоді необхідність у ремонтних роботах перевищить можливості ремонтної служби, що може привести до зупинки технологічного процесу.

Активні стратегії впливають на стан устаткування до виникнення необхідності ремонту шляхом попереджувальної заміни вузлів і деталей або усуненням відхилень і несправностей у роботі механізмів - активна стратегія ремонтних впливів [14]. Примусова заміна деталей і вузлів (наприклад, заміна ущільнень при ремонтах, заміна двох підшипників вала) не завжди економічно виправдана, однак підвищує безвідмовність роботи встаткування. Проблематичним у цьому випадку є вибір раціональних строків і обсягів замінних деталей. Якщо технічний стан устаткування відомо, з'являється можливість знизити обсяги ремонтів і збільшити термін служби встаткування. Це здійснюється шляхом виявлення й усунення дефектів і ушкоджень, що приводять до зниження ресурсу.

Знання фактичного стану об'єкта створює принципово нові передумови керування працездатним станом устаткування, істотно міняє стратегію ремонтних служб, орієнтуючи її не тільки на своєчасну заміну, а на перевагу якісного технічного обслуговування. Це дозволяє сформулювати цільову функцію діяльності ремонтної служби, як стабілізацію технічного стану встаткування в розглянутому тимчасовому інтервалі.

Одержуємо наступну постановку завдання: при відомих законах зміни технічного стану необхідно забезпечити мінімальну зміну в технічному стані механізму шляхом виконання раціональних ремонтних впливів. Стосовно   обслуговування встаткування цеху промислового підприємства виникають обмеження, пов'язані з постійним обсягом виконуваних ремонтних робіт і вимогою якісного проведення ремонтів. Рішення даного завдання, у такій постановці дозволяє знизити витрати на технічне обслуговування й ремонт устаткування до мінімально можливого рівня.

Таблиця 1.1 - Порівняльна характеристика стратегій технічного обслуговування

Найменування

стратегії

Сутність

Переваги

Недоліки

Реактивні

Ремонт до відмови

Механічне встаткування експлуатується до виходу із працездатного стану - до відмови.

Мінімальні витрати на технічне обслуговування.

Непередбачуваність відмов, що виникли. Значні витрати витратам по ліквідації наслідків відмов.

Ремонт за станом

Технічне обслуговування й ремонт проводяться залежно від  фактичного стану машин і механізмів.

Ремонт проводиться в оптимальний термін, у необхідному обсязі.

Відсутність можливості впливати на строки й обсяги ремонтів устаткування.

Нестабільність завантаженості ремонтної служби.

Активні

Планово-попереджувальні ремонти

Примусова заміна вузлів і деталей у строки, установлювані на основі статистичного аналізу відмов.

Підвищення безвідмовності роботи встаткування.

Значні витрати на технічне обслуговування й ремонти. Заміна працездатних елементів.

Активна стратегія ремонтних впливів

Виявлення й усунення відхилень і несправностей у роботі механізмів.

Зниження обсягів ремонтів і збільшення терміну служби встаткування.




1. наряду с операционным ядром Основные параметры дизайна- инструменты взаимодействия органическая структ
2. Роль держави в регулюванні ринкової економіки
3. Белаша начальника штаба махновской армии
4. Вариант 5 Основные проявления первичного гемохроматоза 31.
5. а 20 место ~ Орехов Вячеслав Полом 5 место ~ Ложкина Наталья Чепца
6. Реферат- Технология сборки и монтажа печатных плат
7. тема данных об имущественном и финансовом положении организации и о результатах ее хозяйственной деятельнос
8. Гитара, виуэла, лютня в культуре Нового Света
9. культурологія при аналізі проблем культури був американський антрополог Леслі Уайт 19001975рр
10. Буйволы
11. тематизируйте 5 книг из одной отрасли знаний например биология машиностроение искусство экономика и т
12. Общество с ограниченной ответственностью
13. английская деревня suyu ЗАЕЗД- 22
14. Курсовая работа- Проектирование кинематики приводной станции
15. Два столетия назад создатели науки Адам Смит Давид Рикардо Джон Стюарт Милль построили внушительное теоре
16. Реферат- Терапія психічних захворювань
17. тема законодательных актов социальноэкономических организационнотехнических гигиенических и лечебнопр
18. Основы уголовно-правовой борьбы с терроризмом
19. Финансы и кредит ФИНАНСЫ ОРГАНИЗАЦИЙ ПРЕДПРИЯТИЙ Методические указания для
20. я это сравнние с эталонным маршрутом корый есть в перечне классифицированных ттуристических маршрутов