Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Так як наука про економіку стала розвиватися великими темпами з недавніх пір

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

Проблеми становлення відділів маркетингу на промислових підприємствах

Одним з невід'ємних елементів економіки є маркетинг. Так як наука про економіку стала розвиватися великими темпами з недавніх пір. Тому багато розділів досі знаходяться в стані зародку, але й наша економіка не відповідає умовам ринкової. Термін маркетингу асоціюється лише з рекламою, тобто маркетинг використовується виключно в рекламі, в бізнесі це поняття відсутнє. За допомогою маркетингу формування нового структурного підрозділу відбувається лише на етапі зміни назви на більш нову та так би мовити «брендову». З цього приводу мені б хотілося загострити Вашу увагу на проблемі організації відділу маркетингу на промислових підприємствах, а особливо на периферії.

З того часу, як з'явився маркетинг в нашій країні, керівники різних організацій почали створювати відділи маркетингу з особливою завзятістю, які створювалися з технарів або збутковиків. Відсутність освіти у таких працівників, в кращому випадку були загальноекономічні курси, дуже сильно позначилося на якості. Адже покращити навики навіть за два-три місяці дуже складно, тому що його сприйняття економіки значно відрізняється від сучасних потреб.

Навіть в результаті роботи справжніх фахівців, яких на той час було дуже мало, або маркетологів які тільки з'явилися та пропонували нові дійсно діючі засоби, але не розуміюче керівництво не розуміюче самої суті, ідеї, та місця в стратегії і тактики підприємства, присікало всі потуги робітників на здійснення покращень.

Маркетинг зводили на нівець по різному: відсутністю фінансування на навчання маркетологів, чи на маркетингові заходи. Також не фінансували роботи направлені на збут товару. Ігнорували пропозиції по покращенню.

Дойшовши до російської провінції через декілька років ситуація повністю повторилася. Майже в усіх компаніях почали утворюватися нові відділи з маркетингу, працівники яких не мали економічної освіти, чи навіть найменшого запасу знань та досвіду. При цьому такі відділи майже не фінансувались, та обмежувались в маркетингових функціях. Такий відділ просто ставав звичайним придатком відділу збуту і майже не виконував своїх функцій.

Мені хотілось би зазначити на основі власного досвіду: на всіх промислових підприємствах, з якими я була пов'язана: пивзавод <Степан Разін ", Оскольський електрометалургійний комбінат, АТЗТ <Трибуна> (жіноча білизна), які позиціонуються як суто російські підприємства, без залучення інвесторів, маркетинг знаходиться дуже на низькому рівні. Якщо порівнювати ці підприємства з компанією «Балтика», в якої майже половина всіх акцій належить іноземним інвесторам, відділ маркетингу в цієї компанії вважається мабуть одним з найпотужніших в світі. Висновок може кожен зробити сам. Але я вважаю, що існує два можливих шляхи. Першим є чекати заміни старого покоління працівників, з їхнім розумінням маркетингу, на новий, так би мовити омолоджений, з більш сучасним поглядом. Другим шляхом розвитку є доведення до свідомості нинішніх керівників, що якщо в разі фінансових іноземних інвестицій ми зможемо впоратися, то без наявності інтелектуальних інвестицій, нам обійтися не можливо.




1. реферату- Інформаційні бази данихРозділ- Фінанси Інформаційні бази даних 1
2. тематика 1 часть Матрицы виды матриц операции над матрицами их свойства
3. Северин Боэций Аниций Манлий
4. Разработка бизнес-плана создания новой организации ресторанно-гостиничного комплекса в г Звенигороде.html
5. Общие условия возмещения имущественного вреда
6. I um Sksht Shri Prmeshwri Prshkti Sksht Shri di Shkti Sksht Shri Bhgvti SkshtShri Mtji Shri Nirml Devi Nmoh Nmh GREGOIRE CONTINUES- Shj Yog is very big thing nd those of you who hve seen ldquo1
7. реферату- Формування теоретичних джерел сучасного соціалреформізму в 2030х рр
8.  Относительная полезность получаемого блага
9. Тема 2. Маркетинговая среда организации План 2
10. реферату- Людвіг ван БетховенРозділ- Музика Людвіг ван Бетховен В історії європейської культури французь
11. Тема урока- ~~Who Is the Pride of Your Country~ Тип урока- урок закрепления знаний и совершенствования умений и навык
12. Государственный строй характеризует государство в определенный период и использует такое понятие как форм
13. Схема местоположения объекта оценки и сопоставимых объектов Местоположение-окружение Объекта оце.html
14. Прикладная физика Концепции современного естествознания методические указания к контро
15. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук Київ ~ 2004
16. Реферат- Японская цивилизация
17. Лабораторная работа ’15 Определение постоянной в законе Стефана ~ Больцмана при помощи оптического пироме
18. Борьба
19. Миф как явление культуры
20. Правительство- порядок образования, состав, компетенция