Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ТЕМА 13- Підготовка органів спеціальної розвідки до виконання розвідувальних та спеціальних задач в тилу п

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 30.5.2024

ТЕМА  13:

Підготовка органів спеціальної розвідки до виконання розвідувальних та спеціальних задач в тилу противника 

Заняття 4       Групове заняття

     2 години


Вивід розвідувальної групи спеціального призначення в тил противника  повітряним    шляхом

НАВЧАЛЬНІ ПИТАННЯ:

  1.  Десантування розвідників - на парашутах, з посадкою літаючого апарату, з положення зависання, «по штурмовому».
  2.  2. Основний та запасний пункти збору, дії розвідників на них, дії при виявлені противником та дії при невиході одного, або двох розвідників на пункт збору.

3.  Порядок роботи командира РГ СпП щодо організації виводу групи повітряним шляхом.

1/

Способи виводу РГ повітряним шляхом

  1.  Посадочний спосіб
  2.  Зависанням
  3.  По штурмовому
  4.  Десантування на парашутах 
  5.  Проникнення на малих літаючих апаратах 

Посадочний спосіб 

            Літаючий апарат здійснює посадку на території противника, РГ з вантажем та в повному складі здійснює вихід та відхід з майданчика посадки

Позитивна сторона – група виводиться в повному складі, малоймовірний травматизм, особовий склад групи не потребує певної  підготовки, можлива евакуація. 

Негативна сторона – необхідно обладнаний майданчик для приземлення (літака, вертольоту) майданчик приземлення по можливості повинен контролюватися нашими силами, противник фіксує місце здійснення посадки. 

2.  Зависанням

Вертоліт з РГ не може здійснити посадку на території противника, група з вантажем та в повному складі здійснює спуск (по канатам, драбинам) та відхід з майданчика 

Позитивна сторона – група виводиться в повному складі, малоймовірний травматизм, можлива підтримка та евакуація. 

Негативна сторона – необхідно певний час для спуску групи на землю, по можливості майданчик повинен контролюватися нашими силами, противник фіксує місце зупинки (зависання) вертольоту.

3. По штурмовому 

Вертоліт з РГ не може здійснити посадку та зупинитися оскільки є ймовірність його враження противником, розвідники здійснюють стрибок із вертольота який рухається на мінімальній швидкості з невеликої висоти (до 1,5м), вантаж скидається в спеціальних контейнерах. Група здійснює збір, відшукує вантаж та в повному складі здійснює відхід.

Позитивна сторона – група виводиться на невеликій ділянці, противник не фіксує місце здійснення викидання групи, зменшена вірогідність збиття вертольоту, можлива підтримка з повітря.

Негативна сторона – необхідно певна ділянка місцевості для прольоту вертольоту на невеликій висоті, велика вірогідність травматизму, розвідники повинні мати певні навички для стрибка з вертольоту. 

4. Десантування на парашутах 

Літаючий апарат з РГ здійснює політ над територією противника, група з вантажем здійснює десантування на парашутах, здійснює приземлення, відшукання вантажу, проводить відхід з майданчика приземлення і виходить на пункт збору.

Позитивна сторона – група виводиться літаком на великій відстань, противник не фіксує місце здійснення викидання групи, зменшена вірогідність збиття літака, вертольоту, особовий склад групи не потребує окремих навичок. 

Негативна сторона – необхідно певний за розмірами майданчик для приземлення, здійснюється розкидання розвідників на значну відстань при приземленні, є ймовірність травматизму, необхідний певний час на збір розвідників та маскування парашутів, нема можливості евакуації.

5. Проникнення на малих літаючих апаратах 

Малі літаючі апарати група може використовувати при прольоті через державний кордон, смугу зіткнення. Відстань проникнення залежить від технічної властивості  та висоти їх початку руху (з гори, від’єднання від літака).

Позитивна сторона – група виводиться в повному складі, можливість збільшення вантажу, нема потреби проникнення на територію противника літака, літак не потрапляє під вогонь противника, противнику важко помітити малі літаючі апарати, є можливість маневру (вибору місця приземлення), в деяких випадках можлива евакуація. 

Негативна сторона – необхідно певний за розмірами майданчик для приземлення (бажано який контролюється партизанами або рухом опору), необхідний час на маскування (розбирання) літаючих апаратах, в більшості випадків нема можливості евакуації, необхідна спеціальна професійна підготовка.

Пункт збору - це вибране на місцевості місце,  призначене для збору особового складу РГ після приземлення, висадки, на маршрутах руху, при виконанні бойових завдань, після зустрічі або нападу противника. Пункти збору вибираються завчасно на  картах, планах, макетах місцевості та ін.

Основний пункт збору ( ОПЗ ) – це завчасно вибраний і умовно призначений «ОСНОВНИМ» пункт (орієнтир) на місцевості, призначений для збору розвідників у встановлений командиром час. Як правило, ОПЗ діє на протязі не великого проміжку часу необхідного як най швидше зібратися після десантування. Час роботи визначає командир групи, він повинен бути не тривалий але забезпечувати збір усього особового складу та відшукання вантажу (30 – 45 хвилин). Основний пункт збору може знаходитись на майданчику приземлення або в безпосередньої близькості від нього (1-3км.)

Запасний пункт збору ( ЗПЗ ) - завчасно обумовлене місце (поблизу лінійного  орієнтиру), яке призначається для збору розвідників, які з різних причин не змогли вийти на основний пункт збору. Запасних пунктів збору може бути декілька, вони працюють в продовж тривалого терміну часу який необхідний для збору всієї групи. Запасний пункт збору знаходиться на маршруті висування групи в район подальшої дії (в район ведення розвідки). Запасний пункт збору може розташовувуатися від основного на відстані 3-5 км

Кожний розвідник повинен знати точне розташування пунктів збору, маршрути виходу на них, час їх роботи, встановлений сигнал розпізнавання, пароль та відгук. Пункти збору призначаються поблизу добре помітних орієнтирів, з метою точного виходу на них.

Збір особового складу на основний

пункт збору може здійснюватися: 

- на командира;

- на орієнтир на майданчику приземлення;

- на орієнтир поблизу майданчика приземлення;

- на вантаж (на маркерний передавач) за допомогою Р-255ПП

Збір на командира. 

Даний спосіб збору проводиться в тих випадках коли нема можливості завчасно вибрати певне місце (орієнтир) на майданчику приземлення, для виходу на нього всього особового складу. Також його застосовують на відкритих майданчиках приземлення при незначних відстанях розкидання розвідників. 

Розвідники які першими залишали літаючій апарат йдуть на командира з азимутом прольоту літака (вертольоту). Розвідники які залишали літак (вертольота) після десантування командира групи, йдуть з зворотнім азимутом магнітним і також виходять на командира. 

Ам звор. =  Ам + 180о (коли Ам < 180о)         Ам звор. =  Ам - 180о (коли Ам > 180о)

Збір на орієнтир на майданчику приземлення. 

Даний спосіб збору організується коли можливо завчасно вибрати певне місце (орієнтир) на майданчику приземлення, для виходу на нього всього особового складу. Його застосовують в випадках коли є впевненість в неможливості швидкого виходу до місця десантування підрозділів противника. 

Розвідник самостійно висувається в напрямку орієнтиру який видно всьому особовому складу групи. Командир групи висувається на орієнтир лише після зустрічі з радистом, і вдвох висуваються на пункт збору. Інші розвідники зустрічаються в ході висування до орієнтира.

Збір на орієнтир поблизу майданчика приземлення. 

Даний спосіб збору організується в тих випадках коли нема можливості швидко зібратися на майданчику приземлення. Місцевість не дозволяє побачити розвідникам один одного, також немає характерно видрізняючихся орієнтирів безпосередньо на майданчику приземлення. Також його доцільно застосовувати при значному розкиданні розвідників, коли нема чіткого за розміром майданчика десантування. 

Розвідники висуваються в напрямку орієнтиру лише після того як об’єднаються в двійки (трійки). Після приземлення вони рухаються в напрямку один до одного у врази потреби допомагають один одному.

На вантаж (на маркерний передавач) за допомогою Р-255ПП 

Даний спосіб збору організується коли необхідно підчас десантування здійснити доставку великих вантажів в тил противника. Швидке відшукання та винос даного вантажу з майданчика приземлення можливий лише в складі групи.

Розвідники спочатку об’єднавшись в пошукові групи. Пошукові групи за допомогою приладів (Р-255пп) відшукують вантаж з маркером (Р-255мп). Після того як вантаж відшукали та на нього зібралась уся група, командир групи вказує похідний порядок групи і напрямок на подальший рух. 

Для збільшення мобільності розвідників і збереження їхніх фізичних сил частина вантажу може закладатися в схованки, які знаходяться біля майданчика приземлення.

3.Порядок роботи командира РГ СпП щодо організації виводу групи повітряним шляхом.

Дії особового складу на пункті збору. 

Перший із розвідників, що прибув на пункт збору здійснює його охорону, приймає командування на себе до прибуття командира групи. По прибуттю інших розвідників організується кругова оборона. Поранені (хворі) розміщуються в центрі розташування групи і їм надається необхідна медична допомога. Після прибуття командира групи старший доповідає йому про наявність особового складу та іншу інформацію яка є.

Порядок дій особового складу при виявленні противником.

Підчас виведення групи повітряним шляхом посадочним способом в разі нападу противника на місце посадки. Група здійснює дії направлені на евакуацію та безпечний зліт літака (вертольоту). 

У ході зниження на парашуті розвідники повинні бути в готовності гранатами і вогнем зі стрілецької зброї придушити противника на площадці приземлення, якщо він там виявиться.

При виведенні іншими способами коли нема можливості евакуювати групи, розвідники здійснюють знищення противника, обороняють майданчик приземлення з метою утворення умов збору всієї групи на командира, безпечного відльоту літаючого апарата. Після збору групи командир оцінює обстановку та здійснює відхід на запасний пункт збору. Першими відходять розвідники що мають поранення та вантаж, інший особовий склад їх прикриває. Підчас відходу маршрути мінуються з метою недопущення переслідування групи противником. Також можуть утворюватися вогневі засідки на противника який переслідує групу.

Після отримання бойової задачі командир РГ СпП повинен:

  1. усвідомити отримане завдання;
  2. визначити заходи по підготовці РГ СпП, які необхідно провести негайно;
  3. провести розрахунок часу;
  4. віддати розпорядження на підготовку до виконання поставленого завдання та визначити термін готовності РГ СпП;
  5. оцінити обстановку;
  6. прийняти рішення;
  7. віддати бойовий наказ;
  8. організувати управління та взаємодію;

приступити до підготовки групи до дій в тилу противника.




1. Тема 1 Ватіант 1 1
2. правового характера условия освобождения от уголовной ответственности и наказания
3. Время в правовом регулировании
4. на тему- Биржевые сделки и расчеты по ним Вариант 16 Студент- Стромский Ю
5. Честно отвечать на эти вопросы в Ваших интересах- тогда в случае если Вы пройдете отбор программа и уровень
6. Сметная прибыль в составе сметной стоимости строительной продукции ~ это средства предназначенные для п
7. торг торжище
8. Идиот. Явление. ЧАСТЬ ПЕРВАЯ I Рогожин Зябко И повел плечами
9. Введение Потребность в общении является внутренней основой личных взаимоотношений между людьми
10. тематика и информатика Темы Фамилия студента 1
11. Свободные экономические зоны Казахстана
12. Штрих Шеффера Равносильности выражающие основные законы алгебры логики
13. Васанта Цели и задачи конкурса ~ фестиваля- объединение интересов детских и молодежных коллекти
14. Роль компьютерных игр в успешной адаптации младших школьников к условиям школы
15. История Саратовского края первой половины XIX века
16. Ноотропные и нормотимические препараты
17. Трансгенерационный подход в семейной психотерапии
18. Статья- Наследование групп крови резус
19. двадцать назад. Никогда не была столь острой борьба за лидерство в глобальной конкуренции и мы видим как стр
20. Реферат- Текущий бухгалтерский учет затрат на производство и выпуск продукции