Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тематичний виклад основних питань науки інформатики й інформаційних технологій в елементарній формі а тако

Работа добавлена на сайт samzan.net:


14. Методика реалізації основних завдань початкового курсу інформатики.

У 2013-2014 навчальному році учні 2-го класу розпочнуть вивчення курсу «Сходинки до інформатики» освітньої галузі «Технології».

«Сходинки до інформатики» є підготовчим курсом, що передує більш широкому і глибокому вивченню базового курсу інформатики в середній школі, являє собою скорочений систематичний виклад основних питань науки інформатики й інформаційних технологій в елементарній формі, а також є світоглядним.

Метою курсу «Сходинки до інформатики» є формування і розвиток в учнів інформаційно-комунікаційної компетентності та ключових компетентностей для реалізації їхнього творчого потенціалу і соціалізації у суспільстві.

Основними завданнями курсу «Сходинки до інформатики» є формування в молодших школярів:

  1.  початкових уявлень про базові поняття інформатики, зокрема повідомлення, інформація та дані, інформаційні процеси, комп’ютер та інші пристрої, що використовуються для роботи з повідомленнями і даними, сфери їх застосування у житті сучасної людини в інформаційному суспільстві;
  2.  початкових навичок знаходити, використовувати, створювати й поширювати повідомлення та дані, застосовуючи для цього засоби інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема, створювати графічні зображення, комп’ютерні презентації, текстові документи, шукати відомості в мережі Інтернет, користуватися електронною поштою та ін.;
  3.  алгоритмічного, логічного та критичного мислення;
  4.  початкових уявлень та навичок роботи з різними програмними засобами підтримки вивчення інших предметів початкової школи, а також для розв’язування практичних завдань із цих предметів.

Цей курс розглядається як необхідний інструмент, що в сучасному суспільстві сприятиме більш успішному навчанню дітей у початковій школі і в наступних класах, формуванню як предметних, так і ключових компетентностей, всебічному розвитку молодших школярів. Інформаційно-комунікаційні технології розглядаються в курсі як об’єкт і засіб навчання.

Враховуючи технологічний напрямок курсу постає питання наявності і відповідності програмного забезпечення, необхідного для повноцінного викладання предмету. Ті, хто мав нагоду викладати даний курс раніше, пам’ятають відповідний програмний продукт з такою ж назвою – "Сходинки до інформатики". Зараз розповсюдженням його займається видавництво "Світич" (4053, м. Київ, вул. Юрія Коцюбинського, 7, тел. (044) 486-91-14, (044) 486-13-32 (т/ф)). Вартість ліцензії на даний момент становить 750 грн. на 3 роки для 1-7 класів по схемі 10+1 (500 грн. – 1-4 класи, 250 грн. – 5-7 класи). Автори вважають, що даний програмний продукт найкраще підходить для викладання вищезгаданого курсу і в мережі Інтернет можна знайти багато схвальних відгуків. Тож розглянемо можливість його використання (за умови придбання ліцензії) на базі операційної системи Linux. Оскільки в моїй школі використовується система AltLinux, то подальше мовлення відбуватиметься із розрахунку використання даної системи.

У 2007 році на семінарі методистів міських та районних методичних кабінетів та голів міських та районних методичних об’єднань вчителів інформатики виступав представник колективу розробників даного програмного продукту. Він же і подарував всім присутнім копії ліцензованого продукту (правда, без ліцензії ), що щойно вийшов, для 1-6 класів. Даний диск дозволяє встановлювати програму і працювати з нею протягом 1 дня. На наступний день доведеться перевстановлювати. "Як що маєте наснагу – можете працювати так без ліцензії" – повідомив представник.

Для зручності краще за все скопіювати програму в папку wine_c, що є у вашій домашній папці, і вже звідти її інсталювати.

Якщо в процесі встановлення вибрати пункт "Отримати код активації пізніше по телефону або через Інтернет", то з’явиться попередження про можливість користування програмою лише протягом 1 дня.

Після встановлення на Робочому столі з’являється відповідний ярлик і програма готова до використання (протягом одного дня).

При сучасному хронічному недофінансуванні освітньої галузі постає питання наявності безкоштовних програм, які зможуть замінити вказаний програмний комплекс. Практика показує, що таких програм багато, і вони можуть бути використані навіть більш успішно.

Прикладом може слугувати навчальна програма GCompris. Вона дає можливість у ігровій формі вивчати клавіатуру, тренувати роботу з мишею, розвивати логічне мислення, пам’ять та багато іншого. Фактично вона одна покриває майже всі потреби навчання у 2 класі. Тож пропоную Вам влітку ознайомитися з даною програмою, щоб більш конкретно обговорити її використання на серпневому засідання методичного об’єднання.




1. Общая часть темы 115.html
2. за того что думаю Вы достаточно занятой человек несёте ответственное служение и насколько мне извесно с Б
3. Испытание Ст3 на растяжение 1
4. О прокуратуре Российской Федерации прокуратура осуществляет надзор за соблюдением Конституции Российско
5. Концептуальное проектирование 2
6. Информационная поддержка жизненного цикла изделия Понятие жизненного цикла изделия
7. учитель Кун[4][1] или просто Цзы Учитель
8. Особенность дознания по делам, по которым обязательно производство предварительного следствия
9. Общая характеристика современной транспортной травмы
10. а 6а 6в 5д 7б.html
11. Тема- Общие вопросы анатомии и физиологии сердечнососудистой Системы
12. Умничка -Добронецкая Е
13. Издательство CT ЗАО НПП Ермак 2003
14.  Определение технических обслуживаний и ремонтов для заданного порка машин
15. Введение к книге Фрэнсис Дж
16. KessuDie ersten Schritte des Kindes Ergenzen Sie den Stz- Ds neue Museum wird viel Besucht Mri und Peter wollen moeglich in ihrem Urlub sehenSo viel wie Ds hoechste gesetzgebende
17. Реферат- Дифференциация и Интеграция
18. тема экологического права его соотношение с другими отраслями права
19. Тема 1- Этапы создания рекламного текста Задания- Ознакомьтесь с мнением известного российского спе
20. Душа парила ввысь и там звезду нашла