Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

0 02.045.024.00.00.000.ПЗ 1

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

Змн.

Арк.

№ докум.

Підпис

Дата

Арк.

13

1.0 02.045.024.00.00.000.ПЗ

    1. ХАРАКТЕРИСТИКА ОБ`ЄКТУ ПРОЕКТУВАННЯ

  1.  Основні відомості про населені пункти сільської ради

       Територія Вівнянської сільської ради розташована в північній частині Стрийського району на віддалі 10 км від районного центру м. Стрий, а від обласного центру м. Львів — 75 км, та межує з північного заходу із землями Кавської сільської ради, з південного заходу — із землями Заплатинської та Добрівлянської сільських рад, з півдня — із землями Угерської сільської ради, з сходу — із землями Лисятинської сільської ради, з півночі — із землями П`ятничанської сільської ради.  

       На території сільської ради розміщується один населенний пунктс. Вівня, яке засноване в 1394 році. Загальна площа землекористування за даними формування території сільської ради проведеної в 1992 році становила 1144 га, в т.ч. сільськогосподарських угідь - 880 га, з них ріллі - 729 га, сінокосів - 91 га, пасовищ - 60 га,  інших земель (ліси, чагарники) - 264 га. На сьогоднішній день площа землекористування становить — 1262 га, в т.ч. сільськогосподарських угідь - 1253 га, з них ріллі - 678 га, сінокосів - 132 га,  пасовищ - 80 га, інших земель - 363 га. Осушених земель на території сільської ради — 782 га. Населення села Вівня становить — 684 чол., більшість з яких працює у промисловості. На території сільської ради відсутні сільськогосподарські підприємства.

       За природними умовами територія сільської ради знаходиться в зоні Передкарпаття у Самбірсько-Жидачівському природно-сільськогосподарському районі. За термічними умовами та вологозабезпеченістю територія розташована у помірно теплій, достатньо зволоженій кліматичній зоні. Протягом періоду з середньодобовою температурою повітря понад 10 градусів, тривалість якого 160-165 днів, випадає 450-540 мм опадів, а за рік — 650-800 мм. Середня тривалість без морозного періоду коливається в межах 155-160 днів. Весняні приморозки в повітрі припиняються, в середньому, в третій декаді квітня, а в окремі роки можливі наприкінці другої декади травня. Осінні приморозки починаються в першій та другій декадах жовтня. В окремі роки вони можуть бути значно раніше (друга декада вересня) або пізніше (перша декада листопада). Проте в останні роки така тенденція порушується. Різкі зміни температури спостерігаються досить часто, переважно в зимовий період. В цей час можливе часткове вимерзання озимих культур, особливо під час малосніжної зими.

       Вітровий режим на даній території є різний: в зимовий період переважають західні та північно-західні, вліткузахідні і південно-західні вітри. Найчастіше сильні вітри (15-20 м/сек) спостерігаються в холодну пору року. Вони іноді спричиняють видування посівів зимою, та вилягання хлібів у літній період. В цілому кліматичні умови дають змогу вирощувати тут пшеницю, жито, ячмінь, овес, льон, кукурудзу, овочеві культури, багаторічні трави, плодові дерева та ягідники.

  1.   Виробничі напрямки та склад МТП господарства

       На території сільської ради розташоване ТзОВ «Сапфір», яке в основному займається риборозведенням. Основними сільськогосподарськими підприємствами, що входять до Вівнянської сільської ради являються індивідуальні фермерські господарства, основними напрямками яких є тваринництво (ВРХ, свині,коні, вівці, кози і птиця) та рослинництво (овес, картопля, буряк, багаторічні трави). Структура земельних угідь Вівнянської сільської ради подана в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1. Наявність земельних угідь

№ п/п

Назва культури

Площа, га

Структура, %

1.

Загальна земельна площа сільської ради

1262

2.

Сільськогосподарські угіддя, з них:

1253

100

2.1.

рілля

675

53,6

2.2

сіножаті

132

10,7

2.3

пасовища

80

6,5

2.4

багаторічні насадження

3

0,2

2.5.

інші угіддя

363

29,0

       На даний час склад машино тракторного парку Вівнянської сільської ради забезпечений не в повній мірі, однак наявна кількість дає можливість у розвитку та обробці земель існуючого сільського господарства та індивідуальних власників транспортних засобів та сільськогосподарських знарядь.

       Основним чинником вирощування сільськогосподарської продукції являється стан автотракторної техніки, що в свою чергу характеризує ремонтну базу Вівнянської сільської ради.

       Кількісний склад МТП даної сільської ради наведено в таблицях 1.1-1.4

       Таблиця 1.1 Кількісний склад тракторів господарства Вівнянської сільської ради.

ПІБ

Назва

господарства

Рік випуску

Марка трактора

Кількість

Сьома А.Б.

ТзОВ «Сапфір»

1990

Т-150К

1

Всього:

-

-

-

1

   Таблиця 1.2 Кількісний склад автомобілів господарства Вівнянської сільської ради.

ПІБ

Назва

господарства

Рік випуску

Марка

автомобіля

Кількість

Сьома А.Б.

ТзОВ «Сапфір»

1982

Екскаватор

ЄО-2621

1

Всього

-

-

-

1

     Таблиця 1.3 Кількісний склад комбайнів господарства Вівнянської сільської ради.

ПІБ

Назва

господарства

Рік випуску

Марка

автомобіля

Кількість

Сьома А.Б.

ТзОВ «Сапфір»

1194

CLASS   DOMI-

NATOR 100

1

Всього

-

-

-

1

       Незважаючи на недостачу тракторного парку і низький рівень робото здатності тракторів операції над вирощуванням та збутом продукції виконувати можна.

       За даними таблиці можна зробити висновок, що Вівнянська сільська рада маючи такий парк сільськогосподарських машин, не спроможна обробляти гектари своєї землі. Переважна більшість техніки вичерпала свій технічний стан та робочий ресурс і потребує заміни. І тому вже в цей період потрібно йти шляхом залучення більш нової техніки.

   Таблиця 1.3 Склад МТП індивідуальних власників Вівнянської сільської ради.

ПІП

Марка трактора

Кількість

Марка

автомобіля

Кількість

Марка

комбайна

Кількість

Марка причепа

Кількість

Марка

с-г машини

Кількість

Бегей І.С.

ЮМЗ-6

1

-

-

-

-

2ПТС-4

1

-

-

Суховерсь-

кий В.І.

Т-40АМ

1

-

-

-

2ПТС-4

1

-

-

Бісик В.М

МТЗ-80

1

-

-

-

-

-

-

-

Николишин В.В

МТЗ-82

1

-

-

-

-

-

-

-

Карпин І.А

Т-16М

1

-

-

-

-

-

-

-

-

Шабан Я.Д.

-

-

-

-

-

-

-

-

ГВК-60

1

КРН-5,6

2

Стасів

-

-

-

-

-

-

-

-

СЗ-3,6

1

Стасів О.С.

-

-

-

-

-

-

-

-

ПЛН-3-35

2

СЗ-3,6

1

Якубовсь-

кий З.М.

-

-

-

-

-

-

-

-

ПЛ-3-35

2

       За даними таблиці  1.3 можна зробити висновок, що індивідуальні власники Вівняньської сільської ради мають такий парк сільськогосподарських машин, який в змозі обробляти землі у власності селян, але з часом переважна більшість машин вичерпає свій ресурс і потребуватиме заміни. Щоб селяни надалі були в змозі обробляти свої землі потрібно проводити залучення більш нової сучасної техніки.

       Серед  напрямків поліпшення використання машинно-тракторного парку важливе місце займає забезпечення тракторів необхідними робочими машинами і знаряддями, їх раціональне комплектування і використання, підвищення кваліфікації механізаторів, своєчасного проведення діагностики та якісних ремонтів, поліпшення технічного обслуговування.

  1.  Аналіз ремонтно-обслуговуючих бази господарства. Стан нафтогосподарств

       Вівнянська сільська рада   не має  необхідної матеріально-технічної бази і в достатній мірі не забезпечені кваліфікованими кадрами ремонтно-обслуговуючого персоналу, організовують технічне обслуговування машин, залучаючи на договірних умовах сили і засоби ремонтно-обслуговуючих баз.

       Щодо стану ремонтно-обслуговуючих баз необхідно вносити зміни, оскільки стан існуючої техніки в застарілому стані, при цьому не проводиться повністю належного обслуговування техніки на території даної сільської ради.

       В господарствах паливо-мастильну суміш зберігають під навісом на складі в резервуарах, які відповідають вимогам з техніки безпеки.

       Забезпечення паливо-мастильною  сумішшю проводять на автозаправних станціях розташованих на відстані 4 км, що вимагає додаткові енергозатрати.

       Індивідуальні власники техніку зберігають в гаражах, але проводять хіба поточний ремонт техніки. Оскільки сільська рада розташована неподалік СТО, де можна провести ремонт техніки і придбати запчастини.

       Забезпечення паливо-мастильними матеріалами індивідуальні власники проводять на автозаправних станціях.

       Таблиця 1.4 Склад ремонтно-обслуговуючих баз та перелік обладнання на території Вівнянської сільської ради.

Назва

господарства

Дільниця

Вид

обладнання

Марка

обладнання

Кількість

ТЗоВ «Сапфір»

Слюсарна

     Верстат

ТВ 6

1 1

Точило

-

1

Наковальня

-

1

Набір

інструменту

-

1

Верстак

-

3

1.4 Визначення місця розташування дільниці для проектування

    Згідно теми курсового проекту, взявши до уваги аналіз Вівнянської сільської ради та наявності в ній індивідуальних власників котрі мають с.-г. техніку, пропонуємо спроектувати пункт технічного обслуговування на території с. Вівня, а саме на території ТЗоВ «Сапфір». Цей пункт потрібно розмістити якомога ближче до автошляху Стрий-Львів оскільки це зекономить час на переїзди транспорту та мінімізує втрати на час ремонту. Дана дільниця пункту ТО дасть нам можливість проводити обслуговуння газорозподільного механізму тракторів Т-150К, а також з і наявних тракторів індивідуальних власників техніки.

 




1. налог
2. на тему- Психологопедагогической анализ особенностей детской субкультуры Специальность 050707 Ст.html
3. Коралловые рифы Мирового океана
4. Правовое положение некоммерческого партнерства
5. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА 7 СПРАВОЧНОПРАВОВАЯ СИСТЕМА
6. ТЕМА БАЗАРА 11 Пацаны подписались поставить чиста металлолом под реальное лаве
7. дидактическим подходам к проблеме особенно связаны с известной в психологии сензитивностью восприимчив
8. В основу расходной части бюджета обычно закладываются сметы муниципальных департаментов составляемые
9. КУРСОВАЯ РАБОТА ПО ТЕМЕ - ФИНАНСОВАЯ СИСТЕМА ФРАНЦИИ Новосибирская государственная академия экономик
10. Логические выражения чаще всего используются в логическом операторе или конструкции IF
11. культурной среде
12. 2013 уч году Назначение тепловой обработки и ее виды
13. АРНОЛЬД АРНОЛЬД
14. Некоторые реалии постмодерна в политическом развитии Запада и Востока
15. особые языковые способности ошибочно
16. Механізм передачі збудника при дизентерії є- 2
17. Реферат- Философское мировоззрение Аристотеля
18. Вышеград
19.  Ударение в слове всегда падает на последний слог- Rdio pnorm
20. Финансовое состояние предприятия ~ это его способность финансировать свою деятельность