Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Строк подання податкової декларації з ПДВ- подається за базовий звітний період протягом 20 календарних днів

Работа добавлена на сайт samzan.net:


31. Строк подання податкової декларації з ПДВ: подається за базовий звітний період протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

32. Строк сплати ПДВ до бюджету: протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку. Під час ввезення товарів на митну територію України суми податку підлягають сплаті до/або на день подання митної декларації.

33. До підакцизних товарів належать: 1) спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво; 2) тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну; 3) нафтопродукти, скраплений газ; 4) автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.

34. Розрізняють такі види ставок акцизного податку: адвалорні, специфічні, змішані.

35. У разі обчислення акцизного податку із застосуванням адвалорних ставок базою оподаткування є: 1) вартість реалізованого товару, виробленого на території України, 2) вартість ввезених товарів на територію України.

36. Розрахунок суми акцизного  податку із застосуванням специфічних ставок  в іноземній валюті здійснюється за формулою: Са = Н х А х Кв,  де Са - сума акцизного податку; Н - кількісна або фізична характеристика товару в натуральному вираженні; А - ставка акцизного податку; Кв - валютний (обмінний) курс Національного банку України, що діє на дату подання митної декларації.

37. Якщо ставка акцизного податку встановлена у відсотках до митної вартості, сума акцизного податку розраховується за формулою: Са = (Вм + Свм) х А х курс, де  Вм – митна вартість товару; Свм – сума ввізного мита, А – адвалорна  ставка акцизного податку.

38. Базовим податковим періодом для акцизного податку є: один календарний місяць.

39. В Україні застосовують такі види мита: ввізне, привізне, сезонне, особливі види (спеціальне мито; антидемпінгове мито; компенсаційне мито).

40. Доходи, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування, включаються до доходів звітного періоду та складаються з: доходу від операційної д-сті та інших доходів

41. Витрати, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування, складаються з: витрат операційної д-сті та інших витрат

42. Ставка податку на прибуток підприємств згідно Податкового кодексу становить: 16%

43. Доходи і витрати, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування податком на прибуток, визначаються на підставі первинних бухгалтерських документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат та отримання доходів.

44. Сума витрат, що пов'язана з ремонтом та поліпшенням об'єктів основних засобів, у тому числі орендованих відноситься платником податку до складу витрат  у розмірі 10% сукупної балансової в-ті всіх груп ОЗ на поч. зв року

45. Суми коштів або вартість товарів, виконаних робіт, наданих послуг, добровільно перераховані (передані) протягом звітного року до Державного бюджету України або бюджетів місцевого самоврядування, до неприбуткових організацій відноситься платником податку до складу витрат  в розмірі, що не перевищують 4% від опод прибутку попереднього зв року.

46. Розрахунок суми податку на прибуток здійснюється за такою схемою: ПП = ОП × Ст ПП% / 100% ,    ОП = ∑Д -  ∑В

47. Щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток платники податку на прибуток, у яких доходи за останній под. період перевищ 10 млн грн

48. Базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб є: чистий річний оподатковуваний дохід.

49. Якщо база оподаткування в календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, до суми такого перевищення застосовується ставка податку на доходи фізичних осіб у розмірі 17%

50. У 2013 році податкова соціальна пільга має застосовуватися до нарахованої місячної заробітної плати при умові не перевищення такої заробітної плати суми 1610 грн

51. 150% податкової соціальної пільги у 2013 році дорівнює 860,25 грн

52. Умовою для отримання податкової соціальної пільги є: подання платником под. за місцем роботи, де він планує отр пільгу, заяву про застосування ПСП з копіями нелбх докум, що підтвердж право на ПСП.

53. Для того, щоб визначити податок на доходи фізичних осіб без урахування податкової соціальної пільги застосовують формулу:  Спдфо= (ОД-ЄСВ)*СтПДВО%/100%

54. Для того, щоб визначити податок на доходи фізичних осіб з урахування податкової соціальної пільги застосовують формулу: Спдфо= (ОД-ЄСВ-ПСП)*СтПДВО%/100%

55. Для  розрахунку розміру чистої заробітної плати використовують формулу: ЧЗП=ОД-ЄСВ-Спдфо

56. До звітів з податку на доходи фізичних осіб належать річна декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація)

57. Дохід платника податку від  продажу одного легкового автомобіля протягом звітного податкового року оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою … не оподатковується.

58. Вартість   власності,   що  успадковується  членами  сім'ї спадкодавця другого ступеня споріднення, оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою … 0 %.

59. Об'єкт спадщини, що успадковується спадкоємцем-резидентом від спадкодавця-нерезидента, оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою … 15 – 17 %.

60. Особами,  відповідальними  за  сплату  (перерахування) податку на доходи фізичних осіб до бюджету при отриманні спадщини, є … спадкоємці, які отримали спадщину.

61. Вартість подарунку, отриманого по договору дарування від подруги-резидента оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою … 5 %.

62. Податок, який справляється з одиниці земельної площі у відсотках до її нормативної грошової оцінки та сплата якого замінює сплату окремих податків і зборів, - це… фіксований с/г податок.

63. Платники фіксованого с/г податку не є платниками таких податків і зборів: а) податку на прибуток підприємств;  б) земельного податку;  в) збору за спеціальне використання води;  г) збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

64. Плата за землю справляється у формі: земельного податку і орендної плати за земельні ділянки держ.і комун. власності.

65. Базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є: календарний рік.

66. Ставка земельного податку  за  один гектар ріллі, сіножатей та пасовищ встановлено в розмірі … 0,1 %.

67. Підставою для нарахування земельного податку є … дані держ. земельного кадастру.

68. Загальнодержавний обов'язковий платіж,що сплач. з фактичних обсягів викидів в атмосферу,скидів у водні об’єкти забруднюючих речовин та розміщення відходів суб'єктів господ-ня та фіз.осіб, - це… екологічний податок.

69. Сума екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, обчислюється за формулою: 

          п

Пвс = ∑ (Мі х Нпі),

         і = 1,  

де Мі - фактичний обсяг викиду і-тої забруднюючої речовини в тоннах (т);

Нпі - ставки податку в поточному році за тонну і-тої забруднюючої речовини у гривнях з копійками.

70. Базовим податковим періодом для екологічного податку є:1 квартал.

71. Об'єктом  оподаткування збором за спеціальне використання води є: обсяги та види забруд.реч.,які скидаються у водні об*экти.

72. Платниками державного мита на території України є : фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами. 

73. Платники єдиного податку не є платниками таких податків: 

1) податку на прибуток підприємств;2) ПДФО;3) податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім ПДВ, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали  єдиний податок з ПДВ.4) земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються ними для провадження господарської діяльності;5) збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності;6) збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

74. Платники єдиного податку поділені на (вказати кількість груп):6 груп.

75. Законодавчий акт, який визначає вичерпний перелік податків та зборів,  що справляються в  Україні, це Податковий кодекс України.

77. Види бюджетного відшкодування податку на додану вартість:звичайний,експортний,автоматичний.

78. Датою виникнення податкових зобов'язань з постачання товарів/послуг вважається дата , яка припадає на податк.період,протягом якого відбув. будь-яка подія,що сталася раніше:

-дата зарахування коштів від покіпця(замовника) на банк.рах. платника ПДВ як оплата за товари і послуги,що підлягають постачанню,а вразі постачання тов. за готівку- дата оприбуткування такої готівки в касі платника ПДВ.

-дата відвантаження тов.,а вразі експорту-дата оформлення митної декларації,а для послуг-дата оформлення документа,що засвідчує факт постачання послуг платником ПДВ.

79. Датою виникнення права платника ПДВ на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події,що сталася раніше:

-дата списання коштів(передоплата) з банк.рах платника ПДВ на оплату тов.,послуг.

-дата отримання платником ПДВ товарів,послуг.

80. Розрахунок суми податку на додану вартість при ввезенні підакцизних товарів на митну територію України, здійснюється за формулою (усі скорочення пояснити):Спдв=(Мв+См+Са)*СтПДВ%/100%

Мв-митна вартість товару,См-сума мита,Са-сума акциза,СтПДВ%-чтавка ПДВ

81. У податковій системі України застосовують такі види акцизів:Універсальні,специфічні.

82. Операції з підакцизними товарами, які не підлягають оподаткуванню:

-Вивезення(експорт)підакциз. тов.за межі митної території Укр.

-Ввезення на митну територію Укр. раніше експортованих підакциз.тов.,у яких виявлено недоліки,що перешкоджають реаліз-ії цих товарів на митній терит. країни імпортера.

83. Особливістю акцизного податку є: відсутність базової ставки. Ставки встанов.для конкретних видів підакц.товарів у твердому значенні або у % до обороту.

84. Об'єктами оподаткування мита є: 1)товари, митна вартість яких перевищує еквівалент 100€ , що ввозяться на терит.Укр. або вивозяться за її межі. 2) Товари, що ввозяться на митну терит.Укр. в обсягах, що підлягають оподаткуванню митними платежами.

85. Ціна, яка фактично сплачена, або підлягає сплаті за товари на момент перетинання  митного кордону України  - це митна вартість товару.

86. Амортизація основних засобів нараховується із застосуванням таких методів: 1)прямолінійний; 2)метод зменшення залишкової вартості; 3)метод прискореного зменшення залишкової вартості; 4)кумулятивний; 5) виробничи1.

87. Базовим податковим (звітним) періодом для фіксованого сільськогосподарського податку є -  календарний рік.

88. Для обчислення розміру фіксованого сільськогосподарського податку застосовують формулу: 

          Г ріл. х 1,3                Г сін. х 1,3

(П ріллі х ------------ + П сіножаті х ------------ +

              100                         100

              Г пас. х 1,3

+ П пасовища х ------------ + П багаторічні насадження х

                  100

 Г б/нас. х 0,3    Е податків '97 р. х 60

х --------------) - ----------------------.

     100                   100

89. Документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати - це податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання.

90. Загальний розмір нарахованої податкової знижки не може перевищувати суму…нарахованої заробітної плати, зменшену на суму єдиного соціального внеску та податкової соціальної пільги  (п. 166.4.2 та п.164.6 Податкового кодексу України).

91. Місцевий податок, що стягується в Україні з підприємств і фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування - це єдиний податок.

92. Для першої групи платників єдиного податку ставка єдиного податку становить…10% мінім.з/п на 1 січня зв.року та 15% застос.до:1)суми перевищ.ліміту обсягу доходу;2)до дох.від видів д-сті не зазначених у свідоцтві платника і єдиного податку;3)до дох, отриманих із застос.не грош.розрахунків;4)до дох.від видів д-сті, що не дають права на застос. спрощ.сист.оподат.

93. Для другої групи платників єдиного податку ставка єдиного податку становить…20% мінім.з/п на 1 січня зв.року та 15% застос.до:1)суми перевищ.ліміту обсягу доходу;2)до дох.від видів д-сті не зазначених у свідоцтві платника і єдиного податку;3)до дох, отриманих із застос.не грош.розрахунків;4)до дох.від видів д-сті, що не дають права на застос. спрощ.сист.оподат.

94. Фізичні особи-підприємці та юридичні особи – платники єдиного податку при наданні послуг та/ або виконанні робіт за договорами транспортного експедирування доходом  визнають суму отриманої винагороди повіреного (агента).

95. Об'єктом оподаткування збором за спеціальне використання лісових ресурсі є: а) деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування; б) деревина, заготовлена під час проведення заходів:

- щодо поліпшення якісного складу лісів

- з розчищення лісових ділянок, у зв'язку з будівництвом гідровузлів, трубопроводів, шляхів тощо;

в) другорядні лісові матеріали (заготівля живиці, пнів, лубу тощо);

г) побічні лісові користування (заготівля сіна, випасання худоби, заготівля дикорослих плодів тощо);

д) використання корисних властивостей лісів для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо виховних цілей та проведення науково-дослідних робіт.




1. Людмила Вікторівна Наталья АлександровнаНаталія Олександрівна Татьяна Ивановна Тетяна Іванівна Вла
2. Аветис Айрапетович Калантар
3. Курсовая работа- Защита информации при документировании на предприятии
4. Реферат на тему- Класифікація моделей та методів моделювання систем
5. Президент США Ж
6. form- free wordmorpheme ~ sport-bound morpheme ~ er
7. Современные представления о Духовном здоровье
8. Лабораторна робота 3
9. Тема. Вступ. Економічна теорія- предмет методи функції.
10. Декоративноприкладне мистецтво на базі Миколаївського обласного краєзнавчого музею Студента-Д
11. по теме Конституция РФ как основной закон государства
12. Тема уроку- Обчислення об'ємів тіл
13. Основных направлениях денежнокредитной политики ЦБ на 1998 г
14. В класса Угринова Наталья Александровна МАОУ СОШ 11 учитель русского языка и литературы
15. Учет значения земли как основы жизни и деятельности человека согласно которому регулирование земельных о
16. І завідувач лабораторії гуманітарних дисциплін Черкаського обласного інституту післядипломної освіти пед
17. Тема- философия средних веков возрождение нового времени и просвещения Параграф 1
18. 1997 ББК 87.3 075 Московский государственный социальный университет 075 Основы философии- Учебное пос
19. тематическое ожидание по выборке если выборка представлена в негруппированном виде Формула выражает-
20. Экологические проблемы России