Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Rp- zithromycini 05 D

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 2.6.2024

Рецепти

1.  Rp: Azithromycini 0.5

D.t.d.№ 3 in tab.

S: по 1 т. 1р\д протягом 3-х днів всередину

Показання: антибіотики-макроліди, інфекції верхній дихальних шляхів і ЛОР-органів (синусит, отит) і нижніх дихальних шляхів (бронхіт, пневмонії), захворювання шкіри, інфекції сечовивідних шляхів.

2.  Rp:  Amoxicilini 2.0

 D.t.d. № 5

S: вміст флакону асептично розчинити в 6 мл води очищеної, готуємо суспензію, вводити по 5мл кожних 8 год.

Показання: препарати групи пеніцилінів, Лікування інфекційно-запальних захворювань викликаних чутливими до препарату мікроорганізмами - інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів, сечостатевої системи, жовчних шляхів, шкіри та м'яких тканин, Лайм-бореліоз, лептоспіроз і т.ін.

3.  Rp:  Acycloviri 0,2

 D.t.d. № 10

 S: приймати всередину по 1т 4-5р\д

   Rp:  Ung. Acycloviri 3%-5.0

 D.S.: закладати за повіки 5р\д

Показання: противірусні препарати, Інфекції шкіри і слизових оболонок, спричинені вірусом простого герпесу, герпес губ, статевих органів.

4. Rp:  Benzylpenicillini-natrii 250 000 OD

 D.t.d 30

S: вміст флакону асептично розчинити в 3мл ізотонічного розчину NaCl, в\м кожні 4 години по 250 000 ОД

Показання: препарати групи пеніцилінів (короткочасної дії),  пневмонія, гострий та підгострий ендокардит; гнійний плеврит; інфекціх сечовидільних та жовчовидільних шляхів; раневі інфекції; гнійні інфекції шкіри, м'яких тканин, слизових оболок і т.ін

5. Rp:  Bicillini-5 1500 000 OD

 D.t.d. 5

S: вміст флакону асептично розчинити в 5 мл ізотонічного розчину NaCl або 0,5% розчину новокаїну, вводити в\м по 1500 000 ОД 1р\міс

Показання: препарати групи пеніцилінів (тривалої дії), лікування інфекцій, що спричинені чутливими до бензилпеніциліну мікроорганізмами, за необхідності тривалого впливу на останніх 

6. Rp:   Sol. Glucosi 5% 200 ml

 D.t.d. 10

 S.: в\в по 200 мл крапельно 1р\д

Показання: цукри, Гіпоглікемія, інфекційні захворювання, захворювання печінки, токсикоінфекції та інші токсичні стани, декомпенсована серцева недостатність, набряк легенів, шок і колапс, геморагічний діатез

7.  Rp:  Sol. Viridis nitentis spirituosae 1%-5 ml

 D.S: змазувати рани 2р\д

Показання: антисептичні і дезінфікуючі препарати групи барвників,  зовнішньо при легких гнiйно-запальних процесах шкiри (піодермія, фурункульоз, карбункульоз, мейболеїт, блефарит), а також для обрoбки операцiйного поля, шкiрних покривiв пiсля операцiй та травм.

8. Rp:  Doxycyclini hydrochloride 0,05

 D.t.d. 10 in caps.

 S: по 2к. 2р\д – першого дня, а потім по 2 к 1р\д

Показання: тетрацикліни, інфекції дихальних шляхів; урогенітального тракту, жовчних шляхів; хламідійний кон'юнктивіт та трахома; інфекційні захворювання шкіри, тяжкі форми акне, інфекції м'яких тканин і суглобів та ін.

9. Rp:  Sol. Spirithus aethylici 70%-200 ml

 D.S: для обробки рук хірурга

Показання: антисептики і дезінфікуючі препарати групи спиртів, фурункули, панариції, інфільтрати, мастити на початкових стадіях, для обтирання та компресів, хірургічна обробка рук хірургів.

 Rp: Sol. Spiritus aethylici 96%-200ml

 D.S: для дезінфекції інструментів

Показання: антисептики і дезінфікуючі препарати групи спиртів, для зовнішнього застосування, як антисептичний засіб, у вигляді компресів, примочок, обтирань; як протизапальний засіб на початкових стадіях розвитку фурункулів, панариціїв, інфільтратів, маститів тощо.

10. Rp: Sol. Aethonii 1%-50 ml

 D.S: обробляти рану 2р\д

Показання: антисептичні засоби, дерматомікози та піодермії; профілактика та лікування гнійних ускладнень післяопераційних ран і опіків ІІ та ІІІ ступенів; трофічні виразки; профілактика інфекційних ускладнень при побутовому травматизмі.

11. Rp: Isoniasidi 0,1

 D.t.d 20 in tab

 S: по 1т 3р\д після їди всередину

Показання: протитуберкульозні засоби, активний туберкульоз всіх форм і локалізацій у дорослих і дітей

12.  Rp:  Itraconazoli 0.1

 D.t.d 7 in tab.

 S: по 1т. 1 р\д всередину

Показання: протигрибкові засоби, вульвовагінальний кандидоз, висівкоподібний лишай, дерматомікоз; грибковий кератит; оральні кандидози; системні мікози.

13. Rp: Ioddicerini 40 ml

 D.S: обробляти рану при перевязці

Показання: антисептичні засоби, гнійні рани, опіки, обмороження, гнійні процеси в м'яких тканинах, гангрена, перитоніт; профілактика ускладнень після аборту, мастити, отит, гайморит, синусит; стоматит, гінгивіт, пародонтит та ін..

14.  Rp: Sol. Iodi spirituosae 5%-5ml

 D.S: обробляти уражені ділянки, краї рани, операційне поле

Показання: антисептики, застосовують як антисептичний, відтяжний, подразнювальний засіб при запальних та інших захворюваннях шкіри і слизових оболонок

15.  Rp:   Calcii gluconatis  0,5

 D.t.d 10 in tab

S:  всередину перед їдою або 1-1.5 год після їди (запивати молоком) по 1-3г (2-6 табл) 2-3 р\д

 Rp:  Sol. Calcii gluconatis 10%-5 ml

 D.t.d  10 in amp.

 S:  в\м або в\в повільно (2-3 хв) по 5-10 мл щодня

Показання: препарати кальцію, недостатня функція паращитоподібних залоз, алергічні захворювання, для зменшення проникності судин при патологічних процесах різного генезу, при паренхіматозному гепатиті, нефриті, протиотрута при отруєннях солями магнію, щавлевою кислотою.

16.  Rp: Sol. Calcii chloride 10%-10ml

 D.t.d. 10 in amp.

 S: по 5-10 мл в\в 2-3р\д   (??)

Показання: препарати кальцію, при гіпофункції при щитоподібних залоз, при отруєнні препаратами магнію, при шкірних захворюваннях, гепатиті, посиленому виділенні кальцію із організму, для підвищення згортання крові.

17.   Rp:  Co-trimoxasoli  0,48  (або Tab. “Biseptolum-480” № 20 D.S.:…)

 D.t.d. № 20 in tab.

 S.: по 2 т 2р\д після їди всередину

 

Показання: сульфаніламідні препарати, Інфекції нирок та сечовидільної системи, статевих органів, ЛОР-органів, загострення хронічног бронхіту у дорослих, інфекції травного тракту, запалення легенів, інфекції шкіри та м'яких тканин та ін

18. Rp: Sol. Magnesii sulfatis 25%-5ml

 D.t.d. 10 in amp.

 S: в\в або в\м по 5мл

Показання: АГ, загроза передчасних пологів, гіпомагніємія, отруєння солями важких металів ( ртуті, арсену, барію)

 Rp: Magnesii sulfatis 10,0

 D.t.d 10

 S: на ніч або за 30 хв до їди  по 10-30г на 1\2 стакана води при закрепах

Показання: осмотичні проносні засоби, закрепи, як антидот при отруєнні солями барію, перед діагностичними маніпуляціями.

19.  Rp: Mebendasoli   0,4

 D.t.d. 10 in tab

 S: приймати всередину по 1 т. 1р\д протягом 3-х днів

Показання: протигельмінтні препарати, лікування ентеробіозу, аскаридозу (???), анкілостомідозу, стронгілоїдозу, трихоцефалозу, нематодозів, ехінококозу, теніозу, трихінельозу, а також змішаних глистних інвазій

20.  Rp: Metronidasoli 0,25

 D.t.d № 20 in tab.

 S:  по 1т 2р\д всередину, не розжовуючи

 Rp: Metronidasoli 0,25

 Olei Cacao 4.0

 Misce ut fiat supp. vaginale

D.t.d 20

 S: по 1 мильцю 1р\д у вагіну

Показання: протипротозойні препарати, лікування неспецефічних бактеріальних вагінітів, трихомонадних кольпітів, позакишковий і кишковий амебіаз, балантидіаз, лямбліоз, шкірний лейшманіоз, псевдомембранозний коліт.

21. Rp: Sol. Natrii hydrocarbonatis    4% 20 ml  

 D.t.d. 10 in amp

 S.:в\в крапельно       по 20 мл 1р\д

Показання: луги, , різні інфекції, цукровий діабет, хірургічні втручання; як антацидний засіб - при підвищеній кислотності шлунка; як відхаркувальний засіб; при запальних захворюваннях очей, слизових оболонок верхніх дихальних шляхів та і

22.  Rp: Sol. Natrii chloridi 0,9% 200 ml

 D.t.d. 10

 S.: в\в крапельно по 200мл 1р\д

Показання: плазмозамінні та дезінтоксикаційні розчини, ізотонічна дегідратація, гіпонатріємія та гіпохлоремія різноманітного генезу; поповнення втрат рідини та електролітів при хірургічних втручаннях; як розчинник та інфузійне середовище.

 Rp:  Sol. Natrii chloridі 10%-200 ml

D.t.d 10

S.: для промивання гнійних ран

Показання: Приготування розчинів лікарських засобів для зовнішнього та парентерального застосування. Може застосовуватися місцево для промивання ран, очей, слизової оболонки носа..

23. Rp:  Sol. Hydrogenii peroxydi 3% 40ml

 D.S: для обробки ран

Показання: антисептичні засоби, запальні захворювання слизових оболонок (стоматит, пародонтоз, ангіна); гнійні інфіковані рани, опіки; носові кровотечі тощо.

24. Rp: Rifampicini 0,15

 D.t.d.10 in caps.

 S: приймати по 2к. 2р\д всередину

Показання:  протитуберкульозні засоби, туберкульоз легенів та інших органів; різні форми лепри; інфекційно-запальні захворювання легенів і дихальних шляхів (пневмонія), менінгококове носійство, пієлонефрит.

25. Rp: Sol. Unitioli 5% 5ml

 D.t.d. № 10 in amp.

S.: вводити в\м або п\ш по 5-10 мл 1 день – через кожні 8 год, 2 день – через 8-12 год, в наступні  по 1-2р\д

Показання: антидот , отруєння арсеном, ртуттю, вісмутом, серцевими глікозидами, гепатоцеребральна дистрофія, діабетична поліневропатія

26.  Rp: Sol. Chlorhexidini bigluconatis 0,05%-100 ml

 D.S: обробляти рану при перевязці

Показання: антисептичні засоби, при лікуванні мікротравм, з метою профілактики венеричних захворювань (сифіліс, гонорея, трихомоніаз), для антисептичної обробки і дезінфекції,  післяопераційний догляд за хворими в ЛОР-відділені і в стоматології.

27. Rp: Ceftriaxoni 1,0

 D.t.d. № 10       

S.: вміст флакону асептично розчинити в 5 мл води для інєкцій, вводити в\м повільно кожних 12год

Показання: антибіотики групи цефалоспоринів,  інфекції дихальних шляхів, ЛОР-органів, інфекції нирок і сечостатевих органів, інфекції хвороби шкіри і м'яких тканин, менінгіт, інфекції кісток і суглобів, перитоніт, запалення жовчного міхура, для профілактики інфекцій після хірургічних втручань

28. Rp: Cyprofloxacini 0,25

 D.t.d 20 in tab.

 S.: по 1-2т 2р\д

Показання: фторхінолони, інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами: інфекції дихальних шляхів, сечових шляхів, ЛОР-органів, шкіри і м'яких тканин, кісток і суглобів, органів черевної порожнини, гінекологічні інфекції, гонорея тощо.




1. Тема- Підтримка процесу прийняття рішень засобами MS Excel.
2. И ЛЕНИН ЛУЧШЕ МЕНЬШЕ ДА ЛУЧШЕ В вопросе об улучшении нашего госаппарата Рабкрину следует по моему мнени
3. Теория рационального выбора Дж
4. Сямя і шлюб у феадальным праве Беларусі
5. статтях таких розділів балансу- Необоротні активи; Поточні фінансові інвестиції фінансові інве
6. а If YOU wnt to find Cherry Tree Lne если вы хотите найти Вишневую улицу; cherry вишня; tree дерево ll you hve to do is to sk the Po
7. Понятие сделки в гражданском праве
8. Курсовой проект Анализ точностигрейферного механизма Выполнила- Студентка 022 гр
9. Вступление Понятие пожилого и старого человека Исторический аспект положения пожилых и старых людей в
10.  Основные принципы правового регулирования трудовых отношений
11. Пояснительная записка к курсовому проекту Руководитель проекта-
12. Статья- Психоаналитические теории детского развития
13. Цели консультирования не обязательно находятся в противоречии просто в школах ориентированных на перест.html
14. 1 Мохообразные лесных сообществ
15. Жанры фольклора Фольклор от английского folk народ lore мудрость устное народное творчество
16. Крім того виробляють кисломолочні напої зі сколотин і молочної сироватки
17. вариант для сыночка
18. психотерапевтическая энциклопедия конспект 30
19. ва и права как социальных явлений и связанных с ними иных государственно правовых явлений
20. реферат Василинчук А