Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Контрольна робота 3 з кримінального права для 3го курсу заочної форми навчання Варіант 1 Загальна

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Національний університет «Львівська політехніка»

Інститут права та психології

Контрольна робота 3  з кримінального права для 3-го курсу заочної форми навчання

Варіант №1

  1.  Загальна характеристика та види злочинів проти довкілля
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Незаконне публічне вживання наркотичних засобів»
  3.  Віктор у відповідь на справедливе зауваження знайомої Людмили про його нетверезий стан, зайшов до неї у двір, став штовхати її, нецензурно лаятися, витяг ніж і став лякати ним Людмилу, не маючи наміру його застосовувати. Захищаючись потерпіла схопилася рукою за лезо ножа і одержала легкі тілесні ушкодження.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 2

  1.  Загальна характеристика та види злочинів проти громадської безпеки
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Хуліганство»
  3.  Член злочинної організації Тарас, оцінивши спортивні можливості 16-річного Богдана, який займався бойовими мистецтвами, вирішив залучити його для надання одноразової допомоги у вчиненні вимагання цією організацією. Для цього він водив Богдана по магазинах, де продавалися дорогі машини, по дорогих ресторанах. При цьому Тарас пояснював неповнолітньому, що вся ця розкіш може бути йому доступна, якщо він надасть певні “послуги”, злочинній організації. Богдана захоплювала можливість такого розкішного життя. Про це він похвалився своїй сестрі. А та негайно повідомила батькам, які припинили спілкування Богдана з Тарасом. Крім того, вони повідомили в міліцію про те, що Тарас схиляв їхнього сина до вчинення злочину.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант №3

  1.  Загальна характеристика та види злочинів проти безпеки виробництва
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Забруднення моря»
  3.  Данило одержав замовлення від керівника злочинної організації Кирила на поставку наркотиків. Кирило, який перебував у стані наркотичної абстиненції сказав, що уб’є Данила, якщо той протягом двох днів не здобуде йому наркотиків. Оскільки поставщики Данила були заарештовані, інших зв’язків, щоб добути наркотики він не мав, а відмовити Кирилу боявся. Тоді Данило, Роман і Петро попередньо домовилися між собою вчинити напад на онкологічне відділення міської лікарні з метою викрадення наркотичних чи інших речовин, з яких можна було б виготовити наркотики. Для цього вони придбали пістолет “Беретта”. Вночі вони ввірвалися у це відділення і погрожуючи пістолетом черговій медсестрі заставили її відкрити сейф і заволоділи такими медичними препаратами: валокордин 5 флаконів по 50 мл; барбовал 10 флаконів по 25 мл., седалгін-нео 50 пачок по 10 таблеток у кожній. А також толуолу 1 літр. Коли група їхала в машині з місця вчинення злочину, скляна пляшка з толуолом розбилася. Толуол, який вилився вступив у хімічну реакцію з іншими речовинами, сталося горіння. В результаті всі речовини згоріли.

Данило, боячись розправи з боку Кирила, продав йому аспірин - 10 г, сказавши, що це героїн, одержавши за це 500 гривень.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 4

  1.  Загальна характеристика та види злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Терористичний акт»
  3.  Роман, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив уночі у будинку свого тестя сварку, нецензурно лаявся, погрожував розправою дружині, побив посуд, шибки у вікнах, а потім кочергою переламав тестеві руку у зап’ясті та кілька пальців на руці, від чого той лікувався 23 дні. Для того, щоб його приборкати мешканці села викликали працівника міліції Василя, який зажадав від Романа припинити дебош. Проте Роман вирвався із рук Василя, коли той намагався відібрати в нього кочергу. Роман вдарив кочергою Василя по руці, заподіявши легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 5

  1.  Загальна характеристика та види злочинів проти громадської безпеки та моральності
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу»
  3.  Червонюк перевищив установлену швидкість і виїхав на тротуар, де збив пішохода Скибіна, завдавши йому тяжких тілесних ушкоджень. Маючи намір зникнути з місця події, щоб уникнути відповідальності, Червоню порушив правила дорожнього руху і зіткнувся на перехресті з вантажним автомобілем, внаслідок чого пасажирам Аверченку та Цвигунові було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження. Наступного дня потерпілі Скибін і Цвигун померли. Кваліфікуйте дії Червонюва.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 6

  1.  Загальна характеристика та види злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Бандитизм»
  3.  Одарка переганяла своїх п’ять корів на пасовище. Щоб скоротити шлях вона почала переганяти корів через залізничну колію обабіч переїзду, на ділянці з обмеженою видимістю, як це робила завжди. Черговий по залізничному переїзду, розташованого неподалік, Влас зробив Одарці зауваження, а пізніше, оскільки вона не реагувала, почав переганяти Одарку та корів, які вже перейшли на другий бік колії, назад. Під час суперечки та колотнечі приїхав поїзд, який наїхав на трьох корів і смертельно травмував їх, хоч машиніст і застосував аварійне гальмування. Внаслідок гальмування була пошкоджена колія і рух поїздів був перерваний на 12 годин.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 7

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.305 КК України “Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів”  та ст.201 КК України „Контрабанда”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Незаконна порубка лісу»
  3.  Олександр, Кирило і Дмитро та інші (всього вісім чоловік) домовилися про спільну злочинну діяльність. Їхнім керівником став Олександр. З цього часу вони розпочали розшук осіб, які мали значні валютні кошти та майно. Одержавши інформацію про те, що Ігор займається підприємницькою діяльністю вони вирішили здійснити напад на нього в його ж помешканні. 10 травня Кирило і Дмитро проникли в квартиру Ігоря і, застосувавши насильство у вигляді перелому руки у ліктевому суглобі та погрожуючи вбивством, почали вимагати в нього негайної передачі 10 тис. доларів США. Але грошей у Ігоря дома не виявилося. Тоді вони почали висувати вимоги про передачу цієї суми грошей пізніше. Для того, щоб Ігор сприймав їхні погрози всерйоз згодом сюди прибув учасник групи В’ячеслав із собакою, яку нацькував на потерпілого з цією ж метою. Під дією застосованого насильства Ігор погодився виконати вимоги нападників, пообіцявши їм зібрати необхідну суму грошей у своїх родичів та знайомих, але сказав, що для цього йому потрібен час. Учасники групи поперемінно змінюючи один одного майже два місяці насильно утримували потерпілого під своїм контролем у його квартирі. Олександр розробив чіткий графік чергувань учасників групи на квартирі Ігоря. Безпосередньої ж участі у захопленні та насильницькому утриманні Ігоря він не брав. Інші ж учасники групи під час чергувань знущалися над потерпілим, застосовували тортури та погрожували вбивством. Внаслідок таких дій потерпілий втратив орієнтацію в часі та просторі - у нього розвинулася епілепсія.

Одержавши гроші від Ігоря, група зайнялася вимаганням ще у підприємців - братів Андрія та Євгена, погрожуючи розправою. А також знищили майно Бориса і Віктора - співвласників туристичного агентства, які не піддалися на вимагання, шляхом підпалів, на загальну суму 6801 грн.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз

Варіант №8

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.291 КК України “Порушення чинних на транспорті правил”  та ст.288 КК України “Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Спонукання неповнолітніх до застосування допінгу»
  3.  Під час заправки паливом судна в порту м. Маріуполь паливний шланг зіскочив з горловини баку для палива й воно почало виливатися в море. Вахтовий матрос Павло, який повинен був стежити за процесом заправки, внаслідок неуважності, помітив це лише через 15 хв. За цей час в море вилилося 8 тонн солярки. Ділянка берега в 3.7 км, на якій був розташований піонерський табір, будинок відпочинку, міський пляж, стала непридатна для використання протягом сезону. На площі 8 тис. кв. м. загинуло венусів 3 тис. штук, змієхвосток і голотурій по 7 тис. штук, морських трав 15 тис. кг.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант №9

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 245 КК України “Знищення або пошкодження лісових масивів”  та ст. 246 КК України “Незаконна порубка лісу”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Самовільне без нагальної потреби зупинення поїзда»
  3.  Володимир із своїм знайомим Петром створили групу і у період з травня до лютого займалася такою злочинною діяльністю: вимагала від Василя передати учасникам групи гроші в сумі 3500 грн., погрожуючи розповсюдити інформацію про те, що його дочка - наркоманка. Під погрозою знищення автомобіля “Мерседес - 600” вимагали гроші на суму 4000 грн. від Дмитра, власника мережі ресторанів “Еліт”, умисно знищили гараж Кирила, заподіявши йому шкоду на суму 10000 грн. Погрожуючи розповсюдити зібрані ними за допомогою таємної відео зйомки матеріали про аморальну поведінку Данила і Катерини, вимагали від них передачі грошей в сумі 3000 грн.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз

Варіант № 10

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 257 КК України “Бандитизм”  та ч. 4 ст. 260 КК України “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Забруднення або псування земель»
  3.  Директор аптечного складу ”Ейфорія” Назар їдучи в маршрутному таксі голосно розповідав своєму сусіду про те, що завтра з його складу о 7 год. ранку виїде машина, яка буде розвозити медичні препарати, що містять наркотичні засоби, по лікарнях та аптеках міста. Ця інформація була використана представниками однієї із злочинних організацій. І, коли машина з препаратами виїхала за межі аптечного складу, препарати були захоплені шляхом нападу із застосуванням зброї на водіїв та охоронців.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 11

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ч.1 ст. 258 КК України “Терористичний акт”  та ст. 113 КК України “Диверсія”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»
  3.  Федір 22 вересня придбав коробочки маку, перевіз їх до себе додому, де зберігав та без мети збуту подрібнював її та шляхом рафінування і екстракції добував опій ацетиловий. 29 вересня міліцією з квартири Федора вилучено 37 гр. макової соломи, а ще 40 гр. цього наркотику він продовжував зберігати до 11 грудня - до повторного вилучення.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 12

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.293 КК України “Групове порушення громадського порядку”  та ч.2 ст.296 КК України “Хуліганство, вчинене групою осіб”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Незаконне заволодіння транспортним засобом»
  3.  Параска з 20 до 24 год. однієї доби продала Дмитру 5 грам, Борису 12 грам, Богдану 8 грам опію у вигляді соку снодійного маку, що згорнувся.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз

Варіант № 13

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.236 КК України “Порушення правил екологічної безпеки” та ст. 253 КК України “Проектування чи експлуатація споруд без систем захисту довкілля”.
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого»
  3.  Хода був затриманий міліцією за бродяжництво. При затримання у нього в кишені джемпера було виявлено газетний пакетик у якому було 0,2 г. гашишу. Хода пояснив, що придбав гашиш для особистого споживання на базарі у хлопця на ім’я Гриша. Півроку тому у того ж Гриші купив приблизно також  саму кількість гашишу.  

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 14

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 242 КК України “Порушення правил охорони вод”  та ст. 243 КК України “Забруднення моря”.
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність»
  3.  Зуєв, перебуваючи у парку відпочинку ім. Горького під час вихідного дня курив цигарку із конопляної соломи. Під час арешту у нього було виявлено порошок – 20% суміш іпекакуани та опію в рівних частинах.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 15

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.252 КК України “Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду”  та  ч. 2 ст. 240 КК України “Порушення правил охорони та використання надр”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Створення злочинної організації»
  3.  Тарасенко на базарі купив у невстановленої особи 2,4 кг. макової соломки, яку приніс додому, подрібнив і шляхом хімічної обробки одержав екстракційний опій, який потім вживав.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 16

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.252 КК України “Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду”  та ст. 246 КК України “Незаконна порубка лісу”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів»
  3.  Осика, з метою заволодіти грошима, під виглядом наркотичних засобів  збув Митьку 10 г. крейди замість кокаїну, отримавши 1500 доларів США. Митько мав намір перепродати наркотики іншим особам.   Кваліфікуйте дії Осики та Митька.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 17

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ч.1 ст. 258 КК України “Терористичний акт”  та ст. 261 КК України “Напад на об’єкти на яких є предмети, що становлять підвищену небезпеку для оточення”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією»
  3.  Василь придбав з метою передачі особам, які відбували покарання у виді позбавлення волі в установі ІН-316/53, 85 грам висушеної макової соломи. Але при спробі передачі був затриманий представниками адміністрації цієї установи.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз

Варіант № 18

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.291 КК України “Порушення чинних на транспорті правил” та ст.286 КК України “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Забруднення атмосферного повітря»
  3.  Андрій з метою збуту перевозив із Узбекистану в Україну такі речовини: фентаніл 0,1 грама; метадон 0,015 грам, морфін 0,15 грам, ефедрин 200 грам. При спробі продати ефедрин Миколі, який придбавав його для власних потреб, Андрій був затриманий працівниками міліції.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 19

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.293 КК України “Групове порушення громадського порядку” та ст.294 КК України “Масові заворушення”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності»
  3.  Мар’яна, Григорій та Володимир перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, увірвалися в хату 70-річної  Ярини і, закривши її в хаті, виносили алюмінієвий посуд і стару пральну машину, які мали намір здати на брухт. Однак на заваді стали дворові собаки. Зловмисники заподіяли значну кількість ударів цим тваринам, а згодом їх спалили живцем.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз

Варіант № 20

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 300 КК України «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості» та ст. 301 КК України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів»
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Порушення правил ядерної або радіаційної безпеки»
  3.  Коваленко, працюючи на підприємстві оборонного значення , у декілька заходів викрав складові частини до вогнепальної зброї, з яких у дома склав автомат і зберігав його. Кваліфікуйте дії Коваленка.   

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 21

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.275 КК України “Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд”  та ст.227 КК України “Випуск або реалізація недоброякісної продукції”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Масові заворушення»
  3.  Микола створив у своєму будинку умови при яких охочі могли отримати інтимні послуги від п’яти неповнолітніх дівчат. З огляду на невисоку вартість обслуговування (50 грн.) про надавані у його будинку послуги стало швидко відомо  у відповідному містечку і сусідніх районах. При обшуку його будинку було виявлено фотографії оголених дівчат-працівниць і щоденник із записами всіх відвідин.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 22

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.274 КК України “Порушення правил ядерної або радіаційної безпеки” та ст.265 КК України “Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель»
  3.  Василь з самого ранку пиячив у кафе “Ватра”. О 12 год. дня він вийшов із кафе на вулицю і почав чіплятися до перехожих жінок. Коли Василь схопив за руку Оксану, яка в цей час проходила по вулиці з чоловіком, останній зробив йому зауваження, щоб той до них не чіплявся. У відповідь Василь вийняв з кишені складаний ніж, розкрив його і вдарив чоловіка Оксани ручкою ножа. Після цього з допомогою перехожих був обеззброєний та затриманий.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 23

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів:  ст.274 КК України “Порушення правил ядерної або радіаційної безпеки” та ст.236 КК України “Порушення правил екологічної безпеки”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Приховування або перекручення відомостей про екологічний стан або захворюваність населення»
  3.  Федоров під час керування автомобілем через власну неуважність вчинив наїзд на Гейка, спричинивши йому тяжке тілесне ушкодження. На місці пригоди Федоров автомобіля не зупинив, допомоги потерпілому не надав. Кваліфікуйте дії Федорова.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 24

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.305 КК України “Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів”  та ст.201 КК України „Контрабанда”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів»
  3.  Панін зустрів на зупинці стару знайому Дорошенко від якої дізнався, що вона запізнюється на поїзд, а водій автомобіля “BMW”, який стоїть на зупинці, снідає в кафе навпроти. Панін відігнав автомобіль та відвіз Дорошенко на вокзал. Свої дії він виправдовував тим, що сам працював у тому ж таксопарку і мав намір одразу ж повернути автомобіль.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 25

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ч.1 ст. 258 КК України “Терористичний акт”  та ст. 261 КК України “Напад на об’єкти на яких є предмети, що становлять підвищену небезпеку для оточення”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Фальсифікація лікарських засобів або обіг  фальсифікованих лікарських засобів»
  3.  Шенківський та Зосименко, перебуваючи в стані сп’яніння, зупинили автомобіль ВАЗ-2110, яким керував Линдюк, і попросили підвезти їх до залізничного вокзалу. Під час руху вони, погрожуючи кухонними ножами, висадили водія з машини, а самі поїхали до сусіднього міста, де збиралися його залишити. Кваліфікуйте дії Шенківського і Зосименка.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 26

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.252 КК України “Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду”  та  ч. 2 ст. 240 КК України “Порушення правил охорони та використання надр”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Схиляння неповнолітніх до вживання одурманюючих засобів»
  3.  Литвиненко тримав заряджену рушниці у кімнаті на стіні. Одного разу його 11-річний син Петро взяв рушницю і виніс її на вулицю. Під час гри він пострілом рушниці вбив свого товариша. Дайте правову оцінку цій ситуації.  

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 27

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 245 КК України “Знищення або пошкодження лісових масивів”  та ст. 246 КК України “Незаконна порубка лісу”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Порушення чинних на транспорті правил»
  3.  Соломенко добровільно здав до міліції вогнепальну зброю: 1 карабін, 2 гранати, 2 пістолети. Під час перевірки зброї було встановлено, що з одного пістолета поранено Костенка, під час замаху на його життя. Проведене розслідування встановило, що стріляв у Костенка саме Соломенко, а потім вирішив здати зброю, щоби приховати злочин. Як кваліфікувати дії Соломинка?

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 28

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 257 КК України “Бандитизм”  та ч. 4 ст. 260 КК України “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Порушення ветеринарних правил»
  3.  За полювання без дозволу Сиволоба було оштрафовано. Через якийсь час він проник на територію заповідника і намагався застрелити лося, але промахнувся. В заповіднику Сиволоб натрапив на лисицю, яка спіймалася в пастку, поставлену науковими співробітниками заповідника, й забрав її собі.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 29

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 242 КК України “Порушення правил охорони вод”  та ст. 243 КК України “Забруднення моря”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Ненадання допомоги судну та особам, що зазнали лиха»
  3.  На території були залишені спілі сосни для того, щоб їх насінням була заліснена зрубана ділянка лісу. Борис зрубав 15 таких сосен, діаметр яких біля місця зрубу становив 35-40 см. Внаслідок цього заліснення ділянки затрималось на кілька років, з лісової ділянки зникли білки та корисні птахи, розмножилися шкідливі комахи, збільшилися масштаби вітрової та водної ерозії.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 30

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.293 КК України “Групове порушення громадського порядку”  та ч.2 ст.296 КК України “Хуліганство, вчинене групою осіб”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів»
  3.  Орест, збираючи в лісі гриби, побачив петлю зі сталевого тросу, поставлену невідомим бракон’єром, в яку попав лось. він добив знесилену тварину, потім на легковому автомобілі перевіз м’ясо, отримане від розділки туші лося, додому.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 31

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ч.1 ст. 258 КК України “Терористичний акт”  та ст. 113 КК України “Диверсія”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»
  3.  Роман, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив уночі у будинку свого тестя сварку, нецензурно лаявся, погрожував розправою дружині, побив посуд, шибки у вікнах, а потім кочергою переламав тестеві руку у зап’ясті та кілька пальців на руці, від чого той лікувався 23 дні. Для того, щоб його приборкати мешканці села викликали працівника міліції Василя, який зажадав від Романа припинити дебош. Проте Роман вирвався із рук Василя, коли той намагався відібрати в нього кочергу. Роман вдарив кочергою Василя по руці, заподіявши легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 32

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст.291 КК України “Порушення чинних на транспорті правил”  та ст.288 КК України “Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху”
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Незаконне ввезення на територію України відходів і вторинної сировини»
  3.  Хода був затриманий міліцією за бродяжництво. При затримання у нього в кишені джемпера було виявлено газетний пакетик у якому було 0,2 г. гашишу. Хода пояснив, що придбав гашиш для особистого споживання на базарі у хлопця на ім’я Гриша. Півроку тому у того ж Гриші купив приблизно також  саму кількість гашишу.  

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

Варіант № 33

  1.  Проведіть розмежування таких складів злочинів: ст. 300 КК України «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості» та ст. 301 КК України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів»
  2.  Кримінально-правова характеристика складу злочину «Сприяння вчиненню терористичного акта»
  3.  Під час заправки паливом судна в порту м. Маріуполь паливний шланг зіскочив з горловини баку для палива й воно почало виливатися в море. Вахтовий матрос Павло, який повинен був стежити за процесом заправки, внаслідок неуважності, помітив це лише через 15 хв. За цей час в море вилилося 8 тонн солярки. Ділянка берега в 3.7 км, на якій був розташований піонерський табір, будинок відпочинку, міський пляж, стала непридатна для використання протягом сезону. На площі 8 тис. кв. м. загинуло венусів 3 тис. штук, змієхвосток і голотурій по 7 тис. штук, морських трав 15 тис. кг.

Кваліфікуйте діяння. Проведіть кримінально-правовий аналіз.

PAGE   \* MERGEFORMAT 9




1. терапии Даниил Хломов Сейчас в этой короткой статье я постараюсь объяснить Вам основные положения дин
2. Первоочередным в социальной политике является занятие безработныхдолгосрочников
3. Социальной психологии 1 часть Составитель- кандидат психологических наук доцент Веденеева Ирина Г
4. Дипломная работа- Стрессоустойчивость у руководителей
5. Курсовая работа- Способы и порядок учёта деловой репутаци
6. Cовершенствование управления ассортиментом выпускаемой продукции на предприятии ОАО « Бадаевский пивоваренный завод»
7. Тема-Эффективность управленческих решений
8. тематизированный курс обучения особенностью которого является комплексный характер- базируется на изучен
9. РЕФЕРАТ дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Ха
10. Бухгалтерский учет в современных условиях
11. Лекция 2 Конденсационные тепловые станции КЭС Зарисуем принципиальную схему КЭС
12. ой четверти ~ середине XVIII века получила название эпохи дворцовых переворотов
13. В НВs g желтушная форма с преимущественно цитолитическим синдромом средней степени тяжести волнообр
14. Распределение Максвелла распределение по скоростям или импульсам молекул системы находящейся в состоя
15. 176 м масса тела 96 кг.
16.  Закон Кулона
17. Урок-семінар у 8 класі з геометрії на тему Перетин прямої і кола -Укр-
18. Из набора позвонков выбрать шейные грудные поясничные позвонки
19. тематических площадок посвященных образованию политике предпринимательству инновациям спорту и др
20. вариант и встретились в кафе Вояж в 7