Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема менеджменту заснована на вимогах S 8000 має загальні вимоги з ISO 9001

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Міжнародні стандарти SA 8000 «Соціальна відповідальність» і  ISO 26000 «Настанова по соціальній відповідальності»

Стандарт SA 8000 був опублікований у 1997 році, переглянутий – у 2001 році. Мета стандарту – сприяти постійному поліпшенню умов наймання і здійснення трудової діяльності, виконання етичних норм цивілізованого суспільства.

Стандарт SA 8000 був створений для того, щоб компанії могли підтвердити використання соціально-відповідальних підходів у своїй діяльності. Система менеджменту, заснована на вимогах SA 8000, має загальні вимоги з ISO 9001. Так, наприклад: визначена керуванням політика компанії в сфері соціальної відповідальності, аналіз і перевірки з боку керівництва, планування, оцінка і вибір постачальників, прийняття коригувальних дій.

Стандарт SA 8000 спрямований на забезпечення привабливості умов наймання для співробітників, поліпшення умов їхньої праці і життєвого рівня.

А наявність на підприємстві інших стандартів, таких як ISO 9000, ISO 14000, OHSAS 18001 і т.д., доповнює стандарт SA 8000, за безпечуючи основу для інтеграції в рамках загальної системи менеджменту, що веде до скорочення ризиків і підвищення прибутковості компанії.

Стандарт ISO 26000 – це добровільна настанова з соціальної відповідальності і не є документом, що передбачає сертифікацію, як, наприклад, ISO 9001 та ISO 14001. Згідно ISO 26000 компанія включає такі компоненти, як захист прав людини, навколишнього природного середовища, безпеку праці, права споживачів та розвиток місцевих общин, а також організаційне управління та етику бізнесу. Тобто у керівництві враховані усі принципи, які зазначені у Глобальній ініціативі ООН (документі, до якого приєдналося 6 тисяч компаній та організацій, серед яких 130 українських).

Цей міжнародний стандарт надає інструкції щодо основних принципів соціальної відповідальності.

Цей міжнародний стандарт замислений як такий, що буде корисним для всіх типів організацій у приватному, державному та неприбутковому секторах, для компаній великих і малих, діючих у розвинутих країнах або країнах, що розвиваються. Кожна організація самостійно визначає, що є придатним та важливим для неї шляхом власних оцінок та діалогу з зацікавленими сторонами.

Використання цього міжнародного стандарту підтримує кожну організацію у прагненні стати більш соціально відповідальною, брати до уваги інтереси її членів, відповідати чинному законодавству та поважати міжнародні норми поведінки.

Широке впровадження на підприємствах, в організаціях та установах вимог міжнародного стандарту ISO 26000 сприятиме зростанню показників сталого розвитку України




1. Вариант 1 1
2. Диалектика искусство спорить вести рассуждение метод аргументации в философии а также форма и способ р
3. Контрольная работа- Політичне співробітництво України та Болгарії у 1991-2006 роках
4. Приемы создания творческих образов
5. Развитие личности ребенка под влиянием факторов среды
6. тематика и информатика к
7. Конституционные и уставные суды
8. Тема- Анализ ликвидности баланса и оценка платежеспособности организации Задание 1
9. Ипотечно-инвестиционный анализ и виды кредитов
10. Mr1995 1 курс 1 группа ПОПОВ АЛЕКСАНДР РОМАНОВИЧ
11. Первичный рынок ценных бумаг
12. ТЕМАТИКА и ИНФОРМАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА по дисциплине Системный анализ в э
13. пищевая цепочка начинается с завода и каждое животноена Ханя в том числе и людей
14. Вариант 1 Две грани куба лежат на плоскостях
15. начала XX века Очерки по нумизматике В
16. ВАРИАНТ 1 Уравнение обмена И
17. Белгорода Спортивный праздник к 23 февраля для детей старшего дошкольного возраста с родителями
18. Реферат- Административное регулирование
19. Нужна ли нам в школе харизма.html
20. продажи- понятие форма и содержание [2