Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

140 Конституції України місцеве самоврядування е правом територіальної громади жителів села чи добровіль

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Місцеве самоврядування селища Веселинове

     Відповідно до ст. 140 Конституції України місцеве самоврядування е правом територіальної громади — жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста — самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.

    Сутність місцевого самоврядування полягає в гарантованому державою праві територіальної громади, громадян та їх органів розв'язувати значну частину місцевих справ та управляти ними, діючи в межах закону, під свою відповідальність та в інтересах населення.

     Місцеве самоврядування в селищі Веселинове має свою систему, що складається з Веселинівської територіальної громади, Веселинівськї селищної ради, Веселинівського селищного голови, виконавчого комітету Веселинівської селищної ради.

     Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування —  селищну раду та виконавчий комітет.

      Органи місцевого самоврядування селища Веселинове – це виборні органи, що наділені повноваженнями для вирішення питань місцевого значення і не входять до системи органів державної влади.

       До складу Веселинівської селищної ради входять 30 депутатів, які обираються жителями  селища на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на пять років.

         Самостійним субєктом місцевого самоврядування, що забезпечує поточну організацію діяльності селищної ради є Веселинівський селищний голова. Який обирається на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на пять років мешканцями Веселинівської територіальної громади.

         З листопада 2010 року Веселинівську територіальну громаду очолює Румянцев Олександр Валерійович, якому територіальна громада висловила свою довіру на місцевих виборах  2010 року.

         У відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за пропозицією селищного голови, з числа депутатів селищної ради обрано секретаря Веселинівської селищної ради – Улусян Володимира Володимировича.

         Веселинівська селищна рада проводить свою роботу сесійно. Сесії ради проводяться гласно, на сесії можуть бути присутні всі мешканці селища.

         Виконавчим органом Веселинівської селищної ради є виконавчий комітет, склад якого затверджується сесією селищної ради. Виконавчий комітет ради попередньо розглядає проекти місцевих програм, місцевого бюджету, проекти рішень, що виносяться на розгляд ради; координує діяльність виконавчих органів ради, підприємств, установ і організацій, що належать до комунальної власності Веселинівської територіальної громади, заслуховує звіти про роботу їх керівників. Виконавчий комітет здійснює також окремі повноваження, делеговані йому державою.

Далі буде.




1. Сельскохозяйственное страхование от чрезвычайных ситуаций
2. Отчет по практическим заданиям по курсу Информационнокомпьютерные технологии в управлении
3.  развитие некоторых признаков стабилизации экономики и жизненного уровня населения и одновременно сохранен
4. Вариант 2312 1 Защита гражданских прав осуществляется в следующих формах- республиканская; B коллегиальн
5. Апофатизм, или Негативная теология
6. Комплексные системы информационной безопасности
7. Системи оброблення економічної інформації
8. новой чумы передающейся через сотовые телефоны Немногие уцелевшие вступают в битву с кошмаром
9. .Многогранность одаренности
10. Информация Модели Математическое моделирование
11. Финансы и финансовая деятельность.html
12. У бедных нет денег но есть время а это большая драгоценность 20 декабря 2013 Анастасия Овся
13. Договор как средство определения требований к качеству товаров, работ и услуг
14. 001 ПЗ Изм Лист докум
15. Тропические циклоны
16.  Концептуальная
17. Реферат Православное учение о человеке Выполнил студент Проверил преподаватель
18. Принтери та сканер
19. Шварц Е
20. DSMT4 Образец оформления задания 7