Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і На виконання зазначених законодавчих документів державною службою зайнятості було виконано велику робот

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

2. Державна служба зайнятості як централізований орган виконавчої влади

Закон України “Про зайнятість населення”, прийнятий Верховною Радою України 1 березня 1991 р., низка положень щодо практичної реалізації цього закону, а також спеціальні постанови Кабінету Міністрів України створили правове поле діяльності державної служби зайнятості. На виконання зазначених законодавчих документів державною службою зайнятості, було виконано велику роботу, пов’язану зі створенням і зміцненням матеріально-технічної бази, оснащенням центрів зайнятості обчислювальною технікою, підготовка кадрів для всіх ланок служби зайнятості, нагромадженням досвіду організації різних форм роботи з незайнятим населенням, вивченням досвіду діяльності аналогічних служб інших країн.

Відносини у сфері зайнятості тісно пов’язані з загальним станом економічного розвитку країни. У зв’язку зі складною ситуацією на ринку праці України діяльність державної служби зайнятості продовжує вдосконалюватися.

Структура державної служби зайнятості

Державна служба зайнятості – це централізована структура спеціальних органів, утворена для комплексного вирішення питання регулювання зайнятості населення, професійної орієнтації і соціальної підтримки тимчасово непрацюючих громадян.

Державна служба зайнятості має трирівневу структуру.

Перший (базовий) рівень – це районні, міські, міськрайонні, районні в містах  центри зайнятості, які безпосередньо приймають громадян і надають їм послуги згідно з чинним законодавством про зайнятість.

Другий рівень – це центр зайнятості Автономної Республіки Крим, обласні, Київський і Севастопольський міські центри зайнятості зі статусом обласних, що здійснюють територіальний розподіл трудових ресурсів і беруть участь у розробці регіональних програм зайнятості відповідно до місцевих особливостей і потреб.

Третій (верхній) рівень – це Державний центр зайнятості, який підпорядковується Міністерству праці та соціальної політики. Він відповідає за реалізацію єдиної політики зайнятості на всій території України, заходів соціального захисту та сприяння зайнятості незайнятого населення, організаційно-методичне, правове та нормативне забезпечення, створення єдиної інформаційно-довідкової системи, розвиток матеріально-технічної бази служби зайнятості, підготовку кадрів усіх рівнів, міжнародні зв’язки, раціональне використання коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

До складу державної служби зайнятості входять також навчальні заклади професійної підготовки незайнятого населення, інформаційно-обчислювальні центри, територіальні та спеціалізовані бюро зайнятості, центри реабілітації населення, підприємства, установи, організації, підпорядковані службі зайнятості. Послуги, пов’язані із забезпеченням зайнятості населення, надаються державною службою безкоштовно.

Діяльність Державної служби зайнятості фінансується за рахунок коштів державного фонду сприяння зайнятості населення, передбачених для цих цілей.

У складі Державної служби зайнятості діє інспекція, що здійснює контроль за виконанням законодавства про зайнятість підприємствами, установами і організаціями незалежно від форм власності і господарювання, фермерами та іншими роботодавцями.




1.  И. Вовк А. Л. Верткин Для того чтобы хорошо оценить новое необходимо прежде всего понять и оценить ста
2. Контрольная работа- Банк качества нефти
3. Кавказский экономический район Состав района- Ростовская область
4. Заболевание крови и сосудов
5. Полномочия нотариальной палаты
6. тема в политологии предполагает взаимозависимость внутри единого целого существующих в обществе структур
7. Тема- Роль рекламы в реализации страховых услуг
8. Лікувальний масаж при захворюванні органів дихання
9. Лекция 4 Воображение Виды Воображения По результатам- Репродуктивное воображение воссоздани
10. эта структура образуется в результате Построения аппарата управления только из взаимоподчиненных органов
11. тема Что такое язык и речь Каковы отличия языка от речи Назовите функции языка
12. на тему- ПОРТФЕЛЬ ИНВЕСТИЦИЙ МЕТОДЫ ЕГО ФОРМИРОВАНИЯ И ОЦЕНКА Выполнила- студентка 4 курса фин
13. Winery US красное вино
14. Курсовая работа- Потолки подвесные
15. Пермский национальный исследовательский политехнический университет ЧФ ПНИПУ Кафедра экономики
16. Рождественский носок Мастер Курилова Алиса Вадимовна
17. Коровяк скипетровидный
18. танками эпохи бронзы способными опрокинуть пехоту и подчеркивают соединение в них подвижности и дистанци
19. р екон. наук проф
20. Контрольная работа- Сравнительный анализ основных показателей деятельности предприятия