Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

це врегульована законом специфічна діяльність уповноважених органів і громадян спрямована на формування я

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.  Виборча кампанія. Основні етапи виборчої кампанії.

Виборчий процес - це врегульована законом специфічна діяльність уповноважених органів і громадян, спрямована на формування якісного і кількісного складу органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Розрізняють вісім стадій (етапів) виборчого процесу.

Перша стадія - проголошення або призначення виборів.. Як правило, в Україні день виборів призначається на вихідний день. Друга стадія - затвердження або утворення виборчих одиниць. Ними виступають виборчі округи і виборчі дільниці. Виборчі округи бувають територіальними та національно-територіальними. Якщо в основу формування представницьких органів закладені не територіальні, а інші принципи, наприклад, виробничий, то виборчими одиницями можуть виступати трудові колективи або їхні об'єднання. Третя стадія - утворення виборчих органів, на які закон покладає керівництво всім виборчим процесом. Залежно від країни ці органи мають різні назви (комісії, бюро, президії). Серед них розрізняють:територіальні, включаючи Центральні виборчі комісії; окружні - комісії, що діють у виборчих округах; дільничні комісії, що діють у виборчих дільницях. Четверта стадія виборів - це складання списків виборців. У конституційному праві зарубіжних країн цю стадію виборчого процесу прийнято називати більш широкою назвою - стадія реєстрації виборців. Призначення реєстрації виборців - встановити до процедури голосування на виборах коло осіб, що мають право голосу. Однією із найважливіших стадій виборчого процесу є п'ята стадія - висування і реєстрації кандидатів на виборчі посади. Світова практика висунення кандидатів визначає кілька способів висунення кандидатів:самовисунення; висування групами виборців; висування політичними партіями або іншими громадськими об'єднаннями. З часів радянської виборчої системи залишаються в законодавстві деяких колишніх радянських республік, в тому числі в Україні, в якості суб'єкта висування кандидатів трудові колективи.

Право висування кандидатів на виборах в Україні належить громадянам України, які мають право голосу. Політичні партії і виборчі блоки партій висувають кандидатів у депутати єдиним списком для участі у виборах по багатомандатному загальнодержавному виборчому округу. Висування до списків кандидатів у депутати від політичних партій та виборчих блоків партій розпочинається за 170 днів і закінчується за 120 днів до виборів, а в одномандатних виборчих округах висування кандидатів розпочинається за 90 і закінчується за 60 днів до виборів. Шоста стадія виборчого процесу передбачає ведення передвиборчої агітації. Виборче законодавство України, як і подібне законодавство інших країн, незалежно від виду виборів завершення цієї стадії пов'язує з передднем виборів.

У день виборів агітація за кандидатів забороняється. Це загальне демократичне правило, що діє в усіх країнах, де проводяться вибори  В Україні на всіх виборах початок передвиборчої агітації за кандидатів, пов'язаний з моментом реєстрації. Найголовніша, сьома стадія виборчого процесу - стадія голосування, саме з нею пов'язаний кульмінаційний акт волевиявлення. Восьма стадія виборів включає підрахунок голосів і визначення результатів виборів, а також підбивання підсумків виборів. Закон встановлює термін тривалості цієї стадії, порядок підрахунку голосів, перелік виборчої документації з цих питань. Кінцеві загальні результати виборів встановлюються Центральною або територіальними виборчими комісіями і публікуються в офіційній пресі.




1. Порошки. Бакирова Гульназ ~ 51
2. Стороны руководствуясь принципами доброй воли свободы договора свободного права выбора контрагента
3. заданием необходимо спроектировать закрытое трехпролетное промышленное здание
4. вещь в себе Теория познания и
5. а называется- 5
6. кафедрой- профессор д
7. Определение На что делиться Экономи~ческая тео~рия дисциплина экономической науки представляюща
8. Бах превосходно знал немецкую органную музыку хоровую полифонию эпохи Возрождения особенности немецкого
9. Маркетинг
10. Сгореть на работе реально
11. Академия 2007320с
12. ДОКЛАД Инвестиционная политика в нефтяной отрасли Для любого государства запасы недр полезные иско
13. Экономикалы~ теория мектептері
14. Разработка хладонового скороморозильного аппарата для заморозки клубники
15. 27 марта 2012г Гражданин РФ имен
16. Ярмарка занятие по декоративному рисованию по мотивам хохломской росписи для детей подготовительной
17. Израненные 2013Оригинальное название-
18. Бухгалтерский учет анализ и аудит Дисциплина Финансовый менеджмент.html
19. Організація ярмарок та аукціонів
20.  ИССЛЕДОВАНИЕ УСТАНОВИВШЕГОСЯ СИНУСОИДАЛЬНОГО РЕЖИМА В ПРОСТЫХ ЦЕПЯХ Цель работы- практическое озн