Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Також ЄС засуджує дозвіл наданий Радою Федерації Росії 1 березня щодо застосування збройних сил на територ

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Висновки Ради міністрів ЄС із закордонних справ по Україні

Брюссель, 3 березня

Рада міністрів ЄС ухвалила такі висновки:

Європейський Союз рішуче засуджує очевидне порушення суверенітету і територіальної цілісності України за допомогою актів агресії, що здійснюються збройними силами Росії. Також ЄС засуджує дозвіл, наданий Радою Федерації Росії 1 березня, щодо застосування збройних сил на території України. Ці дії порушують Статут ООН та Гельсінський заключний акт ОБСЄ, а також особливі зобов’язання Росії щодо шани суверенітету і територіальної цілісності України у рамках Будапештського меморандуму від 1994 року та двостороннього Договору про дружбу, співробітництво та партнерство від 1997 року. Ці дії також очевидно порушують Конституцію України, яка по-особливому визнає територіальну цілісність країни та заявляє, що Автономна Республіка Крим може організувати референдум лише з приводу місцевих питань, а не з питань, що стосуються зміни побудови України.

ЄС закликає Росію негайно відвести свої збройні сили до місць їхньої постійної дислокації – у відповідності до Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 1997 року. Також Росія повинна без зволікань погодитися на пропозицію України щодо проведення консультацій, що передбачено у двосторонньому Договорі про дружбу, співробітництво і партнерство від 1997 року, та негайно взяти участь у консультаціях серед усіх підписантів та послідовників Будапештського меморандуму від 1994 року.

ЄС закликає до мирного розв’язання чинної кризи та повної шани принципів та обов’язків у рамках міжнародного права. Євросоюз готовий долучитися і сприяти конструктивному діалогу з усіма сторонами, що має на меті досягнення мирного розв’язання кризи. Також ЄС продовжить свою міжнародну роботу, працюючи з ООН, ОБСЄ та іншими міжнародними організаціями – зокрема, над пропозиціями щодо міжнародного спостереження і посередництва. У зв’язку із цим, ЄС вітає можливу місію ОБСЄ зі встановлення та виявлення фактів.

Рада нагадує про амбіції та відкритість ЄС у відносинах з Росією, що ґрунтуються на спільному інтересі та шані. Рада жалкує, що наразі ці спільні цілі були поставлені під сумнів. ЄС та країни-члени, що є учасниками «Великої вісімки», вирішили наразі призупинити участь у заходах, пов’язаних із підготовкою до саміту країн «Великої вісімки», що запланований до проведення у Сочі у червні. Це рішення діятиме допоки ситуація не повернеться до того стану речей, за якого країни «Великої вісімки» будуть здатні вести змістовну дискусію. За відсутності кроків з боку Росії у напрямі деескалації ситуації, Євросоюз повинен ухвалити рішення щодо наслідків для двосторонніх відносин між ЄС і Росією – наприклад, тих, що стосуються призупинки перемовин з Росією щодо візових питань, а також щодо Нової угоди – та розглянути подальші цільові заходи. Рада вирішила залишатися постійно напоготові, щоб бути узмозі швидко прийняти усі необхідні заходи.

Європейський Союз високо оцінює зважену реакцію, що її наразі демонструє Україна. ЄС підтримує зусилля нового українського уряду зі стабілізації ситуації та продовженні курсу реформ. Євросоюз підтверджує необхідність у впровадженні подальшої конституційної реформи в Україні та проведенні вільних, чесних і прозорих президентських виборів за участі спостерігачів від ОБСЄ/БДІПЛ. ЄС також нагадує про надзвичайну важливість забезпечення українською владою всеохопності на усіх рівнях уряду, включаючи кроки назустріч усім регіонам і групам населення країни, а також повного захисту національних меншин у відповідності до міжнародних зобов’язань України. У зв’язку із цим, ЄС закликає Україну залучити практичну допомогу Ради ЄС та ОБСЄ.

ЄС готовий і надалі продовжувати свої зусилля разом з міжнародним співтовариством і міжнародними фінансовими інституціями, особливо з МВФ, щоб допомогти Україні. З цією метою Євросоюз та його країни-члени нададуть повну підтримку пакету міжнародної допомоги для вирішення нагальних потреб України, що ґрунтуватиметься на чітких зобов’язаннях щодо реформ. Рада вітає зусилля, що вже були вжиті Комісією, яка направила в Київ, паралельно з місією МВФ, свою ознайомчу місію. Рада також закликає інші зацікавлені країни приєднатись до такого пакету міжнародної допомоги. Повертаючись до своїх висновків від 20 лютого 2014 року, Рада погодилась швидко працювати над затвердженням обмежувальних заходів для заморожування та вилучення активів осіб, визнаних відповідальними за незаконне привласнення державних коштів, а також для заморожування активів осіб, відповідальних за порушення прав людини.

Рада підтверджує свою пропозицію щодо Угоди про асоціацію, включно із глибокою та всеохопною зоною вільної торгівлі. Ця Угода надасть Україні можливість довготривалого і збалансованого економічного розвитку та процвітання для всіх регіонів країни, включаючи Крим, а також для її сусідів. Угода не є кінцевою метою співпраці між Україною та ЄС. Євросоюз знову підтверджує своє зобов’язання щодо посилення контактів між громадянами ЄС та України – зокрема, за допомогою процесу лібералізації візового режиму відповідно до узгоджених умов у рамках Плану дій з візової лібералізації.

Рада закликає Високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон продовжувати свої контакти з усіма сторонами з метою сприяння мирному врегулюванню цієї кризи»




1.  Определите значение обращений и способы выражения их
2. издательским советом университета Омск 2002 УДК 101 ББК Ю
3. і До універсальних належить гіпотетикодедуктивний метод
4. тематику их описаний и правил вывода.
5. Происхождение и эволюция современного франчайзинга
6. Разработка финансового плана предприятия
7. УРАЛЬСКИЙ ИНСТИТУТ КОММЕРЦИИ И ПРАВА совместно с ФГКУ ВСЕРОССИЙСКИЙ НАУЧНОИССЛЕДОВАТЕЛЬСКИЙ ИНСТИТУ
8. Формирование книжной культуры сибирских народов в условиях многонационального Российского государства
9. Планирование городской территории
10. тема окружающей среды обеспечивает комфортность условий проживания людей в городе регулирует газовый сост
11.  Ознайомлення зі Стратегією економічного та соціального розвитку Кіровоградської області до 2015 року в част
12. Учебник нового века От автора
13. Этапы становления Киевской Руси
14. Моделювання трудового потенціалу АТ Шепетівського цукрового комбінату
15. тематизация лексики по условиям употребления
16. ограниченные физические возможности physicl disbility которым объединяют детей с указанными ортопедическими
17. Утверждаю Председатель Комитета по физкультуре спорту и туризму Администрации городского окр
18. Факторы современного производства и производственные ресурсы 2
19. Тема 5- Воля В 32 Воля- определение первичные вторичные третичные волевые качества личности Воля
20. на тему- Социальная работа образовательного учреждения по защите прав детей