Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

струнний музичний інструмент сімейства лютен

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ЕЛЕКТРОГІТАРА

Галузь, до якої відноситься винахід

Винахід відноситься до галузі електроакустики.

Опис аналогів.

Гіта́ра - струнний музичний інструмент сімейства лютен. Звук створюється вібрацією струн і підсилюється резонатором - декою інструменту.

      Дека може бути порожньою, як у більшості акустичних гітар, або суцільною, як у більшості електрогітар. Другий важливий елемент гітари — гриф, на якому затискають струни. На кінці грифу знаходиться голівка грифу, на якій розташовані кілки для налаштування гітари..

Критика аналогів.

Головним недоліком аналогів є недостатнє  звучання.

Опис прототипу.

Електроакустична гітара - струнний музичний інструмент, схожий на класичну та акустичну гітару та створює звуки цих гітар. Відрізняється тим, що звук підсилюється не резонатором, а підсилювачем, як і бас- та електрогітари. Електронний датчик знаходиться під струнами та перетворює механічні коливання струн в електричні імпульси, які і посилаються до підсилювача. Електроакустична гітара складається з твердої деки та грифу. Також є лади, перо, на якому розміщені шість кілків, відповідно цей вид гітари має шість струн. На іншому кінці гітари струни закріплюються струнотримачем. Також випускають безладові моделі гітар, на яких можуть грати лише віртуози. Ці моделі мають великий діапазон звукової палітри інструментів.

Критика прототипу.

Недоліками прототипу є те, що вібрації резонуючого корпусу могли  потрапляти у вихідний сигнал і посилюватися, до того ж виникали проблеми із зворотним зв'язком (це коли мікрофон підносять до динаміка і лунає моторошний свист) а також велика кількість небажаних обертонів.

Завдання, яке вирішує винахід.

В основу винаходу поставлене завдання шляхом удосконалення  покращити звучання  та позбутися тих недоліків, які притаманні прототипу та аналогу.

Суть винаходу.

 Суть винаходу полягає в наступному: електричні звукознімачі перетворюють коливання металевих струн у коливання електричного струму. Сигнал із звукознімачів може бути оброблений для отримання різних звукових ефектів та підсилений для відтворення через динаміки. Провідник, що коливається в полі, яке створюється одним або декількома постійними магнітами виробляє зміну в магнітному полі, яке у свою чергу виробляє змінний струм в дроті намотаному навколо цих магнітів. Сила електричного струму, пропорційна величині коливань провідника в магнітному полі. Такий же принцип лежить в основі електромоторів, генераторів, голок фонографа і акустичних динаміків. Внаслідок цього гучність звучання інструменту посилюється.

 Істотні відмінності винаходу.

Порівняльний аналіз технічного рішення, що заявляється, та прототипу дозволяє зробити висновок, що музичний інструмент відрізняється від відомого відсутністю ефекту зворотного зв'язку, відсутністю небажаних гармонік, довгим сустейном (тривалістю звучання струни)

Перелік фігур.

Суть винаходу пояснюється рисунком.

                    

                           

ДЖЕРЕЛА  ІНФОРМАЦІЇ

1 . Пухоль Школа игры на шестиструнной гитаре. — 1977. — Москва: Советский композитор, 1977. — 192 с. — 80000 прим.

2 Марк Филипс, Джон Чаппел. Гитара для «чайников» (полный вариант) = Guitar For Dummies. — М.: «Диалектика», 2006. — С. 3843

ФОРМУЛА  ВИНАХОДУ

Провідник, що коливається в полі, яке створюється одним або декількома постійними магнітами виробляє зміну в магнітному полі, яке у свою чергу виробляє змінний струм в дроті намотаному навколо цих магнітів. Сила електричного струму, пропорційна величині коливань провідника в магнітному полі. Такий же принцип лежить в основі електромоторів, генераторів, голок фонографа і акустичних динаміків. Внаслідок цього гучність звучання інструменту посилюється.

 РЕФЕРАТ

Об’єкт винаходу: електрогітара.

Галузь застосування: електроакустика.

Суть винаходу: Суть винаходу полягає в наступному: електричні звукознімачі перетворюють коливання металевих струн у коливання електричного струму. Сигнал із звукознімачів може бути оброблений для отримання різних звукових ефектів та підсилений для відтворення через динаміки. Провідник, що коливається в полі, яке створюється одним або декількома постійними магнітами виробляє зміну в магнітному полі, яке у свою чергу виробляє змінний струм в дроті намотаному навколо цих магнітів. Сила електричного струму, пропорційна величині коливань провідника в магнітному полі. Такий же принцип лежить в основі електромоторів, генераторів, голок фонографа і акустичних динаміків. Внаслідок цього гучність звучання інструменту посилюється.




1. Предмет микроэкономики и методы экономических исследований
2. Контрольная работа- Классификация технологических процессов обработки изделий в машиностроении
3. В минимузее народного быта.
4. Русская живопись первой половины ХХ века
5. вариант С пробеламиПоявившись на свет малыш Рэмбо не знал что его ещё такого маленького будут держать на к
6. по теме Статистические показатели и величиныrdquo; Задача 1
7. Реферат Сущность государства
8. Приватизация
9. вариант 1. С целью родостимуляции применяют а Эссенциале б Эуфиллин в Энзопрост г Этимизол 2
10. Конституция Индии1
11. семинары литература- Семенова в
12. редактор MS Word автоматично переходить з одного рядка на інший після досягнення правової границі тексту
13. 3 Значение и содержание маркетинговых исследований
14. климат специфическое свойство атмосферы которое зависит от непрерывного совместного действия подвижной
15. Одним из видов экономических систем является традиционная экономика
16.  История кружка условия и предпосылки его создания Начиная с 1957 года на нашей кафедре в рамках СНО им
17. НА ТЕМУ- ldquo;РАСЧЕТ ПАРАМЕТРОВ РАБОЧЕГО ПРОЦЕССА И ВЫБОР ЭЛЕМЕНТОВ КОНСТРУКЦИИ ТЕПЛОВОЗНОГО ДИЗЕЛЯrdquo;
18. варианта Ограниченный рост
19. Отражение эпохи в романе Фаулза
20. .МИРОВАЯ ПОЛИТИКА И МЕЖДУНАРОДНЫЕ ОТНОШЕНИЯ.