Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

анімалотерапія від латинського

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Анімалотерапія – лікування тваринами. Види та функції анімалотерапії.

Лікувальні властивості різних тварин відомі людству вже досить давно. Існує навіть спеціальний термін "анімалотерапія" (від латинського "animal" - тварина). Він позначає систему лікування людей за допомогою спілкування з тваринами. Даний вид терапії надає також психотерапевтичну допомогу.Анімалотерапія дозволяє не тільки лікувати, але і профілактувати серйозні захворювання. У анімалотерапії широко застосовуються різні символи тварин: образи, малюнки, казкові герої, іграшки. Використовуються також і звуки тварин. В ході багатьох експериментів було доведено позитивний вплив тварин на хвору людину. Загальновідомо, що люди, які мають домашніх тварин, живуть довше за інших і хворіють менше. При цьому наголошується, що нервова система цих людей перебуває в значно кращому стані. Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно визнала величезну користь тварин.

Історія анімалотерапії .

Про лікування тваринами знали навіть печерні люди. Ще в давнину цілителі людям, що страждають неврозами, прописували холодний душ, ходьбу босоніж і їзду на коні. Гіппократ в 5 столітті до н.е. звернув увагу на те, як впливає на людину навколишня природа. Він був упевнений у великій користь лікувальної верхової їзди. Близько 3 000 років тому стародавні греки помітили здатність собак допомагати людям справлятися з різними недугами. Єгиптяни використовували з цією метою в основному кішок. У Стародавній Індії велике значення надавали прослуховування пташиного співу. У 1792 році в Йорку (Англія) в лікарні для душевнохворих, тварин почали використовувати як частину терапевтичного процесу. У якості самостійного методу анімалотерапія стала популярною з другої половини 20 століття. Початок цьому поклав американський дитячий психіатр Борис Левінсон. У 1962 році він став використовувати свою собаку в терапевтичних сесіях. В даний час анімалотерапія отримала визнання у всіх розвинених країнах. Скрізь існують спеціальні інститути, які займаються вивченням впливу тварин на людей. Активно проводяться міжнародні конференції та семінари, присвячені методикам лікування за допомогою тварин. В Америці, Бріатніі, Франції та Канаді були створені організації, за допомогою анімалотерапії надають допомогу людям з фізичними або психічними проблемами. У програмах анімалотерапії беруть участь медики, соціальні працівники та психологи.

Проводяться Міжнародні конференції "Взаємодія людини і тварин", в яких бере участь велика кількість фахівців з анімалотерапії. Вперше така конференція відбулася в Америці в 1982 році.

Види анімалотерапії :

Ненаправлена ​​анімалотерапія є взаємодія з тваринами в домашніх умовах. Воно здійснюється без усвідомлення або цілеспрямованого розуміння їх терапевтичного значення.  Спрямована анімалотерапія являє собою цілеспрямоване використання тварин і їх символів. Це використання здійснюється за спеціально розробленим терапевтичним програмам.  Даний вид анімалотерапії використовує спеціально навчених тварин, а не тварин пацієнта. Залежно від того, які тварини використовуються, анімалотерапія підрозділяється на окремі види.

Іпотерапія

Іпотерапія - це спілкування з кіньми і верхова їзда. Є ефективною лікувальною фізкультурою. Застосовується при порушеннях опорно-рухового апарату, черепно-мозкових травмах, атеросклерозі, поліомієліті, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, простатиті, сколіозі й розумової відсталості.

Дельфінотерапія

Дельфінотерапія - спілкування з дельфінами, яке дозволяє поліпшити психоемоційний стан людини і зняти психологічну напругу. Є також відмінною психологічною реабілітацією для людей, які пережили серйозні психологічні потрясіння. Допомагає дітям, які страждають аутизмом, ДЦП, олігофренією і синдромом Дауна.

Каністерапія

каністерапії - використання собак. Допомагає при гіподинамії, профілактує серцево-судинні захворювання, інфаркт міокарда. Собака позбавляє від дефіциту в спілкуванні, підвищує самооцінку.

У собачої, а також котячої слині міститься фермент лізоцим, який вбиває хвороботворні мікроорганізми. Каністерапія призначається при неврастенії, істерії, Психастенія і неврозах.

Фелінотерапія

Фелінотерапія є терапевтичний вплив кішок. Вона сприяє зниженню артеріального тиску, нормалізує роботу серця, позбавляє від суглобових і головних болів. Кішки прискорюють відновлення після травм, лікує внутрішні запальні захворювання. Кішка чудово вміє вгадувати хворі місця свого господаря. Спілкування з ними зміцнює імунітет. Дуже корисно і муркотіння кішки, яке навіть може підвищувати щільність кісток людини.

Функції анімалотерапії :

Психофізіологічна функція полягає в тому, що спілкування з тваринами здатне рятувати людину від стресу, поліпшувати роботу нервової системи і психіки в цілому.

Психотерапевтична функція - спілкування з тваринами в чому сприяє гармонізації їхніх міжособистісних стосунків. Реабілітаційна функція полягає в тому факті, що контакти з тваринами служать додатковим каналом взаємодії особистості з навколишнім світом. Вони допомагають психічної і соціальної її реабілітації.

Функція задоволення потреби в компетентності. Однією з найголовніших потреб людини можна назвати потребу в компетентності, яка виражається формулою "я можу".

Функція самореалізації. Дуже важливою для будь-якої людини є потреба в реалізації свого внутрішнього потенціалу. Людина хоче бути значимим для інших, представленим в їхньому житті і в їх особистості.

Функція спілкування. Тварини можуть здійснювати цю важливу функцію в процесі спілкування з ними людини.




1. Шесть вопросов об отпуске без сохранения зарплаты
2. Транспортна система України
3. Тема выпускной квалификационной работы Научный руководитель Рецензент
4. 1] Философские проблемы антропосоциогенеза [0
5. Некоторые оссобенности формообразованияи ладогармонического языка в цикле Романская тетрадь Артура Онеггера
6. І. Однак наявність у банера гіперпосилання можливості анімованого зображення і можливості дзвінка з банера
7. Лекция 1 ~ 3 70912 Полностью в рамках психоанализа
8. О федеральном бюджете на 2006 год
9. НАУЧНОЕ НАСЛЕДИЕ Библиотека ЮрИпфоР i iiiiittiiin ^ IDDJf и Серия НАУЧНОЕ НАСЛЕДИЕИ
10. Чтобы жить и развиваться общество должно производить материальные блага
11. Социальный портрет учителя во второй половине XIX - начале 20 вв
12. 2014 1 курс 1 СЕМЕСТР Выгрузить учебный план в EXCEL Цикл Дисциплина
13. Контрольная работа По дисциплине
14. Составление уравнений окислительно-восстановительных реакций
15. практикуму з дисципліни Програмні оболонки і пакети заснованій на MS Office 2010 Частина 111 для студент
16. Статья- Система переработки информации и ее связь с принятием решений.html
17. Стратегический менеджмент
18. . Набираете на середину нити 8 бисерин и вводите иглу сверху вниз возвращаясь назад в пятую бисерину.
19. Секреты стройности
20. Контрольная работа- Самозащита по семейному праву