Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

7х означає що об~єкт на відстані 70 метрів виглядає так ніби він розташований на відстані 10 метрів

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 19.5.2024

Що означають числа?Як правило біноклі та зорові труби позначаються двома числами. Перше число характеризує збільшення, друге - діаметр лінзи об’єктиву в міліметрах. Наприклад 7х50 означає, що цей бінокль збільшує об’єкти в 7 разів, а лінза об’єктиву має діаметр 50 мм.

Збільшення. Збільшення дає можливість побачити об’єкт у декілька разів більшим порівняно з тим, коли спостерігаєш його неозброєним оком. «7х» означає, що об’єкт на відстані 70 метрів виглядає так, ніби він розташований на відстані 10 метрів. Збільшення вимірюється в кратах.

Діаметр лінзи об’єктиву. Дуже важливий, тому що багато характеристик зображення приладу залежить від діаметру цієї лінзи. Чим більший діаметр, тим більше світла досягає вашого ока, що забезпечує більш яскраве та чітке зображення. Разом з тим, чим більший діаметр, тим важчим та більшим буде прилад. Вимірюється в міліметрах.

Поле зору. Поле зору – показник, який характеризує розмір зображення приладу. Визначається конструкцією окуляру та не залежить від розміру об’єктиву. Як правило, чим більше збільшення, тим менше поле зору. У деяких біноклях і трубах особлива конструкція окуляру забезпечує більш широке поле зору, ніж звичайно. Такі прилади мають розширений кут і позначаються WA (wide-angle). Поле зору позначається на приладах в кутових градусах, або в метрах на відстані 1000 метрів від спостерігача.

Діаметр вихідної лінзи. Це діаметр зображення, що формується окуляром. Чим більша вихідна зіниця, тим яскравіше зображення. Вихідну зіницю можна легко розрахувати шляхом ділення діаметру лінзи об’єктиву на збільшення. Наприклад, бінокль 7х35 має вихідну зіницю 5 мм. Біноклем 7х50 краще користуватися в умовах недостатньої видимості, тому що він має вихідну зіницю діаметром 7 мм.

Розподільна здатність. Показує, наскільки різким та чітким буде зображення. Розподілення залежить від якості розрахунків оптичної схеми, якості виготовлення оптичних елементів та приладу в цілому. Вимірюється в кутових секундах або лініях/мм.

Просвітлююче покриття. Це спеціальне покриття на лінзах та призмах, щоб зменшити віддзеркалення світла від скляних поверхонь.  Допомагає більшій кількості світла досягти ока спостерігача, щоб забезпечити більш яскраве та чисте зображення. Чим більше шарів покриття, тим більше світла воно пропускає.

Віддалення вихідної лінзи. Це відстань від лінзи окуляру до точки де зображення може бути видимим (відстань до ока спостерігача). Вимірюється в міліметрах.  Прилади з більшим віддаленням вихідної зіниці (більше 16 мм) мають перевагу у спостерігачів, які користуються окулярами. Більшість приладів має віддалення вихідної зіниці 10-15мм.

Панкратичні біноклі та труби. Мають спеціальний механізм, що рухає лінзи (ZOOM). Це дозволяє плавно змінювати збільшення (кратність) приладу та його поле зору.

I-shop.dp.ua




1. Назначение наказания при наличии судимости за ранее совершенное преступление
2. Россия в украинских учебниках истории
3. Софья Ковалевская царица математики
4. Жилищное право Понятие жилищного права и его место в системе права Российской Федерации
5. вариант. Lst weekend I..
6. энергии Е Экстраверт Extrovertid энергия черпается извне I Интроверт Introvertid эн
7. Искусство красноречия Цицерона
8. Древнерусский город-государство
9. Учет гендерных особенностей в учебно-воспитательном процессе в начальной школе
10. Формування, ріст і розвиток мітохондрій в гаметогенезі та ранньому ембріогенезі хребетних
11. РЕФЕРАТ по дисциплине Теория государства и права на тему 17 - ФУНКЦИИ ГОСУДАРСТВА- ПОНЯТИ.
12. О государственном регулировании производства и оборота этилового спирта алкогольной и спиртосодержащей п
13. Багато цінних спостережень за успадкуванням ознак у людей і тварин міститься в працях учених філософів і пи
14. тематичних наук Харків ~ Дисертацією є рукопис
15. на тему 1
16. Айресе Она была основана 28 августа 1945 года Роберто Нобле
17. Противоречие к учению Толстова Розанов находит и в поступках самого писателя когда тот помогал голодающим
18. Невежество является одним из препятствий вынесения такфира обвинение в неверии определенному человеку
19. Тема классного часа Семья в моей жизни Цель- Формирование представлений о жизненном идеале семьи навыко
20. Тема Дванадцать правил Е