Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

1 Теоретичні відомості- Запрошення учасникам конференції та відрядна посвідка автоматичне генерування

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ__

СТВОРЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ТА ОСНОВИ ВЕДЕННЯ ДОКУМЕНТООБІГУ ЗАСОБАМИ  MICROSOFT  ACCESS 2007

Мета роботи: навчитися створювати документи у вигляді форм, отримати навички організації баз даних однотипних документів.

Програмне забезпечення: Microsoft Access 2007.

Завдання: Створити базу даних довідок такої структури:

Рис. 1.1

Теоретичні відомості: Запрошення учасникам конференції та відрядна посвідка, автоматичне генерування яких з використанням текстового процесора Word 2007 і редактора електронних таблиць Excel 2007 описане в лабораторних роботах № 1 і № 3 відповідно, за своєю суттю є теж формою документа. Перевага використання форм Access 2007, насамперед, у тому, що після створення документа на основі цієї форми він автоматично потрапляє у базу даних і реквізити всіх документів зберігатимуться в одній таблиці (у Word 2007 кожен документ, створений на основі шаблону-форми, є окремим файлом, а в Excel 2007 одночасно на екрані можна відобразити тільки один документ). Можливий також інший варіант, аналогічний до застосованого у середовищі Excel, коли спочатку вносяться реквізити документа у таблицю, а потім на їх основі формується сам документ. За комбінацією цих реквізитів завжди  можна відшукати і відобразити на екрані потрібний документ або групу документів.

Описана у цій лабораторній роботі методика створення документів на основі заповнення форм Access 2007 автоматично передбачає і реєстрацію новоствореного документа, оскільки усі його реквізити одразу заносяться у відповідну таблицю бази даних. Проте у більшості випадків внутрішні документи створюються в інших програмах (зазвичай, у текстовому редакторі Word), а зовнішні (вхідні) взагалі можуть існувати тільки у паперовому варіанті. Це вимагає іншої організації процесу реєстрації документів, реалізованої в автоматизованих системах електронного документообігу – на основі реєстраційно-облікових карток документа.

Принцип створення реєстраційно-облікової картки документа у середовищі Access 2007 нічим не відрізняється від методики створення власне документа на основі форми. Форма Access 2007 для типової реєстраційно-облікової картки документа зображена на рис. 1.2.

Власне документ у цьому випадку може знаходитися на сервері у форматі програми, в якій він був створений або у відсканованому вигляді. Доступ до нього можна налаштувати, наприклад, використовуючи технологію гіперпосилань. Реєстаційно-облікова картка документа, окрім змістових реквізитів, може містити накладені резолюції із зазначенням виконавців і термінів виконання, завдяки чому можна здійснювати контроль за виконанням документів

.

Рис. 1.2

Хід роботи:

Завантажте систему управління базами даних Microsoft Access 2007, клацніть на піктограмі Нова база даних  і збережіть її під назвою Baza.accdb.

На закладці Створення у групі Таблиці натисніть на кнопку Конструктор таблиць і сконструюйте таблицю реквізитів довідки.

Рис. 1.3

Для цього почергово створіть такі поля (додаткові параметри кожного поля задаються на закладці Загальні у нижній частині вікна):

“Номер довідки”; тип – “Числовий” (для автоматич-ного нумерування можна використовувати тип “Лічильник”).

“Дата видачі”; тип – “Дата/час” ; формат поля – “Довгий формат дати”.

“Кому”; тип – “Текстовий” ; розмір поля – 100 (визначає максимально допустиму кількість символів у цьому полі).

“Текст довідки”; тип – “Поле МЕМО” (текстовий тип без обмежень на кількість символів).

Для створення поля “Посада” виберіть тип “Майстер підстановок”, встановіть перемикач в положення Буде введено фіксований набір значень (положення Об’єкт “Стовпець підстановки” буде використовувати значення з таблиці або запиту використовується, коли перелік посад вже є сформований в іншій таблиці бази даних) і натисніть на кнопку Далі. Ввівши перелік посад, які мають право засвідчувати довідки, натисніть на кнопку Готово. У конструкторі таблиць для цього поля залишиться тип “Текстовий”, але на закладці Підстановка у рядку Джерело рядків відображатимуться можливі варіанти посад.

Аналогічно за допомогою майстра підстановок створіть поле “Прізвище” з переліком прізвищ та ініціалів осіб, посади яких зазначені в полі “Посада”. Щоб була змога вибирати інших осіб, на закладці Підстановка потрібно задати значення “Ні” для параметра Обмежитися списком.

3. Помістіть курсор у будь-яке місце поля “Номер довідки” і натисіть на кнопку Ключове поле у групі Сервіс на закладці Конструктор, щоб унеможливити створення довідок з однаковим номером – поруч з іменем поля повинен з’явитися значок у вигляді ключа.

Закривши вікно конструктора таблиць, пітвердіть збереження змін і призначте таблиці ім’я “Довідки”.

Для створення бланку довідки на закладці Створення у групі Форми натисніть на кнопку Конструктор форм.

Двічі клацнувши лівою кнопкою миші в області даних, у діалоговому вікні “Вікно властивостей” на закладці Макет в рядку Колір фону виберіть білий колір.

З допомогою миші перетягніть межі області даних до потрібних розмірів (у верхній і лівій частині вікна конструктора форм для зручності є лінійки), наприклад 14х9 см.

Двічі клацніть на сірому квадраті біля лінійок у лівому верхньому куті конструктора форм:

Рис. 1.4

9. На закладці Дані в рядку Джерело записів виберіть Довідки.

10. За допомогою кнопки Напис з групи Елементи керування створіть написи з відповідними параметрами шрифта і вирівнювання. Для переміщення напису слід виокремити його, підвести вказівник миші до чорного квадрату у правому верхньому куті (вказівник набуде вигляду руки), натиснути ліву кнопку миші і перемістити напис у потрібне місце. Для зміни розмірів напису використовуються маркери по його периметру. Для переходу на новий рядок в  межах одного напису треба натиснути  комбінацію написи приблизно так:

клавіш Ctrl+Enter. Розмістіть

Рис. 1.5

Натисніть на кнопку Додати поля у групі Сервіс і перенесіть з вікна “Список полів” поле “Номер довідки” в область даних. Вилучіть напис Номер довідки (лівий прямокутник з двох, що з’являться після перенесення поля в область даних) і розташуйте поле біля напису “№”.

Аналогічно перенесіть решту полів в область даних, видаліть написи, задайте вирівнювання по лівому краю та розмістіть поля так:

Рис. 1.6

Для того, щоб межі полів не відображалися під час друку, натисніть комбінацію клавіш Ctrl+A (щоб виділити всі поля одночасно), викличте вікно властивостей з допомогою кнопки Сторінка властивостей у групі Сервіс і на закладці Макет у рядку Тип межі виберіть Відсутня.

Закрийте конструктор форм і назвіть форму “Довідки”.

Для створення довідки відкрийте форму “Довідки”, натисніть на кнопку Новий (порожній) запис на панелі переходів між записами у нижній частині вікна та заповніть реквізити довідки:

Рис. 1.7

Створіть ще одну довідку з довільними реквізитами. Перевірте, чи потрапили реквізити довідок  у таблицю “Довідки”.

Продемонструйте  результат викладачу та дайте відповіді на поставлені ним запитання.




1. or ws used s ~green~slogn by some industril lobbies in rection to the cretion ofthe United Sttes Environmentl Protection gency US EP Gussow nd Meyers 1970
2. кредитнофинансовое предприятие которое сосредотачивает временносвободные денежные средства или предост
3. Создание хранителя экрана
4. точность в этом случае такая же как при прыжке
5. Введение. В современном машиностроении применяются различные конструкционные материалы
6. Дрогонит клининг с сентября 2007 по настоящее времяДолжность- юрист Организация юридического отде
7. Товары и услуги в Интернет.html
8. на тему- Культура стародавнього світу Виконала студентка групи Ю34 Павлів Іванна.
9. Лабораторна робота 4~10 Лабораторна робота
10. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук Київ
11. Состояние и основные проблемы функционирования и развития инвестиционно-строительного сектора экономики города Мирный
12. А Климов ПУТЬ В ПРОФЕССИЮ Пособие для старших классов
13. 50х роках У перші післявоєнні роки перед США стояли проблеми переведення економіки на мирні рейки та відвер
14. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук Київ2003
15. Исторический портрет Елизаветы Петровны
16. Классификация систем массового обслуживания и их основные элементы
17. Вокодеры и их применение
18. Уравнения прямой Прямая как пересечение двух плоскостей определяется совместным заданием двух уравн
19. Из мифа в историю
20. Лекция 8 Защита информации в Интернете Понятие о несимметричном шифровании информации Принцип