Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

варіант виконання силового трансформатора в якому первинна і вторинна обмотки сполучені безпосередньо і ма

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 8.5.2024

30. Автотрансформатор — трансформатор, дві або більше обмоток якого мають спільну частину[19]. Це є варіант виконання силового трансформатора, в якому первинна і вторинна обмотки сполучені безпосередньо, і мають за рахунок цього не тільки електромагнітний зв'язок, а й електричний. Обмотка автотрансформатора має декілька виводів (як мінімум 3), при підключенні до яких, можна отримувати різні напруги.

Трансформатор (від лат. Transformo — перетворювати) — статичний електромагнітний пристрій, що має дві або більше індуктивно зв'язані обмотки і призначений для перетворення за допомогою електромагнітної індукції однієї або кількох систем (напруг) змінного струму в одну або декілька інших систем (напруг) змінного струму без зміни частоти системи (напруги) змінного струму

31.

32. Розширення межі виміру амперметру. Силу струму в колі вимірюють амперметром. Обмотки приладу мають порівняно невеликий опір, тому вони включаються послідовно з струмоприймачами. Для розширення меж виміру амперметрів застосовуються шунти.

Шунт - це опір, що включається паралельно амперметру

Для розширення меж виміру амперметрів при змінному струмі застосовують вимірювальні трансформатори струму

I=K*Ia

Розширення межі виміру вольтметру.    Напруга вимірюється вольтметрами, обмотки яких мають великий опір (чим більше опір  вольтметра  V , тим менше похибка його вимірів).

Для розширення межі виміру вольтметра послідовно йому включається додатковий опір

33-35. Електровимірювальні прилади призначені для перетворення різних електричних величин (сили струму, напруги, активних і реактивних потужностей та енергій, коефіцієнта потужності, опору, індуктивності, ємності та інших) у візуальну форму, зручну для сприйняття.

Електровимірювальний прилад складається з вимірювального механізму, який поміщений у корпус, та допоміжних частин (затиски для підключення, перемикачі меж вимірювань, блок живлення, коректор та інші). Вимірювальний механізм складається з рухомої і нерухомої частин, та має шкалу з певною кількістю поділок.

Принцип дії вимірювального механізму може бути заснований на явищі електромагнетизму, електромагнітної сили або теплової дії струму. В результаті цих явищ виникає обертаючий момент, який повертає рухому частину вимірювального механізму разом з покажчиком (стрілкою). Стрілка відхиляється на кут, прямо пропорційний значенню вимірюваної фізичної величини. В протидію обертаючому моменту (електромагнітним або механічним шляхом) створюється рівний та протидіючий момент, тому що інакше стрілка буде відхилятися до кінця шкали при будь-якому значенні вимірюваної величини (відмінної від нуля). 36. Межа вимірювання – найбільше значення фізичної величини, яке можна вимірити приладом.

37. Ціна поділки – кількість одиниць вимірюваної фізичної величини в одній поділці шкали приладу:

39. Показання приладу – значення фізичної величини, яке вимірює прилад (визначається як добуток ціни поділки приладу на кількість поділок, на яке відхилилася стрілка приладу при вимірюванні):

38. Чутливість – кількість поділок шкали, на яку відхиляється стрілка приладу при зміні вимірюваної фізичної величини на одну одиницю:

40. Абсолютна похибка – різниця між показанням приладу та дійсним значенням вимірюваної фізичної величини:

41. Відносна похибка – відношення абсолютної похибки до дійсного значення вимірюваної фізичної величини (виражене у відсотках)

7. Приведена похибка – відношення абсолютної похибки до межі вимірювання приладу (виражене у відсотках):

8. Клас точності – відношення максимальної абсолютної похибки (встановлюваної при проектуванні приладу) до межі вимірювання приладу (виражене у відсотках):




1. Интеллектуальные технологии проектирования информационных систем. Методика проектирования программных продуктов в условиях наличия прототипа
2. Пути повышения эффективности производственной структуры предприятия Каждому этапу развития промышленно
3. Первая помощь больным животным
4. .Н. Комиссарову НЕ входит в комплекс переводческой компетентности необходимая физическая подготовка Под.
5. Курсовая работа- Технология художественной обработки древесины на уроках труда.html
6. Тема 42 Налог на игорный бизнес 1
7. тема мер целенаправленного воздействия на потребителей формирующая и регулирующая движение товара на рынке.html
8. Лекция как один из методов обучения на третьей ступени общего среднего образования, методика её подготовки и чтения
9. ЕланьКоленовский детский сад общеразвивающего вида Светлячок День Знаний
10. Тест ldquo;Філософські категоріїrdquo; Задана філософська категорія
11. П А Столыпин ’ выдающийся реформатор.html
12. ОСТРЫЙ АППЕНДИЦИТ
13. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ по разработке урока математики в начальной школе Этапы разработки урока
14. 7 реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Київ
15. усл реф1вырабатываюся2
16. Тема 15 Субъективная сторона преступления 1
17. вариантов по всем аспектам
18. Планирование во Франции
19. тематический план Ур
20. Классификация и виды бухгалтерских балансов