Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Ry Disc або скорочено BD від англ

Работа добавлена на сайт samzan.net:


одаток 2

Словник

  1.  AAC(Advanced Audio Coding) – патентований формат аудіофайлу з меншою втратою якості при кодуванні, ніж MP3 при однакових розмірах.
  2.  AIFF (Формат Audio Interchange) – це основний нестиснутий формат зберігання звукових файлів для операційної системи Макінтош.
  3.  Blu-ray Disc або скорочено BD (від англ. blue ray — блакитний промінь) – це чергове покоління формату оптичних дисків, що використовується для зберігання відео високої чіткості і даних з підвищеною щільністю.Цей стандарт був анонсований в 2002 р. компаніями Sony та Philips. Його творці не прагнули зберегти максимальну схожість із DVD, що в підсумку дозволило не тільки підвищити ємність у порівнянні з HD DVD, але й мати запас масштабованості в майбутньому.
  4.  Dolby True-HD є форматом звуку стисненого без втрат за алгоритмом Meridian Lossless Packing (MLP).
  5.  DTS-HD – забезпечує побітну ідентичність звуку оригіналу. Формат може доставляти аудіо з дуже високим бітрейтом - значно більшим, ніж на стандартних DVD.
  6.  HD DVD  – технологія запису від компанії Toshiba. HD DVD подібний до технології Blu-ray Disc, що також використовує такі диски стандартного розміру (120 міліметрів в діаметрі) і синій лазер із довжиною хвилі 405 нанометрів. До альянсу HD DVD приєдналися Microsoft та Intel, і навіть можлива неексклюзивна підтримка трьох основних кіностудій: Paramount Pictures, Universal Studios і Warner Bros.
  7.  MP3 це один з найпопулярніших стиснутих форматів аудіофайлів. Коефіцієнт стиснення досягає 10:1 при дуже слабких спотвореннях.
  8.  OGG Vorbisце новітній стиснутий формат,  розроблений як безкоштовна альтернатива MP3. Менш поширений, але за якістю представлення звуку перевершує MP3.
  9.  Sun Au / NeXT – це основний формат зберігання звуку для комп'ютерів Sun і NeXT. Формат має дуже просте стискання з низьким коефіцієнтом.
  10.  WAV (Формат Windows Wave) – це нестиснутий формат зберігання звукових файлів - основний для операційної системи Windows.
  11.  WMA – формат файлу, розроблений компанією Microsoft для збереження і відтворення аудіо-файлів. Спочатку формат WMA розроблявся як альтернатива Mp3, але на сьогоднішній день Microsoft протиставляє йому формат AAC. Формат WMA характеризується хорошою здатністю стиснення, що дозволяє йому "обходити" формат Mp3 і конкурувати за параметрами з форматами OGG Vorbis і AAC.
  12.  Внутрішній формат Audacity (AUP) – формат дозволяє зберігати доріжки та їх взаємне розташування. Для поширення закінченого твору треба експортувати його в інший формат.
  13.  Кліппінг (англ. clipping - обрізання, срезиванія, стрижка) – форма спотворення звуку, що виражається в обмеженні амплітуди сигналу при перевищенні вихідною напругою підсилювача ліміту напруги живлення. На осцилографі виражається як обрізання верхівок синусоїдного сигналу. Суб'єктивно виражається у зростанні гучності звуку, появі «шипіння» і «тріску».
  14.  Мастеринг звукозаписів - процес підготовки і перенесення записаної і зведеної фонограми на будь-який носій для подальшого розмноження. Цифровий мастеринг (ремастеринг) - такий мастеринг звукових фонограм, в якому вся редакція здійснюється в цифровому середовищі. Як правило всередині комп'ютерної системи (за допомогою звукових редакторів) або спеціального програмно-апаратного комплексу.
  15.  Плагін (англ. plug-in, від plug in «підключати»), або підключник, –незалежно компільований програмний модуль, що динамічно підключається до основної програми і призначений для розширення та / або використання її можливостей.
  16.  Семпл(англ. sample [sɑ: mpəl]) – відносно невеликий оцифрований звуковий фрагмент. Семпли широко використовуються при написанні сучасної музики.




1. ИНЖЕНЕРНОЭКОНОМИЧЕСКИЙ Кафедра ПРИКЛАДНАЯ ИНФОРМАТИКА
2. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук Харків ~ Дисер
3. ощущение человека в нехватке чеголибо обретённое в специфическую форму в соот с культурным уровнем и индив
4. Il-1000 Крутизна руководящего уклона выбирается при проектировании железной дороги в зависимости- длина лин
5. Установление режима работы ШСНУ с учетом влияния деформации штанг и труб для скважины 796 Серафимовского месторождения
6. варіанту Вирази 1 2 1 задати самості
7.  Характеристика сырья для получения пива 3 2
8. ФЕДЕРАЛЬНЫЙ ЗАКОН О СОЦИАЛЬНОЙ ЗАЩИТЕ ИНВАЛИДОВ В РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ
9. Международные соглашения России об избежании двойного налогоообложени
10.  700 Каша овсяная
11. Стандартизація ~ діяльність яка спрямована на досягнення оптимального ступеня впорядкування у певній галу
12. тематики 6 класу уроку Дата уроку Зміст навчальн
13. Тема 3. Характеристика основних сфер зовнішнього регулювання корпоративного сектора Державне регулюва
14. Тема- Концептуальні положення наукової методології
15. ^ Методика расследования преступлений совершенных несовершеннолетними
16. на тему Односвязные списки по дисциплине Программирование Выполнил- студент группы 2306 Титко
17. Использование вооруженных сил в странах мира
18. Это наиболее сложный емкий и психологически тонкий образ во всем творчестве Горького
19. Абдаллах ибн Хусей
20. определение законности эффективности и рациональности использования бюджетных средств имущества а так