Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

. Порядок провадження у справах про порушення митних правил 2

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Провадження у справах про порушення митних правил

План

1. Порядок провадження у справах про порушення митних правил

2. Процесуальні дії у справах про порушення митних правил

3. Оскарження та виконання постанов у справах про порушення митних правил

Провадження у справах про порушення митних правил включає в себе виконання процесуальних дій, розгляд справи та винесення постанови. Воно здійснюється відповідно до Митного кодексу України, а в частині, що не регулюється ним, – відповідно до законодавства України про адміністративні правопорушення. Справа про порушення митних правил вважається розпочатою з моменту складення протоколу про порушення митних правил. Його мають право складати:

  1.  посадові особи, які згідно зі штатним розписом митного органу уповноважені здійснювати митний контроль, митне оформлення і пропуск через митний кордон України товарів і транспортних засобів і які безпосередньо виявили порушення митних правил;
  2.  посадові особи підрозділу по організації боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи, підрозділів по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил регіональних митниць і митниць, які згідно з посадовими обов’язками мають таке право;
  3.  інші посадові особи, уповноважені керівником спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи або керівником регіональної митниці.

Приводами і підставами для порушення справи про порушення митних правил є:

1) безпосереднє виявлення посадовими особами митного органу порушення митних правил;

2) повідомлення про вчинення особою порушення митних правил, отримані від інших органів (у тому числі митних);

3) повідомлення про вчинення порушення митних правил, отримані від  митних та правоохоронних органів іноземних держав, а також від міжнародних організацій.

Провадження у справі про порушення митних правил здійснюється українською мовою або мовою більшості населення даної місцевості посадовими особами підрозділу по боротьбі з контрабандою і порушеннями митних правил митного органу, в зоні діяльності якого було вчинено або виявлено таке порушення.

Про кожний випадок виявлення порушення митних правил уповноважена посадова особа митного органу, яка виявила таке порушення, складає протокол.

Протокол підписується посадовою особою, яка його склала. Якщо при складанні протоколу була присутня особа, яка притягується до відповідальності за порушення митних правил, протокол підписується і цією особою, а за наявності свідків – і свідками.

Протокол складається у двох примірниках, один з яких вручається під розписку особі, яка притягується до відповідальності за порушення митних правил.

Участь у провадженні у справах про порушення митних правил беруть:

– особи, які притягуються до відповідальності за порушення митних правил;

– представники осіб, які притягуються до відповідальності за порушення митних правил  (законні представники, представники, що діють на підставі довіреності, доручення);

– захисники;

– свідки;

– експерти;

– перекладачі;

– поняті.

Посадова особа митного органу не може здійснювати провадження у справі, якщо вона є родичем особи, яка притягується до відповідальності за порушення митних правил, її представника, інших осіб, які беруть участь у проваджені у справі, а також коли існують інші обставин, які дають підстави вважати, що ця посадова особа може бути особисто заінтересована у вирішені справи.

Питання про передачу такої справи іншій посадовій особі органу вирішується керівником підрозділу по боротьбі з контрабандою і порушенням митних правил цього органу або його заступником.

У справі про порушення митних правил процесуальні дії проводиться з метою отримання доказів, необхідних для правильного вирішення цієї справи.

До процесуальних дій належать:

1) складання протоколу про порушення митних правил;

2) витребування документів, необхідних для провадження у справі про порушення митних правил;

3) вилучення товарів, транспортних засобів і документів;

4) митне обстеження;

5) пред’явлення товарів, транспортних засобів та документів;

6) призначення експертизи;

7) взяття проб та зразків для проведення дослідження (аналізу, експертизи).

Справа про порушення митних правил розглядається у п’ятнадцятиденний строк з дня отримання посадовою особою митного органу або судом (суддею) матеріалів, необхідних для вирішення справи.

У справі про порушення митних правил митний орган або суд (суддя), що розглядає справу, виносить одну з таких постанов:

1) про проведення додаткової перевірки;

2) про накладення адміністративного стягнення;

3) про закриття провадження у справі;

4) про порушення кримінальної справи про контрабанду.

Справи про порушення митних правил розглядається суддею одноособово.

У разі, якщо за результатам перевірки законності та обґрунтованості постанов суду у справі про порушення митних правил ця постанова буде скасована, а справа закрита, або стягненням за порушення митних правил буде змінено, конфісковані товар, транспортні засоби, сума штрафу або її відповідна частина повертаються особі, яка притягалася до відповідальності, або її представникові. Якщо конфісковані товар, транспортні засоби не можливо повернути в натурі, повертається їхня вартість за врахуванням сум належних податків і зборів за ставками, що діяли на день конфіскації. Повернення грошових коштів, зазначених у тій частині, здійснюється органами Державного казначейства України з Державного бюджету України.

Постанова у справі про порушення митних правил може бут оскаржена особою, стосовно якої вона внесена, або представником такої особи.

Скарга на постанову митного органу подається протягом десяти днів з дат вручення заінтересованій особі копії постанови у справі або повідомлення про прийняте рішення. У разі пропуску цього строку з поважних причин він за заявою заінтересованої особи може бут поновлений відповідно регіональною митницею, спеціально повноважений центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи або судом.

Постанови митних органів про накладення стягнення по справі про порушення митних правил є обов’язковими для виконання.

Не підлягає виконанню постанова митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.

Штраф повинен бути сплачений особою, яка вчинила порушення митних правил, не пізніше п’ятнадцяти днів з дня вручення або надіслання їй копії постанови митного органу про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови або винесення на неї подання прокурором – не пізніше п’ятнадцяти днів з дня залишення скарг без задоволення або відхилення подання.

Сума штрафу вноситься особою, яка вчинила порушення митних правил, до Державного бюджету України у порядку, встановленому законодавством України.

Постанова суду (судді) про накладення адміністративного стягнення за порушення митних правил у частині конфіскації виконується державним виконавцем у порядку, встановленому законом.

Товари, транспортні засоби, влучені митним органом, щодо яких винесена постанова суду (судді) про конфіскацію, передаються державному виконавцеві.

Постанова митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил на осіб, які проживають або перебувають за межами України, виконується за рахунок майна цих осіб, що знаходиться на території України.

У разі відсутності в Україні майна, що належить зазначеним у частині першій цієї статті особам, порядок виконання постанови митного органу про накладення на них стягнень визначається законодавством України та міжнародними договорами з державами, на території яких проживають або перебувають особи, притягнуті до відповідальності за порушення митних правил.




1. телефония [0
2. Лабораторная работа 4 В лабораторной работе от вас требуется написать приложение на C с помощью которого п
3. По теме- анализ деятельности специалиста по связям с общественностью на примере гостиничного сервиса на
4. лекция шелковистых колготок- простой шаг к элегантности
5. Cox vr ввели в употребление независимо друг от друга Kocher 1894 и Hofmeister 1894
6. Значение приема контраста нюанса в проектировании художественного текстиля для декорирования жилых помещ
7. Утечка умов- последствия для российской экономики Иммиграционная политика ЕС Миграционная политика
8. Исследование операций.html
9. Трудовая адаптация
10. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Львів 2006
11. СТАЛЬ 2014 г ОБЩИЕ ПОЛОЖЕНИЯ Цель мероприятия- Пропаганда здорового образа жизни и интерес к
12. Десять приоритетов сохранения биоразнообразия степей России
13. Реферат- О происхождении рождественской кукольной мистерии
14. Мистер Доджсон и Льюис Кэрролл
15. Автоматизация пакета методик
16. Реферат Верховського Ігоря
17. Ольга (княгиня Киевская)
18. Правовой институт государственной тайны в Российской Федерации
19. Аветис Айрапетович Калантар
20. Контркультура