Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

І.П. пацієнта вік Акт ковтання не порушений

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

     Акт ковтання не порушений. Стравохід не зміщений, вільно прохідний, стінки еластичні, кардія функціонує достатньо. Натще шлунок пустий.  

    Шлунок та його газовий міхур розташований типово, звичайної форми та розмірів. При тугому виповненні стінки шлунка рівні, чіткі по малій кривизні та фестончасті по великій кривизні, складки не потовщені. В антральному відділі шлунка складки розташовані поздовжньо. Рельєф слизової оболонки шлунка не змінений, слизова не набрякла. Перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини. Тонус та евакуація не порушені.

   Пілоричний відділ прохідний,  затримання евакуації немає.

Цибулина дванадцятипалої кишки звичайного положення, форми, розмірів, не деформована, слизова не набрякла. Дуоденогастральний рефлюкс відсутній.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

Заключення: при проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки змінення морфологічних особливостей (положення, форми, рельєфу слизової оболонки,товщини стінок) та функціональних розладів (порушення тонусу, перистальтики, моторно- евакуаторної функції, діяльності кардії, воротаря) не виявлено.

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 2

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

      Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний до наддіафрагмального сегменту (рівень Th11), далі пасаж контрасту значно утруднений, стравохід стійко циркулярно звужений до 3мм, стінки ригідні, контури їх нерівні, нечіткі складки слизової оболонки  зруйновані.

  У кардіальному відділі складки слизової зведені.  В субкардії шлунку визначається горбистий дефект наповнення, загальною протяжністю біля 8см. Газовий міхур нерівномірно затемнений. Шлунок з перегином назад, у формі "каскадного". Тіло шлунку дещо звужене, мала кривизна укорочена. Евакуація не порушена.

      Цибулина і петля дванадцятипалої  кишки - без особливостей.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 2

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  стравоходу та шлунка виявлене стійке циркулярне звуження до 3 мм, ригідність стінки, нерівність, нечіткі контурів стравоходу та горбистий дефект наповнення в субкардії шлунку свідчить про  наявність злоякісного новоутворення  кардіального відділу шлунку з  поширенням на стравохід. З метою верифікації діагнозу необхідно провести езофагогастроскопію з біопсією.

Заключення: в даному випадку рентгенологічні ознаки злоякісного новоутворення  кардіального відділу шлунку з  поширенням на стравохід.

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 3

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

      Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний, стінки еластичні, кардія функціонує достатньо. Натще шлунок містить помірну кількість секреторної рідини.  

   Шлунок та його газовий міхур розташований типово, звичайної форми та розмірів. При тугому виповненні стінки шлунка рівні по малій кривизні та фестончасті по великій кривизні, складки не потовщені. В антральному відділі складки слизової оболонки потовщені з нечіткими контурами. Евакуація та перистальтика шлунку не порушені.

  Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена.

Цибулина дванадцятипалої кишки незначно деформована, по передній стінці на рельєфу слизової оболонки визначається овальне скупчення контрасту розміром до 7 мм у діаметрі.

Перистальтика  цибулини дванадцятипалої кишки дещо прискорена.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 3

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  шлунку виявлені зміни рельєфу слизової (потовщення складок з нечіткими контурами) антрального відділу шлунка  свідчать про наявність  запального процесу слизової шлунка. Деформація цибулини дванадцятипалої кишки та овальне скупчення контрасту розміром до 7 мм у діаметрі  на передній стінці з прискоренням перистальтики відображає рентгенологічну ознаку - «ніша рельєфу» та симптом  місцевої гіпермобільності, що вказує на  виразковий дефект цибулини дванадцятипалої кишки.

Заключення: в даному випадку мають місце рентгенологічні ознаки хронічного  антрального гастриту (верифікація діагнозу при гастродуоденоскопії з морфологічним дослідженням біоптатів слизової)  та виразки цибулини дванадцятипалої кишки середніх розмірів по передній стінці на фоні деформації цибулини дванадцятипалої кишки.

                                                                     Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 4

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

   Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний, стінки еластичні. Кардія функціонує недостатньо, реєструється зворотне надходження контрасту в стравохід із шлунка (особливо у вертикальному положенні та при виконанні спеціальних рентгенологічних прийомів).

  Натще шлунок пустий. Шлунок звичайної форми, типово розташований, перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини, слизова представлена еластичними, дещо потовщеними складками в антральному відділі шлунка.

  Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена.

Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, складки

слизової потовщені, тонус стінок знижений, відмічається уповільнення

пасажу контрасту.   

 Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 4

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  виявлене повернення барію з шлунка в дистальний відділ стравоходу свідчить про зниження тонусу стравохідно - шлункового сфінктера.  Потовщення складок в антральному відділі шлунка і цибулини дванадцятипалої кишки, зниження тонусу стінок та уповільнення пасажу контрасту вказують наявність запального процесу слизової антрального відділу шлунка  та цибулини дванадцятипалої кишки.

Заключення: в даному випадку мають місце гастроезофагеальний рефлюкс,  хронічний антральний гастрит та дуоденіт (верифікація діагнозу при гастрдуоденоскопії з морфологічним дослідженням біоптатів).

 

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 5

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

   Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний, стінки еластичні, в дистальному відділі стінка потовщена, після проходження барію на внутрішній поверхні залишається стійка контрастна пляма розміром 5 мм з чітким контуром. Кардія функціонує недостатньо, реєструється повернення барію в стравохід із шлунка (особливо у вертикальному положенні та при виконанні спеціальних рентгенологічних прийомів).

  Натще шлунок пустий. Шлунок звичайної форми, типово розташований, перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини, слизова представлена еластичними, дещо потовщеними складками з нечіткими контурами.

  Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена. Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, рельєф слизової  не порушений.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 5

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  виявлене повернення барію з шлунка  в дистальний відділ стравоходу свідчить  про зниження тонусу стравохідно - шлункового сфінктера.  Наявність на внутрішній поверхні  стравоходу стійкої контрастної плями розміром 5 мм з чітким контуром  - «ніша рельєфа», яка є  рентгенологічною  ознакою виразки стравоходу.

Незначне потовщення  складок слизової шлунка  з нечіткими контурами вказують на можливу наявність запального процесу слизової  шлунка.

Заключення: в даному випадку має місце рентгенологічні ознаки   гастроезофагеального рефлюксу з виразкою дистального відділу стравоходу та хронічного гастриту (діагноз необхідно підтвердити за допомогою гастрдуоденоскопії з біопсією).

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 6

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

   Акт ковтання не порушений. Стравохід вільно прохідний, стінки еластичні, в дистальному відділі стінка не потовщена. До прийому контрасту спостерігалось  скупчення газу в задньому середостінні та заповнення випавшої в грудну порожнину частини шлунка після прийому контрасту. Кардія розташована вище стравохідного отвору діафрагми, функціонує недостатньо, реєструється повернення барію в стравохід зі шлунка (особливо у вертикальному положенні та в положенні Тренделенбурга).

  Натще шлунок пустий. Шлунок звичайної форми, типово розташований, перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини, рельєф слизової з еластичними складками.

  Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена. Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, слизова не потовщена.     

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  виявлене повернення барію з шлунка в дистальний відділ  стравоходу  вказують на зниження тонусу гастроезофагеального сфінктера. Заповнення випавшої в грудну порожнину частини шлунка після прийому контрасту та розташування кардії вище стравохідного отвору діафрагми (особливо у вертикальному положенні та в положенні Тренделенбурга) – рентгенологічна ознака аксіальної  кили стравохідного отвору діафрагми.  

Заключення: в даному випадку має місце гастроезофагеальний рефлюкс та аксіальна кила стравохідного отвору діафрагми.  

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 7

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

   Акт ковтання не порушений. При проходженні контрасту по стравоходу, відмічається звуження правильної форми з чіткими рівними стінками в ділянці переходу стравоходу в шлунок у вигляді «дзьоба голуба». Вище звуження – значне розширення, відсутність газового міхура шлунка. Проба з нітрогліцерином позитивна.

  Натще шлунок пустий. Шлунок звичайної форми, типово розташований, перистальтика симетрична, хвилями середньої глибини, слизова представлена еластичними складками.

  Пілоричний відділ прохідний, евакуація не порушена. Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, слизова не потовщена.     

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження   виявлене

звуження правильної форми з чіткими рівними стінками в ділянці переходу стравоходу в шлунок у вигляді «дзьоба голуба» та наявність вище звуження – значного  розширення, відсутність газового міхура шлунка свідчать про ахалазію кардії. Підтвердженням є

позитивна проба з нітрогліцерином.

Заключення: в даному випадку рентгенологічна ознака ахалазії кардії.

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 8

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

      Акт ковтання не порушений. Натще шлунок пустий,  стравохід вільно

прохідний, стінки еластичні, не потовщені в дистальному відділі.

Кардія функціонує достатньо.

  Шлунок та його газовий міхур розташований типово, звичайної форми та розмірів. При тугому виповненні відмічається згладженість, нерівномірність рельєфу слизової оболонки, прискорення евакуації контрастної речовини. 

 Пілоричний відділ прохідний, евакуація прискорена.

  Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, слизова не потовщена.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 8

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  шлунка виявлені згладженість рельєфу слизової оболонки шлунка, прискорення евакуації контрастної речовини та  прискорення евакуації через пілоричний відділ свідчать про можливі атрофічні зміни слизової оболонки шлунка.

Заключення: в даному випадку рентгенологічні ознаки хронічного атрофічного гастриту

(діагноз необхідно підтвердити за допомогою гастрдуоденоскопії з морфологічним дослідженням біоптатів).

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 9

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

      Акт ковтання не порушений. Натще шлунок пустий,  стравохід вільно прохідний, стінки еластичні, дещо потовщені в дистальному відділі. Кардія функціонує недостатньо.

  Шлунок та його газовий міхур розташований типово, звичайної форми та збільшених розмірів. При тугому виповненні відмічається  посилена сегментарна перистальтика шлунка без суттєвого уповільнення його випорожнення, значна кількість шлункового вмісту натщесерце, помірне розширення порожнини шлунка. 

Воротар дещо асиметрично звужений з порушенням просування контрасту в деформовану цибулину дванадцятипалої кишки.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 9

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  стравоходу  виявлена недостатня функція кардії свідчить про зниження тонусу гастроезофагеального сфінктера та наявність гастроезофагеального рефлюкса.  Значна кількість шлункового вмісту натщесерце, помірне його розширення,  посилена сегментарна перистальтика шлунка без суттєвого уповільнення його випорожнення та порушення  просування контрасту через асиметрично звужений воротар свідчать про рубцевий стеноз пілоруса внаслідок раніше перенесених пептичних виразок.

Заключення: в даному випадку має місце рентгенологічні ознаки гастроезофагеального рефлюксу та субкомпенсованого пілоростенозу.

Заняття № 4

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 10

П.І.П. пацієнта:                                  вік:

      Акт ковтання не порушений. Натще шлунок пустий,  стравохід вільно прохідний, стінки еластичні, дещо потовщені в дистальному відділі. Кардія функціонує достатньо.

  Шлунок та його газовий міхур розташований типово, звичайної форми та розмірів. При тугому виповненні відмічається потовщення, нерівність, малорухомість складок слизової в тілі шлунка в ділянці малої кривизни . Поступове зникнення меж між складками, нерівномірність розподілення контрастної речовини з утворенням безформних скупчень в місці виразки (стійка контрастна пляма з нечіткими контурами). Перистальтика в’яла.

 Пілоричний відділ прохідний, евакуація через нього прискорена.

  Цибулина дванадцятипалої кишки звичайної форми, розмірів, слизова не набрякла.

Заключення:

Заняття № 4

Еталон відповіді

Рентгенологічне контрастне дослідження шлунка № 1

При проведенні рентгенологічного контрастного дослідження  шлунка виявлені

потовщення, нерівність, малорухомість складок слизової в тілі шлунка в ділянці малої кривизни, поступове зникнення між складками, нерівномірність розподілення контрастної речовини з утворенням безформних скупчень в місці виразки (стійка контрастна пляма з нечіткими контурами) свідчать  про наявність інфільтративно-виразкового новоутворення тіла шлунка.

Заключення: в даному випадку має місце рентгенологічні ознаки інфільтративно-виразкового новоутворення тіла шлунка (верифікація діагнозу за допомогою гастродуоденоскопії  з морфологічним дослідженням біоптатів).




1. профессионала. Краска внутреннего применения высшего класса
2. Документирование трудовых отношений
3. Экономика и управление на предприятии городское хозяйство
4. темах физиологобиохимических процессах в результате которых осуществляются выделение энергии синтез и ра
5. Основание А Азимова
6.  Роль распределения и планирование продаж Продажа товаров в системе маркетинга является единственным с
7. продажи- понятие форма и содержание [2
8. Основные принципы философии средневековья
9. вырастает исключительно из художественной деятельности; дизайн использует художественные методы проект
10. Российский государственный профессиональнопедагогический университет Институт педагогической юрис
11. Использование промышленных газов на металлургическом комбинате
12. Тема 1. Понятие гражданского процесса
13. Валютная система Российской Федерации
14. На тему цієї казки В
15. Мир земноводных
16. Цели и принципы регулирования в области ценных бумаг изданный в 1998 содержащий 30 принципов регулирования Р
17. Історія економічних учень
18. О месте Михаила Зощенко в русской литератур
19. Методи фінансової діяльності держави
20. Международные перевозки