Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема Відновлення лакофарбового покриття авто Поліруючі засоби використовують для зміцнення та відновленн

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Самостійна робота №5

Тема: Відновлення лакофарбового покриття авто

Поліруючі засоби використовують для зміцнення та відновлення яскравого світла покриття кузова і збільшення його терміну експлуатації , отже , і терміну експлуатації кузова. Найчастіше , поліруючі засоби застосовують виходячи з терміну служби авто і стану його покриття. У цій публікації поговоримо про відновлення лакофарбового покриття на автомобілі.

За призначенням поліролі символічно можна поділити на 3 категорії:

Для більш свіжих лакофарбових покриттів (для машин в перший рік експлуатації) . Дані кошти для відновлення лакофарбового покриття на автомобілі включають монтан - воски , смоли , церезини , олеїнову кислоту , моноетаноламін , триетаноламін , уайт - спірит та інші. Такі склади усувають за покриття кузова дійсно стійкі засмічення , наповнюють мікропори і мікротріщини , формують безперервну плівку , яка захищає покриття від шкідливих впливів навколишнього світу ;

Для обвітрених покриттів ( для авто , що експлуатуються протягом 2-3 років). Крім того , ці кошти для відновлення покриття кузова автомобіля містять , крім восків та інших препаратів, що входять до складу засобу для новітніх покриттів , м'які абразиви слабкий дисперсності , під впливом яких видаляються навіть найменші нерівності лакофарбового шару , при всьому цьому площина вкривається захищає плівкою ;

Для ветхих покриттів (через 3 роки експлуатації машини).

Ці препарати містять великі частки найбільш жорстких і великих абразивів (каолін , електрокорунд та інші) , парафіни , вазеліни , засоби проти старіння , гас та інші . Вони сприяють знищенню найбільш глибоких мікронерівностей лакофарбового покриття на автомобілі. Засоби для ветхих покриттів мають низькі захисні характеристики , тому згодом їх використання рекомендовано до того ж піддати обробці площину кузова шліфуючим засобом для новітніх покриттів. Втім , при догляді за старим покриттям буде потрібно найбільш довгий полірування площині.

Атмосферостійкість лакофарбових покриттів на автомобілях збільшують включенням у формулу консервирующее - полірувальних засобів особливих добавок, що роблять краще фізичні та механічні якості захищають плівок , вони внаслідок цього можуть витримати до 5-10 мийок .

Наприклад , вітчизняний продукт «Авто- поліроль захисний » зберігає сяйво лакофарбового покриття та декоративних залізних елементів на автомобілі , оберігає їх від погодного впливу , усуває незмивні водою засмічення , також тимчасово зупиняє іржу сплаву в місцях дефекту покриття.

Крім того , спосіб використання нескладний: збовтавши вміст упаковки , поліроль тампоном наносять на заздалегідь промиту площину і розтирають , після цього круговими рухами располіровивают м'якуватою тканиною до сяйва. Авто - поліролі для новітніх лакофарбових покриттів на автомобілі нерідко випускаються в аерозольній упаковці.

Аерозольний балон струшують , і розбризкують поліроль на не дуже великий ділянку площині , потім круговими переміщеннями располіровивают за допомогою м'якої тканини.

Однак запам'ятайте : у всіх варіантах застосування поліролі для відновлення лакофарбового покриття на автомобілі , площину машини спочатку миють і сушать .

У всякому разі , при багаторазовій експлуатації та зберіганні авто прямо на вулиці , кузов машини обробляють цими авто- полиролями після перших 2 місяців експлуатації , а далі обробку проводять 2 рази за місяць. Автополіролі для обвітрених покриттів обробляють поверхню кузова 1-2 рази на рік.

Також зручні авто- серветки для неодноразово використання з тканих і нетканих матеріалів , просочені особливими складами для відновлення лакофарбового покриття кузова.

Авто - серветки кшталт « Полір » використовуються для догляду за лакофарбовим покриттям. Вимиту суху площину обробляють серветкою круговими рухами. Таким чином , обробку лакофарбової площині кузова автомобіля рекомендовано проводити через 3-4 мийки .

Не так давно запити водіїв до авто- поліроль , блиску , який досягається при їх допомозі , істотно зросли . І навіть фахівці вам заявлять , що новоспечена авто ще не еталон , і що краще буде виглядати старий автомобіль , але ретельно натертий поліролью. Втім , секрет у тому , що формована поліролью безбарвна плівка оптично , менш міцна , ніж емаль кузова , що і робить дзеркальний результат.

Склад полиролей змінюється . Наприклад , перш їх робили виключно на базі бджолиного воску , пізніше на заміну воску прийшла синтетика .

Крім того , кремній і фторвмісні склади зазвичай поступаються природному воску в міцності плівки , хоча у них немає цього шкідливого результату , як наволакивания при розтиранні . Це не означає , що віск більше не використовується . На Заході , де свіжі релізи освоюються швидше , в даний час ряд компаній зберігає в переліку власної продукції препарати, що мають віск : синтетичний і природний .

Проте досвід демонструє , що більша частина полиролей для відновлення лакофарбового покриття на автомобілі більш відомих в торгівлі складів по результату ( глибині блиску) недалекі один від одного. У всякому разі , як заявляють професіонали , найбільш результативно використання полиролей на емаль непомітних тонів ( вишневою , синьою , зеленою і т. п.), а сяйво металіків вони збільшують не надто помітно .

Якщо якість полиролей для відновлення лакофарбового покриття на автомобілі приблизно однакове, то розглянемо відмінності в зручності застосування цих засобів. За даним показником поліролі діляться на наступні категорії:

Найбільша категорія - рідини консистенції щільних вершків. Їх комфортно наносити на горизонтальні поверхні . Можна вилити з флакончика і нанести тонким шаром - виходить одним махом і економно.

Вертикальні площини так не піддаси обробці. Крила і двері доводиться обробляти намоченою ганчіркою. Група густих , медово - образних і пастоподібних полиролей дещо менше. Вони не стікають з вертикальних площин .

Зазвичай , це найбільш дорогі засоби для відновлення лакофарбового покриття кузова , ніж рідкі . Значить , результат їх більш значний - вони дають найбільш глибокий блиск.

У третю категорію входять склади , по в'язкості , схожістю з молоком. Крім того , наносити їх некомфортно : зайво просочується ганчірка, якою обробляється лакофарбове покриття на автомобілі , плюс до цього - на вертикальних поверхнях плівка утворюється тонка і недовговічна .

Четверта категорія - комфортні у використанні аерозолі . Зрозуміло , коштують вони набагато вища: за зручність необхідно платити.

І заключна категорія - поліролі для мийки . Вельми комфортні в роботі: потрібно розпорошити і змити водою.

Наносити густі склади комфортніше , ніж рідкі . Останні , розтікаючись по площині кузова , стають невидимими , і при обробці можна не побачити і пропустити небудь ділянку .

Більшість передових відновників лакофарбового покриття на автомобілі наносять за наступною схемою: обробляють площину тонким шаром , очікують висихання , коли продукт перетвориться в порошок , і потім розтирають бавовняною ганчіркою до блиску.

Чим коротше період сушіння , тим, природно , краще. Але кошти , як , наприклад , «Бачення » від « Тартл вакс » , висихають тривалий час , але при цьому легко розтираються . Головне значення має організація обробки . Втім , за 1 прийом необхідно обробляти не малу площею . Наприклад , дах , капот і багажник.

Коли поліроль підсохне , відполірувати дані поверхні кузова можна хвилин за 5 . Але обробляти машину завбільшки з автомобіль « Жигулі » довго - висихає складом , як , наприклад , « Excalibur » , що включає природний віск , знадобиться години півтори .

Блиск і його глибина безпосередньо знаходяться в залежності від товщини плівки полироля . І тут густе засіб «Бачення » , висихаюче на кузові після нанесення товстої білосніжною кіркою , що не відшукає собі рівних за зовні ефектним властивостям . А поліролі з густотою молока , аерозольні та шампунеподобние , розтікаються по лакофарбовому покриттю на автомобілі делікатним шаром , поступаються за силою блиску. Саме внаслідок цього , виробники рідких поліролей радять наносити їх два рази , тоді плівка стає товщі .

Оцінка водовідштовхувальних якостей прогресивних полиролей , бути може , корисною. У всякому разі , вони витримують і по 10 мийок чистою водою з сушкою на сонці.

Загалом, розцінювати сьогоднішній асортимент полиролей для відновлення лакофарбового покриття на автомобілі не просто . Одні з них краще в одному і поступаються в іншому , інші - навпаки . Втім , деякі висновки зробити все-таки можна . Немає сенсу підбирати елітні поліролі . Все ж , сильно економити так само нерентабельно , дешеві склади для відновлення лакофарбового покриття кузова автомобіля швидше засмутять , ніж порадують . До речі, вони не приносять проблем при обробленні кузова, принадна і мала вартість, роздільна натирати лакофарбове покриття на автомобілі досить часто. Декоративний ефект забезпечить «Diamant польських» від «Піпго».





1. Тема- ldquo; Вивчення властивостей ферментiвrdquo; Мета- вивчити основнi властивостi бiлкiв фермен
2. Тема. Управління процесом формування ідей в інноваційній діяльності Особливості створення ідей на підп
3. Реферат по дисциплине Введение в языкознание Устная и письменная формы речи Выпол
4. глобализация конкуренции поляризация спроса размывание отраслевых границ технизация дерегулирование ры
5. это обстановки осадконакопления современные или древние овеществленные в осадке или горной породе
6. вот должно было взойти солнце
7. Проблема энергетики в связи с охраной окружающей среды
8. на тему- Алкаптонурия Выполнила- студентка 2 курса гр
9. биография супруга семья дом друзья кредитные карты И на эту ненадёжную и изменчивую опору мы полагаемс
10. сходится в точке x то он сходится абсолютно для всех x на интервале}
11. тематичних наук Київ ~ Дисертацією є рукопис
12. Переміщення через митний кордон України товарів, що містять обєкти права інтелектуальної власності
13. . Коммуникация как процесс и ее составляющие
14. Історія педагогіки
15. Лабораторная работа 4 ldquo; Приборы для измерения температуры работающие в комплексе с термометром сопрот
16. . Изложение как фактического материала так и врачебных размышлений в обосновании диагноза должно быть подч
17. Организация и технология процесса научного исследования
18. 2012 N 5 ПОРЯДОК УЧЕТА В СИСТЕМЕ МЧС РОССИИ СОТРУДНИКОВ ФЕДЕРАЛЬНОЙ ПРОТИВОПОЖАРНОЙ СЛУЖБЫ ГОСУДАРСТВЕ
19. Уинстон Черчилль Пролог Створки двери наконец распахнулись и они вошли в помещение наполненн
20. Пояснительная записка 10Б класс ~ 6ой год обучения