Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Неможливо перебільшити значення сну для організму.

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 16.5.2024

Приблизно третина життя кожної людини відводиться сну. Неможливо перебільшити значення сну для організму. Здоровий і повноцінний сон характеризується швидким процесом засинання, відсутністю проміжних пробуджень, і, нарешті, вільним і легким ранковим підйомом. Тому обстановка в спальні повинна розташовувати до відпочинку. При розробці дизайну цієї відокремленої кімнати величезне значення надається колірному рішенню. На що ж потрібно звернути увагу, вибираючи колір стін у спальні?

У першу чергу, тут потрібно грунтуватися на ваших індивідуальних перевагах. Якщо вам комфортніше в світлих приміщеннях, вибирайте для стін білий колір і світлі відтінки колірної палітри. Якщо ж вам затишніше в оточенні темних тонів, що створюють ефект напівтемряви, колір вибирайте відповідно темніше.

Важливу роль у виборі кольору стін грає розмір самої кімнати, розташування вікон, і, мабуть, спосіб життя господарів спальної кімнати. Так, якщо кімната невелика, світлі стіни оптично розширять простір. Якщо вікна виходять на захід, білий і світлі тони стін компенсують недолік світла при необхідності. Коли ж вікна розташовані в східній стороні кімнати, і ви прокидаєтеся пізно, темні стіни і щільні штори не дозволять сонцю потривожити ваш сон. А ось для встають зі світанком жайворонків, пофарбовані в м'які ніжно-рожеві тони стіни, освітлені першими променями сонця, можуть створити саме потрібну приємний настрій при пробудженні.

Колір стін у спальні може нести і певне навантаження по врівноважування темпераменту господарів спальні, або ж навпаки, збудженню, адже це не тільки місце для сну. Але якщо ви не готові до постійних експериментів з кольором стін, то слід утриматися від використання деяких квітів, так як при тривалій дії вони можуть пригнічувати.

Цілком доречно в цьому зв'язку додати кілька слів про сприйняття кольору психікою, хоча, по суті, тут немає єдиної концепції, однозначно визначає його вплив на стан людини. Це пов'язано з тим, що у різних людей асоціації з певними квітами можуть не збігатися. Так, якщо у деяких людей білий колір асоціюється з початком, чистотою, досконалістю, інші сприймають його як щось нудне. Тому когось цей колір заспокоює, а когось розчаровує. Перевага білого – його сполучуваність з будь-яким іншим.

Чорний колір – загадка, для когось лякає. Але комусь саме цей колір дає шанс відпочити, зрікшись світу на деякий час.

Сірий – колір подвійності, на межі чорного і білого, може говорити про прагнення до балансу, гармонії, але іноді говорить про виснаження сил. Вміле поєднання цих трьох кольорів при дизайні спальні може говорити про дуже тонко відчуває натурі, прагнучої у всьому до завершеності. Додавання перлового в цю ахроматичні гаму додасть відчуття внутрішньої теплоти.

Червоний – владний, пристрасний, динамічний колір. Його важко поєднувати з іншими, так як колір прагне до домінування. Не випадково навіть один червоний квітка, що стоїть у вазі посеред величезної кімнати здатний прикувати до себе погляд. Червоний колір стін у спальні можна врівноважити тільки елементами декору з більш сильними кольорами – чорним, благородно бордовим і коричневим. Присутність червоного в спальні змушує виплеснути всю енергію, і тільки потім відпускає.

Використання блідого романтично-рожевого кольору здатне позбавити від нав'язливих ідей, заспокоює. Тут головне – витримати відтінок, інакше це виглядає як якесь виставляння напоказ надмірної чуттєвості. Ефектно виглядає персиковий відтінок у спальні.

Радісно-жовтий в спальні не зовсім доречний – цей колір залиште для кухні або інших загальних кімнат. Якщо ви страждаєте меланхолією, цей колір здатний додати душевних сил. Заряд оптимізму несе і помаранчевий.

Розсіюючий негативні емоції зелений – теж не відповідне рішення для кольору стін спальні. Його використання більше підходить для вітальні.

Бездонний синій – холодний. Він здатний заспокоїти серцевий ритм, знизити артеріальний тиск. Цей колір гасить емоції. Краще утриматися від його використання в спальні – він загострює меланхолію. Замініть його мрійливо-блакитним розсіюючим і заспокійливим кольором.

Заспокійливий, зігріваючий коричневий колір – колір комфорту, дуже розташовує до відпочинку.

Фіолетовий колір стін у спальні таїть у собі недомовки. Може натякати на стримувані емоції, але іноді на деяку незрілість.

Джерело: santeh-jurnal.ru




1. Ярослав Владимиркович (Осмомысл)
2. Xecutive.ru-eduction-cses-846221-index
3. ДВОРЕЦ ТВОРЧЕСТВА ДЕТЕЙ И МОЛОДЕЖИ г
4. О чем поют птицы
5. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Харків ~ Ди
6. Лекция 2 Экономическая мысль до появления экономической теории
7. издержки сбора и обработки информации издержки проведения переговоров и принятия решений издержки кон
8. студент 5 курса Л 509 В группы Ф
9. E Как долго Klmk оставаться останавливаться на ночлег Dh ~nce прежде раньше Hi~bir zmn никогд
10. . Основные категории управления персоналом и их взаимосвязь Управления персоналом существует издавно
11. Управление асинхронным двигателем
12. Лекция 7 С Предприятие как объект предпринимательской деятельности Организационно правовые формы пре
13. вариант ответа из числа предложенных
14. Домострой Труд Джона Стюарта Милля Экономика
15. Пермский институт Федеральной службы исполнения наказаний далее ~ институт обучение по программам высше
16. и осуществляет перевозку грузов и-или пассажиров
17. Волна В
18. Бухгалтерский учет анализ аудит 1 а группа
19. на тему Сущность интернетмаркетинга в маркетинговой стратегии и тактике компании
20. Основные направления социальной политики в отношении к пожилым одиноким гражданам.html