Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Заливка. Інструменти заливки ~ це інструменти які дозволяють заповнити кольором залити замалювати в.

Работа добавлена на сайт samzan.net:


55) Інструменти замальовування растрових об’єктів. Задання параметрів та режимів замальовування об’єктів для інструменту «Заливка».

Інструменти заливки – це інструменти, які дозволяють заповнити кольором (залити, замалювати) вибраний обєкт, частину зображення або шар. В Adobe Photoshop для заливки призначені такі інструменти, як Paint Bucket/Заливка і Gradient/Градієнт.

Інструменти Paint Bucket / Заливка і Gradient / Градієнт на панелі інструментів займають одну клітинку, відображається ж завжди піктограма останнього обраного інструменту. Для того щоб вибрати інший інструмент, необхідно натиснути правою кнопкою миші на стрілці поруч із даної піктограмою і вибрати потрібний інструмент з спливаючого меню. Так само спливаюче меню може бути викликане на екран, якщо натиснути на піктограму і утримувати її натиснутою деякий час.           

Paint Bucket (Заливка) - цей інструмент виконує просту функцію - заливає певну ділянку зображення кольором або текстурою. Параметри для цього інструменту задаються на панелі Options/Опції:

  1.  Заповнення. У даному параметрі вказується, чим буде заповнюватися певна область: основним кольором (на передньому плані) або візерунком (Pattern).
  2.  Непрозорість. Параметр задає ступінь непрозорості заливки.
  3.  Tolerance. Даний параметр задає ступінь наближеності кольорів пікселів, що підлягають заливці.
  4.  Суміжність. зафарбовуються тільки невідривні області, тобто області, що потрапляють в діапазон Tolerance та стикаються між собою. Якщо необхідно заливати не тільки сусідні області, то опцію відключають.
  5.  Згладження. між зафарбованими і незафарбованими пікселями зображення створюється напівпрозора межа. Якщо необхідно виконати заливку без згладжування переходу кольорів, то дану опцію відключають.
  6.  Всі шари. дає можливість заливки на всіх видимих ​​шарах. Інакше заливка відбувається тільки на активному шарі.

Також для заливки можна скористатися командою Fill (Заповнити) в меню Edit (Редагування). Для цього спочатку необхідно виділити область зафарбовування за допомогою будь-якого з інструментів виділення, а потім вибрати дану команду. Якщо ж необхідно залити шар повністю, то виділяти нічого не треба. Після вибору команди Fill на екран виводиться діалогове вікно даної команди, в якому можна задати ті ж параметри, що задаються для інструменту Paint Bucket / Заливка на панелі Опцій.

Інструмент Gradient / Градієнт дозволяє створювати градієнтну заливку, тобто заливку, яка являє собою поступовий перехід одного кольору в інший.

Для того, щоб створити градієнтну заливку, необхідно:

  1.  Виділити область, яку необхідно залити градієнтом. Якщо необхідно залити шар цілком, то виділення створювати не треба.
  2.  Вибрати на панелі інструментів інструмент Gradient / Градієнт.
  3.  Задати основний колір (початковий колір градієнта) і колір фону (кінцевий колір градієнта).
  4.  Задати параметри.
  5.  Перемістити курсор миші всередину виділеної області.
  6.  Натиснути ліву кнопку миші і, продовжуючи утримувати кнопку миші натиснутою, провести пряму лінію. Точка початку лінії визначає положення основного кольору, а точка кінця лінії визначає положення кольору фону. Довжина проведеної лінії визначає плавність переходу з одного кольору в інший: чим коротше проведена лінія, тим різкіше перехід між кольорами.

Параметри:

  1.  Градієнт (Gradient). Відображається обраний тип градієнту. Аби обрати інший, необхідно просто відкрити палітру градієнтів, клацнувши по трикутній стрілці, після чого вибрати зразок.
  2.  Стиль градієнту. Для задання стилю, необхідно просто клацнути по одній із цих кнопок:
     Linear/Линейный,  Radial/Радиальный,  Angle/Угловой,  Reflected/Отраженный, 
     Diamond/Ромбический.
  3.  Mode. Даний параметр задає режим накладення кольору.
  4.  Непрозорість. Параметр задає ступінь непрозорості заливки. Чим менше значення параметра, тим кольори більш прозорі.
  5.  Reverse. Градієнт починається з кольору фону, а закінчується основним кольором.
  6.  Згладжування (Дизерінг/ Dither). При створенні градієнтних заливок, що складаються з великої кількості кольорів, іноді можуть бути чітко видно переходи між кольоровими смугами. Для того щоб згладити ці переходи, необхідно виставити позначку Згладжування.
  7.  Прозорість. Задає ступінь прозорості заливки.

Для створення складного градієнта (містить переходи між трьома і більше кольорами) або редагування існуючого типу градієнта використовується Редактор градієнтів, для відкриття якого необхідно клацнути в полі перегляду параметра градієнта.

56) Робота з контуром. Інструменти. Робота з палітрою Контури.

Лінія, що обмежовує фігуру, являє собою контур. Робочий контур - це тимчасовий контур, який з'являється на палітрі «Контури» і визначає межі фігури.

Палітра «Контури» («Вікно»> «Контури») відображає список імен і мініатюр для кожного збереженого контуру, поточного робочого контуру і поточної векторної маски. Для перегляду контуру необхідно для початку вибрати його на палітрі:

А.Збережений контур; Б.Тимчасовий робочий контур; В. Контур векторної маски;

Меню, де можна зберегти контур, видалити контур, а також виконати налаштування заливки і обведення контуру знаходиться в верхньому правому кутку палітри:

Контури можна використовувати кількома способами:

  1.  в якості векторної маски, щоб приховати окремі області шару.
  2.  Перетворити у виділену область.
  3.  можна залити або обвести довільним кольором.

Створити новий контур можна за допомогою інструмента «Перо». Панель параметрів цього інструмента така ж, як і в інструментів типу «Фігури»:

1)Перо - дозволяє створювати контури. Суть його роботи: викреслювання прямої або дугоподібної лінії від однієї опорної точки до іншої.

2)Вільне перо - дуже схожий на інструмент "Ласо", тільки той створює виділення, а "Вільне перо" - контур. Його добре використовувати тим, хто може точно малювати курсором миші.

3)Магнітне перо - "Вільне перо" стане "Магнітним пером", якщо поставити галочку у "Магнітне". Цей інструмент застосовується для точного виділення об'єктів (втім також як і інструмент "Перо").

Додаткові інструменти, що дозволяють редагувати контури:

1)Перо + - додає точки прив'язки.

2)Перо -(мінус) видаляє точки прив'язки.

3)Кут - змінює властивості вузлових точок. У контурах розрізняють три види вузлових точок:

-  Гладкий вузол - забезпечує плавний перехід від одного сегмента до іншого у вигляді єдиної дуги.

- Кутовий вузол - являє собою кут між двома прямими і не має настроювальних балансувальних точок.

- Гострий вузол - використовується в тих місцях, коли потрібно зробити різку зміну напрямку кривої або з'єднати відрізок і криву з різким переходом.

Тобто при клацанні інструментом "Вузол" на гладкому вузлі утворюється кутовий вузол, а при протягуванні кутового вузла - утворюється гладкий вузол.

Окрім того, можна використовувати інструменти для виділення контурів:

Виділення контура - використовується для переміщення всього контуру. Для цього: візьміть цей інструмент, натисніть мишкою на контур (курсор у вигляді чорної стрілки) і перетягніть в потрібне місце.

Стрілка - використовується для переміщення частини контуру. Для цього: візьміть цей інструмент, натисніть мишкою на потрібний вузол контуру (курсор у вигляді білої стрілки) і перетягніть в потрібне місце.

Якщо потрібно одночасно перемістити якусь частину контуру, то спочатку білою стрілкою виділіть потрібні вузли контуру, після чого ті стануть сірого кольору, тоді натиснути мишкою на будь-який з виділених вузлів і перетягнути.

57) Типи шарів та їх призначення. Операції, які виконують з шарами. Вирівнювання та розподіл шарів.

Шари використовуються для створення декількох зображень, а також для додавання тексту або фігур векторної графіки до зображення. До шару можна застосовувати стилі, які дозволяють додавати спеціальні ефекти, такі як тінь або світіння.

Нове зображення має один шар. Кількість додаткових шарів, ефектів та наборів шарів, які можна додати до зображення, обмежується лише обсягом пам'яті комп'ютера. Робота з шарами відбувається у панелі «Шари». Групи шарів допомагають упорядковувати шари та керувати ними. За допомогою груп шари можна розташувати в логічному порядку, уникаючи таким чином мішанини у панелі «Шари». Групи можуть містити в собі інші групи. Групи також можна використовувати для одночасного застосування атрибутів та масок до кількох шарів.

На палітрі «Шари» перелічено всі шари, групи шарів та ефекти шарів на зображенні. Можна використовувати її, щоб показувати та ховати шари, створювати нові шари, працювати з групами шарів. У меню панелі «Шари» ви маєте доступ до додаткових команд та параметрів.

A.Меню панелі «Шари»

B.Група шарів

C.Шар

D. Розгорнути/згорнути ефекти шарів

E. Ефект шару

F. Мініатюра шару

В програмі Photoshop розрізняють 4 типи основних шарів:

  1.  Шари зображення – в них можна розміщувати фрагменти довільного зображення. Вони представляють собою повноцінні зображення, розмір, роздільна здатність, колірна модель яких є такою ж , як і всього зображення. Їх головна особливість полягає в тому, що довільну частину такого шару можна зробити повністю чи частково прозорою.
  2.  Текстові шари – слугують для редагування та форматування тільки текстової інформації. Текстовий шар може бути перетворений у растрове зображення, після чого до нього можна застосовувати засоби для обробки зображень.
  3.  Заливальні шари – зовні нагадують шари зображень, заповнені кольором або градієнтом чи узором, На цих шарах теж можна малювати. В цих шарах не існує прозорості.
  4.  Коригуючі шари – призначені для тонової та колірної корекції зображення.

Найчастіші операції з шарами здійснюються за допомогою панелі, що знаходиться в нижній частині палітри шарів.

У разі, коли зображення містить декілька шарів, всі операції застосовуватимуться лише до активного шару. Зробити будь-який шар активним можна, клацнувши на нім один раз лівою кнопкою миші в палітрі шарів. Помістимо на верхній шар зображення (це можна зробити, наприклад, намалювавши фігуру за допомогою інструментів малювання або вставивши зображення з буфера обміну). Шари можна міняти місцями, перетягуючи їх за допомогою миші. До кожного шару зображення можуть бути застосовані різні налаштування і ефекти, що впливають лише на окремо вибраний шар і не зачіпають решту шарів, але тим самим змінюючи в цілому зовнішній вигляд зображення. Для застосування ефекту до шару, клацніть на ньому правою кнопкою миші

Можна вирівнювати вміст шарів та груп, застосовуючи інструмент «Переміщення» 

  1.  Виконайте одну з таких дій:
  2.  Щоб вирівняти декілька шарів, виділіть шари інструментом «Переміщення» чи у панелі «Шари», або виділіть групу.
  3.  Щоб вирівняти вміст одного або декількох шарів згідно межі виділення, зробіть виділення в зображенні, потім виберіть шари у панелі «Шари». Використовуйте цей метод, щоб виконувати вирівнювання за будь-якою зазначеною точкою на зображенні.
  4.  Виберіть «Шар» > «Вирівняти» або «Шар» > «Вирівняти шари за виділенням» та виберіть команду з підменю. Ті самі команди доступні у вигляді кнопок вирівнювання у панелі параметрів інструмента «Переміщення».

  1.  Верхні краї Вирівнює верхній піксель виділених шарів за найвищим пікселем усіх виділених шарів або за верхнім краєм межі виділення.

  1.  Вертикальні центри Вирівнює піксель вертикального центру на кожному виділеному шарі за пікселем вертикального центру всіх виділених шарів або за вертикальним центром межі виділення.

  1.  Нижні краї Вирівнює нижній піксель виділених шарів за найнижчим пікселем усіх виділених шарів або за нижнім краєм межі виділення.

  1.  Ліві краї Вирівнює лівий піксель виділених шарів за лівим пікселем крайнього лівого шару або за лівим краєм межі виділення.

  1.  Горизонтальні центри Вирівнює піксель горизонтального центру на кожному виділеному шарі за пікселем горизонтального центру всіх виділених шарів або за горизонтальним центром межі виділення.

  1.  Праві краї Вирівнює правий піксель зв'язаних шарів за крайнім правим пікселем усіх виділених шарів або за правим краєм межі виділення.

Команда «Автовирівнювання шарів» дозволяє автоматично вирівняти шари, базуючись на однаковому вмісті різних шарів (наприклад, на кутах та краях). Можна призначити один шар як базовий або дозволити Photoshop вибрати цей шар автоматично. Інші шари буде вирівняно за базовим шаром таким чином, що відповідний зміст шарів перекриватиметься.




1. Электрифицированные ручные машины и электроинструменты
2. РЕФЕРАТ1
3. СТРОИТЕЛЬНАЯ АКАДЕМИ
4. рефератов по философии К теме 1- Влияние мировоззрения на исторические судьбы человека и общества
5. Слитные глаголы verb contrct109
6. на тему - Капитал компании его структура и порядок анализа
7. Образ и значение вина в текстах Пятикнижия Моисеева
8. реакции в опорах 1 и 2 от сил в зубчатом зацеплении 2
9. Основні права професійних спілок у сфері трудового права їх правовий статус визначено і Законом України l
10. Нижний Новгород
11. 13319-2013ГК г Челябинск 12 декабря 2013года
12. Listen to the sound - s - on its own
13. тема господарства та фактори розвитку господарських сфер суспільств у повоєнний час Після другої світової
14. I. Танцы с петлей на шее.html
15. Документоведение и документационное обеспечение управления Электросталь 2009 год Соста
16. 2014 навчального року групи Кількість учнів за
17. правовых формах юридических лиц
18. Реализации продукции 2
19. Расчет однопредметной прерывно-поточной линии
20. тюменский государственный нефтегазовый университет Инсти.html