Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. Підсилювач електричних сигналів ~ це електронний пристрій який призначений для підсилення або підвищен

Работа добавлена на сайт samzan.net:


77. Використання узгоджувальних підсилювачів у геофізичній апаратурі.

Підсилювач електричних сигналів – це електронний пристрій, який призначений для підсилення або підвищення потужності вхідного сигналу за рахунок енергії джерела живлення. Узгоджувальні підсилювачі використовуються на виході в електричній частині свердловинного приладу і на вході наземної панелі, з метою зменшення опору. Узгоджувальні підсилювачі бувають двох типів:

  1.  на транзисторах – імітерні;
  2.  на лампах – колекторні.

78. Поясніть поняття динамічна похибка і як вона впливає на результати вимірів.

Динамічна похибка - різниця між похибкою в динамічному режимі (похибка при вимірюванні змінної в часі величини) і статичною похибкою, яка відповідає значенню виміряної величини у відповідний момент часу.

79.  Поясніть роботу магнітопружного і магнітострикційного перетворювачів.

Принцип дії магнітопружних перетворювачів оснований на зміні магнітної проникності m (або індукції В) феромагнітних тіл в залежності від механічних напруг s, що обумовлені впливом на феромагнітні тіла механічних сил Р (розтягувальні, стискувальні, вигинання, скручування). Існує і зворотне явище – магнітострикція, коли зовнішнє магнітне поле викликає механічні деформації феромагнітного тіла. Під чисельним значенням магнітострикції розуміють відносну зміну Dl/l=el довжина l стержня, що обумовлено впливом зовнішнього магнітного поля.

Магнітострикційні перетворювачі. Магнітострикційний перетворювач являв собою осердя із магнітострикційного матеріалу з обмоткою. Магнітострикційні матеріали в магнітному полі змінюють свої розміри (збільшуються  або зменшуються). Значним магнітострикційним ефектом володіє сплав платини з залізом, залізокобальтовий сплав (пермендюр) залізоалюмінієвий (альфер). У більшості випускаючих в нашій країні магнітострикційних перетворювачів як активний матеріал використовують пермендюр. Перетворювач стержневого типу, як правило, складається із двох стержнів сполучених між собою поперечними накладками. Для зменшення втрат від вихрових струмів осердя /стержні з накладками/ набирають 5 штампованих пластин     товщиною 0.І...0.2 мм електрично ізольованих одна від одної електроізоляційним лаком. На стержнях осердя розміщують обмотки.

Всі розміри осердя обчислюються. Так. ширина пластин b приймається менша за половину довжини хвилі, оскільки будуть виникати значні поперечні коливання в перетворювачі. Довжина осереддя  l  повинна відповідати довжині непарного числа пів хвилі - тоді амплітуда коливань буде  максимальною за рахунок резонансу.

Для ультразвукових верстатів використовують односторонні випромінювачі, тобто ультразвукові коливання надходять у робочу зону з одного торця осердя через концентратор і інструмент . На непрацюючому торці створюють екран, наприклад накладають пористу гуму. Ультразвукова хвиля відбивається від такої подушки і в необхідній фазі досягає випромінюючого торця осердя, В процесі роботи перетворювач нагрівається із-за втрат на вихрові і магнітний гистерезис. Тому перетворювачі більше як 500 Вт виготовляють з водяним охолодженням.

80. Призначення і будова багатокаскадних підсилювачів.

Найбільш широкого використання набули підсилювачі змінного струму з резистивно-ємнісними міжкаскадними зв’язками (з RC-зв’язками). Вони мають добрі частотні властивості, невеликі габарити, високу надійність і тому широко використовуються як при створенні підсилювачів на дискретних елементах, так і у інтегральному виконанні. На рис. 3.24 наведена схема такого підсилювача.

Підсилювач складається із двох каскадів підсилення, виконаних на транзисторах VT1 і VT2 за схемою з СЕ.

Вхідний сигнал після підсилення першим каскадом через конденсатор С2 надходить на вхід другого каскаду, з виходу якого підсилений вдруге через конденсатор С3 надходить на навантаження Rн.

Рисунок 3.24 – Двокаскадний підсилювач з резистивно-ємнісними зв’язками




1. Тема - Економічна система суспільства.html
2. Суждение как форма мышления
3. com-p1164 Работа с энергетикой
4. чертежей программного обеспечения
5. Книжное дело России второй половины XIX века
6. Модели сестринского дела
7. 2013 учебный год Предмет трудового права
8. БАШКИРСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АГРАРНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ ПРОБЛЕМЫ ОСУЩЕСТВЛЕНИЯ ПРАВА СОБСТВЕННОСТИ
9. . Понятие и виды права интеллектуальной собственности 2
10. Реферат- Александр Сергеевич Даргомыжский
11. Эрин Хантер Рассвет.html
12. Реферат- Рыночная Экономика
13. Психологическое обозрение
14. БЛИНОВ доктор экономических наук профессор Российская экономическая академия имени Г
15. тема представляет интерес как с точки зрения теории права понятия правосубъектности правоспособности так.
16. ТЕМАТИКА БАКАЛАВРСЬКИХ РОБІТ ДЛЯ СТУДЕНТІВ НАПРЯМУ 6
17. Вариант 1 1А что такое по вашему вообр
18. Економічна теорія - А
19. задание ситуация
20. И за некоторые моменты которые нарочно упускаю из вида не раскручивая их тайные смыслы