Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

І.П. студентка 61 МП проходила переддипломну педагогічну практику в Гімназії2 м

Работа добавлена на сайт samzan.net:


                                   ЗВІТ

                   Я, (Ф.І.П.) студентка, 61 МП, проходила переддипломну педагогічну практику в Гімназії№2 м. Хмельницького.

                 При підготовці до практики та плануванні роботи я використала різну літературу з педагогіки, психології та методики музичного виховання. Вчитель музики Гімназії № 2,Лакей Андрій Іванович перший же день ознайомив мене з розкладом уроків, музичним кабінетом, а також з власною бібліотекою, літературу з якої часто використовував в роботі. Перший тиждень практики був трішки напружений : ми (практиканти) знайомились з учнями різних класів, дізнавались  про коло їхніх інтересів, щоб на наступних уроках подати  матеріал, цікавий і актуальний для більшості учнів (але, звісно. не відступати від програми).Не сумніваюсь. що і для дітей перші уроки з «новими вчителями» були менш напружені. Більшість учнів прагнули зарекомендувати себе якнайкраще, для цього робили все можливе:

старались виконувати всі завдання, активно приймали участь в іграх. Але були й такі(особливо у старших класах), що перш за все бажали «розкусити» молодого вчителя, найти спосіб рознервувати або «вивести із себе». Частіше всього такі бешкетники порушували дисципліну, шуміли , не виконували завдання. Але потім незвичний хід уроку їх так зацікавлював, що вони розуміли: якщо будуть бешкетувати, можуть щось цікаве пропустити.

             Перші уроки я провела в молодших класах. Діти були дуже активними і з задоволенням виконували завдання. Оскільки у дітей молодшого шкільного віку більше розвинута наочно-образна пам´ять, я часто використовувала на своїх уроках наочності, музично-ритмічні вправи та дидактичні ігри. Твори для слухання музики в програмі підібрані дуже вдало, вони дійсно зрозумілі і близькі дітям. Дівчатка з 2 та 3 класу  принесли ілюстрації до прослуханих творів .Діти були щирими і відвертими, описували свої враження від прослуханих творів, активно відповідали на запитання.

               На уроках  в молодших класах я використовувала різні види музичної діяльності: слухання музики, музично-ритмічні рухи, спів, музична грамота, дидактичні ігри.

                 На уроках в старших класах моєю метою було формування в учнів музичної культури, як складової духовної культури, допомагати учням у пізнанні світу, формуванні світогляду. Досягти цієї мети мені допомагали різні твори з «Золотого фонду світової музики», українські народні пісні.

Ми проводили дискусії на теми «Сучасна музика: стилі і напрямки», говорили про зв'язок музики з іншими видами мистецтва, вплив різної музики на людину, її психіку, світогляд, переглядали репродукції картин українських та зарубіжних художників.

                  Так, як в практику входить робота з хором та вокальною групою, я спробувала себе як керівник з  позакласної роботи. На період практики припало таке свято, як 8 березня-міжнародний жіночий день,  і ми побачили, яка велика роль вчителя музики в проведенні та організації шкільних свят.                             

              Саме безперервна педагогічна практика допомогла мені зрозуміти ближче професію, яку я обрала, зважити всі плюси та мінуси, відчути себе в ролі повноцінного вчителя музики, отримати радість , побачивши результати своєї праці, перейняти досвід вчителів з багаторічним стажем.

               При проходженні практики в мене виникли певні труднощі пов,язані з недостатнім технічним забезпеченням кабінету музики. В загальному, перші дні мені набагато легше було проводити уроки в молодших класах, ніж у старших. Проаналізувавши себе, я дійшла до такого висновку:  це тому, що на попередніх курсах в різних видах практики мені траплялось більше працювати з дітьми дошкільного або молодшого шкільного віку. Провівши кілька занять з учнями старших класів, я подолала цю проблему.

             Я зрозуміла, наскільки важливі знання з різних предметів, які вивчаються в нашій академії. Особливо мені  допомогли знання з педагогіки, психології, методики музичного виховання та основного музичного інструменту. Індивідуальний підхід до дітей, спрямування на особистість, використання різних методів та прийомів навчання та перевірки навчальних досягнень учнів, успішна самопрезентація, логічний виклад матеріалу, правильне реагування на різні дії учнів, володіння грою на музичному інструменті, навики читки з аркуша, справедливість в оцінюванні, - все це є запорукою успішності вчителя.

                  

                   

             

                                            




1. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата техничних наук Харків 2001
2. і У сприйманні величини предмета істотне значення має його зображення на сітківці
3. Реферат- Ціннісні характеристики соціальних працівників та соціальних педагогів
4. Система городского права Западноевропейского средневековья
5. интеллигенция В отличие от знаменитой полемики вокруг сборника ldquo;Вехиrdquo; проходившей в начале прошлого
6. Методика атипического удаления корней зубов на верхней челюсти обезболивание инструмент возможные ослож
7. Физкультура Сила
8. Аэрации здания называется- организованный и управляемый естественный воздухообмен
9. Сартр Жан-Поль
10. Тема- Организация маркетинговой деятельности на предприятии
11. Гимнастика для внутренних органов ~ книга для широкого круга читателей
12. Культура Беларўскіх зямель у 9 ст першай палове 13 ст
13. Есть в близости людей заветная черта сопоставительный анализ эпизода романа И
14. тематики и математического моделирования экономических систем Реферат Параметрические интегралы
15. Статья 3 Брокерская деятельность 1
16. Тема- Техніка безпеки при виконанні електрозварювальних робіт
17. это форма духовной деятельности людей направленная на производство знаний о природе обществе и самом позн
18. Разработка композита на основе более дешевых компонентов и технологической схемы его производства
19. Права и обязанности землепользователей.html
20. Собівартість і матеріальнотехнічна база підприємства 1 Визначити коефіцієнт фізичного зносу окремих