Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Вчитель початкових класів Петрук Оксани Яківни Місце проходження практики- Рівнен

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Звіт

Про педагогічну практику

студентки ІІ курсу групи ПН-21

Педагогічного факультету

(спеціальність «Вчитель початкових класів)

Петрук Оксани Яківни

Місце проходження практики:

Рівненська ЗОШ І-ІІІ ст.. № 24

Термін: 21.01- 17.02.2013р.

Звіт

про педагогічну практику

  Я ,  Петрук Оксана Яківна, студентка ІІ курсу групи ПН- 21 Рівненського державного гуманітарного університету, спеціальність  Початкова освіта , напряму підготовки «Початкове навчання» проходила виробничо - педагогічну практику в 3- А класі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів міста Рівне № 24, Рівненської міської ради  в період з 21.01 по 17.02. 2013 року.

  У школі було створено всі умови для проходження практики  .  Навчально - виховний процес здійснюється в спеціально відведених блоках класів, враховуючи вікові особливості дітей: перші класи – перший поверх, 2- 4 – другий, кабінети для  середніх та старших учнів - окремий правий блок шкільної установи, вечірня школа- третій поверх. На території школи є: стадіон, спортивний зал, дитячий майданчик, актовий зал, 3 мастерні, библіотека, їдальня, буфет, кабінети музики, образотворчого мистецтва, спеціально облаштовані кімнати для проведення різного роду гурткової роботи.

На даний час школа працює над проблемою впровадження інноваційних технологій у навчанні та вихованні , всебічному розвитку особистості школяра. Навчальний кабінет забезпечений великою кількістю  методичних посібників . Оформлення відповідає санітарно – гігієнічним вимогам.

   В перший день практики я познайомилась із навчально – матеріальною базою школи , плануванням роботи школи , з роботою навчальних кабінетів , бібліотеки . методичного кабінету , спортивного залу, календарно – тематичними планами по предметах  планом виховної роботи вчителя класовода, склала індивідуальний план роботи на період  практики, про виконання якого щодня ставила відмітку.

  Практика у школі допомогла виробити нові та закріпити набуті уміння та навички  у роботі як із дітьми , так і з педагогічними працівниками. Протягом зазначеного періоду я провела на «відмінно» 15 уроків: українська мова – 3 , українське читання – 2 , математика – 3 ; природознавство – 2 ; трудове навчання – 2 ;  образотворче мистецтво – 1 ; фізкультура – 1 ;  музика - 1 . Виховний захід «Праця годує, а лінь - марнує», «Мандрівка сторінками народного календаря «Стрітення Господнє»» , позакласне заняття з української мови та читання «Інтелектуальна гра «АБВГДейка»». За  участь у якій кожна команда отримала медаль «Я знаю Українську», а команда переможець грамоту та подарунки.

                               

  Під час навчально – виховного процесу  була  учасником  в організації  бесіди з батьками дітей , які систематично запізнюються на заняття , брала активну участь у засіданні батьківського комітету , підготовці учнів до загальношкільногоконкурсу зустрічі весни , у методичній та громадсько – корисній роботі закладу .  

Організації дозвілля учнів на перервах , класних змаганнях із шашок та шахмат.

     

Планувала і  систематично обліковувала свою роботу з дітьми . Змогла в перші ж два знайти спільну мову з класом , систематично, за відсутності вчителя виконувала обов’язки вчителя – класовода . Провела ряд дослідів за експерементальними методиками на визначення рівня мотивації навчання учнів, результати якої показали, що більшість дітей ставиться до школи позитивно.  Здебільшого рівень мотивації  дітей середній, стимулом до навчання в основному є похвала з боку вчителя та батьків, хороша оцінка. Результат проведеного констатуючого експерименту показав, що мотивація учнів до навчання підвищується за рахунок застосування інноваційних технологій на уроках, ТЗН ,яскравої наочності, цікавих завдань, нестандартної форми викладу навчального матеріалу, застосуванні мультимедійних підручників «Нова школа», рекомендованих міністерством освіти і науки України.  

         Паралельно відвідала 5 уроків  уроків і 2 виховних заходи студентів- практикантів.

    

        Які ж труднощі були під час практики?

1. Не завжди могла підвести учнів до сприйняття наочності та організувати роботу з нею.

2. Не завжди вдавалося  визначити виховну мету уроку, хоча протягом уроку її забезпечувала.

3. Не завжди враховувала психічний і фізичний стан дітей на уроці й намагалася утримувати увагу зауваженнями до класу.

4 .  Інколи дуже особливий підхід потрібно було застосовувати у спілкуванні з батьками , особливо тих дітей , які систематично порушують дисципліну .

5.  Маючи в класі двох дітей із особливим діагнозом у порушенні психіки та нервової системи не завжди вдавалося знайти той доречний  індивідуальний підхід, правильно диференціонувати завдання.

Висновки:

1. Виробничо -педагогічна практика поглибила, закріпила знання з фахових і психолого-педагогічних дисциплін, здобуті в коледжі та університеті, дала змогу застосувати їх на практиці.

2. В ході практики закріпила вміння застосовувати різні методи й форми роботи, які активізують пізнавальну діяльність учнів.

3. Даний вид діяльності закріпив  упевненість у правильності вибору професії й фаху, викликав прагнення вивчати спеціальні та психолого-педагогічні дисципліни у майбутньому, вдосконалювати свої педагогічні здібності, розширювати свою ерудицію.

4. Практика дала змогу відповідно до знань з педагогіки, психології й фізіології проводити навчально-виховну роботу з дітьми молодшого  шкільного віку.

5.  Показала функції класного керівника й дала змогу випробувати себе в них.

6.  Дала змогу протягом чотирьох тижнів спостерігати за навчально-виховною роботою в школі, аналізувати її й робити висновки.




1. Курсова робота Конструкція деталі
2. Страховая корпорация Ллойда
3. Множество М сигналов образуют линейное пространство если справедливы следующие аксиомы- 1 любой сигнал
4. 1Проблемы и задачи и содержание радиоэкологии
5. Лабораторная работа 6
6. Документознавство та інформаційна діяльність 6.html
7. Опера Генри Пёрселла Дидона и Эней проблемы традиций и новаторства
8. это всегда деятельность направленная на производство конкретного продукта
9. Тема 2 Приемы редактирования письменных текстов при подготовке устных текстов для радио и телеэфира 2 часа
10. войной против наркотиков
11. О Ты жив и удивление у новеньких
12. Кубанский государственный университет ФГБОУ ВПО КубГУ Институт начального и среднего профес
13. Дактилоскопирование живых лиц и трупов
14. Гипогонадизм
15. Экзаменационные вопросы по дисциплине- Экономическая теория
16. Методические рекомендации для практических занятий Тема- Клиникоморфологическая характерист
17. Эти требования выработанные в течение веков различными государствами концентрированно формулируются в о
18. Контрольная работа 1
19.  Понятие и порядок ведения Единой товарной номенклатуры внешнеэкономической деятельности
20. Людвиг Фейербах и теория познания