Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Нardware поступова модернізація Портативні ПК класи ноутбуків

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

      Самостійна робота  №10

                              Студента  II-В с/с

                       Стебловського Михайла

На тему: «Нardware поступова модернізація. Портативні ПК, класи ноутбуків, нетбуків» 

Апаратне забезпечення - апаратні засоби , комп'ютерні комплектуючі , жарг . залізо (англ. hardware ) - Електронні та Механічні Частини Обчислювальна пристрою , что входять до складу системи або мережі , віключаючі програмне забезпечення и дані ( інформацію , якові Обчислювальна система зберігає й обробляє ) . Апаратне забезпечення Включає : комп'ютери та логічні Пристрої , Зовнішні Пристрої та діагностічну апаратуру , енергетичне обладнання , батареї та акумулятори .

 

Порівняння ноутбуків і настільних ПК

Переваги ноутбуків перед настільними ПК:

Мала вага і габарити. Навіть ноутбуки категорії заміна настільного ПК можна легко перемістити в інше місце. Ноутбук можна взяти у відрядження , на дачу , у відпустку. Переміщення настільного комп'ютера в іншу кімнату / кабінет часто являє собою проблему , не кажучи вже про переміщення в інше місто .

Для роботи не обов'язково підключати зовнішні пристрої. Ноутбук включає в себе вбудовані дисплей , клавіатуру і пристрій вказівки (звичайно тачпад ) , а до настільного комп'ютера всі ці пристрої необхідно підключати окремо .

Можливість автономної роботи. Наявність акумулятора дозволяє ноутбуку працювати в умовах , коли електрична мережа недоступна (у поїзді , літаку, автомобілі , кафе і просто на вулиці). Настільний комп'ютер може працювати автономно дуже недовгий час і тільки при наявності джерела безперебійного живлення.

Можливість підключення до бездротових мереж . У сумі всі переваги ноутбуків перед стаціонарними комп'ютерами складають основну якість ноутбуків : мобільність .

________________________________________

Але , крім достоїнств , у ноутбуків є й недоліки:

• Низька максимальна продуктивність.

• Обмеженість модернізації .

• Проблеми сумісності з різними операційними системами .

• Якість вбудованих компонентів.

• Система охолодження

• Підвищена ймовірність поломки ..

• Складність ремонту.

• Висока ймовірність втрати або крадіжки.

• Основні несправності ноутбуків

Компроміс між якістю деталей і компактністю призводить до появи специфічних несправностей , характерних для ноутбуків. Більшість з них мають яскраво виражені « симптоми » і вимагають втручання фахівців .

• Перегрів .

• Попадання рідини і конденсат.

• Несправність дисплея.

• Засмічення клавіатури .

Ноутбук по суті своїй є повноцінним комп'ютером. Але для забезпечення мобільності , портативності і енергонезалежності всі комплектуючі мають своєрідні особливості .

Класифікація ноутбуків

Існує 2 основні системи класифікації ноутбуків , які доповнюють один одного

Заміна настільного ПК ( Desktop Replacement )

 

 

Apple MacBook Pro з розміром екрану 15 "- один з найбільш потужних і дорогих ноутбуків минулого десятиліття категорії Desktop Replacement

В якості заміни настільного ПК зазвичай позиціонуються ноутбуки з діагоналлю екрану 15 дюймів і вище. Габарити і вага таких портативних комп'ютерів досить значні , що робить їх незручними в перенесенні, проте відносно великий розмір дисплея забезпечує більш комфортну роботу , а об'ємистий корпус дозволяє встановити потужні компоненти і забезпечити їм достатнє охолодження . Іноді в ноутбуках використовуються настільні варіанти процесорів і системної логіки , такі пристрої називаютсядескноутамі ( від. анг . : DESKtop + NOTEbook = desknote ) . Ряд виробників встановлює у великі ноутбуки 2 жорсткі диски , які зазвичай об'єднані в RAID- масив.

Ноутбуки з діагоналлю екрана 14 - 16 дюймів

Ультрапортативні ноутбуки

Ультрапортативний ноутбук - максимально мобільний лептоп , відмінно підходить для роботи в дорозі (напр. , ASUS Eee і S- серії , Sony VAIO TZ , Samsung Series 4 ) .

Ультрапортативні ноутбуки мають дуже компактні габарити і вага близько 1 кг , зазвичай базуються на процесорі з зниженим енергоспоживанням ( CULV , напр. Atom , AMD Fusion ) , що дозволяє досягти одного з їхніх переваг - рекордної (4-7 годин) автономності роботи . Однак це поєднується з більш високою вартістю при середній продуктивності та оснащеності . Також екран з маленькою діагоналлю (9-12 дюймів ) некомфортен для тривалої роботи або розваг . Можуть використовувати ОС Windows , Linux , Android , Chrome OS.

Нетбуки

Нетбук Asus Eee PC 701

Основна стаття: Нетбук

Нетбуки як окрема категорія ноутбуків були виділені з категорії субноутбуків в першому кварталі 2008 року компанією Intel [ 1 ] . Розмір діагоналі нетбуків від 7 до 12,1 дюйма. Нетбуки орієнтовані на перегляд веб- сторінок , роботу з електронною поштою та офісними програмами. Для цих ноутбуків розроблені спеціальні енергоефективні процесори Intel Atom , VIA C7 , VIA Nano , AMD Geode . Малий розмір екрану , невелика клавіатура і низька продуктивність подібних пристроїв компенсується помірною ціною і відносно великим часом автономної роботи. Габарити зазвичай не дозволяють встановити в нетбук дисковод оптичних дисків , проте Wi -Fi -адаптер є обов'язковим компонентом.

бюджетні ноутбуки

Бюджетний ноутбук iRU Intro 3114

Бюджетні ноутбуки - ноутбуки з низькою ціною і обмеженими можливостями. Такі ноутбуки засновані на дешевих процесорах Intel Celeron M і AMD Mobile Sempron , а також молодших моделях Intel Core 2 Duo і AMD Turion , іноді застосовуються процесори VIA C7 .

З метою зниження вартості бюджетні ноутбуки часто поставляються без встановленої операційної системи , або з передвстановленою FreeDOS або ОС на базі GNU / Linux.

Ноутбуки середнього класу

Ноутбуки середнього класу - найбільша і досить розмита категорія ноутбуків. Діагональ екрана такого пристрою може бути будь-хто. Ноутбуки даної категорії не володіють видатною продуктивністю , відеоадаптер - вбудований або дискретний молодших серій , процесор - початкового або середнього рівня. Корпус таких портативних комп'ютерів , як правило , виконаний з пластика , дизайн простий , не виділяється . На ноутбуки середнього класу останнім часом передвстановлюють ОС Windows 7 Home Basic .

Бізнес- ноутбуки

Бізнес- ноутбуки призначені для ділових людей .. Деякі моделі оснащуються професійними відеокартами Quadro NVS , призначеними для виведення інформації на декілька зовнішніх дисплеїв (дані відеоадаптери сертифіковані для корпоративних додатків). Зустрічаються навіть бізнес - нетбуки (HP 2133 Mini- Note PC ) . На бізнес - ноутбуки , як правило , останнім часом передвстановлюють ОС Windows 7 Enterprise .

Мультимедійні ноутбуки

Мультимедійні ноутбуки - ще одна досить розмита категорія ноутбуків. Просунуті мультимедійні ноутбуки оснащуються ТВ- тюнером і пультом дистанційного керування. У якості ОС на ноутбуках даної категорії зазвичай виступають версії Windows 7 , що містять компонент Windows Media Center ( Home Premium , Professional , Enterprise і Ultimate ) .

Ігрові ноутбуки

Ігрові ноутбуки призначені для особливо ресурсномістких завдань , наприклад , комп'ютерних ігор.

Мобільний робоча станція

Ноутбуки класу мобільна робоча станція призначені для професійної роботи в програмах тривимірного моделювання та САПР.

іміджеві ноутбуки

До класу іміджевих ноутбуків іноді відносять деякі моделі ігрових і бізнес -ноутбуків . Продуктивність іміджевих ноутбуків може бути вельми низькою ( компактні моделі ) , а може бути й досить високою ( Dell Adamo , Asus Lamborghini , ігрові ноутбуки Asus G - серії , Toshiba Qosmio та ін , пов'язані з тісним співробітництвом двох різних виробників Acer Ferrari )

захищені ноутбуки

 

 Захищений ноутбук Panasonic Toughbook

Захищені ноутбуки ( « позашляховики » ) призначені для роботи в екстремальних умовах. Вони мають підвищену стійкість до вібрації , ударів , великий запиленості та вологості , агресивних хімічних середовищ , можуть працювати при екстремальних температурах. Виробники пропонують моделі з різними класами захисту . Такі ноутбуки знаходять застосування в армії , аварійно- рятувальних службах ( МНС , пожежні та ін), можуть служити в якості промислових комп'ютерів і т. п

Ноутбуки з сенсорним екраном (планшетні ноутбуки




1. В- 10 Рыночный механизм.html
2. на тему Медикаментозная обработка корневого канала
3. Поняття, єство і типи ділових нарад
4. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Хар
5. Соотношение международного и внутригосударственного права
6. Реферат- Монашество
7. Экологическое образование младших школьников в курсе природоведения
8. Реферат Глобальная демократическая волна
9. где бы вы хотели поесть Where would you like to et Where would you like to et Помните как сказать в ресторане
10. Национальная символика Австралии
11. Знакомство с правом ребёнка на участие в культурных мероприятиях
12. Смертельные болезни в социальной рекламе и PR
13. ОБЩИЕ ПОЛОЖЕНИЯ
14. Тема 1 Сущность и содержание менеджмента
15. е как эти знания применяются на практике
16. INTRO- ply RIFF 1 4 times- Gtr
17. Критика научного разума
18. Гидравлика и теплотехника
19. досократики охватывает философов принадлежащих милетской пифагорейской элейской элеатской атомистск
20. Тема 8 6 вопрос Ответственность за нарушения законодательства о недрах