Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Робоча навчальна програма з виробничої практики для підготовки у Вищому професійному у

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 11.5.2024

Затверджую

Директор ВПУ № 29 _ 1.1. Митрофанов 20 р.

Погоджено

Замовник кадрів

20 р.

« »

« »

Робоча навчальна програма з виробничої практики для підготовки у Вищому професійному училищі № 29 м. Львова Кваліфікованих робітників за професією :

  1. «Слюсар з ремонту автомобілів»

Кваліфікація: 3 розряд

Розглянуто і схвалено

на засіданні метод комісії професійно-теоретичної та практичної підготовки напрямку слюсар з ремонту автомобілів Протокол № / від -е&Р/З/?

Голова методкомісії

методі


Виробнича практика.

Тема 1. Інструктаж з охорони праці і пожежної безпеки на

підприємстві

Знайомство з програмою навчання.

Загальні відомості про підприємство, ознайомлення з організацією технологічного процесу на підприємстві. Робочі місця. Загальні організаційні вимоги. Ознайомлення з режимом роботи і правилами внутрішнього розпорядку, порядком одержання і здачі інструмента і пристосувань.

Система керування охороною праці. Організація служби безпеки праці на підприємстві. Інструктаж з безпеки праці. Загальні організаційні вимоги до безпеки праці. Ознайомлення з основними видами і причинами травматизму на виробництві. Вимоги безпеки на конкретних робочих місцях і при виконанні окремих технологічних операцій. Заходи попередження травматизму. Ознайомлення з інструкціями з безпеки праці, пожежної безпеки і електробезпеки. Практичне навчання прийомам звільнення від електричного струму, виконання штучного дихання і зовнішнього масажу серця. Заходи попередження пожеж. Порядок виклику пожежної команди. Правила користування первинними засобами гасіння пожежі.

Тема 2. Розбиральео-складальні роботи.

Інструктаж за змістом занять, з організації робочого місця і безпеки праці. Знайомство з технологічними картами при розбирально-складальних роботах.

Вправи.

Кривошипно-шатунний і газорозподільний механізми.

Розбирання і складання кривошипно-шатунного і газорозподільного механізмів. Регулювання зазорів між штовханами (коромислами) і стержнями клапанів.

Охолодження та змащування двигуна.

Розбирання і складання приладів системи охолодження та змащування: радіаторів, вентиляторів, водяних насосів, маслонасосів, термостатів та ін.

Живлення двигуна.

Розбирання і складання карбюраторів, обмежувачів максимальної частоти обертання колінчастого вала двигуна, паливного бака, фільтрів, діафрагмених насосів, пристроїв підгріву пальної суміши, глушників.

Електроустаткування автомобіля.

Знімання та установлення з частковим розбиранням і складанням стартерів, генераторів, реле-регуляторів, котушок запалювання, фар, фонарів, плафонів, перемикачів, перерив'ачів-розподільників, свічок запалювання, акумуляторних батарей, електронних пристроїв запалювання, двигунів допоміжного обладнання та інших електричних пристроїв. .

Коробки передач.

Розбирання і складання трьох чотирьох - і п'ятиступінчастих коробок передач, роздавальних коробок та їх механізмів переключення. Вивчення будови ходозменшувача.

Карданна передача. Головна передача. Диференціал. Напівосі. Бортова передача.

Розбирання і складання карданів, головної передачі, диференціала. Зняття і встановлення напівосі. Вивчення будови бортових передач.

Ходова частина

Розбирання і складання ресор і амортизаторів. Зняття і встановлення маточини коліс. Регулювання підшипників маточини коліс.

Рульове управління

Розбирання, складання і прийоми регулювання рульового механізму. Розбирання і складання рульових тяг.

Гальмова система.

Розбирання, складання і регулювання гальмових механізмів. Розбирання і складання гальмових приводів. Розбирання, складання і регулювання ручного центрального гальма.

Тема 3. Виконання робіт з ремонту автомобілів Інструктаж за змістом занять, з організації робочого місця і безпеки праці. Знайомство з технологічними картами робіт, підготовчі роботи: комплектація матеріалів, обладнання і т. ін., при проведенні ремонтних робіт. Вправи.

Ремонт двигунів.

Розбирання, .знежирювання, контроль і сортування деталей. Ремонт блока циліндрів (зміна шпильок, висвердлювання ушкоджених болтів і

шпильок,

замазування тріщин). Ремонт шатунно - поршневої групи. Зміна вкладишів шатунних і корінних підшипників. Ремонт газорозподільного механізму. Ремонт і зміна приладів системи охолодження, змащення і

живлення. Складання двигуна.

Ремонт приладів електроустаткування.

Виконання операцій розбирання і складання приладів електроустаткування, перевірка стану устаткування. Регулювання і заміна зношених деталей, ремонт електропроводки.

Ремонт трансмісії.

Виконання операцій по зняттю з автомобіля, розбиранню, складанню, ремонту і регулюванню елементів трансмісії: зчеплення, коробки передач, роздавальної коробки, приводу керування коробками, карданної передачі,

заднього моста.

Ремонт переднього моста.

Розбирання моста. Ремонт ресор і амортизаторів. Розбирання передньої незалежної підвіски, ремонт і заміна зношених деталей.

Основне завдання:

  1. ознайомити учнів з видами та методами діагностування технічного стану автомобіля;
  2. навчити учнів здійснювати технічне обслуговування та ремонт автомобілів.

Основна мета:

~ удосконалити вміння учнів аналізувати, порівнювати та виявляти діагностичні ознаки та параметри технічного стану автомобіля;

  1. поглибити технічні здібності учнів до виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту автомобілів.

В результаті навчання учні повинні:

Знати:

  1. будову, призначення, принцип роботи вузлів, агрегатів та пристроїв;

•• основні прийоми розбирання, збирання, зняття та встановлення пристроїв та агрегатів автомобіля

  1. типові несправності агрегатів автомобіля;
  2. правила безпеки праці та пожежної безпеки.

Вміти:

  1. виконувати технічне обслуговування, ремонт, збиоання,

і/ . 4» ■* ' і. і- '

регулювання та випробування агрегатів, вузлів та пристроїв;.

  1. виконувати кріпильні роботи відповідальних різьбових з'єднань при технічному обслуговуванні з заміною зношених деталей.

«з

Складання моста. Регулювання підшипників маточини коліс, кутів повороту коліс.

Ремонт рульового механізму. Розбирання рульового механізму. Ремонт рульових тяг. Складання і регулювання рульового механізму/

Ремонт гальмової системи.

Розбирання стоянкової гальмової системи, приводу -і механізму робочої гальмової системи. Заміна зношених прокладок і деталей. Складання, регулювання, випробування і перевірка гальмових систем.

Ремонт кузова і додаткового устаткування. Розбирання, ремонт деталей агрегатів додаткового устаткування автомобіля (лебідки, гідравлічного підіймача, сідельних установок і ін.).

Ремонт платформи, кабіни і кузова. Зняття та установка глушника.

Ремонт опалювача кабіни, пристрої для обмивання вітрового скла. Складання і регулювання, установка агрегатів додаткового устаткування на автомобілі.

Тема 4. Технічне обслуговування автомобіля.

Інструктаж за змістом занять, з організації робочого місця і безпеки

праці.

Ознайомлення з документацією технічного обслуговування автомобілів та послідовністю технологічних процесів. Знайомство з обладнанням, пристроями і інструментом, які використовуються при технічному обслуговуванні автомобілів. Контроль якості виконаних робіт.

Перевірка та регулювання механізму о про кидання кабіни. Перевірка та регулювання довжини тросу обмеження підйому платформи самоскида. Перевірка стану та працездатності крана керування підйомом платформи самоскида. Заміна масла в системі підйомного механізму.

Програма розроблена у відповідності до Державного стандарту професійнбі^освіти для підготовки кваліфікованих робітників за професією

  1. „Слюсар з ремонту автомобілів”. гІХ'О^ /?

Майстер в/н




1. Дам де Парі фр Notre Dme de Pris собор у Парижі Франція присвячений Діві Марії матеріІсуса Христа кафедрал
2. на тему Основные тенденции парадигмы социальной работы
3. Практикум по гештальттерапии BBYY FineReder 11 Практикум по гештальттерапии
4. Модель анализа себестоимости продукции
5. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук Київ Дисерта
6. тема- Сегментирование рынка на примере ресторана с целью изучения сегментирования рынка.html
7. ОБЩЕЕ ПОЛОЖЕНИЕ
8. вариантами ответа
9. 20 року слідчий посада найменування органу ініціали п
10.  Понятие и классификация функций государства 1
11. тематический курс Выполнила студентка 3го курса заочного отделения юридич
12. тематичного методу вивчення природи був великий італійський вчений Галілео Галілей 1564 1642
13. либо образы ритуалы
14. 6
15. Принцип диспозитивности в гражданском праве и гражданском процессе1
16. Это научно поставленный в точно учитываемых условиях опыт с целью установления зависимости между тем или ин
17. мокрые и сухие
18. ШТАНГАСЫЗ СОРАП ~ОНДЫР~ЫЛАРЫ
19. Криминалистика
20. Я думаю что сочетание тех жанров и элементов искусства которыми я занимаюсь и пытаюсь сделать из них синтез