Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Становлення поняття запобіжні заходиrdquo; в історії кримінальної процесуальної думки

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 1.6.2024

Помнікова М.О.

група 602

ЗАСТОСУВАННЯ

ЗАПОБІЖНИХ ЗАХОДІВ У СУЧАСНОМУ КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСУАЛЬНОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ

ПЛАН

Вступ

Глава 1. Становлення поняття „запобіжні заходи” в історії кримінальної процесуальної думки.

§ 1. Історичний розвиток системи запобіжних заходів та її науково-теоретичного обґрунтування.

§ 2. Порівняльний аналіз системи запобіжних заходів у вітчизняному кримінальному процесуальному законодавстві та законодавстві європейських держав (Франція, Великобританія, Німеччина, Росія).

§ 3. Основні позиції щодо визначення місця запобіжних заходів в структурі кримінальної процесуальної діяльності в сучасній вітчизняній юридичній теорії.

Глава 2. Запобіжні заходи як вид заходів забезпечення кримінального провадження згідно з кримінальним процесуальним законодавством України 2012 року.

§ 1. Поняття, сутність та значення для кримінального процесу заходів забезпечення кримінального провадження.

§ 2. Сучасна система запобіжних заходів: поняття, сутність, основні види.

§ 3. Підстави та порядок застосування запобіжних заходів.

Глава 3. Проблеми застосування новацій чинного кримінального процесуального законодавства у контексті сучасної практики правоохоронної та судової діяльності в Україні.

§ 1. Проблеми застосування запобіжних заходів у діяльності органів внутрішніх справ.

§ 2. Проблеми застосування запобіжних заходів у діяльності органів прокуратури.

§ 3. Проблеми застосування запобіжних заходів у діяльності судових органів.

Висновки

Список використаних джерел

ВСТУП

Одним із найбільш цінних прав людини, яке зазвичай суттєво обмежується під час розслідування кримінальної справи, – це право на свободу та особисту недоторканість. Протягом існування незалежної України серед вчених – теоретиків кримінального процесу та практичних працівників судових і правоохоронних органів проблема застосування запобіжних заходів в кримінальному процесі не втрачала своєї актуальності. Авторами нового Кримінального процесуального кодексу було внесено доволі значні зміни в систему існуючих запобіжних заходів в України. Зокрема, було змінено підстави та порядок їх застосування, запроваджено деякі нові для вітчизняної практики заходи. Але виникає питання: чи насправді є необхідність і правова обумовленість застосування саме такої системи запобіжних заходів, а також чи є історично обумовлена потреба запровадження нових або вдосконалення вже існуючих заходів кримінального примусу, в тому числі і запобіжних заходів?

У процесі дослідження переважну увагу нами буде звернено на аналіз змісту та нормативного забезпечення поняття запобіжних заходів і порядку їх застосування у кримінальному процесуальному законодавстві Украйни 2012 року. Водночас, керуючись ідеєю, що будь-яке соціальне явище у його сучасному стані є лише періодом історичного розвитку цього явища, ми вважаємо доцільним у першій частині роботи звернутися до вивчення історії розвитку поняття та практики застосування запобіжних заходів на прикладі України й деяких західноєвропейських держав у хронологічних межах від кінця Середньовіччя (ХIV-XVст.) до теперішнього часу. У третій частині нашого дослідження для аналізу практики застосування запобіжних заходів у діяльності органів внутрішніх справ, прокуратури та суду ми плануємо спиратися на матеріали кримінальних справ, судові вироки та статистичні дані відповідних судових і правоохоронних органів Луганської області у період часу з листопада 2012 року по грудень 2013 року.

У процесі роботи нами було використано такі нормативні акти, як: Конституція України, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод,  Кримінальний процесуальний кодекс України, Закон України „Про попереднє ув’язнення” (від 30  червня 1993  року), Положення „Про порядок короткочасного затримання осіб, підозрюваних у вчиненні злочину” (від 13 липня 1976 року) тощо.

Також ми послуговувалися такою навчальною та науковою літературою: Бахмайер-Вінтер Л., МакБрайд Д., Сванідзе Е. „Висновок щодо проекту кримінально-процесуального кодексу України”, Благодир А.А. „Застосування примусу під час провадження слідчих дій”, Булатов Б.Б. „Меры уголовно-процессуального принуждения”, Ветрова Г.Н. „Уголовно-процессуальная ответственность”, Грошевой Ю.М. „Досудове розслідування кримінальних справ”, Ахтирська Н. М., Костюченко О.Ю., Кухнюк Д.В., Новиков В.Д. „Застосування запобіжних заходів,  альтернативних взяттю під варту, у кримінальному судочинстві України”,  Капустянский В.Г. „Убеждение и принуждение в советском уголовном процессе”, Лобойко Л.М. „Реформування кримінально-процесуального законодавства в Україні (2006- 2011 роки)”, Маляренко В. „Межі судового контролю за додержанням прав і свобод людини”, Шавкун М.Г. „Запобіжні заходи в кримінальному процесі та контроль суду за їх застосуванням” та ін.

У процесі дослідження застосовувалися методи: історичний, порівняльного аналізу, аналізу документів, узагальнення статистичних даних.




1. Методические рекомендации составление развёрнутого планаконспекта урока производственного обучения
2. Пусть они сразу хоронят и убитого и пулю
3. статья будет полезна как опытным игрокам так и тем кто впервые решил принять участие в турнирных сражениях
4. религиозная практика; богослужение; 2 обычно небольшой или узкий круг людей объединенных сильной привяза
5. Яка недостатність кровообігу найбільш вірогідно розвинулася в пацієнта Серцева правошлуночкова.html
6. Project- excellent Хаглар ~ программа состоящая из трёх основных частей
7. Флобера ~ одна з ldquo;вічних книгrdquo; Гюстав Флобер ~ видатний французький письменник майстер витонченого п
8. конспект лекций. ; М
9. Тематика курсовых работ Екатеринбург 2006
10. Такими существенными мерами государственной поддержки малого бизнеса и сельскохозяйственных товаропроизв
11. Уголовное наказание за диверсию
12. Лекция Правила написания научной работы предполагает начальное ознакомление студентовпервокурсников с
13. Принцип эквивалентности
14. на тему Философия эпохи Просвещени
15. д может находиться в состоянии- работы ремонта резерва автоматического резерва под напряжением
16. История социальной педагогики 20132014 уч
17. Так на сибирских стоянках Мальта и Буреть таким строительным материалом были камень и рога северных олен
18. Оформлення і введення у дію ПФП
19. 0913 4 Практические занятия Практическое занятие 1 Аспекты планирования сотовой подвижной свя
20. Гимназия 38 Города Дзержинска Нижегородской области