Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Дельфін студента 41 групи Природничого факультету Харківського національного педагогічного універси

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ЗВІТ

про проходження організаційно-виховної практики

в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дельфін»

студента 41 групи

Природничого факультету

Харківського національного педагогічного університету

імені Г.С. Сковороди

Вовченко Андрія Володимировича

Я, Вовченко Андрій Володимирович проходив організаційно-виховну практику 3 16.07.2013 року по 06.08.2013 року в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дельфін»(с. Піщане Бахчисарайського району Автономної Республіки Крим) на посаді вихователя загону. Умови в таборі як найкраще сприяють активному відпочинку та оздоровлення дітей, та якісної роботи вихователів та педагогічного колективу. По приїзду до табору адміністрацією та старшим педагогічним колективом було проведено інструктаж та бесіду щодо найякіснішої роботи в таборі.

Заїзд дітей проводився на протязі всього дня, частина дітей прибувала до табору організовано на автобусах, деякі самостійно з батьками. Після розподілу дітей по загонам відбувалося знайомство вихователів з дітьми та батьками, розподіл дітей по кімнатах. На другий день після прибуття дітей почалася підготовка до свята відкриття змінні, бесіда з дітьми та ігри для виявлення лідерських якостей та талантів, та після цього остаточне планування концертної програми від нашого загону. Створення в загоні самоуправління, вибір капітана, назви та девізу. Першими труднощами які виникли при приїзді дітей, це було знайдення спільної мови з дітьми, але після бесіди та індивідуального підходу до кожної дитини, була знайдена спільна мова з кожною дитиною та найліпша організація всього загону.

Табір організовував екскурсії для дітей по мальовничим місцям краю, вихователі загонів брали участь у екскурсії, а також проводили пізнавальні бесіди з дітьми щодо унікальної природи даної місцевості.

Організовувалися спортивні змагання (ТурГрад) естафети, в яких діти активно приймали участь всім загоном разом з вихователями. Кожен день діяли спортивні секції: футбол, баскетбол, волейбол, настільний теніс, піонер-бол, шашки та шахи.

В загоні проводилися екологічні заходи, бесіди. Організоване прибирання території та чергування біля корпусів. А також конкурс поробок «Как прекрасен этот мир».

В таборі активно працювали гуртки різного напрямку: спортивні, рукоділля, бібліотека, ігротека.

Виконуючи  завдання  і  реалізуючи основні принципи виховної роботи,  виховна робота загону «Звезды » орієнтувалися  на  нормативно – правову базу з питань  виховної роботи, а  саме: Закони України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про охорону дитинства”, “Концепцію виховання дітей та молоді”, “Концепцію громадянського виховання”, “Національну доктрину розвитку освіти”, “Конвенцію про права дитини”,  “Декларацію прав дитини ”  та нормативно – правові акти, документи  Міністерства освіти і науки України,молоді та спорту, обласного управління освіти, органів місцевого самоврядування.

Виховна робота у загоні була спланована та спрямована на досягнення головної мети – формування та розвиток соціально-зрілої, творчої особистості – громадянина України.

    Реалізація основних принципів виховної роботи протягом І зміни здійснювалися за основними напрямками:

1. Ціннісне ставлення до себе

2. Ціннісне ставлення  до сім’ї, родини , людей

3. Ціннісне ставлення до праці

4. Ціннісне ставлення до природи

5. Ціннісне ставлення до культури та мистецтва

6. Ціннісне ставлення до суспільства  і держави

Під час проходження практики навчився по-перше знаходити спільну мову з дітьми, організовувати роботу в загоні, уважно ставиться до дітей, тактовно поводитися з ними, а також виявляти гнучкість у спілкуванні з батьками. Організовувати заходи, підтримувати дітей, знаходити щось унікальне в кожній дитині. З педагогічним колективом склалися гарні робочі та дружні стосунки, старший педагогічний колектив завжди підтримував та давав поради. Під час роботи у таборі в нагоді стали методичні матеріали, які надавалися в університеті та знаходилися у таборі, для кращої організації відпочинку дітей.

Висновки

В результаті проходження організаційно-виховної практики в дитячому таборі, я зробив такі висновки:

•  як краще проводити виховні заходи, як зацікавити дітей;

• навчився працювати з дітьми та педагогічним колективом;

• Я зрозумів, що знання набуті в таборі, я радо можу використовувати в майбутньому, набув досвіду в організації дитячого колективу, підготувався до педагогічної практики в наступному році, навчився застосовувати набуті знання в реальному житті.

Пропозиції щодо вдосконалення організації літньої педагогічної практики та підготовки до неї

Творчо підходити до планування роботи, працювати над підвищенням методичного рівня вожатих, активніше вивчати теоретичні питання стосовно  проблем сучасного виховання та застосовувати їх на практиці.

Працювати над створенням умов для самореалізації особистості відповідно до її здібностей, суспільних та власних інтересів

Збільшити курс підготовки вихователів до майбутньої практики, та після розподілу бесіди з вихователями які працювали в цих таборах.




1. Тойота Мотор в России Выполнила группа- ФСС 41 Москва 2012 Бриф на организацию и пров
2. Понятие и основные концепции политических конфликтов
3. Реферат- Пенсійне право як складова права соціального забезпечення
4. Мы боги Это шокирует Прочтите эту книгу и Вы получите наслаждение от того как аргументировано красив
5. Реферат на тему- РЕЛІГІЯ І МЕДИЦИНА Про їх співпрацю за атеїстичних часів не м
6. Тульский государственный университет Политехнический институт Кафедра
7. Багаторозрядні комбінаційні суматори та АЛП
8. Бибиков Александр Ильич
9. Изучение звездного неба с помощью подвижной карты
10. тактическими картами и планами пожаротушения под руководством капитана и включать следующие действия- обн
11. тематики Вопросы для подготовки к экзамену по дисциплине Физика Механическое движение
12. Лазеры в косметологии
13. Социально-психологические методы управления предприятием
14. В зависимости от поставленных задач формируются и подходы к процедуре сбора и обработки информации
15. транспортних будівельних дорожніх машин і обладнання 2013
16. Войны ограниченные и войны тотальные
17. Потому что тот подвиг память о нем сколько бы времени ни прошло не остынет в наших сердцах
18. Антикризисное управление
19. Статья 1 Закона о защите прав потребителей
20. Зарождение и развитие древневосточной философии Индии и Китая.html