Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

20р. ЗВІТ про підсумки проведення практики курсанта 301 навчальної групи Навчаль

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-13

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 18.5.2024

ЗАТВЕРДЖУЮ

Начальник Кам’янець-Подільського МВ

УМВС України в Хмельницькій області

майор міліції

Дахно Ю.В.

«_____»____________20___р.

ЗВІТ

про підсумки проведення практики

    курсанта 301 навчальної  групи

Навчально – наукового інституту підготовки слідчих та криміналістів

Національної академії внутрішніх справ

                      молодшого сержанта міліції Крижанівського А.В.

У відповідності з навчальним планом і нормативними положеннями про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, зокрема відповідно до вимог Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про міліцію», Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України, Положенння про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ Української РСР, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 29 липня 1991 року № 114, Положення про Міністерство внутрішніх справ україни, затвердженого указом Президента України від 6 квітня 2011 року № 383/2011, Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України, затвердженого наказом МВС України вiд 25.01.2008 № 30 (зі змінами) та розпорядження МВС України від 15.11.2010 № 1060 «Про покращення стану професійної підготовки фахівців для слідчих підрозділів» програмами Національної академії внутрішніх справ, я, в період з 08.07.2013 року по 31.07.2013 року проходив стажування  в   СВ Кам’янець – Подільському МВ УМВС України в Хмельницькій області.

Розпочиналось стажування із прибуття в Управління МВС в Хмельницькій області, де було проведено розподіл по територіальних органах внутрішніх справ. Безпосередньо на місці проходження стажування, а саме в СВ Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області, відбулося представлення особовому складу підрозділу, проведено інструктаж, знайомство з колективом слідчого відділення, внутрішнім розпорядком за місцем проходження практики, структурою підрозділів досудового розслідування, ознайомлення з родом та обсягом роботи, яка виконується слідчими. На виконання проходження стажування за мною  було закріплено керівника стажування –  заступника начальника СВ Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області майора міліції Страпак Наталю Анатолівну, яка ознайомила мене з оперативною обстановкою, завданнями і функціями підрозділу, його структурою, внутрішнім розпорядком, заходами особистої безпеки та правилами безпеки праці, умовами використання і застосування спецзасобів. Також безпосередній керівник стажування забезпечив мене робочим місцем та створив необхідні умови для проходження стажування в повному обсязі.

У своїй діяльності слідчі керуються Конституцією, Кримінальним та Кримінальним – процесуальним кодексами України, Постановами Пленуму Верховного Суду України та законами України, постановами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, декретами, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України.

Під час проходження практики  мною було проведено певну роботу  пов’язану з поглибленням, закріпленням отриманих теоретичних знань та набуттям навиків професійної та організаторської діяльності працівників ОВС, розвивала організаторські здібності, ініціативу при виконанні службових обов'язкiв.

У перший тиждень за участю керівника ознайомився з:

  1.  наявною структурою та інформаційним змістом сайту Головного слідчого управління МВС;
  2.  порядком ведення Єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події;
  3.  порядком прийняття та реєстрації заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення у Єдиному реєстрі досудових розслідувань;
  4.  порядком підготовки та проведення окремих слідчих (розшукових) дій: оглядів, допитів потерпілих, свідків, підозрюваних, одночасних допитів двох або більше осіб, пред'явлення для впізнання, слідчого експерименту, обшуку, призначення експертизи тощо;
  5.  порядком застосування кримiналiстичної технiки, та засобів фіксації результатів проведення слідчих (розшукових) дій;
  6.  порядком підготовки та проведення негласних слiдчих (розшукових) дій;
  7.  порядком виявлення, фiксацiї та вилучення слiдiв i предметiв на мiсцi подiї з метою їх подальшого експертного дослiдження;
  8.  формами взаємодiї з оперативними підрозділами, прокуратурою, судом та iншими правоохоронними органами;
  9.  порядком застосування кримiналiстичних облiкiв при розслiдуваннi кримінальних правопорушень;
  10.  особливостями органiзацiї роботи слiдчого на початку кримінального провадження, повідомленння про підозру та закiнчення досудового розслідування;
  11.  застосуванням заходів забезпечення кримінального провадження, підстав і порядку їх застосування;
  12.  строками досудового розслiдування та порядку їх продовження;
  13.  порядком планування досудового розслідування та проведення окремих слідчих (розшукових) дій;

У другій тиждень за участю керівника практики відпрацював навички, які слідчий повинний мати на початковому етапі розслідування, зокрема з:

  1.  прийняттям заяв чи повідомлень про вчинене кримінальне правопорушення;
  2.  реєстрацією заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення у Єдиному реєстрі досудових розслідувань;
  3.  проведенням огляду місця події, складання відповідного протоколу, та додатків до нього (плани, схеми тощо), вилучення предметів, що можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні (за необхідності використання при цьому кримiналiстичної техніки);
  4.  проведенням невiдкладних слiдчих (розшукових) дiй для розслідування кримінального правопорушення;
  5.  проведенням негласних слiдчих (розшукових) дій;
  6.  залученням до роботи у складу слідчо-оперативної групи;
  7.  плануванням розслідування по конкретних кримiнальних правопорушеннях, висування слідчих версій, визначення шляхів та способів найбільш доцільної організації досудового розслідування у повній відповідності до вимог законодавства і з урахуванням специфіки розслідуваної події.

У третій тиждень за участю керівника практики відпрацював навички, які слідчий повинний мати на подальшому етапі розслідування, зокрема з:

  1.  проведення допитів потерпiлих, свiдкiв, пiдозрюваних, одночасного допиту двох або більше осіб, реальної підготовки до цих слідчих дій.
  2.  проведення обшуку, слідчого експерименту, пред'явлення для впiзнання (осіб, фотознімків, предметів) тощо;
  3.  призначення експертизи та складання при цьому мотивованої постанови з перелiком питань, що пiдлягають вирiшенню експертом;
  4.  застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

У четвертий тиждень за участю керівника практики відпрацював навички, які слідчий повинний мати на заключному етапі розслідування, зокрема з:

  1.  оцінювання зібраних у провадженні доказів, визначення їх достатності для повідомлення особі про підозру;
  2.  збирання матеріалів, що характеризують підозрювану особу;
  3.  складання обвинувального акту, реєстру матеріалів та ознайомлення учасників процесу з ним, розгляд слідчим заявлених клопотань;
  4.  складання клопотання про застосування примусових заходів виховного чи медичного характеру.

Під час практики на мене покладався певний обсяг роботи, виконання якої дало змогу навчитись: планувати проведення досудового розслідування в кримінальних провадженнях, застосовувати криміналістичну техніку та засоби фіксації результатів проведення слідчих дій, вилучати предмети, що можуть бути речовими доказами в провадженні, складати кримінально-процесуальні документи (протоколи, постанови, плани, схеми, додатки тощо), організовувати роботу по огляду місця події, давати оцінку зібраним по кримінальному провадженні  фактичним даним, проводити слідчі дії, складати обліково-звітну документацію кримінальних проваджень.

 Також навчився приймати та процесуально оформлювати рішення про: обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного, призначення експертизи, складання обвинувального акту, реєстру матеріалів, складання клопотання про застосування примусових заходів виховного чи медичного характеру.

Також ознайомився із загальною характеристикою території, що обслуговується міським відділом, її особливостями, станом оперативної обстановки на території міста Кам’янця-Подільського.

Брав участь в проведенні оперативних нарад в слідчому відділенні, в заслуховуванні на оперативних нарадах звітів працівників слідчих підрозділів, інших посадових осіб органів внутрішніх справ про стан розкриття та розслідування правопорушень, взаємодії служб на даному напрямку роботи, в розгляді заяв і повідомлень про злочини, що надходять у слідчий підрозділ, а також матеріалів про злочини і забезпечення прийняття по них рішень.

За період практики я ознайомлювався з нормативно-правовими актами, інструкціями, оглядами, методичними та аналітичними документами, що стосуються діяльності органів внутрішніх справ, формами і методами роботи працівників. Виконував розпорядок дня, установлений у підрозділі за місцем проходження практики, дотримувалася дисципліни та законності і правил, які діють у місці його проходження, вів щоденник та кожного дня звітував безпосередньому керівникові практики про виконану роботу.

Під час стажування в СВ Кам’янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області я неодноразово був присутній при огляді місця події в складі слідчо – оперативної групи, при цьому мною, за допомогою керівника пратики, було складено протокол огляду місця події, відповідні додатки до нього, вилучено предмети, які в подальшому стали речовими доказами в кримінальному провадженні та набуто навичок поводження із криміналістичною технікою.

Крім цього я брав участь у розслідуванні кримінальних проваджень, будував  власні слідчі версії. Виконував  доручення слідчих, приймав  участь у проведені таких слідчих дій як: допит потерпілих, свідків, одночасний допит двох і більше осіб, неодноразово брав участь у проведенні огляду місця події із застосуванням криміналістичної техніки, огляду документів, речових доказів, складав клопотання про дозвіл на обшук, постанову про приєднання речового доказу до провадження, описи кримінальних проваджень. Виконував  роботу із систематизації кримінальних проваджень та працював  з провадженнями, які підлягають закриттю, при цьому складав постанову про закриття кримінального провадження, повідомлення потерпілому та прокурору про закриття кримінального провадження.

Ознайомився з порядком роботи слідчого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, під безпосереднім керівництвом наставника вводив дані про вчинене кримінальне правопорушення.

Окрему увагу я приділяв практичному засвоєнню  навичок, необхідних за кваліфікаційними вимогами професії : складання та оформлення службової документації, застосування технічних засобів, аналіз правових ситуацій.

В ході практики я виконав практичне навчання відповідно до програми практики та індивідуального плану проходження практики, при цьому виконував  роботу, спрямовану на формування  навичок і вмінь, що необхідні для успішного виконання поставлених завдань. Практика проходила згідно затвердженого плану. Заплановані заходи виконувались у визначений термін.

Вважаю, що організація проходження практики та теоретична підготовка до нього знаходяться на належному рівні.

За час проходження практики в  СВ Кам’янець-Подільського МВ  УМВС України в Хмельницькій області мені вдалось оцінити реальні умови практичної діяльності підрозділів досудового слідства та загалом органів внутрішніх справ.

Справедливе ставлення керівника практики до мене допомогло навчитися самокритично оцінювати  свою діяльнісь, проявляти самоконтроль в екстримальних ситуаціях. Керівництвом практики були вивчені мої ділові, моральні й особисті якості , для того щоб ознайомити мене з роботою органів внутрішніх справ, адаптувати до специфічних умов праці.    

На мою думку мета практики за час її проходження досягнута, а теоретичні знання, отримані за час навчання в академії для всебічного їх використання в процесі практичної діяльності – систематизовані, поглиблені та закріплені.

Я вважаю, що під керівництвом досвідченого наставника зумів в повному обсязі виконати план проходження практики та отримав велику кількість знань та професійних навичок, які стануть в пригоді під час проходження служби в майбутньому в слідчих підрозділах та в будь – якій службі органів внутрішніх справ України.

Курсант 301н.г.

ФПС ННІПСК  НАВС

молодший сержант міліції                               А.В.Крижанівський            

«_____»____________20___р.                                                      

ПОГОДЖЕНО

Керівник практики

Заступник начальника СВ

Кам’янець-Подільського МВ УМВС У

в Хмельницькій області

майор  міліції                                                                              Н.А. Страпак

«_____»____________20___р.




1. Экономическое действие рекламы кока-Кола на потребление
2. Продажа доли в обществе с ограниченной ответственностью
3. Куда хуже если там все принимают тебя за могущественную волшебницу и требуют колдовских зелий побед над об
4. Тема- Цель- проверить знания обучающихся по теме- Мир в ХХI веке 1
5. Первобытные формы религии, миф
6. ТЕМА 6 ПРИНЦИПЫ ОРГАНИЗАЦИИ 1
7.  Переход экономики на военные рельсы В первые месяцы войны Советский Союз утратил значительную часть свое
8. Считаем время выполнения скрипт
9. Тема 1.1- Предмет структура методология и функции экономической теории
10. Все есть страдание
11. На его долю приходится 255 валового внутреннего продукта 34 основных фондов с промышленным производством с
12. . ПОНЯТИЕ И КЛАССИФИКАЦИЯ СЫРОВ [0.
13. Отчет по лабораторной работе 3 По дисциплине- Программирование и алгоритмические языки Переменные т
14. Public reltions. Существует более пятисот определений и понятий Паблик рилейшнз.html
15. Историческая география
16. Защита конфиденциальной информации в гражданском процессе
17. Управление культуры города Кировска Муниципальное автономное учреждение культуры Кировский городско
18. Производство заготовок осуществляется двумя методами метод пластической деформации; метод литья
19. Козаков Михаил Михайлович
20.  Правовое обеспечение и законодательные положения по охране труда