Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. Горизонтальні автоклави застосовують для стерилізації продуктів у металевій тарі а вертикальні для сте

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Автоклави вигото&тяють двох типів: вертикальні та горизонтальні. Горизонтальні автоклави застосовують для стерилізації продуктів у металевій тарі, а вертикальні - для стерилізації продуктів в металевій та скляній тарі. Як нагрівальне середовище в автоклавах використовують гарячу воду та пару. Пара, як нагрівальне середовище, може використовуватись тільки в тому випадку, кати продукти знаходяться в металевій тарі і стерилізацію проводять при температурі вище 100 °С під тиском. Скляну посуду в автоклавах незалежно від температури стерилізують тільки водою, яку підігрівають парою з температурою близько 150 СС.

Безперервно діючі стерилізатори мають транспортні органи, виконані у вигляді роторів, барабанів, стрічкових або пластинчастих транспортерів чи ківшових елеваторів. Необхідним пристроєм для стерилізаторів має бути завантажувальний і розвантажувальний механізми.

Автоматичні стерилізатори безперервної дії за принципом оброблення поділяють на роторні з гідростатичним тиском і горизонтальні з пластинчастим конвеєром.

Роторний стерилізатор безперервної дії. Роторні стерилізатори безперервної дії виготовляються двох типів: для стерилізації у воді при атмосферному тиску та для стерилізації в парі при тиску вище за атмосферний.

Установка для безперервної стерилізації включає стерилізатор і охолоджувач, які конструктивно майже однакових розмірів.

Роторний стерилізатор безперервної дії 

Стерилізатор працює таким чином. Банки 4 подаються в барабан 2 завантажувальним пристроєм 6. При обертанні ротора банки переміщуються поступово по направляючій спіралі 3 від одного кінця апарата до іншого. При цьому створюється обертальний рух банок одночасно з барабаном навколо його та власної осі. Корпус стерилізатора при цьому заповнюється гарячою водою чи парою. Барабан приводиться в обертальний рух з двох сторін валу, що виключає можливість його деформації. Зміною числа обертів ротора (0,5- 6,0 об/хв.) регулюють тривалість процесу стерилізації.

Після закінчення стерилізації оброблені банки за допомогою розвантажувального пристрою 3 (рис. 10.6) направляються в охолоджувач, який має аналогічну будову та принцип дії, що й стерилізатор. У ньому банки охолоджуються холодною проточною водою до температури 30-^Ш °С при надлишковому тиску повітря, що попереджає деформацію тари.

Недоліками роторних стерилізаторів є: однотипність оброблення продуктів тільки в металевій тарі одних геометричних розмірів та деформація банок за рахунок різкого перепаду температури та тиску.

Пластинчастий стерилізатор безперервної дії. Стерилізатори такого типу характеризуються відносно малими габаритними розмірами та високою продуктивністю, розраховані на оброблення продуктів у металевій тарі. Процес стерилізації проводиться в автоматичному режимі.

Установка безперервної дії з пластинчастим конвеєром  включає стерилізатор і охолоджувач, в яких оброблення проводиться із використанням надлишкового тиску.

Конструкція стерилізатора включає прямокутний горизонтальний корпус, закритий з торцевих сторін кришками (рис. 10.7). Всередині корпусу розташований пластинчастий конвеєр, що складається з двох частин. Кожна частина транспортера (рис. 10.8) має два вертикальних вали 1, на яких закріплені зірочки 2 таким чином, що ланцюг 3 транспортера переміщується по спіралі, опускаючись при цьому в першій частині чи піднімаючись в другій частині на висоту банки при кожному переході з однієї зірочки на іншу. Банки розташовуються у вертикальному положенні на верхній частині першого транспортера і рухаються по спіралі згори вниз. При переходженні ланцюга на другу частину транспортера банки рухаються по спіралі знизу вгору. З верхньої стрічки другої частини транспортера банки направляються в охолоджувач, де вони охолоджуються струменями холодної води в трьох зонах при різних температурах води.

Розрахунок стерилізаторів безперервної дії.

1. Кількість банок, що одночасно знаходяться в барабані стерилізатора

М =z-п банок,                                         

де: z - кількість витків спіралі; п - кількість банок.

2. Продуктивність стерилізатора

G=M/τc банок/с,                                          

іе іс - тривалість стерилізації, с.

3. Витрати теплоти при роботі стерилізатора включають витрати теплоти у режимі нагрівання тари, продукту в тарі та витрат у навколишнє середовище.

4. Загальні затрати теплоти на процес стерилізації

Qзаг = Q1+ Q2+ Q'3 + Q''3                          

5. Витрати пари

D = Qзаг/(iп-ik-) кг,                               

де: іп - питома ентальпія пари з врахуванням тиску та ступеня сухості, кДж/кг; ік - питома ентальпія конденсату з урахуванням температури стерилізації, кДж/кг.




1. а Стоимость руб.
2. Эниология как паранаука (Доклад)
3. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук Дніпроп
4. король сюрреализма
5. График согласования номенклатур дел организаций ~ источников комплектования Сунтарского улусного архива
6. Фонд оплаты проекта средний
7. Дифференциальный усилитель
8. Коран, предание и фик
9. тема- Организация выполнения задачи
10. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Київ ~7 Дисерта
11. Функционирование общественно-политической лексики в философских произведениях Монтескье- переводческий аспект
12. варианте ~ православии ~ состояла в необходимости формирования государственной идеологии духовного объеди
13. .....-фамилия имя отчество-.
14. Зимой грунт докапывают до проектной отметки и устраивают песчаную подушку непосредственно перед укладко
15. тема привлекла своей особенностью так как в ней можно рассмотреть не только финансовую систему как таковую
16. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА 6 Середньоквадратичні наближення і метод найменших квадратів для наближення функцій
17. 1Культура и цивилизация
18. волонтёр означает лицо добровольно поступившее на военную службу
19. ЧЛЕНАМИ З ІНШОЇ СТОРОНИ ПреамбулаПреамбула УКРАЇНА з однієї сторони та РЕСПУБЛІКА АВСТРІЯ
20. екзаменаційної сесії для студентів 2го курсу заочної форми навчання факультету заочного навчання цивіль