Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Методи психологічного обстеження у клініці Психологічні дослідження порушеної психіки проводилися споча

Работа добавлена на сайт samzan.net:


22. Методи психологічного обстеження у клініці


Психологічні дослідження порушеної психіки проводилися спочатку тільки в психіатричних клініках. Для виділення критеріїв норми і патології вивчалися паралельно особливості психіки здорових людей. З точки зору психосоматичної медицини, певні особистісні особливості людини лежать в основі ряду соматичних захворювань. Тоді патопсихологічне дослідження особливостей психіки необхідно проводити і в соматичних клініках з метою подальшої психокорекції особистості та профілактики соматичних захворювань.
Психологічне дослідження включає в себе наступні компоненти:
1) бесіду з хворим;
2) вивчення історії хвороби анамнез (катамнез);
3) спостереження за поведінкою;
4) експеримент (тестування);
5) аналіз отриманих результатів;
6) оформлення висновку.
Патопсихологічний експериментальні завдання підбираються для вирішення практичних завдань клініки. В основному досліджуються порушення розвитку особистості і порушення психічних процесів:
1) розлади сприйняття;
2) розлади уваги;
3) розлади пам'яті;
4) розлади мислення;
5) розлади розумової працездатності.
Клінічна психологія є сукупністю двох тісно взаємодіючих блоків - лікувально-діагностичного та лікувально-реабілітаційного.
Лікувально-діагностичний блок включає традиційні патопсіхоло-ня, нейропсихологічні, соматопсіхологіческую, психофізіологічну, соціально-психологічну (стосовно до медицини) діагностики, а також медично спрямовану професійну орієнтацію.
Патопсихологічний діагностика - один з найстаріших і найважливіших складових частин медичної психології. Вона зводиться до визначення структури порушень пізнавальних процесів, закономірностей їх розпаду в зіставленні з нормою в поняттях сучасної психології, діагностиці особливостей особистості, поведінки, спілкування та адаптації до мінливих умов функціонування, захисних пристосувальних механізмів особистості у зв'язку із психічним розладом.
Нейропсихологічні діагностика - другий традиційно розглядається найважливіша складова частина медичної психології. Її зміст полягає в діагностиці мозкових механізмів порушень вищих психічних функцій при локальних ураженнях головного мозку у зв'язку із завданнями топічної діагностики осередків ураження і обгрунтування відновного лікування.
Соматопсіхологіческая діагностика - це дослідження та оцінка ролі, місця та значення різних психологічних / психічних чинників у виникненні, розвитку, лікуванні та профілактиці різноманітних захворювань внутрішніх органів і систем організму.
Психофізіологічна діагностика - дослідження в психофізіологічному експерименті особливостей психічної діяльності в єдності з їх психофізіологічними параметрами.
Соціально-психологічна діагностика в медицині - це дослідження впливу на психічну сферу пацієнтів різних факторів мікро-і макросоціальних оточення, факту включеності у соціальні групи, а також більш широкої ролі економічних, соціально-економічних, екологічних та інших факторів, які є умовно патогенними з точки зору психічної / психологічної дезадаптації особистості.
Медичний спрямована професійна орієнтація базується на психодіагностики і має на меті професійну орієнтацію осіб з будь-якими проблемами зі здоров'ям (і не тільки психічним), а також професійну орієнтацію формально здорових, з огляду на їхні потреби в зміні професії і рівень професійних вимог у співвідношенні з актуальним психічним станом і психологічними особливостями.




1. Странная история доктора Джекила и мистера Хайда
2. Проектирование горно-разведочной выработки
3. Разновидности пауков и их поведение
4. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Київ
5. прославляемый как Бог и как Бог единый в мире А
6. І.Кант Б.Спіноза та ін
7. Молодежная политика в Республике Татарстан
8. ПГ О премиях Губернатора Московской области спортсменам и их личным тренерам В целях поощрени
9. экономической экологической и политической обстановки в России позволяет выделить 5 основных направлений в
10. Политические стратегии и тактикиГибсон Иванцевич Отдельные лица и подразделения придерживаются опреде
11. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук1
12. Дипломная работа- Розвиток форм забезпечення банківських кредитів в Україні
13. Бюджетное законодательство Российской Федерации
14. На слайдах не варто писати багато тексту інформація має бути представлена творчо з графікою картинками фо
15.  Абрамчук Ю
16. Стадии проектирования систем автоматизированного проектирования
17. Версия унификации и усовершенствования азерлийских национальных фамилий в Азербайджане
18. Поняття та ознаки судової влади
19. тематичне моделювання АВТОРЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата екон
20. Маршрутные перестановки