Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Хоча всі вже звикли до сумної цьогорічної осені однак в такий святковий день душа бажає привітнішої погоди

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ЗІ СВЯТОМ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД ФАШИСТІВ!

Ранок 28 жовтня розпочався сирим туманом. Хоча всі вже звикли до сумної цьогорічної осені, однак в такий святковий день душа бажає привітнішої погоди. А святкувати є що: 69 років тому саме в цей день війська Червоної Армії звільнили Україну від нацистів. Землі нашої батьківщини за роки Великої Вітчизняної Війни зазнали страшенних спустошень та руйнувань. 1941 року в хвилі відступу радянські війська евакуювали до 10 мільйонів населення, 1500 заводів, а все, що залишилося на українських землях, підлягало спаленню та руйнації.  Понівенічену, скалічену країну за чотири місяці повністю захопила Німеччина. Аби усвідомити всі наслідки окупації, потрібно розуміти, що Україна вважалася Гітлером об’єктом розширення німецького «життєвого простору», а українці – майбутніми рабами колоністів. Країну скажено, жорстоко експлуатували, вивозячи продукти й населення.

На українській території, найбільшій радянській республіці, вирішувалася доля Другої Світової війни. Але саме для українців ця боротьба стала найтяжчою трагедією. Це була Велика Війна за Вітчизну, за існування, за майбутнє. Навіть в найтяжчі часи окупації вогонь боротьби та непокори не згасав в серцях полонених. І нарешті спільні зусилля підпільників і червоноармійців змусили фашистські війська в 1943-ому відступити, і вже восени 1944 року Радянські сили звільнили всю Україну. Але якою була ціна боротьби… Знову країна відчула тактику «спаленої землі» та примусової евакуації, тільки вже з боку Німеччини. Зруйнована, знелюднена, закатована, але саме тоді Україна під червоним прапором вперше за багато століть з`єдналася у межах одного політичного цілого. Слов’янський народ у Великій вітчизняній Війні виборов у третього рейху право на життя.

Громада Голої пристані 28 жовтня об 11 годині зібралася на святковий мітинг, щоб вшанувати пам'ять воїнів-визволителів, працівників тилу та усіх ветеранів, які отримали гідну перемогу над німецько-фашистськими загарбниками. І раптово під час віддання честі героям та привітання наступних поколінь нарешті яскраво визирнуло з-за хмар жовтневе сонце. Мирне небо нашої незалежної держави буде  вічно нагадувати нащадкам про святу, переможну боротьбу.

На площі біля місця поховання двічі Героя П.О. Покришева голова райдержадміністрації Носик А., голова районної ради Попов Г., секретар міської ради Лук`янченко Л., голова районної ради ветеранів Рубін І., член ветеранської організації Сафонов С. виступили зі словами привітання голопристанців та вшанували пам'ять загиблих визволителів покладанням квітів до Обеліску Слави. Всю країну поєднала боротьба проти нищівної фашистської окупації, як і всіх мітингувальників наче зблизила гірка хвилина мовчання. Під пекучий стукіт серця в сумній тиші лише порив вітру шумно зірвав пожовкле листя акацій та дубів, сльозами зронивши їх додолу. Не повернути безкраї втрати років Великої Вітчизняної Війни, їх можна лише відродити в наступних поколіннях, в нових врожаях і досягненнях, в безсмертній пам`яті живих.

Дуже порадував присутніх аматорський народний хор ветеранів «Червона калина», який завжди лірично відгукується на всі історичні події героїчного минулого Голопристанщини. Вправним і завзятим вокалом дідусі та бабусі настільки захопили глядачів, що піснею «Проводжала в солдати» зірвали шквал оплесків. Це було справжнє гідне привітання!

 

 




1. Трое в лодке не считая собаки Джером Клапка ДжеромТрое в лодке не считая собаки Three
2. Экологическое образование младших школьников в курсе природоведения
3. Система внутреннего контроля Бухгалтерский учет страховой деятельности
4. Лабораторная работа 3 ОПЫТ ФРАНКА И ГЕРЦА Цель работы- изучение процесса возбуждения атомов инертного га
5. Неоднократно после очередных неудач социалистические ценности провозглашались нежизненными устаревшими
6. Тема- Мышцы живота Выполни
7. РЕФЕРАТ ДИСЕРТАЦІЇ НА ЗДОБУТТЯ НАУКОВОГО СТУПЕНЯ КАНДИДАТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК3
8. Оценка эффективности использования трудовых ресурсов предприятия и пути ее повышения (на примере ОАО Продсервис)
9. Теория иерархии потребностей А.html
10. перестройка. Характер нового курса продолжавшегося с 1985 по 1991 г
11. тематическим содержанием как средство формирования представления о величине предметов детей дошкольного во
12. Екологічний стан р Південний Буг Характеристика та заходи щодо його поліпшення
13. управляемое технологическое оборудование с высоким уровнем автоматизации широкими технологическими возмо
14. Компьютерне моделювання
15. А. Александрова 004 Киелi жерлерге бару ма~сатымен жасалатын саяхат зиярат ету 005 Т~ра~ты т~рат
16. Зялёныя рукавы мелодыя 16 стагоддзя у выкананні Нікі Варанцовай 33СБ і Атрахімовіча Канстанціна.html
17. Механики мобильного маркетинга
18. Тема- хирургические заболевания живота или синдром острого живота
19. Жизнь и разум во Вселенной- проблема внеземных цивилизаций. Острова Вселенной- галактики.html
20. Радиация и мы