Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема ’ 2.2. Лекція ’ 4.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Тема № 2.2. Лекція № 4. Апарат Верховної Ради України.

План заняття

1. Статус апарату Верховної Ради України

2. Структура апарату Верховної Ради України

3. Завдання апарату Верховної Ради України.

1. Статус апарату Верховної Ради України.

Апарат Верховної Ради України – це її внутрішній допоміжний орган, який складається з посадових, службових осіб та технічного персоналу і здійснює функції організаційного, правового, інформаційного, соціально-побутового, аналітичного, матеріально-технічного, документального, кадрового, фінансово - господарського та іншого забезпечення діяльності Верховної Ради України, його структурних підрозділів і народних депутатів.

Правовий статус Апарату Верховної Ради України визначається низкою актів, серед яких: Закон «Про Регламент Верховної Ради України» від 10.02.2010 № 1861-VI, Постанови Верховної Ради України «Про структуру апарату Верховної Ради України» від 20.04.00 №1678-III (зі змінами), «Про газету Верховної Ради України «Голос України» від 05.04.11 № 3173, Постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці Керівника та заступника Керівника Апарату Верховної Ради України» від 30.06.05   № 523 (зі змінами), «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.06 № 268 (зі змінами), Положення про апарат Верховної Ради України, затверджене розпорядженням Голови ВРУ від 14.03.06 № 217, Положення про порядок роботи з документами у Верховній Раді України, затверджене розпорядженням Голови ВРУ від 25.05.06 № 448 (зі змінами), Порядок роботи із зверненнями громадян у структурних підрозділах апарату Верховної Ради України, затверджений розпорядженням Голови ВРУ від 09.01.07 № 11, Положення про секретаріат комітету Верховної Ради України, затверджене розпорядженням Голови ВРУ від 22.02.08 № 305, Положення про секретаріат депутатської фракції у Верховній Раді України, затверджене розпорядженням Голови ВРУ від 22.02.08 № 304, Порядок проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями Апарату Верховної Ради України покладених на них обов'язків і завдань, затверджений розпорядженням Голови ВРУ від 26.12.05  № 1726.

2. Структура апарату Верховної Ради України

Згідно з Постановою Верховної Ради України № 1678-III від 20 квітня 2000 р. «Про структуру апарату Верховної Ради України» парламентський апарат складається з наступних структурних підрозділів:

◊ Керівництво апарату;

◊ Секретаріат Голови Верховної Ради України;

◊ Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України;

◊ Секретаріат заступника Голови Верховної Ради України;

◊ Секретаріати комітетів, депутатських фракцій, груп;

◊ Головне науково-експертне управління;

◊ Головне юридичне управління;

◊ Головне управління документального забезпечення;

◊ Головне організаційне управління;

◊ Інформаційне управління;

◊ Управління комп'ютеризованих систем;

◊ Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування;

◊ Управління забезпечення міжпарламентських зв'язків;

◊ Управління кадрів;

◊ Відділ зв'язків з органами правосуддя;

◊ Відділ контролю;

◊ Відділ з питань звернень громадян;

◊ Перший відділ;

◊ Сектор мобілізаційної роботи;

◊ Управління справами.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 01.07.2004 № 1944-ІV гранична чисельність Апарату Верховної Ради встановлена в кількості 1 115 штатних одиниць.

Самостійним підрозділом у структурі Апарату Верховної Раді України є Інститут законодавства, який діє на підставі Положення, затвердженого розпорядженням Голови Верховної Ради України від 04.08.03 № 770 (зі змінами). Інститут законодавства є базовою установою науково-правового забезпечення законодавчої діяльності парламенту України, основними завданнями якого є підготовка пропозицій щодо формування стратегії державної правової політики Верховної Ради України; розробка наукових концепцій розвитку національного законодавства; проведення порівняльних досліджень законодавства України й іноземних держав та проблеми приведення національного законодавства у відповідність до норм міжнародного права. На Інститут також покладено завдання щодо підготовки проектів перспективних та поточних державних програм законопроектних робіт Верховної Ради України; організації моніторингу ефективності чинного законодавства України та прогнозування наслідків його застосування; підготовки проектів законів з найважливіших питань розвитку суспільства і держави та їх наукове обґрунтування; проведення наукової експертизи проектів законодавчих актів тощо.

Видавництво Верховної Ради (Парламентське видавництво) друкує тексти прийнятих законів, організує видання газети «Голос України», «Відомостей Верховної Ради України». Згідно з Постановою Верховної Ради України від 20 квітня 2000 р. воно перетворено в самостійний госпрозрахунковий підрозділ.

За змістом своєї роботи Апарат є допоміжним підрозділом і самостійно не вирішує питань державного управління. Його головне завдання – обслуговування діяльності законодавчого органу держави. Співробітники парламентського апарату самі ніяких державно-владних рішень від імені парламенту чи його структурних підрозділів не приймають, а лише забезпечують розробку проектів таких рішень, їх підготовку і виконання.

Загальне керівництво роботою Апарату здійснює Керівник Апарату, який призначається і звільняється з посади Верховною Радою за поданням її Голови. Він має перших заступників і заступників, які призначаються на посади і звільняються Головою Верховної Ради України. Кожен з них керує певною ділянкою роботи згідно з розподілом обов'язків.

Керівники структурних підрозділів апарату, їх заступники, інші працівники Апарату призначаються на посаду і звільняються з посади відповідно до Порядку добору, прийняття на роботу, переведення на іншу посаду та звільнення з роботи працівників Апарату ВР України.

3. Завдання апарату Верховної Ради України. Апарат Верховної Ради України здійснює такі завдання:

1) у сфері організаційного забезпечення – забезпечення реалізації Верховною Радою України її конституційних  повноважень;

2) у сфері аналітичного забезпечення – здійснення аналізу практики застосування, чинного законодавства з метою його вдосконалення та сприяння реалізації функції парламентського контролю Верховною Радою України та її органами;

3) у сфері правового і наукового забезпечення – розробка або участь у розробці за дорученням керівництва Верховної Ради України проектів законодавчих актів комітетів і комісій;

4) у сфері кадрового забезпечення – організація та здійснення роботи з кадрового обслуговування народних депутатів України, їх помічників-консультантів, працівників апарату, забезпечення виконання положень Закону «Про державну службу»; підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів з кадрових питань;

5) у сфері комунікаційного забезпечення – сприяння налагодженню взаємодії з питань законотворчої роботи комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій з Адміністрацією Президента України, Кабінетом Міністрів України, центральними органами виконавчої влади, науковими і громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування; здійснення взаємовідносин з органами правосуддя щодо відповідності актів Верховної Ради Конституції та законам України тощо;

6) у сфері документального забезпечення – документальне обслуговування парламенту, комітетів і комісій, депутатських фракцій; ведення протоколів і стенограм засідань  Верховної Ради України, нарад, прес-конференцій та інших заходів.




1. ТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ЕЛЕКТРОННИХ СХЕМ У РІЗНИХ РЕЖИМАХ ЇХ РОБОТИ Б
2. Статья 1 Внести в Закон Российской Федерации от 25 июня 1993 года 5242I О пр
3. Сборный город всей темной сторон
4. Производственные силы Украины
5. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Донецьк1
6. тема есть совокупность технического программного и организационного обеспечения а также персонала предна
7. Национально-освободительное движение на Украине в 40-50-х гг
8. Трудовые ресурсы мировой экономики
9. Автоматизований аналіз злочинності по областям
10. Реферат- Расчет нижней оценки бюджетных затрат развертывания радиолокационной системы
11. Защитные мероприятия ГО
12. 23 верасня 2013 г 2 Заг
13. Реферат на тему- Методи формування свідомості Ця група методів виховання охоплює методи різнобічного впл
14. производители. Главные районы и центры производства; факторы обусловившие размещение отрасли именно в э.html
15. ву отростков ПО ФУНКЦИИ униполярные одинв эмбриогенезе
16. Отчет по лабораторной работе 18 Исследование энергетики двухскоростного асинхронного двигателя в перех
17. Тема мета заняття
18. Вешние воды Источник- http---ldebrn
19. к товарн. продии планирго года по произвой с-с 648 тыс в т.html
20. и многоклеточными организмами в природе существуют и другие формы жизни