Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

На основі теоретичних положень і практичних аспектів обліку аудиту та аналізу запасів у дипломній роботі у

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-10

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 22.5.2024

ВИСНОВКИ і пропозиції

У випускній роботі запропоновано нове вирішення наукового завдання щодо вдосконалення питань фінансового та управлінського обліку, аудиту і аналізу ефективності використання запасів сільськогосподарських підприємств та на основі узагальнення вітчизняного і зарубіжного досвіду зроблено такі наукові висновки й рекомендації:

1. На основі теоретичних положень і практичних аспектів обліку, аудиту та аналізу запасів у дипломній роботі уточнено поняття виробничих запасів, удосконалено їх класифікацію з урахуванням різноманітних потреб управління. Запаси класифіковано за такими ознаками: 1) видовими ознаками (складом сировини); 2) технологічними ознаками (призначенням для подальшої переробки); 3) галузевими ознаками (призначенням для споживання).

2. Проведений аналіз розвитку галузі, а також стану запасів промислових підприємств, у тому числі сільськогосподарських підприємств, дав змогу визначити основні проблеми, з якими стикаються сільськогосподарських підприємства при здійсненні господарської діяльності. В процесі організації обліку і аудиту запасів, а також аналізу ефективності їх використання потрібно враховувати низку технологічних особливостей діяльності сільськогосподарських підприємств. У дипломній роботі розроблено схеми руху інформації щодо запасів за виробничими переділами підприємств, а також визначено основні питання, які слід враховувати при організації фінансового та управлінського обліку запасів.

3. Для забезпечення правильності й повноти відображення в обліку операцій із запасами на сільськогосподарських підприємствах автором уточнено систему кодування рахунків, яка враховує функціональну роль запасів, їх призначення й технічну характеристику. З метою контролю за формуванням величини транспортно-заготівельних витрат запропоновано субрахунки для їх обліку.

4. З метою вдосконалення обліку запасів за всіма виробничими переділами сільськогосподарських підприємств розроблено пропозиції, які передбачають доповнення існуючих та впровадження нових форм первинних документів і регістрів обліку, а також подано порядок їх складання.

5. Встановлено, що основним напрямом підвищення ефективності контролю за рухом і використанням запасів на підприємствах є впровадження управлінського обліку. Це дасть змогу здійснювати контроль за витратами сировини, відходами за всіма виробничими підрозділами підприємства і процесом формування собівартості готової продукції. Крім того, визначено основні центри відповідальності, що уможливлює контроль матеріальних витрат безпосередньо за місцями їх виникнення (центрами відповідальності). Запропоновано для використання розроблені звіти щодо управлінського обліку запасів, застосування яких забезпечить отримання необхідної інформації для цілей управління ними.

6. Для вдосконалення процесу отримання достовірної інформації про запаси в роботі розроблено схему руху інформації в умовах автоматизації їх обліку. Підвищення ефективності автоматизації обліку запасів на підприємствах дасть змогу налагодити процес отримання оперативної інформації, необхідної для управління.

7. На основі результатів дослідження уточнено мету, об’єкти та етапи аудиту запасів підприємств. З огляду на особливості організації виробничих процесів, які здійснюються на підприємстві, розроблено аудиторську програму щодо перевірки запасів, визначено аудиторські процедури та джерела отримання аудиторських доказів. Для документального оформлення результатів аудиту запасів розроблено й доповнено відповідні форми робочої документації аудитора.

8. Доведено необхідність впровадження на підприємствах внутрішнього аудиту запасів, обґрунтовано доцільність створення служби внутрішнього аудиту. Уточнено поняття, об’єкти внутрішнього аудиту, на основі дослідження теоретичних питань організації внутрішнього аудиту та практики діяльності підприємств визначено основні етапи та процедури його проведення. Встановлено, що для оцінки ефективності використання запасів доцільно впровадження управлінського аудиту запасів, визначено основні його завдання та розроблено модель організації внутрішнього аудиту запасів із виокремленням управлінського аудиту.

9. Аналіз ринку програмного забезпечення з широким діапазоном продукції, яка відрізняється своєю ціною, можливостями й якістю, та дослідження діяльності сільськогосподарських підприємств дало можливість визначити напрями використання програмних продуктів у процесі аудиту запасів та запропонувати інформаційну модель аудиту запасів, яка забезпечує проведення оцінки аудиторського ризику, суттєвості та зменшення часу на складання робочих документів аудитора.

10. Важливе місце в системі управління запасами займає їх економічний аналіз, зміст і основна мета якого полягає у визначенні чинників, які впливають на підвищення ефективності використання запасів сировинних ресурсів. У роботі проаналізовано основні показники ефективності використання запасів сільськогосподарських підприємств та зроблено відповідні висновки, на основі яких запропоновано методику розрахунку додаткових показників. Розрахунок та аналіз таких показників дає можливість отримати більш повну та достовірну інформацію щодо ступеня використання запасів сировинних ресурсів за всіма виробничими переділами підприємства.




1. романтического ореола
2. лекція і насінництво Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільського
3. Инвестиционный климат в России и пути его активизации
4. Хлорофилл его свойства и биосинтез
5. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук Одеса ~.html
6. тематическая индукция метод математического доказательства используется чтобы доказать истинность неко
7. Тема Бухгалтерский учет возникновение развитие и его современная роль в управлении экономикой организаций
8. Рассчитать необходимое количество вытяжных и приточных каналов в помещении по откорму крупного рогатого с
9. НА ТЕМУ- ОСОБЕННОСТИ ОБОРОТА ЗЕМЕЛЬ СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННОГО НАЗНАЧЕНИЯ Проверила-
10.  Понятие сознания и его определение Психика есть способность живых существ создавать чувственн
11. Правовое обеспечение профессиональной деятельности
12. он считал что психически здоровый человек это тот кто способен согласовывать принцип удовольствий с принц
13. Полномочия военных, арбитражных судов и других органов юстиции
14. Магістр факультету інноваційних технологій харчування ресторанноготельного і туристичного бізнесу спец
15. Боровик Генрих Авиэзерович
16. Тема урока- Составление таблиц истинности
17. Найдите в себе настоящую себя и сделайте ее счастливой.html
18. ВАРИАНТ 16 1 н~с~а 1
19. Искусство ради искусства
20. Механизмы компрессор