Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:


          ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

У вступі розкривається актуальність проблеми, мета і задачі, предмет і об’єкт дослідження, дається характеристика наукової новизни і практичного значення отриманих результатів.

 Перший розділ “Маркетингові засади розвитку зернового господарства” присвячений теоретико-методологічному обгрунтуванню теми, основам формування маркетингу як ринкової концепції управління підприємницькою діяльністю в аграрному секторі, зокрема, специфічного маркетингу зернової продукції. Визначено методичний підхід до аналізу вітчизняного ринку зерна, сформульовані головні поняття і категорії, які використовуються в роботі.

Діалектичні перетворення економіки України в перехідний період, тобто ринкова її трансформація, спричинили корінні зміни в усіх галузях суспільного

   5

виробництва, в тому числі й на селі. Реформа сільського господарства, особливо після прийняття нового Земельного Кодексу України, вступає у завершальну стадію.

Тому дуже важливо створити належні умови для становлення і цивілізованого розвитку національного ринку зерна –основного товару, стратегічного продукту галузі. З урахуванням досягнень науки та світового досвіду можна стверджувати, що найефективнішою підоймою тут має слугувати маркетинг.

Виникнення цього економічного феномену, який називають філософією бізнесу і менеджменту, відносять до межі ХІХ і ХХ століть, коли ринок виробника поступився ринку продавця. Спочатку поняття маркетингу зводилось до певного способу організації комерційно-збутової діяльності фірми з метою отримання необхідної інформації про ситуацію на конкретному ринку для зниження підприємницького ризику і збільшення прибутку. Але в другій половині минулого сторіччя основним суб’єктом ринкових відносин став споживач. Відповідно зміст маркетингу (від англ. marketing –букв. “діяльність на ринку” і т.п.) збагатився. Орієнтація України на соціальну ринкову економіку вимагає залучення досягнень сучасного маркетингу, в тому числі і в сільському господарстві.

Маркетинг –складне і динамічне полімерне утворення. Економісти продовжують тлумачити його по-різному. Врахувавши найбільш раціональні ідеї, сучасний маркетинг, на наш погляд, можна визначити як таку систему відносин і служб організації ринкової діяльності, яка посередництвом забезпечує необхідний рух життєвих благ від виробника до покупця, створюючи сприятливі умови для підприємництва з метою найповнішого задоволення потреб споживача. Маркетингові відносини, таким чином, не обмежуються комерційним збутом, а охоплюють усі фази суспільного відтворення –виробництво, розподіл, обмін і споживання життєвих благ. Це відповідає змісту ринкової економіки. Маркетинг є її природним елементом, специфічною ознакою.

Головна увага першого розділу зосереджена на проектуванні –розробці маркетингової концепції трансформування зернового господарства у ринкове (conception –система як органічна єдність наукових ідей і правил дій). Вона синтезує досягнення світової економічної думки і практики, особливості аграрного сектора та властиві йому умови формування ринкового механізму господарювання (рис. 1).

Дана модель базується на маржинальному підході, ключовим моментом якого є попит. Орієнтація підприємницької діяльності та управління нею здійснюється з пріоритетних позицій граничної корисності товару, очікування сприятливої ринкової ситуації і забезпечення у підсумку відповідної продуктивності капіталу.

Перш за все, слід врахувати фактори оточуючого середовища, які не підлягають впливу зі сторони господарської одиниці (стан економіки країни, аграрна політика, конкуренція, світовий ринок тощо). Інші фактори діють всередині організації (використання ресурсів, технології, якість продукції, мотивація праці і т.п.) і в цілому контролюються менеджментом. Завдання полягає у з’ясуванні маркетингової стратегії, проведенні атакуючої ринкової політики за допомогою засобів маркетингу і досягненні цілей економічного і соціального характеру.

cc  f2

c2

d3

c7  f1




1. варианты осуществления банковских операций которые бы полностью исключали риск и заранее гарантировали бы
2. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук Київ ~ 1999
3. из силикатного кирпича
4. Архетипи та універсалії української ментальності
5. ПКоролёва Национальный Исследовательский Университет Кафедра общей информатики
6. ЛЕКЦИЯ 9 Электромагнитное излучение
7. Суспільнополітичні та історичні обставини розвитку української культури
8. КОЛИЧЕСТВО И КАЧЕСТВО Обычно рассматривают количество и качество как два дополнительные термина не пон
9. Готовить и оформлять простые хлебобулочные изделия
10. лекции по запискам
11. Создание лесомелиоративных насаждений на части территории ГУ Мишкинского лесничества.html
12. Поверка штангенциркуля Цель работы- Ознакомление со средством измерения штангенциркулем и метод
13. Все социальные процессы оцениваются сегодня только с учетом процессов глобализации
14. сучасна світоглядна дисципліна природнича наука з гуманітарнотехнологічними рисамияка об~єднує різні
15. Исследование профессиональной направленности личности студентов химического фкультета на педагогическую и исследовательскую специальности
16. На повороте жениха и его свиту встречают дядьки невесты и родственники перекрывают дорогу
17. ИНФОРМАТИКА тематика контрольных работ
18. гдеRсh сопротивление цепи человек земля Ом; коэффициент напряжения прикосновения.
19. 33 оборота Ижевск ул
20. Чернівецький національний університет ім